Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
starii wrote:imam istu takvu ne trosi 6l po gradu, na otvorenom i manje,ja sam zadovoljan, nije za trkanja niti da u njoj vozis kakav teret ali za lagane voznje gradom moze.
Šta je bilo kad si se probudio, po kojem gradu 6 l, ova Škoda izlazi na 9l ko šale u gradskim uslovima vožnje, provjeri ti to još jednom i ovaj što kaže 8 je sumnjiv, vozio službenu, iskustva iz prve ruke.
+1
bio sam prilicno iznenadjen koliko je zedan HTP motorić..... 9-10 ljeto po gradu - nije vala ni na autocesti bila upaljac 5-7 L
Iz prve ruke. Imam Fabiu mk2 2007 godina. sa motorom od 51KW. Sada na satu ima 111000, ja je kupio sa 87000 ili tako nesto... Servis (ulje + filteri) u ovlastenom kosta oko 250KM. Ako kupis sve u Škoda shopu na Grbavici izadje te oko 120KM. Auto po gradu trosi oko 8+l. Isao sa njim 3x na more u HR, 2x u Split i jedan duzi put Sarajevo-Zagreb-Rijeka-Straubing (Njemacka i vozanje po Njemackoj 5 dana)-Zagreb-Bihac-Trebinje-Sarajevo. Sve ovo za nekih 15-20 dana. Prosjecna potrosnja 4,5l. Znao sam je spustiti na 3,5l ali znala se potrosnja popeti iznad 10+l kad ide 180km/h autoputem kroz Njemacku i Austriju (par puta probao i to je max brzina). Sinoc sam gledao prosjecnu potrosnju i iznosi 7,2l, auto nije izaslo iz grada par mjeseci. Kao sto vec neko rece, nije za "divljanje", neko brzinsko preticanje...ali meni i zeni sasvim dovoljno. Sto se tice cijene to ti je bas drug...jeftino ti daje. Sretno sa kupovinom.
kad smo kupovali skode za firmu, bilo je pitanje il kombinacije il da uzmemo sve dizele. uzeli smo dizele 1.4tdi al sam ja izmedju ostalog imao priliku da vozim to auto 2-3 dana.
oprema je bila prilicno dobra, sumnjam da je elegance. uglavnom isti motor je bio ko kod te sto je gledas. vidi, ako u nju sjednes iz duplo jaceg auta, normalno da ti se cini da ne ide.
al cinjenica je da auto za grada i srednje dugog puta do 500km, nije opste tesko vozit. hoce one popit ako nisi bas tip koji pazi kako vozi. tetka mi ima fabiu keca 1.2htp plus.64ks. po gradu je njen prosjek 6.9 litara. al zena vozi tako da joj od pofalica do katedrale treba 15 minuta kad nije guzva, znaci bas kilavi. potrosnja od 8 litara kao ni taj motor nisu za plina. to ti je dzaba uvala.
uzbrdo ces osjetit da je motor 1.2 al ne tako da ce te ljudi zaobliazt ko da vozis peglicu. sve u svemu, meni se to cini ko jedna vrlo dobra opcija za kupit i vozit.
ako nemas takmicarske pretenzije, ako ti je svejedno jesi li na moru za 4 sata il 4 i po, slobodno uzmi. po gradu prati bord, mani se klime kad nije bas nuzda, vozi normalno i to je to. moze ona po gradu i ispod 8 sigurno.
Pustite se price rekla kazala.Evo kod mene potrosnja na relaciji Stup - Trg Austrije, slikano u 11:52, dakle nije neka nocna voznja kad te zeleni val uhvati jer tad se i na 5,5l moze spustiti, al u petoj i brzini 65-70km/h. Ujutru kad idem na posao na istoj relaciji ne prelazi vise od 7,8l.
Jesam kazao da je motor 1.2?