ova koju ja pravim je bas tako ko knedleFilter wrote:sljivopitanako, moze proci ali grehota sljiva.
ali zato, knedle od sljiva mnjammnjammnjammmm i zasto nacnete temu o hapama u ova, neka, predhapna doba
ima da krepam do rucka
samo bolja
Moderator: anex
ova koju ja pravim je bas tako ko knedleFilter wrote:sljivopitanako, moze proci ali grehota sljiva.
ali zato, knedle od sljiva mnjammnjammnjammmm i zasto nacnete temu o hapama u ova, neka, predhapna doba
ima da krepam do rucka
znam, procitao negdje gore/doleljubav_aha wrote:uf,vooolim knedle od sljivaFilter wrote:sljivopitanako, moze proci ali grehota sljiva.
ima da krepam do ruckaali kod mene nema kupiti sljiva,to je problem
Ma.Le.Na wrote:cuj nema sljiva![]()
![]()
![]()
kako to
prune plums su nase Evropske sljive,americke sljive su velicine poput breskveFilter wrote:znam, procitao negdje gore/doleljubav_aha wrote:uf,vooolim knedle od sljivaFilter wrote:sljivopitanako, moze proci ali grehota sljiva.
ima da krepam do ruckaali kod mene nema kupiti sljiva,to je problem
za knedle ide tijesto sa krompirom i pomaze sljivicama da ostanu socne (i uflekaju ti ganc novu majicu, ali nemaveze)Ma.Le.Na wrote:ova koju ja pravim je bas tako ko knedleFilter wrote:sljivopitanako, moze proci ali grehota sljiva.
ima da krepam do ruckaali poredane u tepsiji
samo bolja
superFilter wrote:naslutih![]()
docekase me kuci knedle
...i sad umirem, vec sam hektolitar vode popio
evo danas kupih 3lbMa.Le.Na wrote:e to prvi put cujem
da u americi nema sljiva![]()
posadi ba sebi
al dvije...da se mogu oprasivat

ljubav_aha wrote:
evo danas kupih 3lbposrecilo mi se kao Filteru se knedlama
![]()
pustopoljina wrote:iste ove moje iz cacka
butterfly_01 wrote:sljive oprati opuciti poredati u tepsiju... posti brasnom.... pa posuti secerom,.. i peci,... mmmmmm
ljubav_aha wrote:Filter,morma priznati,bas sam ljubomornapustopoljina wrote:iste ove moje iz cacka![]()
uh , ta sam u tvom komsiluku,otisla bih kupiti sastojkepustopoljina wrote:joj da mi nije mrsko ici po sve sastojke za knedle i njih bih napravila...nije ni to tesko sa gotovom smjesom za tijesto za knedle
i jos jedno pitanje...ja sam pravila ovo kako vi-red sljiva, pa brasno preko...
ali mi nije jasno-sto sve ne izbuckate u zdjeli i ne poredate dva reda sljiva![]()
ja cu tako slijedeci put, manje sudja za prati
ljubav_aha wrote:1.u tepsiju staviti malo ulja2.bijelim brasnom posuti takodjer,povrsinu tepsije3.staviti sljive4.posuti sljive secerom,i bijelim brasnom5.staviti u prethodno zagrijanu rernu,peci oko 40 minuta6.uzeti havy cream,sipati na sljive i ponovo u rernu 10ak minuta , sljivopita je bila odlicna
Digla_da_kreci ,veceras provjereni recpet je klasican,meni najboljiposipanje secera i brasna je bilo "od oka" znaci kad su sjive bilo dovoljno "bijele",narocito od brasna
sljivopitu jedem cijeli zivot
ako imas pitanj za detalje,smao pitaj
![]()
vdivna,probala sam takvu verziju,sljive su zakon![]()
neprilagodjena,hvalaprobaj moju verziju takodjer , mmljac
zasto gulis sljiveLONGMAN wrote:Nagulih se danas sljiva, al za te knedle nikad nisam cula

Margita81 wrote:ljubav_aha wrote:1.u tepsiju staviti malo ulja2.bijelim brasnom posuti takodjer,povrsinu tepsije3.staviti sljive4.posuti sljive secerom,i bijelim brasnom5.staviti u prethodno zagrijanu rernu,peci oko 40 minuta6.uzeti havy cream,sipati na sljive i ponovo u rernu 10ak minuta , sljivopita je bila odlicna
Digla_da_kreci ,veceras provjereni recpet je klasican,meni najboljiposipanje secera i brasna je bilo "od oka" znaci kad su sjive bilo dovoljno "bijele",narocito od brasna
sljivopitu jedem cijeli zivot
ako imas pitanj za detalje,smao pitaj
![]()
vdivna,probala sam takvu verziju,sljive su zakon![]()
neprilagodjena,hvalaprobaj moju verziju takodjer , mmljac
Ovo je prava sljivopita istu pravi i moja stara majka, volim puno![]()
BESTILJLONGMAN wrote:i me pitaju sto gulim sljive![]()
Da nema one koze u pekmezu
Po mome shvatanju i kako sam naucena, postojeljubav_aha wrote:pakmez,dzem,marmelada > da li postoje razlike