Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
- O'zone
- Globalni moderator
#26 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Jeble Vas stolice!!!
Ove slike imaju imena i prezimena, nije bitno sa koje su stranice i koje su vjere, ovo su građani grada Sarajeva koji su svoj život izgubili u agresorskim napadima na grad. Ove slike trebaju da stoje i to ne ako link na album nego zalijepljenje na temu kad zaboravimo da nas podsjeti.
Ove slike imaju imena i prezimena, nije bitno sa koje su stranice i koje su vjere, ovo su građani grada Sarajeva koji su svoj život izgubili u agresorskim napadima na grad. Ove slike trebaju da stoje i to ne ako link na album nego zalijepljenje na temu kad zaboravimo da nas podsjeti.
- zateznistub
#27 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
NIJE, on to samo onako da nesto napise...da ispadne pametan.Kastanienallee wrote:Zivo me zanima kako zamisljas taj sami cin. Na dan obiljezavanja stradanja? U toku tenderske procedure?LaBomba wrote: Opet ponavljam, jesul mogli gradjani sprijecit tu sramotu sa stolicama? Jesu.Jesuli sprijecili? Nisu.
Jesi ti bio upucen u tendersku proceduru nabavke stolica? Jesi ucinio nesto na tome da obavijestis javnost i da reagujes na koristenje stolica proizvedenih bilo gdje? Bas me zanima kakav scenario imas u glavi kako se sve to trebalo odigrati.
Umjesto da se pohvali onaj i onakav cin sjecanja na stradale sarajlije, uhvatio se mjesta odakle su stolice ko pjan plota.
-
Sequoia
#28 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Svaka ova zrtva svako ovo dijete , svaka kap bosanske krvi se nalazi na dusi otvaraca ove teme ma ko god on bio u privatnom zivotu . Ekonomski -napredak je postavio sinoc temu na kojoj se otvoreno zalaze za podjelu drzave ( ali da pazimo da Srebrenica ostane u tzv bosnjackom dijelu . Tema je odvratna jer ju je postavio teski neprijatelj BiH koji uopce ne mari za ovu niti bilo koju ubijenu djecu . u njegovoj podjeli Tomasica, Prijedor , Banja luka , Ljubuski , Derventa ....idu sigurno u neke druge drzave . Ja bi njemu sve Bosnjake iz ovih gradova poslao na kucna vrata . Odvratno . Meni se ovaj forumas i ona guska Elma 89 vise gade od hiljadu Radovana i mladica . Ja bi sada generala Mladica poljubio u guzicu usranu samo da mogu ufatiti ili barem vidjeti tzv bosnjaka i bosnjakinju koji bi dijelio Bosnu 
-
dječak sa šibicama
#29 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
A i ti jarane ko s neba pao.Sequoia wrote:Svaka ova zrtva svako ovo dijete , svaka kap bosanske krvi se nalazi na dusi otvaraca ove teme ma ko god on bio u privatnom zivotu . Ekonomski -napredak je postavio sinoc temu na kojoj se otvoreno zalaze za podjelu drzave ( ali da pazimo da Srebrenica ostane u tzv bosnjackom dijelu . Tema je odvratna jer ju je postavio teski neprijatelj BiH koji uopce ne mari za ovu niti bilo koju ubijenu djecu . u njegovoj podjeli Tomasica, Prijedor , Banja luka , Ljubuski , Derventa ....idu sigurno u neke druge drzave . Ja bi njemu sve Bosnjake iz ovih gradova poslao na kucna vrata . Odvratno . Meni se ovaj forumas i ona guska Elma 89 vise gade od hiljadu Radovana i mladica . Ja bi sada generala Mladica poljubio u guzicu usranu samo da mogu ufatiti ili barem vidjeti tzv bosnjaka i bosnjakinju koji bi dijelio Bosnu
Pa se cudis necemu sto postoji odavno.
-
Sequoia
#30 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Tema ce biti sigurno zakljucana i ovaj podlac i zlkovac otjeran . Kada otvorim te njegove slike odjednom mi iskoci ----vazno je biti Bosnjak ---- kazem jos jednom odvratniji i pokvareniji covjek koji manipulira i ko zna sta trazi i hoce nije se rodio jos . Seselj i arkan su gospoda za ovog sto je otvorio temu . Mislio sam da se nece javiti i da odmah biti posan u ........ 
-
Sequoia
#31 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
sta to postoji odavno ?dječak sa šibicama wrote:A i ti jarane ko s neba pao.Sequoia wrote:Svaka ova zrtva svako ovo dijete , svaka kap bosanske krvi se nalazi na dusi otvaraca ove teme ma ko god on bio u privatnom zivotu . Ekonomski -napredak je postavio sinoc temu na kojoj se otvoreno zalaze za podjelu drzave ( ali da pazimo da Srebrenica ostane u tzv bosnjackom dijelu . Tema je odvratna jer ju je postavio teski neprijatelj BiH koji uopce ne mari za ovu niti bilo koju ubijenu djecu . u njegovoj podjeli Tomasica, Prijedor , Banja luka , Ljubuski , Derventa ....idu sigurno u neke druge drzave . Ja bi njemu sve Bosnjake iz ovih gradova poslao na kucna vrata . Odvratno . Meni se ovaj forumas i ona guska Elma 89 vise gade od hiljadu Radovana i mladica . Ja bi sada generala Mladica poljubio u guzicu usranu samo da mogu ufatiti ili barem vidjeti tzv bosnjaka i bosnjakinju koji bi dijelio Bosnu
Pa se cudis necemu sto postoji odavno.
-
LaBomba
#32 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
zateznistub wrote:NIJE, on to samo onako da nesto napise...da ispadne pametan.Kastanienallee wrote:Zivo me zanima kako zamisljas taj sami cin. Na dan obiljezavanja stradanja? U toku tenderske procedure?LaBomba wrote: Opet ponavljam, jesul mogli gradjani sprijecit tu sramotu sa stolicama? Jesu.Jesuli sprijecili? Nisu.
Jesi ti bio upucen u tendersku proceduru nabavke stolica? Jesi ucinio nesto na tome da obavijestis javnost i da reagujes na koristenje stolica proizvedenih bilo gdje? Bas me zanima kakav scenario imas u glavi kako se sve to trebalo odigrati.
Umjesto da se pohvali onaj i onakav cin sjecanja na stradale sarajlije, uhvatio se mjesta odakle su stolice ko pjan plota.
Javnost je bila obavjestena o stolicama iz Srbije nekoliko dana prije obiljezavanja stradanja. Ma ja, vama vaznija tenderska procedeura od ovog samoponizenja sa stolicama kupljenim u Srbiji kojima ste odali pocast ovim ubijenim ljudima. Pa bolan citav region se cudio, Srbi su vam se sigurno i smijali, jos zaradili na nasim zrtvama. Bolan svi normalni narodi nebi ovo sebi dopustili, samo dejtonsko-sarajevske "kozmopolite" to jos i hvale. Stidite se ovih ubijenih ljudi i djece!
Last edited by LaBomba on 18/11/2013 19:04, edited 1 time in total.
-
Aspekt
#33 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Ovo nisam znao . Zar se zaista nigdje na svijetu nisu mogle kupiti te stolice nego u Srbiji .
ps Sad tek svatam Kusturicin cinizam i ironiju kada je to sve prokomentarisao ,, kupujmo domace ,,
Fakat

ps Sad tek svatam Kusturicin cinizam i ironiju kada je to sve prokomentarisao ,, kupujmo domace ,,
Fakat
-
weredsf
#34 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Pa ako cemo stvar mjeriti po Sarajlijama kojima su i danas draze komsije koje su im godinama ubijale,od komsija iz istocne Bosne koji su protjerani , onda ovo ima smisla--madner wrote:Pa genije, otvaras temu o zrtvama Sarajeva sa uvredom Sarajlija. I onda pricas o stidu i mentalitetu. Cuo sam da si ogranicen i blago retardiran te stoga imas strucnu pomoc, ali sto je previse previse je.
- muha_sa
#35 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
jel ovo ti bubnu nako ofrlje, od cibuka, il ima neko istraživanjeweredsf wrote:Pa ako cemo stvar mjeriti po Sarajlijama kojima su i danas draze komsije koje su im godinama ubijale,od komsija iz istocne Bosne koji su protjerani , onda ovo ima smisla--madner wrote:Pa genije, otvaras temu o zrtvama Sarajeva sa uvredom Sarajlija. I onda pricas o stidu i mentalitetu. Cuo sam da si ogranicen i blago retardiran te stoga imas strucnu pomoc, ali sto je previse previse je.
-
Bodkin
#36 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
ne lupaj svega ti.weredsf wrote:Pa ako cemo stvar mjeriti po Sarajlijama kojima su i danas draze komsije koje su im godinama ubijale,od komsija iz istocne Bosne koji su protjerani , onda ovo ima smisla--madner wrote:Pa genije, otvaras temu o zrtvama Sarajeva sa uvredom Sarajlija. I onda pricas o stidu i mentalitetu. Cuo sam da si ogranicen i blago retardiran te stoga imas strucnu pomoc, ali sto je previse previse je.
@labomba jos jednu temu miniras i valjas svoje gluposti a?
nije mi jasna ta potreba pljuvanja po sarajevu. fakat nije...
-
LaBomba
#37 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Bodkin wrote:ne lupaj svega ti.weredsf wrote:Pa ako cemo stvar mjeriti po Sarajlijama kojima su i danas draze komsije koje su im godinama ubijale,od komsija iz istocne Bosne koji su protjerani , onda ovo ima smisla--madner wrote:Pa genije, otvaras temu o zrtvama Sarajeva sa uvredom Sarajlija. I onda pricas o stidu i mentalitetu. Cuo sam da si ogranicen i blago retardiran te stoga imas strucnu pomoc, ali sto je previse previse je.
@labomba jos jednu temu miniras i valjas svoje gluposti a?
nije mi jasna ta potreba pljuvanja po sarajevu. fakat nije...
Moje pisanje nije ni upuceno takvima kao ti. Onaj ko treba shvatit ce. U stvari svaki Bosnjak zdravog razuma dijeli moj stav, sta misle ostali nije bitno.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#38 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Ko i gdje izdaje certifikat "Bošnjak zdravog razuma"? I koje uvjete sem podjele tvog mišljenja treba da ispuni? Unaprijed zahvalna na odgovoru.LaBomba wrote: U stvari svaki Bosnjak zdravog razuma dijeli moj stav, sta misle ostali nije bitno.
-
sgunited
#39 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
pitanje za smecara koji je otvorio ovu temu: gledam ti sve postove pa se pitam, da li bi volio opet rat majmune, fb patriota, pun mi vas je qrac, rat je zavrsio, zaboraviti se nece nikada ali okrenite tu glavu naprijed i gledajte u buducnost malo amebe
-
LaBomba
#40 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
KatarinaKosaca wrote:Ko i gdje izdaje certifikat "Bošnjak zdravog razuma"? I koje uvjete sem podjele tvog mišljenja treba da ispuni? Unaprijed zahvalna na odgovoru.LaBomba wrote: U stvari svaki Bosnjak zdravog razuma dijeli moj stav, sta misle ostali nije bitno.
Zaista ste dosadni vi sarajevski mahalci i mahaluse. Odati pocast ubijenim sugradjanima ubijenim od srpskih granata i snajpera stolicama kupljenim u Srbiji NIJE ZDRAVO niti ce ikada biti, svakoj normalnoj , dostojansvenoj, moralnoj osobi i kolektivu.
-
_majevica_
#41 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Zasto vrijedas pa pricas o moralnostima ? Jel sve oki kod tebe..LaBomba wrote:KatarinaKosaca wrote:Ko i gdje izdaje certifikat "Bošnjak zdravog razuma"? I koje uvjete sem podjele tvog mišljenja treba da ispuni? Unaprijed zahvalna na odgovoru.LaBomba wrote: U stvari svaki Bosnjak zdravog razuma dijeli moj stav, sta misle ostali nije bitno.
Zaista ste dosadni vi sarajevski mahalci i mahaluse. Odati pocast ubijenim sugradjanima ubijenim od srpskih granata i snajpera stolicama kupljenim u Srbiji NIJE ZDRAVO niti ce ikada biti, svakoj normalnoj , dostojansvenoj, moralnoj osobi i kolektivu.
- Hajvan
#42 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
vrhunac idiotluka i/ili cinizma...
-
zlatko1990
#43 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Ove slike su strasne . Oni koji su ovo napravili jos strasniji. Gorjet ce u paklu/dzehenemu.
-
Ekonomski_Napredak
#44 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Pogledaj samo mlade po Sarajevu, mislis da im je stalo da oda(va)ju pocast onima koji su odbranili Sarajevo i onima koji su dali svoje zivote da bi mi danas mogli slobodno hodati po ovom gradu? Cast izuzecima, ali bitnije je omladini da navijaju za one fudbalere ili da ko fukare potrose 2 marke na kahvu i sjede u kaficu 5 sati, nego da ucestvuju na godisnjici zlocina i odaju pocast herojima koji su odbranili njihovo pravo na zivot. Sramota!LaBomba wrote:Pogledati ovo i kada vidimo na sta je spao mentalitet sarajlija danas. Ovim ubijenim su oni odali pocast sa stolicama kupljenim u Srbiji.
Ali, nije nista drugacije ni u Zenici, Tuzli, Bihacu, a Mostar je vec odavno pukao, oni su se dole svi pohrvatili (primjera radi, bivsa Bosnjakinja Alenka Spahalic Ban koja je svoju kcerku Ornelu pokrstila i sada se izjasnjavaju kao Hrvati(ce).
Sta dalje reci: asimilacija, nebriga za svojim identitetom, kulturom, jezikom, i obavezno zaboravljanje i oprastanje zlocina, ali i nezahvalnost prema onima koji su se zrtvovali i dali svoje zivote da bi mi danas mogli zivjeti i imati pasos drzave koja je vec odavno trebala biti u sastavu nekakvih fukarskih velikih Hrvatski i velikih Srbija.
- NEOPLAN
#45 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Najtuznije je sto ovakve teme pokrecu uglavnom oni dusebriznici koji su pretrpjeli uzas u Njemackoj, Australiji, Svedskoj i drugim strasnim zemljama, da huskaju jedne protiv drugih i ono malo ljudi sto je ostalo u ovoj napacenoj zemlji.
Ljudima koji su prezivjeli sarajevski uzas nisu potrebne slike, mi smo to prosli uzivo i te slike ostaju u glavi i srcu do kraja zivota. I zato su ovakve teme suvisne, jer je ljudima koji sz to prosli uzivo pun ku*ac rata i nedo Bog da se ikad ponovi. A ovakvim temama i retorikom svi zajedno srljamo u novi rat i nova s*anja jer odgajamo djecu da mrze.
Ne zaboraviti, ne oprostiti, ali treba ici dalje i uciti djecu necem lijepom....
Ljudima koji su prezivjeli sarajevski uzas nisu potrebne slike, mi smo to prosli uzivo i te slike ostaju u glavi i srcu do kraja zivota. I zato su ovakve teme suvisne, jer je ljudima koji sz to prosli uzivo pun ku*ac rata i nedo Bog da se ikad ponovi. A ovakvim temama i retorikom svi zajedno srljamo u novi rat i nova s*anja jer odgajamo djecu da mrze.
Ne zaboraviti, ne oprostiti, ali treba ici dalje i uciti djecu necem lijepom....
- zateznistub
#46 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
NEOPLAN wrote:Najtuznije je sto ovakve teme pokrecu uglavnom oni dusebriznici koji su pretrpjeli uzas u Njemackoj, Australiji, Svedskoj i drugim strasnim zemljama, da huskaju jedne protiv drugih i ono malo ljudi sto je ostalo u ovoj napacenoj zemlji.
-
Ekonomski_Napredak
#47 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Ja - kao pokretac ove teme - nisam strahote genocida u Bosni prezivio kao ti u Holandiji, Svedskoj, Njemackoj, Austriji, Americi i drugim zemljama, nego sam od prvog do posljednjeg dana bio u Bosni gdje sam prezivio sve moguce strahote. Sta si ti radio/la tijekom rata? Jesi li se odmarala u Saint Louisu u Americi?NEOPLAN wrote:Najtuznije je sto ovakve teme pokrecu uglavnom oni dusebriznici koji su pretrpjeli uzas u Njemackoj, Australiji, Svedskoj i drugim strasnim zemljama, da huskaju jedne protiv drugih i ono malo ljudi sto je ostalo u ovoj napacenoj zemlji.
-
Ekonomski_Napredak
#48 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Ja se ne zalazem za podjelu Bosne, medjutim Bosna je podjeljena vec 92 godine, a ako ti to ne vidis, onda se probudi iz sna i bori se za ocuvanje ove zemlje boljim metodama osim da mene napadas. Za mene ocuvanje Bosne znaci ocuvanje teritorija na kojem zive Bosnjaci, jer svi znamo ni da Srbi a ni Hrvati ne zele da zive u ovoj drzavi (cast izuzecima!), a da mogu - pripojili bi svoje teritorije obliznjim drzavama. Znaci, umjesto da pljujes po meni i ostalim patriotama koji su crkavali u Bosni dok si ti odmarao dupe po dijaspori, podji da lobiras za BiH i odajes pocast zrtvama i borcima koji su pali za ovu drzavu. A ja sam za ocuvanje BiH ucinio 10,000 puta vise nego sto ce ti (i takvi kao ti) ikada uraditi.Sequoia wrote:Svaka ova zrtva svako ovo dijete , svaka kap bosanske krvi se nalazi na dusi otvaraca ove teme ma ko god on bio u privatnom zivotu . Ekonomski -napredak je postavio sinoc temu na kojoj se otvoreno zalaze za podjelu drzave ( ali da pazimo da Srebrenica ostane u tzv bosnjackom dijelu . Tema je odvratna jer ju je postavio teski neprijatelj BiH koji uopce ne mari za ovu niti bilo koju ubijenu djecu . u njegovoj podjeli Tomasica, Prijedor , Banja luka , Ljubuski , Derventa ....idu sigurno u neke druge drzave . Ja bi njemu sve Bosnjake iz ovih gradova poslao na kucna vrata . Odvratno . Meni se ovaj forumas i ona guska Elma 89 vise gade od hiljadu Radovana i mladica . Ja bi sada generala Mladica poljubio u guzicu usranu samo da mogu ufatiti ili barem vidjeti tzv bosnjaka i bosnjakinju koji bi dijelio Bosnu
Last edited by Ekonomski_Napredak on 19/11/2013 07:54, edited 1 time in total.
- Država
#49 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Prvog koga vidim u prodavnici da je kupio sok La Vita, Jaffu, Euroblok i slično, ima da mu j... svu familiju. Bitno je da sutra na bazenima pjeva Olja Karleuša. Koji smo mi jadovi...zateznistub wrote:sve na stranu, ali slike djece...
-
Ekonomski_Napredak
#50 Re: Slike SARAJEVA i Cijena Slobode
Dabogda ti zivio 100 godina. U tvom komentaru se prepoznaje da si covjek, sto bi mi rekli: ljudina. Da je bogdom u Bosni vise Bosnjaka kao ti, a manje ovih isfrustriranih Bosnjackih fukara koje pljuju po sebi i svojima, a uvlace se u dupe Jovanu i Ivici.O'zone wrote:Jeble Vas stolice!!!
Svi vi koji ne odajete pocast braniocima Sarajeva, pogledajte te slike i otidjite im nekada na mezarja i proucite fatihu. Vrijeme je da pokazete malo postovanja prema onima koji su vas branili!
NITI SMIJEMO ZABORAVITI, NITI SMIJEMO OPROSTITI