Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
haris303 wrote:... Svi lideri drzava nastalih raspadom Yu su ili Titovi generali, ili iz prvih safova Titove partije.
... ili iz zatvora.
haris303 wrote:... A kako su poslije Tita sirili bratstvo, zna se. A svi su oni izasli ispod Titovog sinjela...
Upitaj Rasima Delica da ti objasni.
haris303 wrote: ... svi osim jednog.
I tog jednog ti strpao u grupu s generalima.
Neka cinova, trebace izgleda, za sledeceg rata.
P.S. Kazes nahvalili ga. Ovo iznad su drugi rekli o njemu Harise. Vjerujem da si toliko mlad da nisi ucestvovao ni u skolskim takmicenjima "Titovim stazama revolucije". Ili ti se gadilo?
Jos ti sinko trebas da rastes i ucis se zivotu. Tvoje zivotno naukovanje ce, cini mi se, poceti kad pocnes iz svog samara sjeno cupati. A do tada mozes ovako razvaljivati pricu nabubanu iz pogresnih knjiga.
Kada je umro najveci sin nasih naroda, ja sam imala nepune cetiri godine. Stvarno se ne sjecam sta se desavalo taj dan, ali mi je mama pricala da smo bili na vikendici i bili su nam gosti u posjeti, tatin drug iz vojske iz Valjeva. Pricali su mi da sam napravila takvu histericnu scenu (kojima sam inace bila sklona, a ni danas mi nije mane, kad nesto ne ide onako kako ja to hocu), jer mi nisu dali da pjevam i plesem, a upravo sam se bila pripremila, cak sam obukla i posebnu sjajnu suknjicu a la Lepa Brena i stavila traku oko glave. Taman sam htjela zapoceti sa svojim repertoarom, kad se sa tranzistora culo da je umro drug Tito. Mama kaze da sam toliko drecala, da su me morali zatvoriti u sobu da narod ne cuje. Gospodja koja je bila u gostima je plakala, a ja sam valjda bila ubijedjena da ona place zato sto nece biti u mogucnosti cuti MENE da pjevam! Mama mi je jos rekla da sam poslije, kad sam se malo smirila, zagrlila tu tetu i tjesila je da cu ja "iduci put, kada drug Tito ne umre, njoj pjevati i plesati i da ona ne bude tuzna zbog toga"!
Fair, kapetan je ratove vodio gdje je i kada trebalo, znas sinko, a na forumu ih ne mislim voditi, ponajmanje sa tobom. Ono je sve moje videnje i stav, a tebi sto se to ne svida........znas sine, ni meni se puno toga ne svida pa sta sada?
Nikakav efekat ti na mene nemozes ostaviti cijepanjem mog posta na proste faktore. Glupe su ti sine te analize.
Ipak pored sveg tog truda, nigdje mi nisi objasnio(la) kako to da su ta i takva grandiozna djela i potezi tvog velikana tako brzo poslije njega prnuli i grohnuli? Da li zato sto to i nisu velika djela? Sinko, trebas znati da se velika djela u smislu trajnosti tek tako ne bacaju na koljena.
A vidjeli smo kako brzo tekovine tvog velikana u blatu zavrsise.
Vjeruj, nije zbog harisa303. I meni je tada bilo ljepse.
Ali to kada je kome bilo ljepse nebi smjelo da bude osnova sa koje se krece u kritiku koju neko hoce da nazove realnom i neutralnom.
Koliko je poslije Tita zivjelo bratstvo i jedinstvo? Koliko Pokret nesvrstanih? Koliko je uopste gledano zivio sistem koji je on napravio?
I sta ti imas protiv R.Delica? Hoces to da izmedu njega i R.Mladica stavis "=" . Sta imas protiv ovog "koji nije izletio ispod Titovog sinjela" ?
Hoces opet izmedu njega i R.Karadzica da stavis "=" . Moze se tebi svidjeti to sto ja ili neko drugi mislim(mislimo) o Titu ali pravo nemas da dajes tako "kisele" odgovore. Ja ipak nista nisam o Titu rekao ni na ruzan a jos manje bezobrazan nacin da bi to uvrijedilo one koji ga puno postuju. A tebi sinko malo kulture i odgojenosti nebi bilo na odmet.
haris303 wrote:Fair, kapetan je ratove vodio gdje je i kada trebalo, znas sinko, a na forumu ih ne mislim voditi, ponajmanje sa tobom. Ono je sve moje videnje i stav, a tebi sto se to ne svida........znas sine, ni meni se puno toga ne svida pa sta sada?
...
A tebi sinko malo kulture i odgojenosti nebi bilo na odmet.
Nisi li ti mozda starac od jedno najmanje 75 godina ?
Ne primijetih da sam nesto nepristojno napisao, kapetane. Kapetan sam bio prije 20 godina. Mozda i vise, ne sjecam se tacno. Samo rezervni, ali prve klase.
Sjecam se kao da je jucer bilo.Imao sam tacno dvanaest godinica...
Kada je umro Drug Tito svijet je stao.Sto neko rece prekide se signal na prvom programu .Ja prebacim na drugi kad tamo isto .Ja prebacim na treci-kad ono nema treceg programa ...Crni oblaci su se nadvili nad nama!Svi odjednom pocese da prijete!Ulazi u kucu! Nemoj da se smijes! Gotovi smo! Pocese da kukaju i naslucuju zlo!Nisi se smio vise nasmijat':D sve neke namrgodjene face.A mene smjeh nesto uzeo pa u skoli teskim mukama se suzdrzavah!Reko ako me vide pobice mi i familiju i mene?Svi placu,kukaju,vade oruzije iz ormara.Kazu sada ce nam jebat' majku?Ma ko? Ko ce nam jebat' majku?Ja konto Bugari ili neki drugi?Reko da im oko vadimo?;) A ono nista ne bi samo corak...
Ne prodje malo,nestade kafe,struje,deterdzenta,ulja,secera i benzina.Haj' sto nema kafe i benzina.Ne raste kod nas.Ali sto nestade struje pored tolikih elektrana?Sto nestade secera pored tolikih secerana? Smrzavaj se i uci pod svijecom kao da je ratno stanje...
Tada sam shvatio ko ce nam jebat' majku,jer bez Druga Tita nestade svega pa cak i struje i pored tolikih elektrana...
haris303 wrote:...I sta ti imas protiv R.Delica? Hoces to da izmedu njega i R.Mladica stavis "=" . Sta imas protiv ovog "koji nije izletio ispod Titovog sinjela" ?
Hoces opet izmedu njega i R.Karadzica da stavis "=" . Moze se tebi svidjeti to sto ja ili neko drugi mislim(mislimo) o Titu ali pravo nemas da dajes tako "kisele" odgovore. Ja ipak nista nisam o Titu rekao ni na ruzan a jos manje bezobrazan nacin da bi to uvrijedilo one koji ga puno postuju. A tebi sinko malo kulture i odgojenosti nebi bilo na odmet.
Ja bas nemam nista protiv bilo koga, niti namjeravam stavljati znak jednakosti izmedju bilo koga, jer si ti to vec uradio sam svojim prethodnim tekstom. Sve si ih strpao zajedno pod Titov sinjel (i Rasima Delica i Ratka Mladica) i samim tim stavio zank jednakosti izmedju njih. Molim te ne pripisuj drugome svoje podvale.
haris303 wrote: ...Svi lideri drzava nastalih raspadom Yu su ili Titovi generali, ili iz prvih safova Titove partije. A kako su poslije Tita sirili bratstvo, zna se. A svi su oni izasli ispod Titovog sinjela, svi osim jednog..
Danas su neki drugi safovi na sceni.
Slovenija je usla u EU mada joj je pri raspadu Yu prvi lider bio "politicar iz prvog safa Titove partije" Milan Kucan.
Fair, vidim pravo se lozis kad ti neko Sabana dirne. To je dobro, ima nesto u u tebi, kapetane.
Ja eto nisam bio kapetan prije 20 godina (mislim onaj reklamni, u miru, I klase) , ja sam bio kapetan u ratu, i to nisam cin dobio preko mindera, ali eto, nema veze sada..........
Vise su doprinijeli oni sto su u dijaspori tute istresali evropskim paraplegicarima.
I Fair, ono sto sam napisao "....lideri zemalja......Titovi generali...." , e to nisam profesore mislio iskljucivo na predsjednike, nego na kompletne novoistalirane politicko-vojne garniture, a tu sam napravio izuzetak koji tebe pravo zulja. Mada sto jest jest, tako sam napisao da izgleda da se odnosi na predsjednike. A sada, pa naravno da je R. Delic Titov oficir, ali kapetane, sto to ti meni rece da bas pitam R. Delica, a ne nekog drugog.
Pa mangupe jeli to po tebi za sve nedace ovog naroda treba odgovor traziti kod R.Delica i na adresi mezarja Kovaci? Znas sta Fair, tvoji komentari lice na komentare pravo "umnih" ljudi koji se prebrojavaju i koncentrisu na temi "ATEISTI DA SE PREBROJIMO" (mislim bio ti ili nebio ateista, razmisljas kako oni, pa se postroj tamo kapetane, pogledaj tamo te umotvorine, moguce da se nades).
A kada im postavim par pitanja na posebnoj temi "Za ove sto se vole prebrojavati" e onda ih nema, i to am abas niti jednog, a nije tesko zakljuciti i zasto, pa zato sto nemaju sta da kazu.
A kakve su ti ovo gluposti:
Ovo iznad su drugi rekli o njemu Harise. Vjerujem da si toliko mlad da nisi ucestvovao ni u skolskim takmicenjima "Titovim stazama revolucije". Ili ti se gadilo?
Jos ti sinko trebas da rastes i ucis se zivotu.
A sto bi se to meni gadilo, i sta ja imam sa tobom da pricam ako ti mene u startu posmatras kao neko dijete koje je po tradiciji "sa koljena na koljeno" raslo u atmosferi ustaske ili cetnicke forme rezonovanja. Da nemislis tako nebi me ni pitao gade li mi se takmicenja" T. stazama rev."
Sto da se meni to gadi? I sto da mi se bilo sta drugo gadi vezano za to?
Nisam ja Fair pogazio zakletvu, onu pionirsku.
Pogazili su je oni "lideri" . A po kome je puklo, pa to valjda kapetane znas.
A dabome da trebam da se jos ucim, samo ne od tebe, a ti si sve izgleda naucio, pa ako nemas vise, hajde tamo na onu genijalnu temu pa se postroj, malo paradiraj, a pusti ovog kapetana na miru.......ratnog kapetana.
Treba samo pogledati trenutno stanje,gdje smo i sta smo
Situacija nije tako jednostavna (zbog rata)ali nemoze se uvijek to navoditi kao razlog narednih 100 godina.Dosta se stvari moglo uraditi u ovom periodu,ali nije ama-bas nista
Ni u Titovo vrijeme nije bila bolja situacija,ali sad ovim treba dugo da skontaju da nema vise donacija.
Sad pisati da je Tito kriv za ovako stanje kakvo nas je strefilo je stvarno glupo
Hvala mu za lijepo djetinjstvo koje provedoh i za dio mladosti. Ne bih da ulazim u njegovu politiku i sta je ta politika prouzrokovala samo znam da je bio jako veliki i karizmatican covjek. Da je bogdo jos jedan Tito umjesto ovih smokljana koji ceskaju jaja na sjednicama i odlucuju o nasoj sudbini.