Slab signal wireless routea

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
suad-sarajevo
Posts: 2041
Joined: 22/08/2006 01:54
Location: Memli strana
Contact:

Slab signal wireless routea

Post by suad-sarajevo » 26/06/2011 03:39

ovo mi je kada zakačim laptop na ruter sa kablom mrežnim...
Image

a ovo je kada se kačim laptopom na net preko wirelessa.... :?
Image

inače, ruter je tp-link TL-WR340G, windows 7, laptop acer 7520G. Sve je ferceralo do subote poslije podne. :? :? :?

Šta mi je činti?


User avatar
suad-sarajevo
Posts: 2041
Joined: 22/08/2006 01:54
Location: Memli strana
Contact:

Re: Slab signal wireless routea

Post by suad-sarajevo » 26/06/2011 09:46

Jutros bez problema!!?? WTF?

Image

skafiskafsnjak
Posts: 17985
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Slab signal wireless routea

Post by skafiskafsnjak » 26/06/2011 10:42

pa kucas 192.168.1.1 i probas da pojacas signal na maximalno ako vec nije ucinjeno ...

User avatar
suad-sarajevo
Posts: 2041
Joined: 22/08/2006 01:54
Location: Memli strana
Contact:

Re: Slab signal wireless routea

Post by suad-sarajevo » 26/06/2011 16:57

Mislim da je po defaultu podešeno tako jer nije nikada ništa mijenjano. Za sada je sve OK. Ne znam da li postoji mogućnost da se neko nakačio u tom trenutku ali postoji šifra na routeru tako da ne znam je li bilo mogućnosti da se neko nakači.

skafiskafsnjak
Posts: 17985
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Slab signal wireless routea

Post by skafiskafsnjak » 26/06/2011 17:05

suad-sarajevo wrote:Mislim da je po defaultu podešeno tako jer nije nikada ništa mijenjano. Za sada je sve OK. Ne znam da li postoji mogućnost da se neko nakačio u tom trenutku ali postoji šifra na routeru tako da ne znam je li bilo mogućnosti da se neko nakači.


ma moguce je ... dodaj mac adresu .

User avatar
Haris.ba
Posts: 9061
Joined: 08/09/2005 20:08
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Re: Slab signal wireless routea

Post by Haris.ba » 26/06/2011 17:06

Je li bihnet adsl?

Ja pojačam onaj radio signal na makismum, pa radi bez problema.

A, nedavno sam ukucao user i pass u ruter("osnovni", onaj paradigm) pa ima automatski konekcija, ali sada ne mogu da pristupim preko bezičnog. Šta treba da mu uradim?

TL-WR340GD je kod mene. Ne mogu da nađem nigdje onaj vci i vpi da upišem. Sve je dobro povezano kablovima, unešena je lozinka i username, podešena pppoe konekcija u bezičnom ruteru...win 7 nađe bezičnu mrežu, ali piše nema internet konekcije. Promjenio sam i ip adresu rutera da nema konflikta sa paradigmom. Na statusu konekcije piše "connecting" ali ne može se ostvariti.

A može se i mac adresa valjda klonirati, pa pristupiti i tako.

User avatar
PasHon1
Posts: 382
Joined: 16/03/2008 22:49

Re: Slab signal wireless routea

Post by PasHon1 » 26/06/2011 17:10

Haris.ba wrote:Je li bihnet adsl?

Ja pojačam onaj radio signal na makismum, pa radi bez problema.

A, nedavno sam ukucao user i pass u ruter("osnovni", onaj paradigm) pa ima automatski konekcija, ali sada ne mogu da pristupim preko bezičnog. Šta treba da mu uradim?

TL-WR340GD je kod mene. Ne mogu da nađem nigdje onaj vci i vpi da upišem. Sve je dobro povezano kablovima, unešena je lozinka i username, podešena pppoe konekcija u bezičnom ruteru...win 7 nađe bezičnu mrežu, ali piše nema internet konekcije. Promjenio sam i ip adresu rutera da nema konflikta sa paradigmom. Na statusu konekcije piše "connecting" ali ne može se ostvariti.

A može se i mac adresa valjda klonirati, pa pristupiti i tako.


Probaj vci 35, vpi 8 (a ne sjecam se na kojem je onom tabu, ja mislim da je advanced nesto, sve ih ispreturaj) :D
Kad zavrsis sa postavkama nek se restartuje sam i onda ga ti iskljuci i ukljuci opet.

User avatar
Haris.ba
Posts: 9061
Joined: 08/09/2005 20:08
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Re: Slab signal wireless routea

Post by Haris.ba » 26/06/2011 17:17

PasHon1 wrote:Probaj vci 35, vpi 8 (a ne sjecam se na kojem je onom tabu, ja mislim da je advanced nesto, sve ih ispreturaj)
Kad zavrsis sa postavkama nek se restartuje sam i onda ga ti iskljuci i ukljuci opet


Ma u tome je i problem, il sam ćorav, il sam možda ćorav. Ne mogu nigdje da nađem npr. encapsulation i skraćenice vci i vpi. Dođe mi da skrinove ovdje postavim.

Dendrlix
Posts: 920
Joined: 09/05/2005 14:14
Location: Sarajevo
Has thanked: 11 times

Re: Slab signal wireless routea

Post by Dendrlix » 26/06/2011 17:40

@haris.ba
Interface setup, pa pod virtual circut biras pvc-e. 4ka je 8/35.

User avatar
opa22
Posts: 1683
Joined: 02/04/2010 15:20

Re: Slab signal wireless routea

Post by opa22 » 29/06/2011 13:02

e zdravo, imam jedan problem, jucer sam formatirao comp, i sada se ne mogu spojiti na net preko routera, nego ono standardno se spajam. Imama windows 7, provjerio sam da li mi je instal driver jeste, sve sto je potrebno mislim da mi je instal. Inace mogu se preko mobitela spojiti ali preko compa nikako, pa da li netko zna do cega bi moglo biti, ili ako bi netko bio ljubazan da mi sredi problem preko TeamViewera, platim pivo :D

btw. do jucer sam se najnormalnije kacio na wifi :S

User avatar
Haris.ba
Posts: 9061
Joined: 08/09/2005 20:08
Has thanked: 4 times
Been thanked: 17 times

Re: Slab signal wireless routea

Post by Haris.ba » 02/07/2011 17:57

Dendrlix wrote:@haris.ba
Interface setup, pa pod virtual circut biras pvc-e. 4ka je 8/35.


Nemam tih opcija. :D. Jednostavno nigdje ne mogu naći da upišem te vci i vpi. Lijepi paradigm, odmah sam našao. Nego može li adsl modem biti u routed modu, automatsko konektovanje. Ili se naštima "on demand" pa konekciju inicira bezični ruter? Ili mora adsl modem biti u bridge modu?
Pinga mi oba rutera. Radi i kada probam preko lan porta umjesto wan porta bezičnog rutera povezati sa adsl modemom.
Vidim obje mreže sada(povezan sam kablom sa adsl modemom). Samo na bezičnoj nema interneta. 192.168.1.1 je adsl, a 192.168.1.2 je bezični.

dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Slab signal wireless routea

Post by dragan.s » 02/07/2011 18:31

Ne znam otkud ti ideja da tražiš vci i vpi u wireless routeru. Nije to ADSL modem pa da imaju te opcije.
TL-WR340GD ili TL-WR340G (D-detachable antena se može skinuti) su uređaji koji imaju 1 WAN ulaz za ADSL ili kablovski modem, 4 LAN izlaza i WLAN. U njega se ne uključuje telefonska parica nakon splitera nego LAN kabl iz modema.
ADSL modemi imaju dva osnovna moda
- ethernet bridge, tada ADSL modem ne radi pppoe konekciju nego očekuje da konekciju aktivira neki ruter na koji se on priključuje. U tom slučaju se u WAN podešavanju TL-WR340GD-a odabere ppoe i unesu parametri konekcije (korisničko ime i šifra)
- router mod, tada ADSL modem radi kao ruter i u njega se upisuju parameteri konekcije. U TL-WR340GD pod WAN se bira Dynamic IP.
U oba slučaja se ADSL modem priključuje na WAN port TL-WR340GD-a.

Ukoliko je u tebe drugi slučaj moraš IP LAN adresu TL-WR340GD-a prebaciti na drugi subnet npr. 192.168.2.x inače rutiranje neće raditi.

Post Reply