Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: anex, _BataZiv_0809

User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#1 Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

Skup podrške danas u 12 sati ispred R.K. Bosna-ko može neka dođe-čini dobro djelo

U večernjim satima ispred RK Bosna Zenica desilo se spontano okupljanje rodbine, prijatelja i građana s namjerom da daju podršku radnicima u njihovim zahtjevima.

Okupljenim građanima obratio se Hasan Kreho aktivista udruženja "Akcija Građana" pozivajući i ostale građane da podrže svoje komšije.
Nešto iza 21:00 dogovoreno je da se okupljeni vrate svojim kućama zbog hladnoće, a da sutra u 12:00 ponovo nastave sa podrškom.

Za one koji ne znaju evo i zašto..

Zbog Izetbegovića radnice samo mrtve iz robne kuće

ZENICA – Radnice Robne kuće Bosna iz Zenice prenoćile su u prostorijama poduzeća kako ne bi ostale bez prostora koje je u njihovu vlasništvu, a koje su „na meti“ Beograd-koma i VF Komerca.

- Noćit ćemo u robnoj kući dok se naš problem ne riješi, rekla je za portal Bitno Vahida Jusić, predsjednica sindikata radnika RK Bosna.

Jusić kaže kako još uvijek traju pritisci da se radnice istjeraju iz prostorija kako bi one pripale Beograd-komu, koji pak nije uplatio novac za kupovinu niti ima valjane papire o vlasništvu.
- Prijetili su nam policijom. Rekli su kako će po nas poslati marice, ali nas samo mrtve mogu iznijeti odavde, rekla je Jusić te dodala kako nove vlasnike uvode silom u prostor robne kuće iako nikada nije izvršena uplata.

Predsjednica sindikata ponavlja kako nitko ne želi riješiti njihov spor te da ni SIPA ne želi reagirati na njihov slučaj te dodaje kako su ih čak i neki odvjetnici izigrali.
Radnice se već mjesecima bore za svoja prava. Osim što im doprinosi nisu uplaćivani i po deset godina, izložene su stalnim prijetnjama, pa tako nova prijetnja policijom nije ništa novo jer su i ranije bile izložene policijskoj torturi, kada ih je nekoliko uhićeno.
Policija je tada zanijekala da je primijenjivala silu, a radnice kažu kako je prilikom privođenja bilo i lakših ozlijeda.

Svemu kažu kumuje politika i viši interesi. Prema njihovim tvrdnjama iza svega se krije namjera da robnu kuću, čiji su problemi počeli kada je Jasmin Selmanagić, vlasnik VF Komerca kupio objekt, preuzme BBI Centar s Bakirom Izetbegovićem na čelu.
Od radnica je zatraženo da radi navodne planirane rekonstrukcije objekta 31. prosinca napuste Robnu kuću, no one su odlučne da nastave svoju borbu do pravnog rješenja slučaja.
- Samo nas mrtve mogu iznijeti odavde, ponovila je Jusić.

--- NO LINKS --- | B. Jurič

Nažalost mi nismo uspjeli sačuvati Sarajku i nesretne radnike koji su tamo radili. Međutim isključena struja i voda radnicima koji čuvaju SVOJ objekat u koji su ugradili najbolje godine života, a i „investitor“ koji se spominje nedvosmisleno kazuje da će Zenica kao i Sarajevo dobiti jedan reprezentativni objekat, preko leđa sirotinje i jadnika koji su radili u Sarajki i Bosni, a sada ćee ostatak života provesti na birou sretni što imaju čak i zdravstveno... :x :(

Građani zenice nadam se da će te se okupiti u što većem broju i sačuvati jedan od simbola vašeg grada, mnogobrojne porodice koje će ostati bez hljeba – kada smo mi već mirno gledali propast jednog od simbola prijeratnog ekonomskog napretka Sarajeva.
Last edited by valterbranisarajevo on 16/01/2010 11:21, edited 1 time in total.
SoulSeeker
Posts: 933
Joined: 12/01/2010 20:24

#3 Re: Protesti u Zenici danas u 12 sati ispred Robne kuće Bosna

Post by SoulSeeker »

Ništa se ne može uraditi dok se ruralci ne re_educiraju i ne shvate da Mujo nije balija, da Denis nije ustaša, da Stojan nije četnik, i da pravi vukovi leže u njihovim jatima. Većih seljaka od nas nisam vidio ni u Francuskoj. Sve nam se može prodati, nije nam bitno koliko se pljačka naša država, nije nam bitno što iza "vitalnih nacionalnih interesa" i nacionalnih stranaka stoji uglavnom pljačka, i uvijek su nam bili najbitniji "certifikati na naciju".

Jedino što mi je drago je činjenica da nikada nisam bio nacionalist i "veliki Bošnjak", i što sam uvijek sa bilo kojom nacionalnom strankom bio na "Vi". Zbog toga se definitivno lakše osjećam kada na ovakvim primjerima vidim kako "pastiri pljačkaju stado" za koje se eto navodno "bore". Ljudima koji će najvjerovatnije ostati bez posla svakako treba pružiti podršku, ali ne znam koliko ona ima smisla jer posao oko "preseljenja nepotrebnih radnika" mogu uraditi i zaštitarske organizacije za pet minuta, po pozivu na mobitel.
VjecitiStudent
Posts: 18920
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#4 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by VjecitiStudent »

Puno bi djelotvornije bilo pozvati na bojkot proizvoda "Jami"-ja, isti je vlasnik kao i VF-a.
User avatar
shuriken
Posts: 1725
Joined: 07/12/2005 19:42

#5 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by shuriken »

desavanja su eskalirala
cujem da policija ne dozvoljava da se radnicama da VODA

alo, VODA!?!?
User avatar
shuriken
Posts: 1725
Joined: 07/12/2005 19:42

#6 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by shuriken »

kakavdanakneiskustvu wrote:podržavam ove žene,ali ovo sa politikom baš i nema veze
jok, nego privatizacija se eto u ovoj zemlji provodila i provodi se potpuno nezavisno od politike
cisto poduzetnistvo, jelde?
SoulSeeker
Posts: 933
Joined: 12/01/2010 20:24

#8 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by SoulSeeker »

kakavdanakneiskustvu wrote:podržavam ove žene,ali ovo sa politikom baš i nema veze
Kako nema? Pa u sve mutne privatizacijske poslove uključeni su "najveći patrioti ove zemlje" bez obzira o kom se narodu radi, a ti mi sada tvrdiš kako politika nema veze ni sa čim? :)

Ko je uopšte uveo "Beograd-kom" i "VF-komerc" u posao? Ljudi su u sve upali onako čisto iz zajebancije i rekli "eto mi bi ovo kupili, hajd vi lijepi moji idite kuće jer ćemo sve ovo malo preurediti"?
User avatar
Oi
Posts: 745
Joined: 23/07/2006 15:03
Location: tajna lokacija

#9 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by Oi »

" Moze se unijeti edna termoska kafe, ali pod uslovom da jedna zena izadje iz robne kuce!"

kataklizma!
murgan
Posts: 59
Joined: 13/01/2010 22:59

#10 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by murgan »

Oi wrote:" Moze se unijeti edna termoska kafe, ali pod uslovom da jedna zena izadje iz robne kuce!"

kataklizma!
:x :lol: :evil: :lol: :evil: ne znam il bi plako il bi se smijo.Ču jedna termoska za jednu ženu oooo udri zemljotreseeeee
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#11 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

Novo okupljanje građana u znak podrške radnicima Robne kuće Bosna će biti sutra u 11 sati...
SoulSeeker
Posts: 933
Joined: 12/01/2010 20:24

#12 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by SoulSeeker »

Oi wrote:" Moze se unijeti edna termoska kafe, ali pod uslovom da jedna zena izadje iz robne kuce!"
Kao da pregovaraju sa teroristima koji drže zarobljene taoce a ne sa ženama.

Trebalo bi te security organizacije maknut silom. Meni su ionako bez veze, na dan ih pogine više nego što se rodi Kineza.
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#13 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

Radnička borba na život i smrt

Grupa bivših radnika robne kuće Bosna u Zenici, odnosno nekadašnje robne kuće Beograd već nekoliko dana protestuju zahtijevajući da im se uveže radni staž, izmire doprinosi za penzijsko osiguranje i isplati otpremnina.
Prema nekim procjenama, za više od stotinu bivših uposlenika na ime doprinosa duguje se oko 360.000 KM.

Skup podrške

Već četvrti dan oko 20 bivših radnika nalazi se u prizemlju objekta, odakle ne žele izaći dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Radnici zaštitarske agencije koju je angažovao vlasnik objekta nikom ne dozvoljavaju ulazak, a radnici koji napuste prostorije ne mogu se vratiti.
Jučer su, tek nakon asistencije policije, štajkačima dostavljeni hrana, voda i lijekovi. Štrajkači se nalaze u mraku, u hladnim prostorijama. Struja i voda su isključeni, a radnicima je zabranjeno i korištenje toaleta.
Održan je i skup podrške kojem je prisustvovalo nekoliko stotina Zeničana, članova rodbine štrajkača, simpatizera i članova Akcije građana, pokreta Dosta, Eko-foruma, Udruženje taksista, bivših zaposlenika zeničkih firmi koje su ugašene.

Podršku svojim kolegama pružili su bivši radnici robne kuće Beograd iz Doboja..

Robna kuća zapošljavala je ovdje preko 200 radnika. Ovo je velika bruka i sramota. Naši rukovodioci dali su 4 robne kuće u BiH za 4 miliona KM. Pitam se koliko bi bio samo jedan plac da se kupi ovakav u centru grada, evo ovaj u Zenici, bez samog objekta. Ovo što je urađeno je za svaku osudu. I naša djeca treba da jedu. Pozvao bih i Vijeće ministara i našeg visokog predstavnika Valentina Inzka da dođu da vide šta se radi. Ovako je prošle godine urađeno sa Dobojem, u Bosanskom Brodu robna kuća je zatvorena, u Bihaću isto tako.. Pa dokle da nas ovako omalovažavaju i izgone iz objekata koje su radnici napravili svojim sredstvima“, kazao je Novak Petković, predstavnik bivših radnika RK Beograd i RK Beo-com Banja Luka iz Doboja.

Hasan Kreho, jedan od organizatora jučerašnjeg skupa podrške, istakao je da su okupljeni došli da daju podršku „našim majkama, našim sestrama koji se nalaze na jednom ispitu i brane ono što su godinama izdvajali iz svog ličnog dohotka da bi izgradili ovu robnu kuću“.
„ovo je jedan kriminalni čin u kojem učestvuju naše državne strukture od općine pa do državnog vrha i mi ne smijemo to tolerisati. Ovo je sramota za jednu državu koja želi da uđe u EU. Pozivamo Helsinški komitet za ljudska prava da se oglasi i odbrani elementarna ljudska prava“, rekao je Kreho.

Tokom protesta zenička služba Hitne pomoći intervenisala je jer je pozlilo nekim članovima porodica radnika koji su zaključani u robnoj kući.

Pogažena obećanja

Vlasnik RK Bosna u Zenici, firma VF komerc iz Sarajeva izbacila je radnike iz objekta uz obrazloženje da namjeravaju u naredna tri mjeseca renovirati prostorije. Bivši radnici, međutim nisu željeli napustiti objekt jer smatraju da se radi o još jednoj prevari novog vlasnika koji je u ranijem periodu, kako vele, u više navrata pogazio data obećanja.

M. Dajić

Oslobođenje 17.1.2010.
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#14 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

Pomak: Dozvoljeno korištenje wc!

Već četvrti dan grupa bivših radnika R.K. Bosna u Zenici, odnosno nekadašne R.K.Beograd, zatvorena u objektu pokušava se izboriti za svoja prava.

Od 40-ak radnika koji nisu željeli napustiti objekat kada ih je vlasnik R.K. Bosna, firma VF Komerc htjela izbaciti uz obrazloženje da će renovirati prostorije, njih još 20-ak se nalazi pod ključem. Oni koji su potražili liječničku pomoć nisu se mogli vratiti jer radnici zaštitarske agencije koju je angažovao vlasnik objekta drže sve pod ključem, čak i wc.

Oni koji su ostali u objektu sa članovima obitelji komuniciraju dovikujući se kroz izloge iz hladnog objekta ili putem mobilnih telefona.

Tek u subotu oko 13 sati uz asistenciju policije unesena im je hrana i od tada dobijaju hranu, piće i lijekove, a istu večer smilovali su se zaštitari nakon intervencija te je otključan jedan wc.

„Predstavnik Helsinškog komiteta Srđan Dizdarević će u pisanoj formi uputiti pismo premijeru ZDK i načelniku Općine Zenica da se ovim ljudima koji se nalaze u objektu omoguće oslovni uslovi, da im se pusti struja. Ono što ćemo tražiti jeste da se omogući smjena radnika koji protestuju u objektu, da se mogu zamijeniti sa onima koji su vani. jer, radnici će ostati sigurno, do okončanja problema. Oni zahtijevaju da im se uveže radni staž, da se izmire doprinosi za PIO i isplati otpremnina“, kaže Muhamed Pivić, predstavnik Akcije građana, koja je jedan od organizatora skupa podrške održanih u prethodna dva dana u Zenici ispred Robne kuće Bosna.

„Mi smo od ponedjeljka u robnoj kući i dan i noć, 24 sata dnevno. Bila sam tu dok se nisam razboljela. Izišla sam i ne mogu se vratiti, ne daju mi. Ovo je jadno i žalosno. Mi smo sve žene preko 50 godina, majke, bake, nene, naša unučad gledaju na televiziji...To je strašno. Žene su bile 24 sata bez wc. Znate šta znači nemati to...To je gore nego u ratu“, kazuje Đula Nezić, Zeničanka koja je morala izaći iz objekta zbog srčanih problema. U R.K. Beograd u Zenici je radila od otvaranja.

M. Dajić

Oslobođenje 18.1.2010.
User avatar
upravnik
Posts: 457
Joined: 05/04/2008 15:25
Location: Katanga
Contact:

#15 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by upravnik »

Nisam bio nekoliko dana na forumu i bio sam ubijeđen da će ovo biti najživlja tema :?
Kad ono ništa...
Znam da su Helsinški i UG AG podržali radnike, ali malo ljudi se skuplja na protestima :(

BTW, da dam moj skromni doprinos i pozovem forumaše na bojkot Jamija. Nisam nekih velikih para u životu tamo ni ostavio, ali ubuduće moj dinar neće vidjeti.
User avatar
upravnik
Posts: 457
Joined: 05/04/2008 15:25
Location: Katanga
Contact:

#16 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by upravnik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
upravnik wrote:Nisam bio nekoliko dana na forumu i bio sam ubijeđen da će ovo biti najživlja tema :?
Kad ono ništa...
Znam da su Helsinški i UG AG podržali radnike, ali malo ljudi se skuplja na protestima :(

BTW, da dam moj skromni doprinos i pozovem forumaše na bojkot Jamija. Nisam nekih velikih para u životu tamo ni ostavio, ali ubuduće moj dinar neće vidjeti.


jbg,ipak je ovo uslovno rečeno sarajevski forum i tema je pomjerena na pdf cent. bosna
da, vjerovatno je dijelom i zbog toga :sad:
VjecitiStudent
Posts: 18920
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#17 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by VjecitiStudent »

kakavdanakneiskustvu wrote:
upravnik wrote:Nisam bio nekoliko dana na forumu i bio sam ubijeđen da će ovo biti najživlja tema :?
Kad ono ništa...
Znam da su Helsinški i UG AG podržali radnike, ali malo ljudi se skuplja na protestima :(

BTW, da dam moj skromni doprinos i pozovem forumaše na bojkot Jamija. Nisam nekih velikih para u životu tamo ni ostavio, ali ubuduće moj dinar neće vidjeti.
jbg,ipak je ovo uslovno rečeno sarajevski forum i tema je pomjerena na pdf cent. bosna
jbg. ipak je ovo SDP-u naklonjen forum, tako da nema smisla da tema, u kojoj je glavni negativac sa SDP-om povezan tajkun, bude na zapazenom mjestu.

I da, bojkotujmo Jami!
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#18 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

I meni se sviđa ovo za Jami... :thumbup:
VjecitiStudent
Posts: 18920
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#19 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by VjecitiStudent »

Stampati letke o sramnoj ulozi vlasnika VF-a u zenickom slucaju i dijeliti posjetiocima prodavnica Jamija?
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#20 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

Radnice RK “Bosna” demantovale saopštenje VF KOMERCA

Tekst i foto: Hana Kazazović

Maloprije smo se vratili sa novog skupa podrške radnicama RK “Bosna”. Da ne dužimo previše, već dovoljno medija govori o tome i loptica se i dalje prebacuje na više strana. Uopšteno je izgleda malo kome šta jasno a iz tog razloga lično smatram da bi se bar zbog tih nejasnoća trebali neki “organi” uhvatiti svega ovog.

Danas je Hasan Kreno (“Akcija građana”) pročitao demant radnica na saopštenje koje je izdao “VF KOMERC”. Demant je napisao sindikat radnika RK “Bosna” a pošto je pisan rukom ja sam ga lično prekucala da se lakše objavi. Možda nekom pomogne i ovaj njihov demant da shvati malo bolje čitav slučaj.
Osim toga, radnice su se putem megafona i telefona obratile okupljenim sugrađanima i zahvalile se na podršci koju imaju od njih. Takođe se oglasila njihova kolegica (koja je vani) i izrazila u ime svih zahvalnost kolegicama koje su se u znak podrške okupile u Beogradu. Najavljeno je od strane Unije studenata zeničkog univerziteta da će sutra i studenti doći pred robnu kuću u znak podrške.
Šta reći osim da se nadamo da ovo sve neće još dugo potrajati. Ja sam bila pola sata ispred i smrzla se do kosti. Ne smijem ni zamisliti kako je njima unutra, a sve su mnogo starije od mene.

DEMANT:

Zenica, 19.01.2010.g.

Sindikat radnika RK „Bosna“

DEMANT SAOPŠTENJA ZA JAVNOST

UPUĆEN OD „VF KOMERC“ doo Sarajevo

Direktor Đulabić Nijaz

Nakon objavljenog saopštenja upućenog od strane „VF KOMERC“ Sarajevo, direktor ĐulabićNijaz je napisao pismo i iznio netačne podatke iz kojih se vidi da želi obmanuti javnost ili ne raspolaže sa podacima.
Činjenica je da su se radnici na zboru radnika složili – izglasali 1992. Godine preregistraciju firme RK „Beograd“ Zenica u RK „Bosna“ Zenica, ali uz saglasnost ministarstva trgovine Sarajevo, Općine Zenica i Općinskog suda Zenica, a za nas su tada angažovani advokati Dijana i Meho Ajanović. Razlog preregistracije su bile prijetnje upućene telefonom „ako se sa robne kuće ne skine firma „Beograd“ da će postaviti bombu i dići je u zrak. Prijetnja je ponavljana više puta u par dana, a to ime je zasmetalo i tadašnejm ministru trgovine Sarajevo kada je zaprimao faxiranu dokumentaciju a u dnu dokumenta je pisalo „Beograd“.

RK „Bosna“ Zenica u sudu je registrovao gdin Đuro Globlek i to rješenje je dostupno svima na uvid.
Istinita činjenica je da u ratu ljudi nisu imali za hranu a kamoli za doprinose. Po završetku rata uprava RK „Bosne“ Zenica je od zakupnina isplaćivala minimum plate da bi stigli dug doprinosa retroaktivnim uplatama a ujedno i uplate tekućih doprinosa.

Istina je da je 2000. Godine RK „Bosna“ Zenica dobila punomoć od RK „Beograd“ Beograd da može nastaviti raditi pod firmom RK „Bosna“ do daljnjih dešavanja.

Istina je da je RK „Bosna“ Zenica u ZK izvatku grunta Općinskog suda Zenica bila vlasništvo Općine Zenica sve do 2006. godine.
Neistina je da je „VF KOMERC“ iz humanih razloga prihvatio 43 radnika RK „Bosna“ da ih zaposli i osigura. Ta 43 radnika su se zaposlila u „VF“-u po dogovoru za umanjenje zakupnine „VF“-u prema rK „Bosna“ Zenica.
„VF“ Sarajevo ako je stvarni vlasnik ovog objekta zašto nije nikada Kantonalnom pravobranilaštvu i poreskoj ispostavi dostavio Ugovor o otuđenju koji je dokaz kupovine? Zašto još uvijek nije platio porez na kupljene nekretnine čiji iznos prelazi 2.000.000,00 KM sa zateznim kamatama, a što dokazuje posjedovni list Katastar Općina Zenica u kojem je vlasnik 1/1 RK „Beograd“ Beograd.

Opštinski sud Beograd ovjerio je nepotpunu prodaju RK „Bosna“ a što je zavedeno i u anex ugovora koji je napravljen 15 dana od ugovora o prodaji 25.01.2005. godine da bi u istom anexu izbjegao obaveze prema radnicima (dokaz ovjerena klauzula intabulandi Opštinskog suda Beograd).

Pitajte gospodina Nijaza Đulabića imaju li dokaz o uplati kupovine robnih kuća u iznosu od 1.600.000,00 KM i ako ima kada je ta uplata izvršena, sa kojim datumom, jer je „VF“ imao samo 8 dana da taj iznos uplati na „Deltabanku“ Beograd inače se ugovor proglašava ništavnim.

Mi radnici imamo dokaz Trgovinskog suda Beograd da dokaz o uplati Sud nikad nije zaprimio do 12. mjeseca 2008. godine.

Gospodo koja sjedite u vrhu države, tužilaštva, sudovi i SIPA – šta čekate?! Hoćete još 20 mrtvih?!

Zenica online
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#21 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

U znak podrške radnicima Robne kuće građani će se, do daljnjeg, okupljati na platou ispred robne kuće svaki dan u 12 sati.
User avatar
Asana
Posts: 1456
Joined: 15/12/2004 11:40
Location: Sarajevo

#22 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by Asana »

... a sindikat ... nema ovim povodom ama bas nista da izjavi?

Halooo, Biber?
VjecitiStudent
Posts: 18920
Joined: 14/08/2008 13:42
Location: Životinjska farma

#23 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by VjecitiStudent »

Asana wrote:... a sindikat ... nema ovim povodom ama bas nista da izjavi?

Halooo, Biber?
Nije tu samo sindikat stoka korumpirana, koliko mi ono imamo "socijal-demokratskih" stranaka?
Vjerovatno svi cekaju da budu ugrozena prava jadnog vlasnika "VF komerca", pa da se jave. :(
User avatar
Asana
Posts: 1456
Joined: 15/12/2004 11:40
Location: Sarajevo

#24 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by Asana »

O ovom slucaju nisam znala mnogo ali sad svasta cujem - da je tuzba protiv Opcine, koja je na sebe uknjizila pa zatim prodala RK, odbacena kao zastarjela ... da je ugovor o prodaji nelegalan, ali neko ga je ipak ovjerio, da je ovo, da je ono ... pa da se pitam, radi li iko ista u interesu pravde i zakona, ili je dolazak na polozaj trenutak u kojem se sva moralnost i osjecaj za pravicnost odbacuje ?

Sta rade "drzavni pravobranioci" - ima li iko da uperi prst u krivce, ponisti nezakonite radnje bez obzira na zastaru - jer posljedice tih radnji imaju trajne efekte na zivote radnnika ... ima li iko autorite i m*da da nametne pravedno rjesenje?
User avatar
valterbranisarajevo
Posts: 6780
Joined: 19/01/2003 00:00
Location: Titovo šeher Sarajevo
Contact:

#25 Re: Skup podrške u Zenici danas u 12 sati ispred R. K. Bosna

Post by valterbranisarajevo »

radnice tvrde:a što dokazuje posjedovni list Katastar Općina Zenica u kojem je vlasnik 1/1 RK „Beograd“ Beograd.

Ako je tako, a što sigurno nije teško provjeriti, kako onda Selmanagić ima pravo da tjera ljude i nečega što nije njegovo....
Post Reply