Smartphone do 400KM u BiH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

AstorH

#26 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by AstorH »

Mobitel je kupljen, hvala svima na prijedlozima, posebno onima koji su mi sugerirali na ovaj model.

Kinezi nadam se da ce - naci svoju temu - i kvalitet.

Z3 Comapact

Pozdrav!
AstorH

#27 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by AstorH »

semirsar wrote: Pa jesi l' uzeo mob ili nisi... sta se ba nerviras, svak ima neke svoje afinitete pa tako i ovaj batman koji me asocira na forumasa sa onijem konvertorima ili sta li vec. :mrgreen:
no sikiriki bi hairli :thumbup:
Iskreno - ja ne primjecujem nikakvu uznemirenost u temi osim kad je rijec o tebi.
Tu je pristuna ne samo doza razocaranja nego i egocentricnost sa forsiranjem na odredjenu stvar - u tvom slucaju izražena potreba za obranom Kineskih mobitela.
Kada to analziramo sa psiholosokog statusa, dolazimo da toga da osobe ili osoba poput tebe - imaju veliku potrebu i želju prema kvalitetnim stvarima.
Iz toga reflektira neoubicajena realnost - koja nikada nije zadovoljena - niti ce ikada biti sa bilo kakvim materijalnim statusom u svojoj okolini jer nema pogodnosti - tocnije receno - potrebna sredstva i nagon da osoba posjeduje ono sto je kvalitetno i prikladno tudjem ili - svojemu materijalnom statusu.

Zaista mi je zao sto sam ovo morao da ti kazem. Ali ako ti ne kazem ja, neko ce ti morati ovo reci.
Ti kao persona - da bi stvorila i trudila se da imas kvalitetan zivot neovisno o svojoj okolini - moraš da prihvatiš da postoje i stvari i države koje distribuiraju - kvalitetne proizvode.

Što se tiče mobitela, ažuriranja, etc.

Za to nemoj da brineš. Općenito - prestani da brineš za bilo što drugo osim za sebe.

LP

S.

Image

Image

Image

Image
MTV

#28 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by MTV »

Daj jos slika mobitela jer mi nemamo pristup webu, youtube i mnogim recenzijama razno raznim mobitela. Isto tako zivimo u 2014 i ne znamo sta je poslije toga izaslo i sta se sve moze kupiti za odredjene pare novo il polovno...

Oj boze sta sve necu procitat i doziviti na ovom klixu :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
bosnian batman

#29 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

ja reko da se nisi duuugoooo updateovo
ja imam xiaomi redmi note 2 koji je mašinerija za tog tvog sony jadu a jeftinji i to kao nov
xiomi ima vlastiri OS koji naziva MIU a baziran je na androidu a liči na iOS pa je ustvari neki mix androida i iOSa
ako imaš dev eu ROM dobijaš update svake sedmice bolan ne bio
dok sa stable global ROMom koji ja konkretno imam to je nesto rjeđe, ali izlaze podverzije redovno, baš juče 7.3 ali uskoro dolazi i osmica
toliko o tvojoj fali sto imas update na soniju

by the way jel ti neko reko da vrlo često stari mobiteli i modeli uopste ne rade dobro sa novim verzijama OSa nego bas najbolje sa onom koja je originalno i dosla uz uređaj, tako da je lako moguće da taj sony jado bi bolje radio da si mu ostavio kitkat
semirsar

#30 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

AstorH wrote:
semirsar wrote: Pa jesi l' uzeo mob ili nisi... sta se ba nerviras, svak ima neke svoje afinitete pa tako i ovaj batman koji me asocira na forumasa sa onijem konvertorima ili sta li vec. :mrgreen:
no sikiriki bi hairli :thumbup:
Iskreno - ja ne primjecujem nikakvu uznemirenost u temi osim kad je rijec o tebi.
Tu je pristuna ne samo doza razocaranja nego i egocentricnost sa forsiranjem na odredjenu stvar - u tvom slucaju izražena potreba za obranom Kineskih mobitela.
Kada to analziramo sa psiholosokog statusa, dolazimo da toga da osobe ili osoba poput tebe - imaju veliku potrebu i želju prema kvalitetnim stvarima.
Iz toga reflektira neoubicajena realnost - koja nikada nije zadovoljena - niti ce ikada biti sa bilo kakvim materijalnim statusom u svojoj okolini jer nema pogodnosti - tocnije receno - potrebna sredstva i nagon da osoba posjeduje ono sto je kvalitetno i prikladno tudjem ili - svojemu materijalnom statusu.

Zaista mi je zao sto sam ovo morao da ti kazem. Ali ako ti ne kazem ja, neko ce ti morati ovo reci.
Ti kao persona - da bi stvorila i trudila se da imas kvalitetan zivot neovisno o svojoj okolini - moraš da prihvatiš da postoje i stvari i države koje distribuiraju - kvalitetne proizvode.
:shock: jes ti siguran da s bas mene Stio citirat :-)
Al sto mi se nagovori,jbt... :pisnuo: :pisnuo:
haj vala neka si :thumbup:
Uzivaj, dugo ti nama i zadovoljno novi mob nos'o
MTV

#31 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by MTV »

semirsar wrote:
Ocito je fulao. Sad ce on jos 10 slika staviti da vidis da ima android 6.0.1. i powerbank. :lol:
semirsar

#32 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:
Ocito je fulao. Sad ce on jos 10 slika staviti da vidis da ima android 6.0.1. i powerbank. :lol:
Nemoj ba sad i ti, jopet ce po meni :run:

:pisnuo: :pisnuo:
AstorH

#33 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by AstorH »

MTV wrote:Daj jos slika mobitela jer mi nemamo pristup webu, youtube i mnogim recenzijama razno raznim mobitela. Isto tako zivimo u 2014 i ne znamo sta je poslije toga izaslo i sta se sve moze kupiti za odredjene pare novo il polovno...

Oj boze sta sve necu procitat i doziviti na ovom klixu :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Realnost - najčešće - pogađa ego.
Linkovi ka youtube-u mogu smetati samo onima koji zele trenutni kvalitet.
No ono sto ja pratim je kvalitet - koji se ne zastupa na mjesecnom i godisnjem nivou.
Stoga, ne bi se čudio gospodine -MTV- da ne shvatate o čemu pričam.

Imam ugradjenu (smiley) tipkovnicu, ali ne ne nalazim adekvatan smajli na Vas odgovor.

Kad malo bolje razmislim - Kinezi ne samo da imaju svoju državu - oni imaju i telefone koji vjerujem - da će vas usrećiti.
Stoga koliko god se trudio - ne nalazim razlog vaše sreće niti razumijem razlog mog osobnog odabira - što se Smartphonea tiče.

LP.
tututuuuu

#34 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by tututuuuu »

bosnian batman wrote:
AstorH wrote:Znam da je ovakvih tema prekovise, ali nakon sto dobijem par preporuka i vasih misljenja - kojih se nadam da ce biti,
temu mozete izbrisati- sto se mene tice.

Dakle - koji smartphone da uzmem do 400KM po vasoj preporuci?

Nemojte samo kineze molim vas.

Samsung, Sony, LG, tako te neke iole bolje marke (ala sam skroman) - ako postoji sta da valja za te pare.
šta veliš nemoj kineze nego "ugledne" marke poput LG, sony....
kad si se ti zadnji put update-ovo jarane ??
možda malo da te prosvjetlim...ti "ugledni" poput LG i sony više nisu među top 5 proizvođača u svijetu, čak šta više sony mobilna divizija je godinama u gubitku, i izvlači je samo što je dio giganta pa druge divizije pokrivaju gubitak, inače bi propala ko Nokia
elem, u top 5 svjetskih proizvođača onako čisto da znaš su 3 kineza !!!

Image

dalje, znaš da "ugledni i razvikani" apple ili iphone ako hoćeš, nije sposoban proizvodit vlastiti chipset, nego kupuje od samsunga, da se isto oprobo i LG pa popušio,
odnosno naravoučenije...da su pravi proizvođači oni koji imaju i vlasiti chipset, a to je samsung i zamisli...kinez...Huawei !!

treće, da li te je neko možda obavjestio da je trenutno prvi na benchmarku.....zamisli kinez !!! i to ispred samsunga s7 ili iphone 6s !!
a onda opet 4. i 5. viđu čuda....kinezi

Image

eto, pa ti nemoj kineze, vež traži "ugledne"
javiti se ili ne javiti se, ipaj javljam se... :D

samo ukratko to oko tih kineskih mobitela i nekih stvari sto si ti ovdje napisao...

Kinezi imaju dobre mobitele, nema govora o tome. Ima losih, ima dobrih, kao i kod ostalih, ali ipak jos nisu u samom vrhu. Onda ljudi imaju svoje afinitete, recimo, ja Samsung nikad ne bih, meni je to katastrofa od branda, a imao sam njihove stvari sto bi se reklo od igle do lokomotive i nikad vise Samsung, da ih u nekoj recenziji ne znam kako nahvale.

I ovo za Apple... Apple je zapravo jedan jedini koji ima vlastiti chipset. Sve ostalo (ukljucujuci i Samsungov) se temelje na ARM ahitekturi i covjek kad slusa price o raznim chipsetima rekao bi da danas svaka firma proizvodi svoje procesore i sl., a u biti to su u stanju 3 do 4 firme na svijetu. Intel, AMD, ARM i Jim Keller (koji je napravio Appleu a i novi Zen za AMD). :D nVidija i ATI bivsi (danas AMD i dio otisao u Qualcom) graficke cipove. Svi ostali ili kupuju ili ako imaju svoje pogone samo stancaju po uzorku. Tako rade i Samsung i Huawei (i jedan i drugi A72 procesor - ARM, s tim da se Huawei odlucio na slabiji graficki cip).

Apple ima mozda ima najsporiji chipset danas, da se vrti na Androidu, ali Apple je uvijek bio majstor u softweru i optimizaciji i tece sve glatko iako je (MOZDA) objektivno slabiji. A ovi tu fluidnost nisu u stanu postici ni sa X puta vise RAM-a i procesorske snage, jer je softwer slabije optimiziran. I ne, ne volim Apple. Ali oni su zapravo jedini koji imaju svoj cipset.

Onda ne vidi se samo kvalitet po specifikacijama. Tu je brzina hard drivea, brzina kamere, kvaliteta konstrukcije (pogledaj na You Tubu kako Xiaomi mi5 puca)...
I jos jedna stvar kod Kineze sto je losija je korisnicka podrska. Ali opet daleko od toga da su to losi mobiteli, naprotiv. Kao sto rekoh, svako ima svoje afinitete (i potrebe) i na kraju krajeva svoj novac da trosi na sta zeli.

A ko zeli dobar mobitel, ne prevelik i s vrhunskom autonomijom, od Xperie Z3 ce tesko naci bolje, osobito za taj novac).
bosnian batman

#35 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

za podršku gore opisah vezano za MIU

de živ bio procitaj oko apple, samsunga i chipseta
http://mob.hr/apple-se-napokon-rijesio- ... biti-tsmc/

Apple i Samsung godinama ratuju boreći se za svoje proizvode i njihovu poziciju na tržištu, no kad je proizvodnja hardvera u pitanju, usko surađuju. Poznato je da Samsung proizvede većinu Appleovih procesora za iPhone, no vremenom je Apple tražio i druga rješenja. Kao najlogičniji igrač u utakmicu je ubačen tajvanski TSMC, koji je zadnjih nekoliko godina na sebe preuzeo dio proizvodnje procesora, no s obzirom da nije imao dovoljno kapaciteta, Apple je jednostavno bio osuđen na Samsung.

No ipak, vremena se polako mijenjaju i Apple bi se za sljedeću generaciju iPhonea u potpunosti mogao osloniti na TSMC i odbaciti Samsung. Prema informacijama kojima raspolaže 9to5Mac, a pozivajući se na korejske medije, TSMC je uspio s Appleom postići sporazum o isporuci čipseta za sljedeću generaciju iPhonea i da za taj posao bude jedini dobavljač. Za ovaj budući Appleov procesor vjerujemo da će nositi naziv A10 i da će biti ugrađen u iPhone 7, a prema nekim informacijama trebao bi biti izrađen u 10 nm tehnologiji.
tututuuuu

#36 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by tututuuuu »

bosnian batman wrote:za podršku gore opisah vezano za MIU

de živ bio procitaj oko apple, samsunga i chipseta
http://mob.hr/apple-se-napokon-rijesio- ... biti-tsmc/

Apple i Samsung godinama ratuju boreći se za svoje proizvode i njihovu poziciju na tržištu, no kad je proizvodnja hardvera u pitanju, usko surađuju. Poznato je da Samsung proizvede većinu Appleovih procesora za iPhone, no vremenom je Apple tražio i druga rješenja. Kao najlogičniji igrač u utakmicu je ubačen tajvanski TSMC, koji je zadnjih nekoliko godina na sebe preuzeo dio proizvodnje procesora, no s obzirom da nije imao dovoljno kapaciteta, Apple je jednostavno bio osuđen na Samsung.

No ipak, vremena se polako mijenjaju i Apple bi se za sljedeću generaciju iPhonea u potpunosti mogao osloniti na TSMC i odbaciti Samsung. Prema informacijama kojima raspolaže 9to5Mac, a pozivajući se na korejske medije, TSMC je uspio s Appleom postići sporazum o isporuci čipseta za sljedeću generaciju iPhonea i da za taj posao bude jedini dobavljač. Za ovaj budući Appleov procesor vjerujemo da će nositi naziv A10 i da će biti ugrađen u iPhone 7, a prema nekim informacijama trebao bi biti izrađen u 10 nm tehnologiji.
Proizvode i za AMD. TSMC, GlobalFoundries i sad se i Samsung javio. Ali oni samo proizvode, po njihovom dizajnu, jer imaju pogone i jeftiniju radnu snagu. Apple dizajnira, jedini sto se mobitela tice, ovi im samo nastancaju po prototipu koliko treba primjeraka. Svi ostali imaju isti dizajn - ARM (britanska firma), pa neki sami sebi rade (ko ima pogone), drugi kupuju gotovo. Qualcom je sad prvi put s SD820 napravio svoj dizajn (jer su kupili dio AMD-a, koji je opet kupio ATI). Sve u svemu samo par firmi na svijetu (bolje reci par ljudi) je u stanju da dizajnira dobar procesor

Tako se i Apple prebaci ovisno ko je jeftiniju, ko je bolje usavrsio proizvodne metode, prilagodio se manjem proizvodnom procesu, ko ima veci "yield", odnosno ko ima manje skarta itd...
tututuuuu

#37 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by tututuuuu »

AstorH wrote:Mobitel je kupljen, hvala svima na prijedlozima, posebno onima koji su mi sugerirali na ovaj model.

Kinezi nadam se da ce - naci svoju temu - i kvalitet.

Z3 Comapact

Pozdrav!
Super ti je taj mobitel, osobito sto si ga nasao za ispod 450 a izgleda tip top ocuvan. :) Nemoj ga izgubiti. :D
bosnian batman

#38 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

u sunce te j.... čuj 450 i to polovan :lol:
pa moja makina je skoro za. duplo manje para... nov... sad na akciji, iako sam ja ga zimus ovdje na piku platio 330
semirsar

#39 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:u sunce te j.... čuj 450 i to polovan :lol:
pa moja makina je skoro za. duplo manje para... nov... sad na akciji, iako sam ja ga zimus ovdje na piku platio 330
je l' oukitel, jes, garant :mrgreen:
MTV

#40 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by MTV »

AstorH wrote: Realnost - najčešće - pogađa ego.
Linkovi ka youtube-u mogu smetati samo onima koji zele trenutni kvalitet.
No ono sto ja pratim je kvalitet - koji se ne zastupa na mjesecnom i godisnjem nivou.
Stoga, ne bi se čudio gospodine -MTV- da ne shvatate o čemu pričam.

Imam ugradjenu (smiley) tipkovnicu, ali ne ne nalazim adekvatan smajli na Vas odgovor.

Kad malo bolje razmislim - Kinezi ne samo da imaju svoju državu - oni imaju i telefone koji vjerujem - da će vas usrećiti.
Stoga koliko god se trudio - ne nalazim razlog vaše sreće niti razumijem razlog mog osobnog odabira - što se Smartphonea tiče.

LP.
Prije bi bilo da sam ja tebi pogodio ego kad sam rekao da slikas po 20 puta mobitel kao da je juce izasao i nema nigdje ni jedne recenzije pa da nam pokazes kako izgleda. Jesi nabacio 20 slika? Jesi.

Ja ti nisam ni jednog kineza predlozio vec LG G3 od 2GB rama i 3GB rama. Tvoj izbor sta hoces i zelis za svoje pare. Tako da zaobidji me zivota ti.

P.S. Zaviri u tu svoju tipkovnicu i vidi ima li znak koji se zove zarez a izgleda ovako , ili zarez nije dovoljno kvalitetan za tebe jer ga ne koristis puno pa - idu - crtice -.
bosnian batman

#41 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

semirsar wrote:
samo letiš pred rudu
čitaj postove redom, napisano i brand i model moba :oops:
semirsar

#42 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:
semirsar wrote:
samo letiš pred rudu
čitaj postove redom, napisano :oops:
aj dobro, sorry, znaci incognito si ovdeka. :mrgreen:
MTV

#43 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by MTV »

@semirsar xiaomi redmi note 2
Prateci mob.hr i bug.hr znam da dosta raje i u Hrvatskoj narucuje taj telefon.
semirsar

#44 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

MTV wrote:@semirsar xiaomi redmi note 2
OK je, vidio sam vec, nego, moram malo prcat, haj nije nesto ali imam i ja guru g1 pa se qrcim :lol:
bosnian batman

#45 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

semirsar wrote:
OK je, vidio sam vec, nego, moram malo prcat, haj nije nesto ali imam i ja guru g1 pa se qrcim :lol:
naravno da ima boljih
ali ovo je čisti bestbuy, iako ti ne znas sta je to
elem poenta je bila da je mašinerija spram ovog sonija koji je ovaj platio polovan... 450.... sunce te j.....
Last edited by bosnian batman on 29/05/2016 22:23, edited 1 time in total.
semirsar

#46 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:
semirsar wrote:
naravno da ima boljih
ali ovi je čisti bestbuy, iako ti ne znas sta je to
elem poenta je bila da je mašinerija spram ovog sonija koji je ovaj platio polovan 450 sunce, te j.....
e vidi nesto, pametnjakovicu, ono sto ti imas i zelis ne mora nuzno biti ono sto je pokretac teme zelio i kupio, kuzis?
On ima svoje, ja svoje a ti pak, ili bilo ko drugi neke svoje afinitete. :mrgreen:
Nego, imades li kaku garanciju za taj bestbuy, ja za svoj imam jos godinu oficijelne :thumbup:
Qler

#47 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by Qler »

Ako neko hoće imam za prodati LG G Flex 300KM...
bosnian batman

#48 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

semirsar wrote:
bosnian batman wrote:
semirsar wrote: OK je, vidio sam vec, nego, moram malo prcat, haj nije nesto ali imam i ja guru g1 pa se qrcim :lol:
naravno da ima boljih
ali ovi je čisti bestbuy, iako ti ne znas sta je to
elem poenta je bila da je mašinerija spram ovog sonija koji je ovaj platio polovan 450 sunce, te j.....
e vidi nesto, pametnjakovicu, ono sto ti imas i zelis ne mora nuzno biti ono sto je pokretac teme zelio i kupio, kuzis?
On ima svoje, ja svoje a ti pak, ili bilo ko drugi neke svoje afinitete. :mrgreen:
Nego, imades li kaku garanciju za taj bestbuy, ja za svoj imam jos godinu oficijelne :thumbup:
nema tu afiniteta, opet brkas pojmove, zna se pp opstim kriterijima sta je bolji mob
to soni govance od 4,5 inča za 450 KM i to polovno.... niđe veze

garancija treba nesposobnim i nespretnim, ja 17 godina koristim mobitele, promjenio 10 tak i nikad nisam nijedan nosio u servis... tako da mi garancija i ne treba
semirsar

#49 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by semirsar »

bosnian batman wrote:
nema tu afiniteta, opet brkas pojmove, zna se pp opstim kriterijima sta je bolji mob
to soni govance od 4,5 inča za 450 KM i to polovno.... niđe veze

garancija treba nesposobnim i nespretnim, ja 17 godina koristim mobitele, promjenio 10 tak i nikad nisam nijedan nosio u servis... tako da mi garancija i ne treba
Kazes po opstim, a mislis po TVOJIM kriterijima, a nidje nista konkretno, ovo o garanciji necu ni pokusati komentarisati. :mrgreen:
I da zavrsim o ovoj temi, fakat nejma smisla. :-)
bosnian batman

#50 Re: Smartphone do 400KM u BiH

Post by bosnian batman »

da, da zaključimo, jel po tvojim kriterijima ovaj sony koji je dotični kupio kao polovan za 450 bolja opcija od xiomija redmi note 2 kao novog za 280 KM za kojih se trenutno moze dobit na alliexpresu
Post Reply