Slušaj majko moju pjesmu

Post Reply
Fair Life

#101 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Fair Life »

bos wrote:Sto vise gledam ko napada reisa, sve vise ga cijenim...
:shock: :lol:

Sto je vise kleveta i lazi drug ti Ceric miliji i drazi.

:lol:
turban

#102 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

Fair Life wrote:
bos wrote:Sto vise gledam ko napada reisa, sve vise ga cijenim...
:shock: :lol:

Sto je vise kleveta i lazi drug ti Ceric miliji i drazi.

:lol:
Ovo bi sociolozi morali na nekom seminaru da razmatraju.
Tema bi bila:Nemogu da podnesem velicinu,jer zivim na brdu... :D
sekspir

#103 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by sekspir »

A i Ledy,stovana osoba na ovom forumu,mogla bi malo promijeniti diskurs .Cisto radi uvazavanja stovanih citalaca.Da ne bi bilo "Ne pada snijeg da prekrije brijeg..."
pojedinac

#104 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by pojedinac »

Vodenjak wrote:A sve je pocelo sa ovim:
pojedinac wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Oduzeo je Bosnjacima naciju u zamjenu za vjerski identitet.
????????????????????????????????????????

Bošnjaci ni u SFRJ pa samim tim ni u R BiH nisu postojali ni kao narod i narodnost a kamoli kao nacija već isključivo kao vjerska skupina.

U pitanju je borba za goli opstanak.
Pročitaj ponovo šta sam napisao.

Vodenjak wrote:Cekaj bolan...
Pa ti meni citiras dokaz da su Muslimani IPAK BILI konstitutivni narod u bivsoj Jugoslaviji?
Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
U bivšoj SFRJ i Turci, kao nacionalna manjina, su muslimani isto kao i većinski dio Albanaca, kao jednog od konstitutivnih naroda.

Zašto smo samo mi dobili odrednicu vjerske skupine [Muslimani] a ne naroda [Bošnjaci]?
Da nije žalosno bilo bi smiješno izjašnjavanje Musliman ateista.

E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.

A, sad još jednom pročitaj navedeni citat i obrati pažnju na boldirano.
citat Damira Nikšića wrote:"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."

21. Februara 1974. Ustav SFRJugoslavije priznao je Muslimane kao šesti narod SFRJ, definišući Muslimansku nacionalnost, odnosno pravo na izjašnjavanje kao "Musliman po nacionalnosti. "

Do tada su se Bošnjaci i drugi građani Muslimanske nacionalnosti morali izjašnjavati kao Srbi, Hrvati ili "neopredjeljeni". Ovih zadnjih je bilo najviše.

28. septembra 1993. na Bošnjačkom Saboru u opkoljenom Sarajevu, Bosanski Muslimani po nacionalnosti su izglasali novi termin "Bošnjak" za svoju nacionalnost. To je bio značajan korak dalje ka sekularnoj definiciji nacije, dalje od zlonamjernog interpretiranja Muslimanske nacionalnosti kao etničke ili vjerske grupe, ali isto tako i rascjep, korak dalje od Muslimana po nacionalnosti na širem području Zapadnog Balkana.
Vodenjak wrote:De se sad fino odluci...
Jesu li bili ili ne? :-)
Sad ti Vodeni otiđi kod kuglastog na picu pa se lijepo dogovorite šta ste to vas dvojica, a ne da upadate u kontraktidornosti.
zrikavac48

#105 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by zrikavac48 »

popajic wrote:
lady midnight wrote:
popajic wrote:Mene pomalo cude komentari na ovakvu jednu vijest,koji gotovo bagatelisu izreceno.Loptica se prebacuje na Dodika i comp.,ili se pita koje novine su ovo objavile,ili se pomalo minimizira u smislu:ah,ponekad on lupeta...
Ceric je ovu izjavu dao "u prisustvu najvisih drzavnih i federalnih zvanicnika" ove (jos uvijek)sekularne drzave.
Zasto je on uopste bio prisutan?
Kao sto znamo,Ceric je inteligentan i obrazovan covjek.Njegova izjava nije nikakav lapsus nego jasno definisan licni stav.Problem je sto on kao duhovni,bosnjacki autoritet izjavu daje u ime SVIH Bosnjaka,jer kaze:"Turska je NASA mati"
Time saopstava Bosnjacima da je Bosna i Hercegovina njihova adoptivna mati,a on im otvara oci i ukazuje na biolosku- Tursku.

Hvala na informaciji muftija!Niti smo sirocad,niti smo adoptirani.Nasa majka je oduvijek bila i bice Bosna i Hercegovina.

ajoj popajicu,
a shta cemo drugo nego bagatelisati kada je zaista rijech o jeftinom dodvoravanju? naravno da njegova izjava nije lapsus, nego sasvim.....

Sve je ovo meni i ne samo meni poznato.I vise od ovoga. kao sto i sama znas uvijek postoji jedno ALI.U ovom slucaju je to:
Njegova izjava je mnooogo ozbiljnija i po Bosnjake(a bogami i po ostale) od jeftinog dodvoravanja.Nista kod njega nije jeftino. Njegov intelekt ,uticaj na mase i ambicija nemaju nikad za rezultat nesto sto bi se trebalo bagatelizirati i smatrati jeftinom akcijom.
Drugo: @lady ti znas bas kao i ja da kad Reis nesto izjavi TO nikad ne ostaje bez posljedica.Nase forumske "diskusije" su politicki najnevinije reakcije,pa cak i one ukazuju na posljedice jedne ovakve izjave.
Trece: kazes da Cericu nije ni na kraj pameti da ukida sekularizam.Hm...sreca pa se ne pita{jos uvijek}samo on !A onda kazes da ga vodi ambicija da bude i politicki i duhovni vodja bosnjaka.Pa ne moze i jare i pare.Nisam paranoican,ali cujem alarmna zvona.
Ovo je za jednu dublju diskusiju.Za koju moras imati i zainteresovane diskutante.I sposobne da shvate da kritikujuci Cericevu ambiciju apsolutno ne znaci kritikovati muslimane.Cak suprotno !!!
Very good! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vodenjak

#106 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

pojedinac wrote:

Pročitaj ponovo šta sam napisao.

Vodenjak wrote:Cekaj bolan...
Pa ti meni citiras dokaz da su Muslimani IPAK BILI konstitutivni narod u bivsoj Jugoslaviji?
Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.
U bivšoj SFRJ i Turci, kao nacionalna manjina, su muslimani isto kao i većinski dio Albanaca, kao jednog od konstitutivnih naroda.

Zašto smo samo mi dobili odrednicu vjerske skupine [Muslimani] a ne naroda [Bošnjaci]?

E, zašto je to tako urađeno. To je bila priprema terena za zadnji rat i uništenje Bošnjaka a samim tim i Bosne i Hercegovine.

A, sad još jednom pročitaj navedeni citat i obrati pažnju na boldirano.
citat Damira Nikšića wrote:"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."

21. Februara 1974. Ustav SFRJugoslavije priznao je Muslimane kao šesti narod SFRJ, definišući Muslimansku nacionalnost, odnosno pravo na izjašnjavanje kao "Musliman po nacionalnosti. "

Do tada su se Bošnjaci i drugi građani Muslimanske nacionalnosti morali izjašnjavati kao Srbi, Hrvati ili "neopredjeljeni". Ovih zadnjih je bilo najviše.

28. septembra 1993. na Bošnjačkom Saboru u opkoljenom Sarajevu, Bosanski Muslimani po nacionalnosti su izglasali novi termin "Bošnjak" za svoju nacionalnost. To je bio značajan korak dalje ka sekularnoj definiciji nacije, dalje od zlonamjernog interpretiranja Muslimanske nacionalnosti kao etničke ili vjerske grupe, ali isto tako i rascjep, korak dalje od Muslimana po nacionalnosti na širem području Zapadnog Balkana.
Vodenjak wrote:De se sad fino odluci...
Jesu li bili ili ne? :-)
Sad ti Vodeni otiđi kod kuglastog na picu pa se lijepo dogovorite šta ste to vas dvojica, a ne da upadate u kontraktidornosti.
Ama bolan... :-) :-) :-)

"Muslimani su po amandmanima na Ustav SFRJ 1971. postali konstitutivan narod - također poznat pod neformalnim nazivom "Muslimani s velikim M", koji ih je trebao razlikovati od drugih građana SFRJ - muslimana po vjeri, odnosno "muslimana s malim m"."

A sto se tice naziva Bosnjak, cak su i dobricina i njegova kompanija bio protiv tog naziva prve tri godine svoje vladavine! To je jedno!

Drugo, onome ko je stvarno slusao izjave svih onih koji su se ubili u silnoj borbi za interese bosnjackog naroda :roll: jasno je od prvog dana da su isti protezirali iznad svega vjerske pa tek onda nacionalne osjecaje! Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
Sve u svemu, oni koji su se prodavali da se bore za Bosnu i Hercegovinu, nisu se borili ni za bosnjacki narod a kamo li za Bosance kao naciju!
A tvoj stav o onima koji su, (po prvi put u istoriji!) priznali Muslimane narodom i to konstitutivnim jedne drzave kakva je bila Jugoslavija (a ti pojma nemas kakva je to drzava bila jer cini se da nikad u zivotu nisi ni osjetio sta znaci zivjeti u jednoj sredjenoj drzavi!) samo te cini jednim od mnogih koji pljuju po onima koji su, ne stvorili, ali u svakom slucaju, legalizovali ono sto je vijekovima postojalo.

Takav odnos prema bivsem sistemu po tom pitanju je bolestan, malouman, nebulozan, debilan...
pojedinac

#107 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by pojedinac »

pojedinac wrote:Ako nisi znao musliman je pripadnik Islamske vjeroispovjesti.

Vodenjak wrote:Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
pojedinac

#108 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by pojedinac »

Vodenjak wrote:A sto se tice naziva Bosnjak, cak su i dobricina i njegova kompanija bio protiv tog naziva prve tri godine svoje vladavine!
Dobro odrađuješ posao za njih.
Vodenjak wrote:Sve u svemu, oni koji su se prodavali da se bore za Bosnu i Hercegovinu, nisu se borili ni za bosnjacki narod a kamo li za Bosance kao naciju!
Kako se dobro opisa. Provaljen si odavno.
pojedinac

#109 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by pojedinac »

Vodenjak wrote:bolestan, malouman, nebulozan, debilan...
Ovu terminologiju ostavi za ustanovu u kojoj te drže.
Vodenjak

#110 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

@pojedinac, jes´ to ti nesto ljut?
Kaharli?
Usamljen? :(

Imas li sta reci na napisano ili ti se sve svodi na napadanje na licnost onih koji s tobom diskutuju?
Hajde sad, zashilji olovku pa ponovo...
Znas ti to i bolje, samo ako se malo potrudis... :-) :-)

:D
turban

#111 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

pojedinac wrote:

Vodenjak wrote:Time su se direktno stavili u sluzbu Radovana Karadzica i ostale klike koja je od prvog dana zastupala tezu da su Muslimani samo vjerska skupina, sekta, kako je volio reci!
Vodenjak,
Koju tezu ti zastupas???
popajic

#112 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by popajic »

turban wrote:
pojedinac wrote:

Vodenjak,
Koju tezu ti zastupas???

Zar nije vaznije koju tezu zastupa Ceric.I tvoja i moja i @vodenjakova teza je beznacajna u poredjenju sa muftijinom.
turban

#113 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

Pa vazno je,svacije misljenje.Ceric ne postoji zbog sebe samoga,on postoji sto ga ljudi hoce.Dakle svacije se pika... 8-)
Vodenjak

#114 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

turban wrote:
pojedinac wrote:

Vodenjak,
Koju tezu ti zastupas???
Ja ne zastupam nikakvu tezu!
Ja samo konstatujem da je Bosnjacki narod, sa prijasnjim imenom, bio konstitutivni narod na podrucju cijele bivse Jugoslavije, a da je to danas na papiru na podrucju cijele Bosne i Hercegovine, fakticki na cetvrtini njene teritorije a objektivno, jebo je jeza u ledja i u svojoj rodjenoj kuci ako nije pripadnik kojeg od klanova!

Zadovoljan? :wink:
turban

#115 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

Vodenjak,

Nisam zadovoljan,mada mi je jasna tvoja poruka.
Ako mogu da primjetim tvrdis da je Bosnjacki narod(u ovom slucaju mislis sigurno na vodje istog)sam sebe onako muski... :roll:
Vodenjak

#116 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

turban wrote:Vodenjak,

Ako mogu da primjetim tvrdis da je Bosnjacki narod(u ovom slucaju mislis sigurno na vodje istog)sam sebe onako muski... :roll:
Nista ja ne mislim vec samo konstatujem...
Dobro, i dodajem malo, ali to je samo da zacinim... :D

Cijela je prica samo prepiska izmedju mene i @Pojedinca koji sam sebi skace u usta ili se ponasa ko neko ko ne zna bi li pishkio ili kakio... :-) :-)

Bosnjacki narod nije sam sebi nista uradio osim sto je debelo nagrabusio..
A sta su bosnjackom narodu uradili (mimo fashista koji su ih pokusali dotuci) njihovi lideri koji su ih vodili ili vode je drugo pitanje...
turban

#117 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

Vodenjak wrote:

Cijela je prica samo prepiska izmedju mene i @Pojedinca koji sam sebi skace u usta ili se ponasa ko neko ko ne zna bi li pishkio ili kakio... :-) :-)
A sta su bosnjackom narodu uradili (mimo fashista koji su ih pokusali dotuci) njihovi lideri koji su ih vodili ili vode je drugo pitanje...
U tom slucaju idem na klupu za rezervne igrace... :D
Vodenjak

#118 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

turban wrote:
Vodenjak wrote:

U tom slucaju idem na klupu za rezervne igrace... :D
Chiju? :razz: :D
turban

#119 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by turban »

Idem na klupu onog ko vise plati... :lol: :lol:
Vodenjak

#120 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by Vodenjak »

turban wrote:Idem na klupu onog ko vise plati... :lol: :lol:
Pazi da ti ne platis ako izaberes pogresnu! :D :D
black

#121 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by black »

sad ce vam svima brkovi narasti :oops: :mrgreen:
ovo_malo_duse

#122 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by ovo_malo_duse »

Ja kontam sad ce pjesma :

""Slusaj majko moju pjesmu,
ali nemoj suze liti.
Jer kad vidim suze tvoje
i meni ce tesko biti""

i dok cekam da sa-x otvori (nesto mi sporo otvara u zadnje vrijeme)

Kad ono opet ispiranje mozga!!!! :? :x :run:
zlata

#123 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by zlata »

Bosanac sa dna kace wrote:men bi men se cini vise godilo da je reko S. Arabija il Pakistan, vako sad moram sve Jovo na novo :D
Pa dobro. Ima to smisla. Turska nam mater (koja nas je ostavila), Alija Dido, Ceric Babo...a Amerika.....merhametli....maceha!
DiplomataSaSela

#124 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote: A tvoj stav o onima koji su, (po prvi put u istoriji!) priznali Muslimane narodom i to konstitutivnim jedne drzave kakva je bila Jugoslavija (a ti pojma nemas kakva je to drzava bila jer cini se da nikad u zivotu nisi ni osjetio sta znaci zivjeti u jednoj sredjenoj drzavi!) ...
Zasto ih nisu priznali odmah nakon rata...pa makar im podmetnuli i to veliko M...zivjeli su tu ko i svi drugi...
BTW....sredjene drzave traju malo duze...
feral.tribune

#125 Re: Slušaj majko moju pjesmu

Post by feral.tribune »

Fair Life wrote:
b@tto wrote:je li ovo iz dana
Je li Cera "ovo" izjavio?
Bravo ! Bosnjaci poput ovog b@tto su poceli liciti na one radikule koji su palili na Rivi ' Feral " jer je pisao da je lopov lopov a ubica ubica .
Post Reply