Smartphone do 400KM u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

semirsar

#51 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:da, da zaključimo, jel po tvojim kriterijima ovaj sony koji je dotični kupio kao polovan za 450 bolja opcija od xiomija redmi note 2 kao novog za 280 KM za kojih se trenutno moze dobit na alliexpresu
Fakat, da zakljucimo.
Ne znam jel taj sony nov ili polovan, jer lik od kojeg ga je kupio ima i jedne i druge na profilu. Ali znam da je covjek rekao sto ga zanima i trazio je ovdje pomoc. Kao sto vidis, pomoc je dobio i mob je kupljen, sad ti dolazis ko padobranac i omalovazavas njegov izbor... jbt ko da si mu ti pare iz svog djepa dao?!
Mozda sam staromodan, ali ja nista ne kupujem sto ne vidim tuj pred sobom, i znam za sta pare dajem, tebi svaka cast, uzimaj dje i sta hoces, ali ne usudjuj se mene ubjedjivat dje cu svoje pare trosit, kuzis. :evil:

I to bi fakat bilo sve od mene na ovoj temi.
bosnian batman

#52 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

ne palamudi nego konkretno odgovori na postavljeno pitanje
da li je konkretni z3 kompakt bolji mobitel od xiomija redmi note 2
tututuuuu

#53 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by tututuuuu »

Naporan si.

I nigdje ne pise da ga je platio 450. Vec je to bio maximalan iznos sto je bio voljan potrositi a sudeci po njegovom postu platio ga je bitno manje od tog iznosa. Ti si zadovoljan svojim Kinezom, on svojim Japancem i svi sretni. :-D

A da ti ja kazem da niti jedan mobitel iz Kine ne nudi ovo sto je doticni forumas trazio i ovo je svakako bolji izbor po mnogo cemu za tu cijenu.
tututuuuu

#54 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by tututuuuu »

I taj tvoj Xiami je sranje od mobitela u usporedi s ovim. Od kamere pa do baterije i jos mnogo cega. Na stranu to sto ima dobrih Kineza. On je kupio polovan mobitel puno bolji za vjerovatno manje nego ti tog svog novog Xiamia.

tebe kao da je pogodilo sto je covjek rekao da nece kineza, a ti imas upravo to i sad opleti...
bosnian batman

#55 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

nemas ti pojma, vec čitaj redom postove pa tek onda probaj sta pametno napisat
AstorH

#56 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by AstorH »

bosnian batman wrote:da, da zaključimo, jel po tvojim kriterijima ovaj sony koji je dotični kupio kao polovan za 450 bolja opcija od xiomija redmi note 2 kao novog za 280 KM za kojih se trenutno moze dobit na alliexpresu
Mobitel sam kupio nov za 350KM sa zaštitnom folijom i neotpkarinim Sony punjačem i slusalicama.
I zaista ne razumijem uplitanje i raspravljanje u vezi bilo cijeg osobnog izbora i odluke.

http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... recenzija/

@tututu hvala na idelnom prijedlogu i @semirsar pog.sam te citirao i hvala na razumjevanju i podrsci kao i ostalima na iskrenim preporukama i savjetima.
agent_zero

#57 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by agent_zero »

Narode, htio bih da čujem vaše mišljenje.

Isplati li se platiti cca 80KM više za galaxy J5 iz telecoma ili uzeti za tih 80KM manje kod provjerenog prodavača?

Mislim generalno smatram da je ovaj mobitel precijenjen, ali eto dobio sam nalog :)
Free Spirit

#58 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by Free Spirit »

agent_zero wrote:Narode, htio bih da čujem vaše mišljenje.

Isplati li se platiti cca 80KM više za galaxy J5 iz telecoma ili uzeti za tih 80KM manje kod provjerenog prodavača?

Mislim generalno smatram da je ovaj mobitel precijenjen, ali eto dobio sam nalog :)
Neovisno od mobitela, meni je svaki put telekom bio jeftinija opcija, nemam sreće sa polovnim ili kod nekih drugih prodavača. Ako dobijaš punu garanciju kod oficijelnog distributera, moglo bi proći, ako ne ja ne bih lično išao na tu varijantu. U svakom slučaju dooobro provjeri šta se navodi u garanciji kod tog jeftinijeg, i šta sve dobijaš u dodatnoj opremi.
kazo

#59 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by kazo »

Evo ja sam pisao o nekoliko kineskih mobitela koji se mogu kupiti za nekih 400 KM kod nasih prodavaca po piku. Pa ako bude neko zainteresovan za modele neka pogleda.
http://www.itrevolucija.org/najbolji-ki ... vnoj-moci/
starii

#60 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by starii »

kupio neki dan samsung a3 2016, odlican telefon, preko bhtelecoma, paket moja tv full rata 11KM mjesecno...
krakatoa

#61 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by krakatoa »

bosnian batman wrote:nista posebno

ha ha, pa niko te i ne tjera bolan ne bio
samo ti se ukazuje na činjenicu da nemas pojma o trendovima i da nisi updateovan nekoliko godina, ne bi me čudilo da ti je nokia no. 1 :lol: koja je eto kaput
dakle huawei za koju godinu kao najjači kineski brand postaje drugi na top five (skida apple koji prodaje maglu snobovima)
Može li se na te telefone instalirati 2G to 3G konvertor i kad će update aplikacije da ima funkciju 2G to LTE konvertor? :D
Post Reply