drug bevc wrote:kiky wrote:drug bevc wrote:kiky:
pojedini su naucili da drugi uvijek njihove probleme rješavaju, po mogućnosti ohr.kome ce kukati kad ode ohr.
jel ti kiky zoves ohr i kad sa skvo zaguzvas ili sa njom rjesis konfliktnu situVaciju.
haveru kiky ne gradi se budućnost ove nam drzava preko drugih.
nije problem ko če rješavat problem ...
da bi brak i život bio lijep, prije svega, NETREBA PRAVIT problem ...
što je srbima, izgleda, u opisu samog bivstvovanja ...
isto važi i za složenu državu kakva je naša ...
a, ohr je još tu i dio je pravnog sistema zemlje u kojoj živiš ...
kad ode, vjerovatno, nečemo više ni imat potrebe "kukat" ili če mo, eventualne probleme, rješavat sami ...
a što se obrazovanja tvog djeteta tiče ( živ i zdrav on bio ) probaj mu objasnit gdje su ljudi koji su prije "oslobođenja" živjeli u doboju ( jer nije doboj nastao 1992 godine ) i šta ste radili sa ljudima, kad bi kako koji grad "oslobodili" od tih istih ...
nek dijete zna iz kakvog ponosnog naroda potiče ...

hoću havery kiky kad ti kazes đe nestadose ljudi (1992 u aprilu) iz odzaka,iz sijekovca i Mostara kad dođeše "oslobodioci" a kasnije (1993) iz Zenice, zavidovića itd.
moj pajdo ima i ćitab (juni 92) izdat od strane staba TO Gračanice u kome mu se nalaze da sa porodicom napusti teritoriju te opštine jerbo predstavlja opasnost za ustavni poredak BiH.
on maljoljetan, otac vojno nesposoban majka a ostalo zenska čeljad.
ustvari to se zove treba nam tvoja kuća zinula guzica nekom za njom. nisu smjestene izbjeglice u njoj nego nekakav lokal patriota.
kiky to je šupljača priča.
jopet ona ko je počeo rat,
sinoć slasam i tanovica kada kaze i da se on zamotrio od soike ko je počeo rat.....
ps
pošto paprika u posavini i semberiji.
ocu ajvar pravit pa ak je jeftinije da naletim
poz
pa vjerujem da ti se ne razglaba, a nije prijatno ni djecu podučavat o tom bliskom istorijskom periodu ...
ljepše su srbijanske bajke o nekoj raškoj, nemanjićima, dušanovom carstvu, kosovskom boju, balkanskim i inim ratovima jer to je bilo davno, nema živih svjedoka, nije bilo ni tv-a ni interneta i kitilo se kako se kome htjelo ...
upravo bi vi mogli i djeci a i nama objasnit šta bi u sijekovca, ođaku, mostara ili ko razavali ravno, nako, čejfa radi
ja bih baš volio čut šta su o tom djeca učila u školi ... ( o draži & ostalim srbijanskim herojima znam šta ste učili ) ...
istorija nije samo ono što ti je srcu drago ( ili tanoviću ) nego sve od jučer pa unazad do .... nekad ...
a gdje su jezik, književnost, kultura uopšte ...
slažem se, jednostavnije i ljepše je učit po srbijanskom nastavnom programu ...
i još uz to, lagano, drma dara bubamara ili ceca i sve na svom mjestu ...
reci kolegi nek se vrati u gračanicu, kuči, ako ga muči nostalgija ...
ili mu je ljepši smještaj koji je "oslobodio" ...
u paprike i ajvar se ne razumijem ...
draži su mi pivo i ćevapi ...
al bujrum u svakom slučaju ...