Za neupucene......Slovacku bije slican glas kao i Hrvatsku. Za razliku od Ceha zdusno su bili uz Hitlera, za razliku od Ceha zestoko su religiozni, cini mi se da je 90% stanovnistva Slovacke katolicke vjeroispovjesti.cyprus wrote:Pa Slovačku je na ovom forumu neko prvo nazvo "pravoslavnom"nezeljeni nadimak wrote:Cuj "cetnika" iz "pravoslavne" i "komunisticke" Slovacke?cyprus wrote:Udjelio sam mu 1KM (ne dam više), jah, samo da se što prije rješimo ovog četnika iz "pravoslavne" i "komunističke" Slovačke.
Ma kako god, bitno je da nismo stisnuti![]()
Hvala u njegovo ime!![]()
, tj. da je pod uticajem pravoslavlja
![]()
, a zatim se neko našo ko je reko da su oni komunisti.
![]()
A Lajčaku epitet četnika ste već kako vidim uveliko počeli ljepit.
![]()
Skromni poklon za ambicioznog slovacko-srpskog diplomatu
-
el flaco
-
ibro dirka
Evo i Vlasta naprasno postade mundzos
Da nema ovih prosto-prosirenih forumskih analiza, jos nas je mogao prevarit 
- chuchumbamayumbe
A Burhan je tu da nas odbrani!!!cyprus wrote:Pa što bi čitali bilo šta kad znamo od samog početka: Lajčak je tu da napravi veliku Srbiju.ibro dirka wrote:Ovdje ocito niko ne cita ni novine, a kamoli sam nesto razmislja, nego hajmo u karikiranje![]()
![]()
-
ibro dirka
Pa nece ni oni brzo, bez Lajcijeve policijske reformeel flaco wrote:Nista, treba cekati dok Turska udje u EU...tad ce i BIH imati jednog prijatelja u Evropi![]()
Bilo bi smijesno da nije istinito
-
nezeljeni nadimak
ibro dirka wrote:Evo i Vlasta naprasno postade mundzosDa nema ovih prosto-prosirenih forumskih analiza, jos nas je mogao prevarit
Naravno, ali od svega najvise volim naivcine
Vjerujem da su prvo javno svrsavali na Ronhila, a sad bi to bilo ipak previse, bar javno, pa svrsavaju na mladog i ambicioznog slovacko - srpskog diplomatu Lajcak Milorada.
Treba se samo jos malo strpiti.
A za Vlastu, pa zar ne znas?
-
nezeljeni nadimak
Bas ih i ne racunam u neke prijatelje.el flaco wrote:Nista, treba cekati dok Turska udje u EU...tad ce i BIH imati jednog prijatelja u Evropi![]()
-
el flaco
Najmanje je bitno kako ih ti i ja racunamo, cinjenica je da bi nam sigurno bili naklonjeniji nego sto su danasnje clanice EU-a.nezeljeni nadimak wrote:Bas ih i ne racunam u neke prijatelje.el flaco wrote:Nista, treba cekati dok Turska udje u EU...tad ce i BIH imati jednog prijatelja u Evropi![]()
Nista sentimentalno sa moje strane, goli interes. Na zalost, vjera, predrasude, stara saveznistva,.. igraju veliku ulogu u danasnjem svijetu, svidjalo se to nama ili ne.
Druga sansa nam je Ibro, da se Katalonija osamostali...to bi nam bio prijatelj No2 u Evropiibro dirka wrote:Pa nece ni oni brzo, bez Lajcijeve policijske reformeel flaco wrote:Nista, treba cekati dok Turska udje u EU...tad ce i BIH imati jednog prijatelja u Evropi![]()
Bilo bi smijesno da nije istinito
-
nezeljeni nadimak
Mozda, ali samo ako to ne bi stetilo nekom od njihovih interesa.el flaco wrote:Najmanje je bitno kako ih ti i ja racunamo, cinjenica je da bi nam sigurno bili naklonjeniji nego sto su danasnje clanice EU-a.nezeljeni nadimak wrote:Bas ih i ne racunam u neke prijatelje.el flaco wrote:Nista, treba cekati dok Turska udje u EU...tad ce i BIH imati jednog prijatelja u Evropi![]()
Krajnje je vrijeme da se prestanemo slijepo uzdati u druge.
-
ibro dirka
@el flaco
Moj tiket kaze Kosovo, kako ih je krenulo bice tamo prije i Srbije i BiH
A sve bez Lajcija, ili mozda upravo zato 
Moj tiket kaze Kosovo, kako ih je krenulo bice tamo prije i Srbije i BiH
-
el flaco
To se podrazumjeva, nije ni Rusija ili Engleska nikad nista uradila za Srbiju sto se sukobljava sa njihovim interesimanezeljeni nadimak wrote:
Mozda, ali samo ako to ne bi stetilo nekom od njihovih interesa.
Ibro, na Kosovo sam zaboravio...samo je pitanje koliko bi nam oni bili prijatelji, nikad nam nisu halali nase "jugoslovenstvo" i odrede policije iz BiH sto ih je batinala osamdesetih (i ne treba da halale)
-
ibro dirka
Ja znam da ja ne bih, ali cini mi se da su oni malo vise merhametli po tom pitanju 
-
Šandor
Svakome treba saveznik. Čak su i Americi trebali adekvatni saveznici. Ni ona nije mogla sama provariti velike zalogaje.nezeljeni nadimak wrote:Mozda, ali samo ako to ne bi stetilo nekom od njihovih interesa.
Kad nemaš saveznika desi se ovo to se desilo nama. Umjesto saveznika sad nam treba tutor koji nam stavlja cuclu u usta i presvlači pelene kad se ukakamo.
Ovo s Turskom bi vjerovatno išlo ali kad bi Turska bila neki faktor u svijetu. Danas su to samo USA, UK, France, Russia und China. Znači, trebala bi nam jedna od njih da nas pogura diplomatski i logistički. Od uzdanja u sebe u našem slučaju nema ništa iz više razloga.
- Ahmmed
Čuj Burhana,gluho bilo.....Pa, on je muslimanchuchumbamayumbe wrote:Ma jašta ba...jeza u ledja wrote:Ma ko ba? Ma cim je on Miroslav ne moze valjat. Ma sve ti je to isto, Milorad, Miroslav, Wolfgang...chuchumbamayumbe wrote:Dobar je Lajčak...
Ne ljava ni Wolfgang, a ni Mocart...
Burhana za visokog predstavnika!!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Sviđa mi se @neželjenova akcija: Marka po marka - Za Lajčaka!
Volio bih da imamo prijatelje među organizatorima
nekadašnje akcije: Marka po marka - Tomahawka!
Volio bih da imamo prijatelje među organizatorima
nekadašnje akcije: Marka po marka - Tomahawka!
- BihYankee
Pa bilo je nekoliko Tomahawka i malo su pomogle( jedna pala u oranje kod Mahovljana pa su je poslali u rusiju na analizu-da vide ljudi što li nije explodirala. Nedaj bože više toga.
Meni se čini da je Lajčak realan čovo koji hoće da progura reformu jer mu je to pos'o. Nismo mu mi krivi što se nešto stalno ustručavamo, prihvatamo, pozivamo na demokratske principe i stavove Vijeća EU. Odšta mu je da zakuhava i tjera pravdu ko je kriv. Bogami je više do nas. Mile gura reforme sve vrste i ja bih ga sutra primio ukoliko pristane da bude BOSANAC ko i ja. Normalno da radi ovako ali u interesu svih nas u BiH ( pa i srba). Boreci se za svoje principe Mile nam je otkrio šta ce Lačak prihvatiti ... Dakle definisati minimum minimuma i potpisati takav dokument te prestati komentarisati i pregovarati. Nije demokratski ali bolje da mi ponudimo Lajčaku rješenje (nego on nama). Samo ponudjeo mora biti preslikana kopija zaključaka one komisije za reformu. Jedino što bih ja uveo gdje god se ne dogovorimo nacionalno da se postavi stranac za rukovodioca pa dok nam ne dođe iz odozdole u glavu... Valjal ova? Evo mu tri kerma od mene da ide i do baskije i belfasta a more i u južnu italiju i belgiju. Možda skonta da on može odlučiti kako će se stvari tamo rješiti jer ako je moglo u Bosni, pa tamo će pis of kejk biti.
Meni se čini da je Lajčak realan čovo koji hoće da progura reformu jer mu je to pos'o. Nismo mu mi krivi što se nešto stalno ustručavamo, prihvatamo, pozivamo na demokratske principe i stavove Vijeća EU. Odšta mu je da zakuhava i tjera pravdu ko je kriv. Bogami je više do nas. Mile gura reforme sve vrste i ja bih ga sutra primio ukoliko pristane da bude BOSANAC ko i ja. Normalno da radi ovako ali u interesu svih nas u BiH ( pa i srba). Boreci se za svoje principe Mile nam je otkrio šta ce Lačak prihvatiti ... Dakle definisati minimum minimuma i potpisati takav dokument te prestati komentarisati i pregovarati. Nije demokratski ali bolje da mi ponudimo Lajčaku rješenje (nego on nama). Samo ponudjeo mora biti preslikana kopija zaključaka one komisije za reformu. Jedino što bih ja uveo gdje god se ne dogovorimo nacionalno da se postavi stranac za rukovodioca pa dok nam ne dođe iz odozdole u glavu... Valjal ova? Evo mu tri kerma od mene da ide i do baskije i belfasta a more i u južnu italiju i belgiju. Možda skonta da on može odlučiti kako će se stvari tamo rješiti jer ako je moglo u Bosni, pa tamo će pis of kejk biti.
-
Umjetnik a
ja bih glaso, ali nije ponuđen odgovor za koji bi ja glaso
-
kijameta
Ja,bih rado dao koju marku ali sam tanak skroz,no mogao bih donirati stare tene,idealne da ga se pomocu njih ugura u avion i poslije naravno uniste.el flaco wrote:Za neupucene......Slovacku bije slican glas kao i Hrvatsku. Za razliku od Ceha zdusno su bili uz Hitlera, za razliku od Ceha zestoko su religiozni, cini mi se da je 90% stanovnistva Slovacke katolicke vjeroispovjesti.cyprus wrote:Pa Slovačku je na ovom forumu neko prvo nazvo "pravoslavnom"nezeljeni nadimak wrote: Cuj "cetnika" iz "pravoslavne" i "komunisticke" Slovacke?
Ma kako god, bitno je da nismo stisnuti![]()
Hvala u njegovo ime!![]()
, tj. da je pod uticajem pravoslavlja
![]()
, a zatim se neko našo ko je reko da su oni komunisti.
![]()
A Lajčaku epitet četnika ste već kako vidim uveliko počeli ljepit.
![]()
Sa Slovacima sam godinama radio,tacno je da su fanaticno religiozni.Svrsavaju,kad vide Angelu Merkel.Kod njih majka jos nije rodila komunistu.Nisu 90 % posto katolici u juznoj Slovackoj ima jako puno protestanata.Pravoslavnih ima samo na granici sa Ukrajinom ali oni nisu Slovaci nego nacionalna manjina-Rusini.
Kod Slovaka je jako izrazen antiislamizam i antiturcizam(sa ponosom i zlobom su mi pokazivali ostatke sanceva i utvrda u juznoj Slovackoj,uz rijeci;dovde ste dosli a onda smo vam se naje.... majke).Kod njih je izrazito jak i osjecaj panslavizma.Sto je znamo,jedan od najgorih oblika fasizma.
Eee,sad Milorad L. nista ne radi po svome nego po diktatu svojih evropskih gazda,ciji su Slovaci sluge a i mi cemo biti.Tako da sve sto on gura on je cuo od nekoga ali ako nekad bude imao mrvicu slobodnog djelovanja,mozete biti sigurni da ce biti izrazito antibosansko.(Sjetite se ispada slovacke ambasade od prije mozda godinu dana vezanu za stari most)
- Troll_Happens
#45 Re: Skromni poklon za ambicioznog slovacko-srpskog diplomatu
Jesi smijesan kakve veze Lajcak ima sa Srbijom Banjalukom ama bas nikakve. Covjek radi svoj posao sad sto nasi politicari to ne rade to je njihova stvar.nezeljeni nadimak wrote:Da li bi ucestvovali u kupovanju jednosmjerne avionske karte na relaciji Sarajevo - Beograd kao poklon ambicioznom slovacko-srpskom diplomati Miloradu L. ?
Bilo bi fino da mu je ucesnici ovog foruma kupe, svecano uruce i zazele sretan put.
Jel EU u Briselu podrzala Lajcakov plan jeste znaci onda treba reci za cjelokupnu medjunarodnu zajednicu da su cetnici ili fasisti.
On radi samo svoj posao onako kako mu diriguju Amerika i Europa a samo plitki mozgovi drugacije razmisljaju da on ko fol ima nesto protiv nas, i da je probosansko orijentisan
-
SA 071
Ne, nego su ta tri principa prvo objasnjavali Pedi i Siling. Pedi ih je objasnjavao potpuno drugacije od Lajcaka, a Siling na pocetku kao Pedi, a kasnije je poceo i sam da mijenja objasnjenje. Na kraju mu se sve pobrkalo.cyprus wrote:Al to samo kod nas ima. E ba, MI objašnjavamo predstavniku Evropske Unije šta su evropski principi.![]()
![]()
I onda dodje ovaj (sto rekose slovacko-srpski diplomata) da ih protumaci tako da Martensov plan ispade nema veze sa tri EU principa. Izgleda da je tri EU principa, najbolje tumacio Dodik, jer na kraju je slovak sveo prijedlog na ono sto je Dodik i trazio.
Mozda bi bilo bolje da su umjesto Lajcaka na mjesto visokog predstavnika odmah postavili Dodika. Bar bi otpocetka imali jasnu sliku visokog predstavnika.
Ocito je Lajcaku bilo lijepo u Beogradu tih 10-tak godina dok je postao ovakav srbofil i islamofob...
P.S. Cinjenica je da je EU znatno odstupila od ova svoja tri principa, dok dopusta da se radi ovo sto se radi. Jebi ga, cine im ustupke da ih odobrovolje zbog kako Lajcak rece "situacije u regionu" zbog koje bi mi trebali odstupiti od prethodno dogovorene reforme koju je Dodik sjebo.
P.P.S. Cyprus je grcko-srpski forumas
-
zlatan01
Eh ta EU poslala nekakvog Lajcaka, a nama trena neko da nam uredi stvari u drzavi. Pokrene proizvodnju, podigne standard, otvori nove skole, bolnice, zaposli nase demobilisane borce, RVI, poveca plate, ukine RS...ne, ovo zadnje ne treba, to ce Haris...
-
SA 071
#48 Re: Skromni poklon za ambicioznog slovacko-srpskog diplomatu
Kada hoces nesto da uradis, onda biras najpogodniju osobu koja ce to sprovesti u djelo. S obzirom na promjenu politickog kursa SAD u odnosu na BiH (Evropa je oduvijek bila naklonjena Srbiji) oni su izabrali najbolju osobu za ono sto tek treba da uradi - diplomatu srboljupca. Ne mora on biti antibosanski orijentisan, dovoljno je da je prosrpski nastrojen i odmah je los po nas.Jedan001 wrote:Jesi smijesan kakve veze Lajcak ima sa Srbijom Banjalukom ama bas nikakve. Covjek radi svoj posao sad sto nasi politicari to ne rade to je njihova stvar.nezeljeni nadimak wrote:Da li bi ucestvovali u kupovanju jednosmjerne avionske karte na relaciji Sarajevo - Beograd kao poklon ambicioznom slovacko-srpskom diplomati Miloradu L. ?
Bilo bi fino da mu je ucesnici ovog foruma kupe, svecano uruce i zazele sretan put.
Jel EU u Briselu podrzala Lajcakov plan jeste znaci onda treba reci za cjelokupnu medjunarodnu zajednicu da su cetnici ili fasisti.
On radi samo svoj posao onako kako mu diriguju Amerika i Europa a samo plitki mozgovi drugacije razmisljaju da on ko fol ima nesto protiv nas, i da je probosansko orijentisan
-
SA 071
Vidi se ko je bio Titov pionir. Odrasli uz price Tito nas je odbranio od Nijemaca, Tito nam je stvorio drzavu, Tito je uradio ovo, Tito je uradio ono... Sve je on sam uradio... Pa sada ocekuju da to tako i drugi mogu... Haris ce ukinuti RS, Haris ce ovo, Haris ce ono... Niti je Tito mogao, niti Haris moze sve sam.zlatan01 wrote:Eh ta EU poslala nekakvog Lajcaka, a nama trena neko da nam uredi stvari u drzavi. Pokrene proizvodnju, podigne standard, otvori nove skole, bolnice, zaposli nase demobilisane borce, RVI, poveca plate, ukine RS...ne, ovo zadnje ne treba, to ce Haris...
Za ostvarenje svakog cilja treba kriticna masa pristalica za to. A Haris je nema cak ni medju Bosnjacima zato sto veliki dio njih cilj gleda kao Harisov, a ne nacionalni...
Nije ni narod neduzan za ovu situaciju, nije sve ni na politicarima. Politicari su nam onakvi kakav je narod (mislim na sve stranke)...