Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑15/02/2025 14:07
Suncana strana, imao rodbinu na Vrbanjusi blizu Alpine, nikada mi uspon uz Logavinu ili Sagrdzije nije tesko pao kao uspon uz jbnu memli stranu. Tamo neki merak, blag uspon, stare kuce lijepe kuce, lijepa ona dzamija na Vrbanjusi volim te male sarajevske lijepo upakovane dzamije. Milina neka, sunce, jos kad ides nazad nizbrdo uzivancija.
U mojim godinama silazak zimi niz strmu zaledjenu ulicu bez pada je veliki uspjeh.
Lomovi ruku, nogu i kuka su najcesci, dok posljedice potresa mozga u djetinjstvu na nekima ostavi trajne posljedice.
Cak i vrapci, muhe i ulicne macke znaju koji clan foruma nocu hoda spustenih gaca po sarajevskim parkovima.
Sport Beograd, nije bio pasaž nego samo je bio nekakav dug taj kao hodnik do samog prodajnog prostora, pored tog izloga. Tu je sad ja mislim ona zirat banka.
I još jedan Sport Beograd bio na uglu Strosse i Zelenih beretki, gdje je poslije rata bio Senator, a sad KFC.
Tacno. Bravo.
U Sportu su se kupovale one čudne lopte, "polufudbalke"
Gumena ali imala dušicu kao pravi fudbal... najbolja za na male, i najomiljenija u raji:)
bitanga_sa_otesa wrote: ↑15/02/2025 18:20
pa breka,sta ce drugo biti...
ma zbunile me ove stepenaste zgrade, nisam nikad obratio pažnju na njih, one su samo skroz desno, sve ostale od početka ulice hasana sušića nadalje nalijevo (gdje je božo matić stanovao, u smjeru tvoje trafostanice ) drugačije izgledaju
Sport Beograd, nije bio pasaž nego samo je bio nekakav dug taj kao hodnik do samog prodajnog prostora, pored tog izloga. Tu je sad ja mislim ona zirat banka.
I još jedan Sport Beograd bio na uglu Strosse i Zelenih beretki, gdje je poslije rata bio Senator, a sad KFC.
Tacno. Bravo.
U Sportu su se kupovale one čudne lopte, "polufudbalke"
Gumena ali imala dušicu kao pravi fudbal... najbolja za na male, i najomiljenija u raji:)
Ozbiljna lopta... tri zivota je imala - kao cijela, pa onda bez koze samo konci i na kraju crna dusica. Evolucija na djelu.
drug_profi wrote: ↑15/02/2025 00:24
Bio je Beogradsport ili tako nekako, malo iza Egipta kad se ide od Čaršije. Ono kao neki mali pasaž bio. Nije direkt ulaz sa Vase štrase bio. Izlog je bio na ulici.
Isto kvalitetne opreme bilo.
da, upravo tako, ulazilo se direkt sa vase miskina i onda bio dugačak hodnik do prodajnog prostora
a ovo na raskrsnici štrose i jna je mislim bio bosnasport a ne beograd sport, ali nisam siguran. bilo je sportskih prodavnica gomila. pa i loris zgrada je dobila ime po sportskoj prodavnici
drug_profi wrote: ↑15/02/2025 00:24
Bio je Beogradsport ili tako nekako, malo iza Egipta kad se ide od Čaršije. Ono kao neki mali pasaž bio. Nije direkt ulaz sa Vase štrase bio. Izlog je bio na ulici.
Isto kvalitetne opreme bilo.
da, upravo tako, ulazilo se direkt sa vase miskina i onda bio dugačak hodnik do prodajnog prostora
a ovo na raskrsnici štrose i jna je mislim bio bosnasport a ne beograd sport, ali nisam siguran. bilo je sportskih prodavnica gomila. pa i loris zgrada je dobila ime po sportskoj prodavnici
Ma Sport BG siguran sam 99%
Bosnasport je bio u Ferhadiji tamo na cosku prema maloj pošti, mislim da je sad kafić neki tu... preko puta one Promenade, isto kafić
NediM17 wrote: ↑15/02/2025 20:27
Im'o je on drugu semu u Zagrebu.
Pike i cuveni slikar, ja sam licno sjedio u drustvu u galeriji jaran Piketov netjak, pa smo malo senlucili ali sega mi. Imao je on i zenu, doktorica poznata.
U ovoj zgradi je P…(nije onaj gore sa fotografije) otvorio Mon Cheri. Iz Cappuccina je davana logisticka podrska, dok se bucni gosti nisu naucili kucnom redu i dobrom vladanju. Malo mi je zao onih koji se ne sjecaju o cemu nekolicina likova pise na ovoj temi, jer su se rodili prekasno.
Kad pogledas iz ugla nas nekolicine kenjaca danasnje Sarajevo koje nema ni S od starog Sarajeva, shvatis da je zivot veliko razocarenje.
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2025 11:38
Tako je neko govorio i za vase Sarajevo.
Panta rei.
Što se Bato pronalaziš u ovom gore postu
Nije valjda da se poistevjecuješ sa primitivcima kojima smeta sve što je urbano
Nisi ti ni blizu tih primitivaca tako da nemaš potrebe za ovakav komentar
_BataZiv_0809 wrote: ↑16/02/2025 11:38
Tako je neko govorio i za vase Sarajevo.
Panta rei.
Što se Bato pronalaziš u ovom gore postu
Nije valjda da se poistevjecuješ sa primitivcima kojima smeta sve što je urbano
Nisi ti ni blizu tih primitivaca tako da nemaš potrebe za ovakav komentar
Jesam li u pravu halali
Ma generalno govorim.
Svako vrijeme ima svoje heroje.
Svako vrijeme ima svoje furke i misli da je bolje od prethodnog.
A jedina istina je da sve tece, sve se mijenja i ono sto je meni bilo dobro jucer ne mora da bude dobro ljudima danas.
ne da se ne slažem sa tobom nego se nimalo ne slažem
naravno da svako vrijeme ima svoje prednosti i mane ali isto tako postoje bolja i lošija vremena. po meni je sarajevo imalo enorman procvat od polovine šezdesetih do pred kraj osamdesetih i to su bila zlatna vremena našeg grada sa kulminacijom za zoi’84
pri tome ne govorim o politici nego o ostalim aspektima. po meni je procvat nacionalizma i religioznog slijepila izvršio pokušaj mučkog ubistva sarajeva onakvoga kakvo je bilo. koliko mu je to uspjelo neka svako sudi iz svoga ugla.