bos wrote:Sto vise gledam ko napada reisa, sve vise ga cijenim...
Sto je vise kleveta i lazi drug ti Ceric miliji i drazi.
bos wrote:Sto vise gledam ko napada reisa, sve vise ga cijenim...
Ovo bi sociolozi morali na nekom seminaru da razmatraju.Fair Life wrote:bos wrote:Sto vise gledam ko napada reisa, sve vise ga cijenim...![]()
![]()
Sto je vise kleveta i lazi drug ti Ceric miliji i drazi.
Pročitaj ponovo šta sam napisao.Vodenjak wrote:A sve je pocelo sa ovim:
pojedinac wrote:????????????????????????????????????????gospodar kuglastih munja wrote:Oduzeo je Bosnjacima naciju u zamjenu za vjerski identitet.
Bošnjaci ni u SFRJ pa samim tim ni u R BiH nisu postojali ni kao narod i narodnost a kamoli kao nacija već isključivo kao vjerska skupina.
U pitanju je borba za goli opstanak.
Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.Vodenjak wrote:Cekaj bolan...
Pa ti meni citiras dokaz da su Muslimani IPAK BILI konstitutivni narod u bivsoj Jugoslaviji?
citat Damira Nikšića wrote:"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."
21. Februara 1974. Ustav SFRJugoslavije priznao je Muslimane kao šesti narod SFRJ, definišući Muslimansku nacionalnost, odnosno pravo na izjašnjavanje kao "Musliman po nacionalnosti. "
Do tada su se Bošnjaci i drugi građani Muslimanske nacionalnosti morali izjašnjavati kao Srbi, Hrvati ili "neopredjeljeni". Ovih zadnjih je bilo najviše.
28. septembra 1993. na Bošnjačkom Saboru u opkoljenom Sarajevu, Bosanski Muslimani po nacionalnosti su izglasali novi termin "Bošnjak" za svoju nacionalnost. To je bio značajan korak dalje ka sekularnoj definiciji nacije, dalje od zlonamjernog interpretiranja Muslimanske nacionalnosti kao etničke ili vjerske grupe, ali isto tako i rascjep, korak dalje od Muslimana po nacionalnosti na širem području Zapadnog Balkana.
Sad ti Vodeni otiđi kod kuglastog na picu pa se lijepo dogovorite šta ste to vas dvojica, a ne da upadate u kontraktidornosti.Vodenjak wrote:De se sad fino odluci...
Jesu li bili ili ne?
Very good!popajic wrote:lady midnight wrote:popajic wrote:Mene pomalo cude komentari na ovakvu jednu vijest,koji gotovo bagatelisu izreceno.Loptica se prebacuje na Dodika i comp.,ili se pita koje novine su ovo objavile,ili se pomalo minimizira u smislu:ah,ponekad on lupeta...
Ceric je ovu izjavu dao "u prisustvu najvisih drzavnih i federalnih zvanicnika" ove (jos uvijek)sekularne drzave.
Zasto je on uopste bio prisutan?
Kao sto znamo,Ceric je inteligentan i obrazovan covjek.Njegova izjava nije nikakav lapsus nego jasno definisan licni stav.Problem je sto on kao duhovni,bosnjacki autoritet izjavu daje u ime SVIH Bosnjaka,jer kaze:"Turska je NASA mati"
Time saopstava Bosnjacima da je Bosna i Hercegovina njihova adoptivna mati,a on im otvara oci i ukazuje na biolosku- Tursku.
Hvala na informaciji muftija!Niti smo sirocad,niti smo adoptirani.Nasa majka je oduvijek bila i bice Bosna i Hercegovina.
ajoj popajicu,
a shta cemo drugo nego bagatelisati kada je zaista rijech o jeftinom dodvoravanju? naravno da njegova izjava nije lapsus, nego sasvim.....
Sve je ovo meni i ne samo meni poznato.I vise od ovoga. kao sto i sama znas uvijek postoji jedno ALI.U ovom slucaju je to:
Njegova izjava je mnooogo ozbiljnija i po Bosnjake(a bogami i po ostale) od jeftinog dodvoravanja.Nista kod njega nije jeftino. Njegov intelekt ,uticaj na mase i ambicija nemaju nikad za rezultat nesto sto bi se trebalo bagatelizirati i smatrati jeftinom akcijom.
Drugo: @lady ti znas bas kao i ja da kad Reis nesto izjavi TO nikad ne ostaje bez posljedica.Nase forumske "diskusije" su politicki najnevinije reakcije,pa cak i one ukazuju na posljedice jedne ovakve izjave.
Trece: kazes da Cericu nije ni na kraj pameti da ukida sekularizam.Hm...sreca pa se ne pita{jos uvijek}samo on !A onda kazes da ga vodi ambicija da bude i politicki i duhovni vodja bosnjaka.Pa ne moze i jare i pare.Nisam paranoican,ali cujem alarmna zvona.
Ovo je za jednu dublju diskusiju.Za koju moras imati i zainteresovane diskutante.I sposobne da shvate da kritikujuci Cericevu ambiciju apsolutno ne znaci kritikovati muslimane.Cak suprotno !!!
Ama bolan...pojedinac wrote:
Pročitaj ponovo šta sam napisao.
Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.Vodenjak wrote:Cekaj bolan...
Pa ti meni citiras dokaz da su Muslimani IPAK BILI konstitutivni narod u bivsoj Jugoslaviji?
U bivšoj SFRJ i Turci, kao nacionalna manjina, su muslimani isto kao i većinski dio Albanaca, kao jednog od konstitutivnih naroda.
Zašto smo samo mi dobili odrednicu vjerske skupine [Muslimani] a ne naroda [Bošnjaci]?
Da nije žalosno bilo bi smiješno izjašnjavanje Musliman ateista.
E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.
A, sad još jednom pročitaj navedeni citat i obrati pažnju na boldirano.citat Damira Nikšića wrote:"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."
21. Februara 1974. Ustav SFRJugoslavije priznao je Muslimane kao šesti narod SFRJ, definišući Muslimansku nacionalnost, odnosno pravo na izjašnjavanje kao "Musliman po nacionalnosti. "
Do tada su se Bošnjaci i drugi građani Muslimanske nacionalnosti morali izjašnjavati kao Srbi, Hrvati ili "neopredjeljeni". Ovih zadnjih je bilo najviše.
28. septembra 1993. na Bošnjačkom Saboru u opkoljenom Sarajevu, Bosanski Muslimani po nacionalnosti su izglasali novi termin "Bošnjak" za svoju nacionalnost. To je bio značajan korak dalje ka sekularnoj definiciji nacije, dalje od zlonamjernog interpretiranja Muslimanske nacionalnosti kao etničke ili vjerske grupe, ali isto tako i rascjep, korak dalje od Muslimana po nacionalnosti na širem području Zapadnog Balkana.Sad ti Vodeni otiđi kod kuglastog na picu pa se lijepo dogovorite šta ste to vas dvojica, a ne da upadate u kontraktidornosti.Vodenjak wrote:De se sad fino odluci...
Jesu li bili ili ne?
"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."
pojedinac wrote:Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
U bivšoj SFRJ i Turci, kao nacionalna manjina, su muslimani isto kao i većinski dio Albanaca, kao jednog od konstitutivnih naroda.
Zašto smo samo mi dobili odrednicu vjerske skupine [Muslimani] a ne naroda [Bošnjaci]?
E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.
Vodenjak wrote:Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
Dobro odrađuješ posao za njih.Vodenjak wrote:A sto se tice naziva Bosnjak, cak su i dobricina i njegova kompanija bio protiv tog naziva prve tri godine svoje vladavine!
Kako se dobro opisa. Provaljen si odavno.Vodenjak wrote:Sve u svemu, oni koji su se prodavali da se bore za Bosnu i Hercegovinu, nisu se borili ni za bosnjacki narod a kamo li za Bosance kao naciju!
Ovu terminologiju ostavi za ustanovu u kojoj te drže.Vodenjak wrote:bolestan, malouman, nebulozan, debilan...
Vodenjak,pojedinac wrote:pojedinac wrote:Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.Vodenjak wrote:Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
turban wrote:Vodenjak,pojedinac wrote:pojedinac wrote:Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.Vodenjak wrote:Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
Koju tezu ti zastupas???
Ja ne zastupam nikakvu tezu!turban wrote:Vodenjak,pojedinac wrote:pojedinac wrote:Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
Koju tezu ti zastupas???
Nista ja ne mislim vec samo konstatujem...turban wrote:Vodenjak,
Nisam zadovoljan,mada mi je jasna tvoja poruka.
Ako mogu da primjetim tvrdis da je Bosnjacki narod(u ovom slucaju mislis sigurno na vodje istog)sam sebe onako muski...
U tom slucaju idem na klupu za rezervne igrace...Vodenjak wrote:Nista ja ne mislim vec samo konstatujem...turban wrote:Vodenjak,
Ako mogu da primjetim tvrdis da je Bosnjacki narod(u ovom slucaju mislis sigurno na vodje istog)sam sebe onako muski...
Dobro, i dodajem malo, ali to je samo da zacinim...![]()
Cijela je prica samo prepiska izmedju mene i @Pojedinca koji sam sebi skace u usta ili se ponasa ko neko ko ne zna bi li pishkio ili kakio...![]()
![]()
Bosnjacki narod nije sam sebi nista uradio osim sto je debelo nagrabusio..
A sta su bosnjackom narodu uradili (mimo fashista koji su ih pokusali dotuci) njihovi lideri koji su ih vodili ili vode je drugo pitanje...
Chiju?turban wrote:U tom slucaju idem na klupu za rezervne igrace...Vodenjak wrote:Nista ja ne mislim vec samo konstatujem...turban wrote:Vodenjak,
Dobro, i dodajem malo, ali to je samo da zacinim...![]()
Cijela je prica samo prepiska izmedju mene i @Pojedinca koji sam sebi skace u usta ili se ponasa ko neko ko ne zna bi li pishkio ili kakio...![]()
![]()
Bosnjacki narod nije sam sebi nista uradio osim sto je debelo nagrabusio..
A sta su bosnjackom narodu uradili (mimo fashista koji su ih pokusali dotuci) njihovi lideri koji su ih vodili ili vode je drugo pitanje...
Pazi da ti ne platis ako izaberes pogresnu!turban wrote:Idem na klupu onog ko vise plati...![]()
Pa dobro. Ima to smisla. Turska nam mater (koja nas je ostavila), Alija Dido, Ceric Babo...a Amerika.....merhametli....maceha!Bosanac sa dna kace wrote:men bi men se cini vise godilo da je reko S. Arabija il Pakistan, vako sad moram sve Jovo na novo
Zasto ih nisu priznali odmah nakon rata...pa makar im podmetnuli i to veliko M...zivjeli su tu ko i svi drugi...Vodenjak wrote: A tvoj stav o onima koji su, (po prvi put u istoriji!) priznali Muslimane narodom i to konstitutivnim jedne drzave kakva je bila Jugoslavija (a ti pojma nemas kakva je to drzava bila jer cini se da nikad u zivotu nisi ni osjetio sta znaci zivjeti u jednoj sredjenoj drzavi!) ...
Bravo ! Bosnjaci poput ovog b@tto su poceli liciti na one radikule koji su palili na Rivi ' Feral " jer je pisao da je lopov lopov a ubica ubica .Fair Life wrote:Je li Cera "ovo" izjavio?b@tto wrote:je li ovo iz dana