Sljedeci izbori -- ZA koga glasati?
-
joker
SDU-socijaldemokratska unija
Veci dio onog socijaldemokratskog jezgra prijasnjeg SDP je nezadovoljan politikom Zlatka Lagumdzije i onim sto je on toj stranci napravio je napustio SDP i oformio svoju stranku. A zahvaljujuci ogranicenosti naseg birackog tijela i "sigurnim glasovima" SDP i dalje dobija dvije trecine glasova socijaldemokratski orijentisanih gradjana.
Alfonso, ovo za BOSS-pa i oni mi padaju na pamet. Jebi ga, Mirnes kakav god je, jedan je od rijetkih koji zaradi svoju platu u parlamentu. Zahvaljujuci njemu je prosao onaj zakon o vojnim stanovima, stalno ukazuje na nekakve lopovluke, ako nista ne da da prodju neopazeno. A mora dokuciti izborni prag, pa sto da ne? I to je jedna od opcija.
Veci dio onog socijaldemokratskog jezgra prijasnjeg SDP je nezadovoljan politikom Zlatka Lagumdzije i onim sto je on toj stranci napravio je napustio SDP i oformio svoju stranku. A zahvaljujuci ogranicenosti naseg birackog tijela i "sigurnim glasovima" SDP i dalje dobija dvije trecine glasova socijaldemokratski orijentisanih gradjana.
Alfonso, ovo za BOSS-pa i oni mi padaju na pamet. Jebi ga, Mirnes kakav god je, jedan je od rijetkih koji zaradi svoju platu u parlamentu. Zahvaljujuci njemu je prosao onaj zakon o vojnim stanovima, stalno ukazuje na nekakve lopovluke, ako nista ne da da prodju neopazeno. A mora dokuciti izborni prag, pa sto da ne? I to je jedna od opcija.
-
Herc
joker,ja sam mislio da ti zastupas neki ozbiljan stav,ali ti si covjece totalno izgubljen u vremenu i prostoru.Seres non-stop na SDP,neke tvoje kritike i stoje,ali onda kazes da ces vjerovatno glasati za BOSS ili SBiH??!! Ti si totalno prolupao! Jesi li svjestan ti da sve ovo sto govoris za SDP kada je bio na vlasti,da je i SBiH bila dio toga tj. alijansa je bila na vlasti.Znaci jednako su odgovorni kao i oni ako su nesto pogrijesili dok su vladali,ali to se opet ne moze porediti sa SDA jer su oni bili samo 1,5 godinu na vlasti.A mislis da je Mirnes spas za drzavu?! Nepismeni prostak,kamiondzija da mi bude premijer drzave!? Ja sam mislio s tobom ozbiljno polemisati na ovu temu,jer kao sto sam rekao,svi mi zelimo samo "bolje sutra",ali ja mislim da ti ama bas pojma nemas kako to bolje sutra ostvariti i da cemo sa takvim razmisljanjima jos 100 godina imati nepismene seljake na vlasti!
Trenutno jedini spas na iducim izborima GLAS ZA SDP!
-
wanderer
Ovo je fakat vrlo interesantna tema, a evo ti i mog vidjenja. Da parafraziram i iskrivim Djilasa: Problem BPS je predvidjanje buducnosti, a ne prolosti (gdje svakako imaju najrealnije vidjenje od postojecih stranaka, ali to ne pije puno vode).E. Jaganjac wrote:Meno bas ovo jakao zanima. Iako je istina i prije "curila" a sada izlazi podrzana kredibilnim svjedocima, ogromna vecina gradjana RBiH ce i dalje glasati za SDA, SDP, SBiH, SDS, HDZ i td. Ako postaje vise nego jasno da je u svemu ovome Sefer bio i ostao i posten i patriota, zbog cega ni do sada ni od sada malo ko glasa za njegovu BPS.
- Vodenjak
E to zaboravi...Alfons Kauders wrote:uh, ovo pravo komplikovano, nego da se ne patim, ja ko i dosad necu ni izlazit na izbore... a vi se slobodno dogovorite i izaberite novu vlast koja opet nista nece napravit...
Ja negdje napisah da su oni koji ne izlaze na izbore pizde, a ti mi se nekako ne uklapas medju njih...
Skontaj se sad!
- Vodenjak
Ne, nisi!joker wrote:Pa kako kad, ja sam onaj "prevrtljivi"...![]()
....
Ti imas vrlo izgradjene stavove o tome koje su stranke lose!
Pa tako u isti kos stavljas recimo SDA, SDP i SDS, a u drugom ti kosu nalazimo HDZ...
Ne znam, zaista ne znam kako si punio koseve, ali znam kakvo osjecaje taj postupak izaziva u meni!
-
rei
Nesto bas ne mogu doci do istog zakljucaka kakve je napisao Vodenjak,
najvise zbog ovog:
doduse nije ni bitno, htjela sam reci, da kad se pojavi neko sa svojim
stavovima na koje nismo navikli, koji nisu ukalupljeni, i koji su
izasli iz okvira nazalost uobicajenog onda nam je takva osoba,
sumnjiva (jer je vjerovatno "njihova") ili neozbiljna... A svi kao nekako kritikujemo taj okvir tora iz kojeg ljudi ili nece, nemaju volje ili jednostavno ne znaju kako da izadju. Ja taj problem nisam imala ni prije 5 ili.... godina, a zar nije vise doslo vrijeme da se svi ponasamo slobodno...,
Ja tek kroz ovaj forum vidim da ljudi jednostavno
imaju problem da se ne mogu ponasatii kao slobodni gradjani nego samo
kao pripadnici nekih od naroda a onda po tom sistemu i glasaju. I onda
kad se pojave ovako ljudi koji ne pripadaju vec naviknutim kalupima
i okvirima onda je to jednostavno cudo...
.
najvise zbog ovog:
joker wrote: Ali eto da budem malo odredjeniji
-opstinski nivo vec sam glasao za SDU.
-kantonalni nivo- jos ne znam
-federalni nivo-mozda SDU, SBiH ili BOSS (bio bi i SDP u opticaju da nije Zlatka) -drzavni nivo-SBiH ili SDU.
doduse nije ni bitno, htjela sam reci, da kad se pojavi neko sa svojim
stavovima na koje nismo navikli, koji nisu ukalupljeni, i koji su
izasli iz okvira nazalost uobicajenog onda nam je takva osoba,
sumnjiva (jer je vjerovatno "njihova") ili neozbiljna... A svi kao nekako kritikujemo taj okvir tora iz kojeg ljudi ili nece, nemaju volje ili jednostavno ne znaju kako da izadju. Ja taj problem nisam imala ni prije 5 ili.... godina, a zar nije vise doslo vrijeme da se svi ponasamo slobodno...,
Ja tek kroz ovaj forum vidim da ljudi jednostavno
imaju problem da se ne mogu ponasatii kao slobodni gradjani nego samo
kao pripadnici nekih od naroda a onda po tom sistemu i glasaju. I onda
kad se pojave ovako ljudi koji ne pripadaju vec naviknutim kalupima
i okvirima onda je to jednostavno cudo...
.
-
E. Jaganjac
Topik koji sam ja postavio na ovu emu je izbrisan. Steta, stanje koje sam ja tamo opisao je istinito u pogledu danasnje situacije u okupiranom protektoratu zvanom Dejtonska BiH.
Sto se tice novih izbora, ja sam otprilke napravio ove kategorije:
-Progresivne stranke: (BPS, Stranka za promjene. LDS)
-Izdajnici (SDP, SBIH, SDA)
-Agresori (SDS,HDZ)
-Interesantni (BOSS, HSS, NHI, SDU)
-New Chetnics (SNSD, PDP)
-Ostali
Po anketi progresivne stranke su pocele da vode i onda je najdnom i anketa i topik izbrisan...kao da je ovo neko Oslobodjenje ili Avaz.
Druga, kategorizacija, koja takodjer odslikava realno politicko stanje na terenu su manje vise nazivi stranaka, odnosno pocetna slova tih stranaka.
Tako imamo:
-Stranke sa pocetnim slovom "S" (SDS, SDA, SDP, SBiH, SNSD, SRS)
-Stranke sa pocetnim slovim "B" (BPS, BOSS)
-Stranke sa pocetnim slovom "H" (HDZ, HSS)
za mene ova druga kategorizacija nije slucajnost vec stvarno stanje na terenu i stvarna politika tih stranaka. Dokaza za ovo je vise nego dovoljno i svaki dan izlaze na vidjelo novi dokazi.
Sto se tice novih izbora, ja sam otprilke napravio ove kategorije:
-Progresivne stranke: (BPS, Stranka za promjene. LDS)
-Izdajnici (SDP, SBIH, SDA)
-Agresori (SDS,HDZ)
-Interesantni (BOSS, HSS, NHI, SDU)
-New Chetnics (SNSD, PDP)
-Ostali
Po anketi progresivne stranke su pocele da vode i onda je najdnom i anketa i topik izbrisan...kao da je ovo neko Oslobodjenje ili Avaz.
Druga, kategorizacija, koja takodjer odslikava realno politicko stanje na terenu su manje vise nazivi stranaka, odnosno pocetna slova tih stranaka.
Tako imamo:
-Stranke sa pocetnim slovom "S" (SDS, SDA, SDP, SBiH, SNSD, SRS)
-Stranke sa pocetnim slovim "B" (BPS, BOSS)
-Stranke sa pocetnim slovom "H" (HDZ, HSS)
za mene ova druga kategorizacija nije slucajnost vec stvarno stanje na terenu i stvarna politika tih stranaka. Dokaza za ovo je vise nego dovoljno i svaki dan izlaze na vidjelo novi dokazi.
-
joker
Sorry, ali bi me isto ovako napali i ovi iz SDA kao eto zasto nisam u njihovom taboru. Zato i jeste isti kao i oni. U cemu je razlika sem u porukama koje saljete, radite na isti nacin.Herc wrote:joker,ja sam mislio da ti zastupas neki ozbiljan stav,ali ti si covjece totalno izgubljen u vremenu i prostoru.Seres non-stop na SDP,neke tvoje kritike i stoje,ali onda kazes da ces vjerovatno glasati za BOSS ili SBiH??!! Ti si totalno prolupao! Jesi li svjestan ti da sve ovo sto govoris za SDP kada je bio na vlasti,da je i SBiH bila dio toga tj. alijansa je bila na vlasti.Znaci jednako su odgovorni kao i oni ako su nesto pogrijesili dok su vladali,ali to se opet ne moze porediti sa SDA jer su oni bili samo 1,5 godinu na vlasti.A mislis da je Mirnes spas za drzavu?! Nepismeni prostak,kamiondzija da mi bude premijer drzave!? Ja sam mislio s tobom ozbiljno polemisati na ovu temu,jer kao sto sam rekao,svi mi zelimo samo "bolje sutra",ali ja mislim da ti ama bas pojma nemas kako to bolje sutra ostvariti i da cemo sa takvim razmisljanjima jos 100 godina imati nepismene seljake na vlasti!
Mirnes Ajanovic i BOSS, su navedeni kao jedna od opcija za koje se mozda isplati dati glas. Nisam nigdje rekao da Mirnesa treba staviti za predsjednika, ali bi u parlamentu svakako trebao biti, ako ni zbog cega onda barem da talasa. Ja znam da su mi neki Zlatkovi staljinisti na ovom forumu porucili da ne talasam, pa mi mozda i ti zamjeras ovog Mirnesa iz tog razloga, ali on je jedan od rijetkih koji zaradi svoju platu.
A SBiH sam naveo na drzavnom i federalnom nivou kao opciju (kao i SDU, i kao sto bih stavio i SDP da nije Zlatko od njega uradio to sto je uradio) iz razloga sto mislim da bi oni ponajbolje mogli da me predstave na drzavnom i federalnom nivou u smislu da me ne prodaju ni istocnim ni zapadnim komsijama i susjedima zbog nekih sitnih dodvoravanja ili slizavanja. Vidjeli smo Zlatkova lizanja sa SCG i modernim cetnicima tipa Dodik za vrijeme njegove "vladavine" (ne znam zasto je sve to njemu trebalo) ili ovu farsu oko EP koju je SDA sprovela sa svojom bratskom HDZ (ali i svim ostalim "nenacionalistickim" hrvatskim strankama kao npr. NHI s kojima je Zlaja bio takodje u koaliciji).
Prema tome, naveo sam samo opcije koje se tebi ocito ne svidjaju. Do izbora jos ima. A to sto se ne uklapam u vase sablone pa me vi smatrate neozbiljnim, to me ne sikira. Ipak vam ja ovakav neozbiljan zadajem puno muke dok pokusavate argumentovati svoje stavove.
Vodenjak, tebi samo mogu reci da nista ne kontas. Sve ostalo je suvisno govoriti...
-
Prenj
Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...Vodenjak wrote:E to zaboravi...Alfons Kauders wrote:uh, ovo pravo komplikovano, nego da se ne patim, ja ko i dosad necu ni izlazit na izbore... a vi se slobodno dogovorite i izaberite novu vlast koja opet nista nece napravit...
Ja negdje napisah da su oni koji ne izlaze na izbore pizde, a ti mi se nekako ne uklapas medju njih...
Skontaj se sad!
- Alfons Kauders
E pa sad... Prenj, i u jednoj drugoj temi si me napao sto ne izlazim, ali ja jednostavno ne zelim da glasam za bilo koga, niti da biram manje od dva zla... Nasa opozicija (ukoliko nesto sto bi se moglo nazvati opozicijom uopste postoji na BeHa politickoj sceni) je dokazano totalno nesposobna... Na osnovu cega tvrdim da su nesposobni ? Pa nisu u stanju da na demokratskim izborima uzmu vlast od sacice polupismenih kriminalaca. Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese... I ne, za ovakvu opoziciju ja opet necu glasati, jer jednostavno to ne zasluzuju... To je isto kao da te neko tjera da kupis los i nepotreban proizvod jer eto postoji neki jos gori... Lose, i u ekonomiji i politici...Prenj wrote:Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...Vodenjak wrote:E to zaboravi...Alfons Kauders wrote:uh, ovo pravo komplikovano, nego da se ne patim, ja ko i dosad necu ni izlazit na izbore... a vi se slobodno dogovorite i izaberite novu vlast koja opet nista nece napravit...
Skontaj se sad!
-
kub lajkan
Pa "poguraj" ih malo svojim glasom. Toliko mozes uciniti za njih. Nije puno, ali ni mi ostalo ne mozemo vise, pa opet izlazimo na izbore. Ja sam dugo tako razmisljao i jaaaaako dugo mi nije padalo na pamet da dajem svoj glas bilo kome. Sve dok mi se nije probudio inat. Ubuduce cu izlaziti pa makar opcija koju podrzavam dobila samo moj glas. Nije vazno.Alfons Kauders wrote:E pa sad... Prenj, i u jednoj drugoj temi si me napao sto ne izlazim, ali ja jednostavno ne zelim da glasam za bilo koga, niti da biram manje od dva zla... Nasa opozicija (ukoliko nesto sto bi se moglo nazvati opozicijom uopste postoji na BeHa politickoj sceni) je dokazano totalno nesposobna... Na osnovu cega tvrdim da su nesposobni ? Pa nisu u stanju da na demokratskim izborima uzmu vlast od sacice polupismenih kriminalaca. Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese... I ne, za ovakvu opoziciju ja opet necu glasati, jer jednostavno to ne zasluzuju... To je isto kao da te neko tjera da kupis los i nepotreban proizvod jer eto postoji neki jos gori... Lose, i u ekonomiji i politici...Prenj wrote:Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...Vodenjak wrote: E to zaboravi...
Skontaj se sad!
Stavljati znak jednakosti izmedju svih ("svi su isti", "svi si lopovi", "svi su nesposobni", "svi se brinu samo za sebe kad dodju na vlast") je najbolja garancija da se nista nece mijenjati i da nikad necemo ni izici iz ovog blata.
Ipak, odluci sam...
Last edited by kub lajkan on 05/12/2005 10:28, edited 1 time in total.
- Vodenjak
Ali jos od 1990. imamo situaciju gdje narod slusa samo polupismene nadobudne djilkose iz nacio stranaka.Alfons Kauders wrote:E pa sad... Prenj, i u jednoj drugoj temi si me napao sto ne izlazim, ali ja jednostavno ne zelim da glasam za bilo koga, niti da biram manje od dva zla... Nasa opozicija (ukoliko nesto sto bi se moglo nazvati opozicijom uopste postoji na BeHa politickoj sceni) je dokazano totalno nesposobna... Na osnovu cega tvrdim da su nesposobni ? Pa nisu u stanju da na demokratskim izborima uzmu vlast od sacice polupismenih kriminalaca. Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese... I ne, za ovakvu opoziciju ja opet necu glasati, jer jednostavno to ne zasluzuju... To je isto kao da te neko tjera da kupis los i nepotreban proizvod jer eto postoji neki jos gori... Lose, i u ekonomiji i politici...Prenj wrote:Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...Vodenjak wrote: E to zaboravi...
Skontaj se sad!
Zasto trazis od onih koji to nisu da takvi i postanu?
Nije li cilj reci da si drugaciji i da te se kao takvog prihvati?
Najmanje je opozicija kriva sto je narod zaludjen ovim idiotima i sto ne vidi dalje od sopstvenog nosa.
-
joker
Mozda jeste manje kriva, ali nije bez krivice. Opozicija bi trebala ljudima ponuditi dobru alternativu (ne losu) koja ce biti bitno bolja od ovoga sto ovi sada nude. Nije SDP-u i drugima kriva SDA sto su izgubili izbore, niti glasacko tijelo koje nije izaslo na izbore ili koje je glasalo ovako kako je glasalo. Ne moze se krivica za izgubljene izbore svaliti na "ruralno" glasacko tijelo, a izbore prije toga ih je upravo takvo glasacko tijelo i dovelo na vlast. Zbog neispunjenih ocekivanja se i desilo da raja ne izadje na izbore i da ovi ponovo dodju na vlast.Vodenjak wrote:Ali jos od 1990. imamo situaciju gdje narod slusa samo polupismene nadobudne djilkose iz nacio stranaka.
Najmanje je opozicija kriva sto je narod zaludjen ovim idiotima i sto ne vidi dalje od sopstvenog nosa.
Necije samoljublje je dovelo do kraha ne jedne politicke partije, nego do kraha cjelokupne opozicije koja je zbog jednog takvog narcisoida i kriminalca (modernog tipa) izgubila svoj kredibilitet kod glasaca.
Sta bi Zlaja rekao za glasace kada bi sad ponovo dosao na vlast-da su se emancipovali?! Pa ako onda opet izgubi-opet postali ruralni???
Inace, slazem se da bi trebalo izadji na izbore svakako. Vise bi stranaka participiralo u vlasti, to je vise ideja, teze pravljenje "blokova" (kao za prodaju EP npr.) i vise sanse za male da isplivaju iz "anonimnosti" sa svojim idejama.
P.S. Problem je sto ovdje pojedini pozivaju ljude da izadju na izbore da bi glasali za SDP (ili SDA mozda na nekoj drugoj temi). A ako nece glasati ovako, bolje da i ne izlaze???!!!
- Vodenjak
joker wrote:Mozda jeste manje kriva, ali nije bez krivice. Opozicija bi trebala ljudima ponuditi dobru alternativu (ne losu) koja ce biti bitno bolja od ovoga sto ovi sada nude. Nije SDP-u i drugima kriva SDA sto su izgubili izbore, niti glasacko tijelo koje nije izaslo na izbore ili koje je glasalo ovako kako je glasalo. Ne moze se krivica za izgubljene izbore svaliti na "ruralno" glasacko tijelo, a izbore prije toga ih je upravo takvo glasacko tijelo i dovelo na vlast. Zbog neispunjenih ocekivanja se i desilo da raja ne izadje na izbore i da ovi ponovo dodju na vlast.Vodenjak wrote:Ali jos od 1990. imamo situaciju gdje narod slusa samo polupismene nadobudne djilkose iz nacio stranaka.
Necije samoljublje je dovelo do kraha ne jedne politicke partije, nego do kraha cjelokupne opozicije koja je zbog jednog takvog narcisoida i kriminalca (modernog tipa) izgubila svoj kredibilitet kod glasaca.
Sta bi Zlaja rekao za glasace kada bi sad ponovo dosao na vlast-da su se emancipovali?! Pa ako onda opet izgubi-opet postali ruralni???
Inace, slazem se da bi trebalo izadji na izbore svakako. Vise bi stranaka participiralo u vlasti, to je vise ideja, teze pravljenje "blokova" (kao za prodaju EP npr.) i vise sanse za male da isplivaju iz "anonimnosti" sa svojim idejama.
P.S. Problem je sto ovdje pojedini pozivaju ljude da izadju na izbore da bi glasali za SDP (ili SDA mozda na nekoj drugoj temi). A ako nece glasati ovako, bolje da i ne izlaze???!!!
Prvo, potpuno si u pravu da opozicija nije neduzna u svemu sto se desava.
Tacno je i to da treba da se profiliraju kao prava opozicija i da treba da pokazu zasto se za njih treba glasati.
Nadalje...
Ja sam jos 1990. shvatio da se ne moze puno uraditi pamecu..
U to vrijeme nijedna od nacio stranaka nije imala nista! Cak ni papir koji bi se mogao barem priblizno nazvati programom!
Oni su uradili ono sto je reis Ceric rekao kad su ga izabrali. Zvucalo je otprilike ovako: "Imao sam ja program rada ali nisam htio da ga pokazujem prije nego me izaberete"
Da nije zalosno, smijao bih se kao malo kad...
Dalje, opterecen si Zlatkom i SDP-om.. I tu ti nema pomoci...
Pokusali su mnogi ali ne vrijedi..
Zato necu ni ja..
I na kraju, evo ja pozivam sve, pa i tebe da izadjete na izbore!
A znam da neces za Zlatka, je li...
Barem tako kazes!
-
joker
Naprotiv, ja na vasu opterecenost i "zaludjenost" Zlatkom i SDP-om, odgovaram argumentima zasto ne bi trebali biti zaludjeni i optereceni, i zasto bas vi nemate prava prigovarati onima koji su "zaludjeni" sa SDA.
Ja sam na svake izbore izlazio i izlazicu, a cak sam i za SDP glasao kad je trebalo. Obzirom da sam se uvjerio ko je Zlatko i sta je uradio toj stranci koja sada ima vrlo malo dodirnih tacaka sa socijaldemokratijom osim naziva u kojem je nosi, on i ova SDP od mene vise glasa dobiti nece. Ali ste upravo vi optereceni i zaludjeni tom strankom (neki cak i iz "inata" glasaju za nju, a ne zbog razumnog rezonovanja stvari) tako da i ne vidite da to nije ono sto bi trebalo biti.
I ne zaboravi da ja na ovom forumu ne propagiram nikoga, vec da upravo vi kroz forum pokusavate promovisati SDP i Zlatka Lagumdziju. Posebno je licemjeran onaj stav "jebo Zlatka treba glasati za SDP i socijaldemokratiju", a glasanje za SDP nema veze sa glasanjem za socijaldemokratiju vec se upravo time daje glas i moc Zlatku.
Ja sam na svake izbore izlazio i izlazicu, a cak sam i za SDP glasao kad je trebalo. Obzirom da sam se uvjerio ko je Zlatko i sta je uradio toj stranci koja sada ima vrlo malo dodirnih tacaka sa socijaldemokratijom osim naziva u kojem je nosi, on i ova SDP od mene vise glasa dobiti nece. Ali ste upravo vi optereceni i zaludjeni tom strankom (neki cak i iz "inata" glasaju za nju, a ne zbog razumnog rezonovanja stvari) tako da i ne vidite da to nije ono sto bi trebalo biti.
I ne zaboravi da ja na ovom forumu ne propagiram nikoga, vec da upravo vi kroz forum pokusavate promovisati SDP i Zlatka Lagumdziju. Posebno je licemjeran onaj stav "jebo Zlatka treba glasati za SDP i socijaldemokratiju", a glasanje za SDP nema veze sa glasanjem za socijaldemokratiju vec se upravo time daje glas i moc Zlatku.
- Vodenjak
Jesi, jesi...joker wrote:Naprotiv, ja na vasu opterecenost i "zaludjenost" Zlatkom i SDP-om, odgovaram argumentima zasto ne bi trebali biti zaludjeni i optereceni, i zasto bas vi nemate prava prigovarati onima koji su "zaludjeni" sa SDA.
Opterecen si..
-
joker
Dobro jesam, skontao si me.Vodenjak wrote:Jesi, jesi...joker wrote:Naprotiv, ja na vasu opterecenost i "zaludjenost" Zlatkom i SDP-om, odgovaram argumentima zasto ne bi trebali biti zaludjeni i optereceni, i zasto bas vi nemate prava prigovarati onima koji su "zaludjeni" sa SDA.
Opterecen si..![]()
Ti si umom rasterecen, ocito...
-
kub lajkan
Ovo je kao da kazes da oni koji su u zivotu "zaludjeni" studiranjem i zeljom za obrazovanjem, nemaju nikakvo pravo da prigovaraju onima koji su "zaludjeni" lopovlukom i zeljom da budu mafijasi. Jer, i jedni i drugi su "zaludjeni".joker wrote:Naprotiv, ja na vasu opterecenost i "zaludjenost" Zlatkom i SDP-om, odgovaram argumentima zasto ne bi trebali biti zaludjeni i optereceni, i zasto bas vi nemate prava prigovarati onima koji su "zaludjeni" sa SDA.
Razmisli malo spadas li u glasace koji glasaju za one za koje Avaz kaze da treba glasati. Kad je Avaz trazio da se glasa za SDP mnogi su tako (po prvi put) glasali. Kad je Avaz pogurao raskol u SDP-u i omogucio Tokicu da preko Avaza salje informacije kakve pozeli, onda je i nastala SDU. Funkcija SDU je samo da napravi raskol, a ne da nekad bude ozbiljna stranka. I sad kad Avaz propagira SDU (to nazivaju "zdravim socijaldemokratskim snagama", a sustina je da je to instrument pomocu kojeg se zeli napakostiti SDP-u, ali bas nesto i ne ide po planu), neki od onih koji su glasali za SDP sad prelaze na SDU.
Sta reci o tome? Pa to treba da shvate takvi glasaci, tesko im je to objasniti, jer oni ne zele (ili ne znaju ili ne mogu) da gledaju stvari na ovaj nacin...
-
Prenj
Ocekivati od opozicije da tek tako lako otjera sa vlasti "saku polupismenih kriminalaca" u zemlji u kojoj preko 40% glasacke populacije nema zavrsenu ni osnovnu skolu i na ciji izbor prilikom glasanja veci izbor imaju vjerske vodje no bilo ko drugi, u zemlji u kojoj je nacionalna podijeljenost osnovni instrument vladanja vec 15 godina, je neozbiljno.Alfons Kauders wrote:E pa sad... Prenj, i u jednoj drugoj temi si me napao sto ne izlazim, ali ja jednostavno ne zelim da glasam za bilo koga, niti da biram manje od dva zla... Nasa opozicija (ukoliko nesto sto bi se moglo nazvati opozicijom uopste postoji na BeHa politickoj sceni) je dokazano totalno nesposobna... Na osnovu cega tvrdim da su nesposobni ? Pa nisu u stanju da na demokratskim izborima uzmu vlast od sacice polupismenih kriminalaca. Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese... I ne, za ovakvu opoziciju ja opet necu glasati, jer jednostavno to ne zasluzuju... To je isto kao da te neko tjera da kupis los i nepotreban proizvod jer eto postoji neki jos gori... Lose, i u ekonomiji i politici...Prenj wrote:Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...Vodenjak wrote: E to zaboravi...
Skontaj se sad!
Taj "nepotreban proizvod" - vlast, upravlja svakim djelicem nasih zivota, koliko god mi vjerovali u suprotno!
- Alfons Kauders
Ne trazim da oni takvi postanu, vec da skontaju da se s nasim narodom ne moze nista fino...Vodenjak wrote:Ali jos od 1990. imamo situaciju gdje narod slusa samo polupismene nadobudne djilkose iz nacio stranaka.Alfons Kauders wrote:Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese....
Zato opozicija po meni i jeste kriva sto je narod zaludjen tim idiotima, jer nije u stanju ponuditi nista bitno drugacije, zbog ogranicenja nametnutih Ustavom i izbornim zakonom, i zato jer ocito ne kontaju kako nas narod razmislja... Ponasaju se kao da su opozicija u nekoj normalnoj drzavi, sa stogodisnjom tradicijom demokracije i pluralizma, vec u anusu majke Evrope poznatijem kao BiH...
- Alfons Kauders
E pa to i ja govorim, naime ne mozes se nasem narodu obracati kao nekoj obrazovanoj masi, sto opozicija uporno pokusava raditi, pricati o statistici, zakonima, ekonomiji, vec to moras pojednostaviti i svesti na nivo razumljiv i za djecu... Moraju biti agresivniji, okrutniji i aktivniji u svom radu... Nista u rukavicama... A ti ako vjerujes u glasanje i izlazak na izbore u ovoj zemlji i sa ovim zakonima, onda shvati jednu stvar - tih polupismenih i zaludjenih ce, barem dok smo mi zivi, uvijek biti vise. Onda nema potreba ni ti da glasas, jer ce oni uvijek biti jaci, zar ne ?Prenj wrote:Ocekivati od opozicije da tek tako lako otjera sa vlasti "saku polupismenih kriminalaca" u zemlji u kojoj preko 40% glasacke populacije nema zavrsenu ni osnovnu skolu i na ciji izbor prilikom glasanja veci izbor imaju vjerske vodje no bilo ko drugi, u zemlji u kojoj je nacionalna podijeljenost osnovni instrument vladanja vec 15 godina, je neozbiljno.Alfons Kauders wrote:E pa sad... Prenj, i u jednoj drugoj temi si me napao sto ne izlazim, ali ja jednostavno ne zelim da glasam za bilo koga, niti da biram manje od dva zla... Nasa opozicija (ukoliko nesto sto bi se moglo nazvati opozicijom uopste postoji na BeHa politickoj sceni) je dokazano totalno nesposobna... Na osnovu cega tvrdim da su nesposobni ? Pa nisu u stanju da na demokratskim izborima uzmu vlast od sacice polupismenih kriminalaca. Mozda bi se u nekim stvarima trebali ugledati upravo na ove krkane koji sad vladaju, da malo skontaju sta pali kod naseg naroda i gdje grijese... I ne, za ovakvu opoziciju ja opet necu glasati, jer jednostavno to ne zasluzuju... To je isto kao da te neko tjera da kupis los i nepotreban proizvod jer eto postoji neki jos gori... Lose, i u ekonomiji i politici...Prenj wrote: Od svega, najvise boli zalosna ravnodusnost ovih sto ne izlaze na izbore ...
Taj "nepotreban proizvod" - vlast, upravlja svakim djelicem nasih zivota, koliko god mi vjerovali u suprotno!
Sta ispada na kraju ? Nema rjesenja ? Ima, kad bi opozicija bila u stanju napraviti zajednicki front, koji bi bio dovoljno snazan vrsi pritisak i na domace institucije i na medjunarodne faktore (sto je jos vaznije), da se ide na promjenu Ustava, izbornih zakona i sl.. E onda bi se mozda nesto i dalo promijeniti. Ali posto npr. najjacu "opozicionu" partiju u RS predstavlja notorni jebeni cetnik Dodik, posto je opozicija kod Hrvata utjelovljena u kojekakvim Lijanovicima ili Zubaku za kojeg glasa stotinjak ljudi, a kod Bosnja imamo BOSS i Mirnesa, sta drugo reci no - jebani za sva vremena.
-
Prenj
I sta onda?Alfons Kauders wrote: E pa to i ja govorim, naime ne mozes se nasem narodu obracati kao nekoj obrazovanoj masi, sto opozicija uporno pokusava raditi, pricati o statistici, zakonima, ekonomiji, vec to moras pojednostaviti i svesti na nivo razumljiv i za djecu... Moraju biti agresivniji, okrutniji i aktivniji u svom radu... Nista u rukavicama... A ti ako vjerujes u glasanje i izlazak na izbore u ovoj zemlji i sa ovim zakonima, onda shvati jednu stvar - tih polupismenih i zaludjenih ce, barem dok smo mi zivi, uvijek biti vise. Onda nema potreba ni ti da glasas, jer ce oni uvijek biti jaci, zar ne ?
Sta ispada na kraju ? Nema rjesenja ? Ima, kad bi opozicija bila u stanju napraviti zajednicki front, koji bi bio dovoljno snazan vrsi pritisak i na domace institucije i na medjunarodne faktore (sto je jos vaznije), da se ide na promjenu Ustava, izbornih zakona i sl.. E onda bi se mozda nesto i dalo promijeniti. Ali posto npr. najjacu "opozicionu" partiju u RS predstavlja notorni jebeni cetnik Dodik, posto je opozicija kod Hrvata utjelovljena u kojekakvim Lijanovicima ili Zubaku za kojeg glasa stotinjak ljudi, a kod Bosnja imamo BOSS i Mirnesa, sta drugo reci no - jebani za sva vremena.
Treba ih pustiti da uzmu jos vise u odnosu na ono sto imaju sada???
Zar ti je ama bas svejedno da li je u Tuzli, na celu Jasmin Imamovic ili neko drugi?