Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nova godina 1 dan
1 Maj 1 dan
Ramazanski Bajram 1 dan
Kurban Bajram 1 dan
=4 dana
Svaki drugi vikend slobodan
Dvije sedmice godišnjeg
ih ti si dobar
nova godina 1 dan
vikendi slobodni kad nema posla
godisnji?
A državni praznici a 1 dan na godišnji za svaku godinu radnog staža a minimalno 24 sata odmora u radnoj sedmici?
E drug moj al' zato sedam stoja svaki mjesec u padže
nema praznika kod mene, sem nove... vjerske ne slavim... drzavni nisu bitni jer klijenti nisu iz bih... 24 sata imam, sad sam za vikend imao cak 48 al zato sedam stoja svake hefte u padze
Alfons Kauders wrote:
nema praznika kod mene, sem nove... vjerske ne slavim... drzavni nisu bitni jer klijenti nisu iz bih... 24 sata imam, sad sam za vikend imao cak 48 al zato sedam stoja svake hefte u padze
Alfons Kauders wrote:
Jebeš i pare kad ih nemaš kad potrošit
nadje se - ima brate neplacena varijanta, ha ja uostalom vazda sam bio vrijedan, nije mi mrsko odradit par sati ni kad sam na odmoru, jebiga nije bas da kopam kanale
a lakse je poslije odmora - kad ne budem u toku 10-15 dana, treba mi onda haman mjesec da pohvatam sve sto sam propustio.... i jebes onda takav odmor da se skroz iskljucim kad cu nadoknadit, s kamatama
svaka subota i nedjelja osim ako nešto nije hitno
uskrs 6-7 dana
božić 6-7 dana
velika gospa - 6-7 dana
svi sveti/dušni dan 1-2 dana zavisi ako dobro pada
tijelovo 1 dan
blagovijest 1 dan
bogojavljenje 1 dan ako dobro pada
bezgrešno začeće 1 dan
presveto srce pola dana
sv. josip pola dana
uzašašće pola dana ili 1 dan
sv josip radnik ( 1. maj) 1 ili 2 dana
nova godina 1 ili 2 dana
30 i 31.12. 1 ili 2 dana
1 mart. ako dobro pada 1 dan
25.11. ako dobro pada 1 dan
Alfons Kauders wrote:
Jebeš i pare kad ih nemaš kad potrošit
Ove godine su se prazncip dobro poklopili 16 radnih dana praznika i 15 radnih odmora i nije tako lose.
Ako trezveno promislimo, ovo sto BiH zapravo nema uredjen zakon o drzavnim praznicima je samo jos jedan od pritisaka vladajuce mafije na jadne i bijedne radnike i narod
1. Januar
17. Mart
25-26 Decembar
Prvi ponedjeljak u Maju
Prvi ponedjeljak u Junu
Prvi ponedjeljak u Augustu
Zadnji ponedjeljak u Oktobru
Uskrsnji ponedjeljak
Minimalno 21 radni dan placenog godisnjeg odmora.
to sam i ja pitao.
koliko cuh, izgleda da je neradni jer se prenosi sa nedjelje. da je 1. mart u subotu, radilo bi se u ponedjeljak.
ali alkos kaze da je cuo drugacije.
derion wrote:U Danskoj će biti 145 slobodnih dana u 2015., uključujući subotu i nedjelju.
104 dana (vikend) + 30 dana god. odmora + 11 dana praznika = 145 dana.
karanana wrote:to sam i ja pitao.
koliko cuh, izgleda da je neradni jer se prenosi sa nedjelje. da je 1. mart u subotu, radilo bi se u ponedjeljak.
ali alkos kaze da je cuo drugacije.
Meni brate direktor reče da se radi, osim ako mu u suprtonom ne dođe kakav papir od Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike...
Ali evo, nađoh na stranici istog ministarstva Zakon o praznicima:
U smislu gore iznesenog, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. ožujak / mart i dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studeni / naovembar, se slave samo jedan dan i to na dan samog praznika.
derion wrote:U Danskoj će biti 145 slobodnih dana u 2015., uključujući subotu i nedjelju.
104 dana (vikend) + 30 dana god. odmora + 11 dana praznika = 145 dana.
Alkos wrote:Ali evo, nađoh na stranici istog ministarstva Zakon o praznicima:
U smislu gore iznesenog, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. ožujak / mart i dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studeni / naovembar, se slave samo jedan dan i to na dan samog praznika.
Mislim da će konačnu odluku, da li je radni dan ili ne, donijeti Ministarstvo krajem ove sedmice. Ako utvrde da su previše umorni donijet će odluku da je slobodan dan...