Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post Reply

Pobijediti će?

Dragan Čović
18
23%
Slavo Kukić
60
77%

Total votes: 78

Hafis

#251 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatski član Predsjednitšva ne postoji.
Pročitajte Ustav.
Ne postoji ni bosanska himna, bosansko državljanstvo, bosanski pasoš, bosanski političari, bosanska pjesma, bosanski patriotizam, čak ni bosansko more :) , pa se opet veoma veoma učestalo rabe.
Ovdje bi trebalo organizirati jedno masovno kolektivno čitanje Ustava BiH.
Last edited by Hafis on 14/04/2014 15:03, edited 1 time in total.
BHCluster

#252 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Hafis wrote: Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva? :)
Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a. :lol:
Odlično.
Inače veoma interesantna politička orijentacija: U nedostatku kvalitetnih bošnjačkih kandidata za mjesto člana predsjedništva (po tvom mišljenju) usredotočenost i orijentacija na probir hrvatskog člana predsjedništva, jer tu doista nikada ne manjka kvalitete.
A recimo, mada se graniči sa znanstvenom fantastikom, da u nekom doista nemogućem SF scenariju SDP ili DF ponude kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva...bi li se predomislio i promijenio prioritete?
Iskljucivo zavisi od kandidata.
Danguba

#253 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Danguba »

Pročitajte Ustav.
Valjda misle, HDZ-ov clan predsjednistva. :lol:

(član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda)
BHCluster

#254 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Danguba wrote:
Pročitajte Ustav.
Valjda misle, HDZ-ov clan predsjednistva. :lol:

(član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda)
Dobar, :thumbup: :lol:
Danguba

#255 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Danguba »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Hafis wrote: Onda možemo sumirati opservaciju: Jednom riječju specijalizirao si se za izbor hrvatskog člana predsjedništva? :)
Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a. :lol:
Odlično.
Inače veoma interesantna politička orijentacija: U nedostatku kvalitetnih bošnjačkih kandidata za mjesto člana predsjedništva (po tvom mišljenju) usredotočenost i orijentacija na probir hrvatskog člana predsjedništva, jer tu doista nikada ne manjka kvalitete.
A recimo, mada se graniči sa znanstvenom fantastikom, da u nekom doista nemogućem SF scenariju SDP ili DF ponude kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva...bi li se predomislio i promijenio prioritete?
Nemam problema te vrste. :wink:
It_is_a_Leclerc

#256 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
Pročitajte Ustav.
Ne postoji ni bosanska himna, bosansko državljanstvo, bosanski pasoš, bosanski političari, bosanska pjesma, bosanski patriotizam, čak ni bosansko more :) , pa se opet veoma veoma učestalo rabe.
Ovdje bi trebalo organizirati jedno masovno kolektivno čitanje Ustava BiH.
Možda i bi. Onda ne biste davali ovakve paušalne ocjene.
Hafis

#257 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Hafis wrote:
Danguba wrote: Uz jedan mali uslov, da nije iz HDZ-a. :lol:
Odlično.
Nemam problema te vrste. :wink:
Znači promijenio bi interese.
A sad mi reci zašto SDP i DF neće istaknuti kandidate za bošnjačkog člana predsjedništva (da oprosti kolega Leclerc na izrazu).
Ja mislim upravo iz razloga da ne bi glasače tvojeg profila doveli u zabludu.
cyprus

#258 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
BHCluster wrote:...Ta prica o slabljenju Bosne i Hercegovine ako se glasa za onoga ili ovoga je izlizana...
E, to je suština - NIJE IZLIZANA... Od toga za koga će se glasati itekako zavisi koliko će BiH biti jaka i stabilna... Meni je prilično jasno da sa Komšićem i Kukićem u svojstvu članova predsjedništva iz reda hrvatskog naroda nije niti jedno, niti drugo... Kako ostalima to promiče... e to mi nije jasno :-?
Znaci problemi Bosne i Hercegovine (sto se tice stabilnosti itd) su Komsic, Kukic (sto se tice predsjednistva), i nekih 300 000 glasaca koji nisu politicki 'Sbrbi, Hrvati, Bosnjaci'
Ne, osnovni problemi Bosne i Hercegovine su visoka nezaposlenost, nerazvijena ekonomija, neefikasno pravosuđe, loši međuetnički odnosi itd. Komšić i Kukić su jedno od sredstava za dalje jačanje torovske kohezije, koja ili produbljuje neke postojeće probleme ili skreće pažnju sa njih...
rajv0sa

#259 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by rajv0sa »

Raguž ftw :D
seln

#260 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

radostan dan wrote:
cyprus wrote:Polete li Bošnjaci, il hajd vako - probosanci glasat za Kukića kao što su za Komšića, žestok će to biti autogol :sad: Ta vrsta kurčenja u ovakvim okolnostima ne može nikako donijeti dobro... Izbor Komšića je donio više belaja nego koristi za državu Bosnu i Hercegovinu (bukvalno je popravio političku poziciju separatističkog i centrifugalnog dijela politike BH Hrvata), izbor Kukića bi imao još teže posljedice...

Ali nešto mislim da do toga neće doći...
upravo tako...zato sam i napisao - zavisi od svebošnjačkog stava (bakir, zlatko, cerić)...postoji vjerovatnoća da će ovaj put, obzirom na izjave eu zvaničnika, sugerisati da se gura hdz.
A do 2006 je sve bilo med i mlijeko?
Nismo imali pokusaj samouprave?
Nismo imali nekoliko prominentnih cetnika u vlasti?
Voljeli nas srbi i hrvati kaj brata rodjenog?
Danguba

#261 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Danguba »

cyprus wrote:
Ne, osnovni problemi Bosne i Hercegovine su visoka nezaposlenost, nerazvijena ekonomija, neefikasno pravosuđe, loši međuetnički odnosi itd. Komšić i Kukić su jedno od sredstava za dalje jačanje torovske kohezije, koja ili produbljuje neke postojeće probleme ili skreće pažnju sa njih...
...a bez njih med i mlijeko.

Posto je to inace vise protokolarna funkcija koja sluzi sama sebi svrsi i uhljebljavanje bliznjih svojih za koje kakve savjetnike, veleposlanike... ne vidim sta bi se tu promijenilo sa dolaskom Kukica ili Raguza?

Da nije dosao Komsic imali bi osjecaj bas te torovske podjele a sa njim se pokusalo to razbiti...ali od kmecanja se nista ne cuje.
BHCluster

#262 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
Znaci problemi Bosne i Hercegovine (sto se tice stabilnosti itd) su Komsic, Kukic (sto se tice predsjednistva), i nekih 300 000 glasaca koji nisu politicki 'Sbrbi, Hrvati, Bosnjaci'
Ne, osnovni problemi Bosne i Hercegovine su visoka nezaposlenost, nerazvijena ekonomija, neefikasno pravosuđe, loši međuetnički odnosi itd.

Komšić i Kukić su jedno od sredstava za dalje jačanje torovske kohezije, koja ili produbljuje neke postojeće probleme ili skreće pažnju sa njih...
Da li su "osnovni problemi Bosne i Hercegovine su visoka nezaposlenost, nerazvijena ekonomija, neefikasno pravosuđe, loši međuetnički odnosi itd" u nadleznosti predsjednistva? Jer ovo sto si naveo mi nekako isto kao kada je HDZ pokusao rijesiti tzv "Hrvatsko pitanje" preko presude S-F.

Znaci ipak jesu?
BHCluster

#263 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

rajv0sa wrote:Raguž ftw :D
Izgleda ce i Raguz podrzati Kukica.
Hafis

#264 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Sorit ćemo sve :D
Hafis

#265 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

Ne znam što fali SDP-u da kandidira Lidiju Korać.
Žena je od starih hrvatskih kuća, bila je u CIK-u, živi u Sarajevu (što je ušteda u odnosu na Slavu - odvojeni život), odana je socijaldemokraciji i boji se u plavo.
Mislim da bi to bio pravi potez SDP-a i siguran sam da bi prave patriJote prije za nju glasale nego za Slavu. Slavo je ubleha i ne zna ni on sam je li pošao ili došao.
BHCluster

#266 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote:Ne znam što fali SDP-u da kandidira Lidiju Korać.
Žena je od starih hrvatskih kuća, bila je u CIK-u, živi u Sarajevu (što je ušteda u odnosu na Slavu - odvojeni život), odana je socijaldemokraciji i boji se u plavo.
Mislim da bi to bio pravi potez SDP-a i siguran sam da bi prave patriJote prije za nju glasale nego za Slavu. Slavo je ubleha i ne zna ni on sam je li pošao ili došao.
Mozda da HDZ dogovori kakav "strateski dokument" sa SDP-om na drzavnom nivou da podrze Covica kao kandidata za predsjednistvo. :mrgreen:
seln

#267 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by seln »

Ne moze, nije prodavala karte ne autobusnom kolodvoru.
Hafis

#268 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

seln wrote:
Nema veze, da se i to srediti: Halo Bing, kako rođak, kad je malom pričest....nego slušaj kume imam jednu žutku polovnjaču, pa bi je trebalo malo ugurati na autobusku postaju da prodaje karte i tako to.....jedno par tjedana, pa ćemo vidjeti poslije. Pa ti vratim uslugu kad god treba.

Ja bih razmislio na SDP-ovom mjestu. Što da se Slavo gura tu, koji ruku na srce i nije baš ''provjereno'' pouzdan lik za domaću stvar, a imaju žensku kojaje jednostavno više nego idealna za tu ulogu.
Alfons Kauders

#269 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
seln wrote:
Nema veze, da se i to srediti: Halo Bing, kako rođak, kad je malom pričest....nego slušaj kume imam jednu žutku polovnjaču, pa bi je trebalo malo ugurati na autobusku postaju da prodaje karte i tako to.....jedno par tjedana, pa ćemo vidjeti poslije. Pa ti vratim uslugu kad god treba.

Ja bih razmislio na SDP-ovom mjestu. Što da se Slavo gura tu, koji ruku na srce i nije baš ''provjereno'' pouzdan lik za domaću stvar, a imaju žensku kojaje jednostavno ubila više nego idealna za tu ulogu.
zasto se ne kandidujes ti doktore? imao bi moj glas... po lijanovoj tarifi, more i u naturi... tri litra dobre blatine, omanji komadic prshuta i polovka travarice :D
It_is_a_Leclerc

#270 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
seln wrote:

Ja bih razmislio na SDP-ovom mjestu. Što da se Slavo gura tu, koji ruku na srce i nije baš ''provjereno'' pouzdan lik za domaću stvar, a imaju žensku kojaje jednostavno više nego idealna za tu ulogu.
VIdim, krasne vas stvari uče na političkoj akademiji HDZ-a.
Hafis

#271 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote:
seln wrote: Ne moze, nije prodavala karte ne autobusnom kolodvoru.

VIdim, krasne vas stvari uče na političkoj akademiji HDZ-a.
Što je još gore, ja sam u fakultetskom vijeću :lol:
BHCluster

#272 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Ja bih razmislio na SDP-ovom mjestu. Što da se Slavo gura tu, koji ruku na srce i nije baš ''provjereno'' pouzdan lik za domaću stvar, a imaju žensku kojaje jednostavno više nego idealna za tu ulogu.
Imali su oni jednog takvog samo im odkazao poslusnost. :lol:
cyprus

#273 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by cyprus »

Danguba wrote:
cyprus wrote:
...a bez njih med i mlijeko.

Posto je to inace vise protokolarna funkcija koja sluzi sama sebi svrsi i uhljebljavanje bliznjih svojih za koje kakve savjetnike, veleposlanike... ne vidim sta bi se tu promijenilo sa dolaskom Kukica ili Raguza?

Da nije dosao Komsic imali bi osjecaj bas te torovske podjele a sa njim se pokusalo to razbiti...ali od kmecanja se nista ne cuje.
To je ta crno-bijela priča... Ne, naravno da nije med i mlijeko, ali je sa Komšićem i Kukićem situacija još gora... Ni do 2006 i 2010. godine nije bilo med i mlijeko, ali je od tih izbornih godina postalo još gore... Trebam li crtat jebem ga?

I da... upravo to i kažem - PREDSJEDNIŠTVO JE PROTOKOLARNA (NEBITNA) FUNKCIJA... Zato i kažem da izbor Komšića/Kukića tu ne donosi gotovo nikakvu korist za ''probosanske'' političke snage... To bismo u neku ruku mogli nazvati Pirovom pobjedom, jer prema razvoju situacije vidimo da donosi daleko više štete... Unazad 10-tak godina niko ozbiljan nije pominjo treći entitet, tada se počelo uveliko pričati o ukidanju postojećih entiteta... Danas niko relevantan ne govori o ukidanju entiteta, a sve se glasnije priča o trećem entitetu i pogotovo ''hrvatskoj izbornoj jedinici''... Da je prije 10 godina trebalo usvojiti presudu Sejdić-Finci ista bi prošla bez skoro ikakvih problema, ''hrvatsko pitanje'' se ne bi ni spominjalo... Danas se presuda SF pretvorila u rješavanje ''hrvatskog pitanja''... A sve zbog mudrosti ''probosanskih'' glasača i njihovih političkih predstavnika...

Ponavljam - KMEČANJE JE MNOGO JAČE ORUŽJE OD KURČENJA! Bar u našim balkanskim uslovima, gdje je kurčenje moguće, al samo strogo bez ozbiljnog pokrića...
BHCluster

#274 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
To je ta crno-bijela priča... Ne, naravno da nije med i mlijeko, ali je sa Komšićem i Kukićem situacija još gora... Ni do 2006 i 2010. godine nije bilo med i mlijeko, ali je od tih izbornih godina postalo još gore... Trebam li crtat jebem ga?

I da... upravo to i kažem - PREDSJEDNIŠTVO JE PROTOKOLARNA (NEBITNA) FUNKCIJA... Zato i kažem da izbor Komšića/Kukića tu ne donosi gotovo nikakvu korist za ''probosanske'' političke snage... To bismo u neku ruku mogli nazvati Pirovom pobjedom, jer prema razvoju situacije vidimo da donosi daleko više štete... Unazad 10-tak godina niko ozbiljan nije pominjo treći entitet, tada se počelo uveliko pričati o ukidanju postojećih entiteta... Danas niko relevantan ne govori o ukidanju entiteta, a sve se glasnije priča o trećem entitetu i pogotovo ''hrvatskoj izbornoj jedinici''... Da je prije 10 godina trebalo usvojiti presudu Sejdić-Finci ista bi prošla bez skoro ikakvih problema, ''hrvatsko pitanje'' se ne bi ni spominjalo... Danas se presuda SF pretvorila u rješavanje ''hrvatskog pitanja''... A sve zbog mudrosti ''probosanskih'' glasača i njihovih političkih predstavnika...

Ponavljam - KMEČANJE JE MNOGO JAČE ORUŽJE OD KURČENJA! Bar u našim balkanskim uslovima, gdje je kurčenje moguće, al samo strogo bez ozbiljnog pokrića...
To oko rjesavanja tzv "Hrvatskog" pitanja preko presude S-F je propalo ne radi "mudrosti ''probosanskih'' glasača i njihovih političkih predstavnika" nego radi pogresne procjene poglavnika Covica. A to ti je rezultat kada se "KMEČI" i "KURČI" u isto vrijeme. ;-)
Danguba

#275 Re: Slavo Kukić vs Dragan Čović za Predsjedništvo BiH

Post by Danguba »

aaauuu na sta spadoste... :-)

nema od ove sahovske partije nista. ceka se da protivnik pogrijesi u nedostatku dobrih poteza. :D
Post Reply