slovenija-ta zemlja otrova

Post Reply
leticija

#126 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by leticija »

'Moji prijatelji koji su kao
izbjeglice iz BiH otišli u Sloveniju dobili su slovenska državljanstva i vrlo su zadovoljni životom u deželi.'

Tvoji prijatelji su MORALI uzeti drzavljanstvo, isto kao i moji koji su tamo otisli na rad prije 20 godina.
Drugacije nisu mogli ostati, niti dobiti posao.

Slovenija je i u bivsoj Yu bila 'gospodja', te vjesto koristila jeftine sirovine iz ostalih republika
(drvo iz Bosne - za proizvodnju namjestaja, voce i povrce iz Srbije - za proizvodnju sokova, pekmeza...), a onda nam sve to vracala nazad
za skupe pare, kao gotov proizvod.
Njihove Gorenje masine su bile jeftinije u inostranstvu nego u Yugi, valjda zbog konkurencije.
Sta cemo - prvi su se dosjetili.
leticija

#127 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by leticija »

Kakva su ovo vremena dosla da nam Bosnu brani ekavica?
tranquil

#128 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

Bosna se brani na protestima protiv domaćih šupaka a ne slovenačkih.
Svetlana

#129 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

obišla sam pola sveta kojeg ti samo sanjati možeš,no to je nebitno,kao niti bilo koja dalja diskusija sa bilo kime
u vezi tog osećaja pripadnosti svojoj zemlji,pa žalim svakog takvog,iako domaćih izdajnika ima podosta i za vešanja su
tranquil

#130 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

Svetlana wrote:obišla sam pola sveta kojeg ti samo sanjati možeš,no to je nebitno,kao niti bilo koja dalja diskusija sa bilo kime
u vezi tog osećaja pripadnosti svojoj zemlji,pa žalim svakog takvog,iako domaćih izdajnika ima podosta i za vešanja su
UUUUUUU :lol:

"Obišla sam pola sveta, apsolutno nebitno za raspravu nije da se hvalim ali eto, i zamislite šta sam sve videlaaa i nakon celog tog obilaska najpametnije što mi pada na pamet je da pljujem po slovencima i da vešam domaće izdaaaajnike koji ne pljuju po gadovima janezovskim."

Stidite se svi nepljuvači Janeza i ostali domaći izdajnici. Ima da vas sve vešamo.

U potpisu: Bosanski patrioti.

Idi ba Ceco slušaj Šabana, al' onog klasičnog :lol: Iznijela si do sada ubjedljivo najgluplji kriterij mjerenja patriotizma za koji sam čuo. :lol: Čuj ko više hrakne po Slovencu on patriota, a ostali domaći izdajnici.

Kad si već pomenula vješanje i domaće izdajnike, znaš li ko je vješao po Sarajevu ? :x
tranquil

#131 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

sheilak wrote:
tranquil wrote:Bosna se brani na protestima protiv domaćih šupaka a ne slovenačkih.
:thumbup: ali domaci su jako upetljani sa slovenackim, sve ass do ass-a
kad mi sredimo naše, svi ostali assovi ostaju bez lokalnih partnera. Jedna domina ruši sve
Svetlana

#132 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

dao Bog pa svako ko želi da ode do Slovenije zauvek u jednom pravcu ode,posebno diskutantima kojima je na srcu
tranquil

#133 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

Svetlana wrote:dao Bog pa svako ko želi da ode do Slovenije zauvek u jednom pravcu ode,posebno diskutantima kojima je na srcu
Blago tebi pa ti život tako jednostavan.

Meni je na srcu samo jedna zemlja i ostajem u njoj. Hvala na pitanju, ne želim do Slovenije, izgleda da je moj problem taj što ne pronalazim svoj smisao postojanja u pljuvanju po tuđem.

Šta misliš da ti malo protegneš noge do Slovenije, da vidiš kako zapravo stvari stoje ? A možda i ostaneš, koliko si se navila o Sloveniji kao da imaš neke skrivene opsesije.

:D :D :D
Svetlana

#134 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

lepo te molim da se udaljis od mene i postedis svog misljenja,napravi svoju temu i uzivaj
mensurbh

#135 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by mensurbh »

Kupujmo domaće proizvode i nema brige! :bih:
zgembo_sa

#136 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by zgembo_sa »

A da ih ti ne mrzis zato sto su priznali Kosovo :)
Po ekavici bi se dalo naslutiti :D
Svetlana

#137 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

e sad još okreni po nacionalnom šavu i super,baš fino
nihoniho

#138 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by nihoniho »

nisam citao save poruke ali naslov teme "slovenija-ta zemlja otrova" krajnje nekorektan jer poziva na mrznju cijle slovenije, odnosno njenog naroda. najmanje sto moderator moze da uradi je da promijeni ime teme.
ja bih rekao da ima drzava u regionu iz kojih je poteklo mnogo vise otrova pa ih,ipak, ne bih nazivao "zemljama otrova".
pored toga,iza estetikae naslova, kao da cujem prizvuk gusala...
Ashrafieh

#139 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Ashrafieh »

nihoniho wrote:nisam citao save poruke ali naslov teme "slovenija-ta zemlja otrova" krajnje nekorektan jer poziva na mrznju cijle slovenije, odnosno njenog naroda. najmanje sto moderator moze da uradi je da promijeni ime teme.
ja bih rekao da ima drzava u regionu iz kojih je poteklo mnogo vise otrova pa ih,ipak, ne bih nazivao "zemljama otrova".
pored toga,iza estetikae naslova, kao da cujem prizvuk gusala...
Divide et impera :wink:

Odoh sad do Merkatora iz principa :lol:
tranquil

#140 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

Svetlana wrote:lepo te molim da se udaljis od mene i postedis svog misljenja,napravi svoju temu i uzivaj
Ko je umro i napravio te moderatorom ? :lol:

Tema je Slovenija i Slovenci i tome pričamo. Ako je tebi do linča i vješanja, a vidim da jeste, zašto se zadržavaš na domaćim izdajnicima, zašto ne navališ direktno na "okupatora" ? Eno ima u Sarajevu klub slovenaca, pa idi tamo i vješaj i demoliraj, ako si na djelu jaka kao što si na jeziku.

A u vezi komentara da odem u Sloveniju i vidim šta ima i šta misle o meni - bio tamo, uživao, odnos korektan. Nisu me vješali niti su pozivali na vješanje. Normalno, nisu svi takvi i sigurno i oni imaju svoje ksenofobične Svetlane, ali eto ja ne naletih ni na jedan primjerak. Ma vjerovatno me oni svi mrze ali ne smiju da mi kažu u lice nego istresaju svoj jed na forumima :D

Dajte ba ljudi pogledajte gdje živite i trznite se malo pustite se slovenaca, njima njihovo, nam naše. Kao da nemamo dovoljno naših problema.

A možemo i po tvom. Ja ću da protestvujem protiv vojne hunte u Zimbabwe-u. Možda će mi stvarno biti bolje.
Svetlana

#141 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

milostivi gospode,oprosti pojedincima na njihovoj slepoci
leticija

#142 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by leticija »

Svetlana, bez obzira na 'neprijatelja', uvijek me je strah od takvih 'branitelja' kakav si ti. Nista licno, da znas.
Ashrafieh

#143 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Ashrafieh »

Svetlana wrote:milostivi gospode,oprosti pojedincima na njihovoj slepoci
Svetlana

#144 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

strahuj ti od drugog,od mene nemas potrebe
Svetlana

#145 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

strahuj ti od drugog,od mene nemas potrebe
zgembo_sa

#146 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by zgembo_sa »

A iz koje drzave si ti Svetlana, ako nije tajna :) ?
Svetlana

#147 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Svetlana »

entitetske
Ashrafieh

#148 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by Ashrafieh »

Ma volimo se mi :D

Image
tranquil

#149 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by tranquil »

Ma Slovenija je ok problem je u tom našem mentalitetu i skrivenom kompleksu niže vrijednosti. Normalno da ako sami sebe postavljamo kao inferiorne, tako će se i drugi ponašati prema nama. Ako se postaviš kao ravan njemu i siguran si u to, neće ti niko ništa.

Ja odbijam taj hinjski ritual samoponižavanja "preko proxy-ja" a to su u ovom slučaju Slovenci, i pokušavam da izađemo iz tog ciklusa.

O-o eto cece sa upaljenim bakljama, bjež'te ljudi biće spaljivanja heretika :lol:
zgembo_sa

#150 Re: slovenija-ta zemlja otrova

Post by zgembo_sa »

Svetlana wrote:entitetske
A koja je to? Srbija cini mi se nema entitete, ili nisam u toku...
Post Reply