Skloni se odatle, PROPUH!!
- minjonja
#26 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
evo za one koji razumiju svapski
- spreca
#27 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ima i ona izreka "udarila mu propuha u glavu"sto bi znacilo pobudalio
pa se vi samo zezajte promahom
- melbaa
#28 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Kad se boje porpuha sto se ne boje vjetra 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ja se bojim vjetra 
- melbaa
#30 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Jesi li to bio oduvan 
-
username_ne_postoji
#31 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
neki dan jedan egipcanin (kojeg inace moze da se vidi svugdje po svijetu) se naljutio kada mu rekoh da zatvori prozor jer je propuh. kaze da je propuh kao propuh postoji samo u BiH, i nigdje drugo u svijetu
... valjda je htio da kaze da niko ne obraca paznju na to i da je to samo obicni vjetar
- ljubav_aha
#32 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
amerikanci mokre kose zimi izlaze iz kuce
propuh/promaja je struanje zraka,moze biti bilo gdje ako postoji izvor struanja zraka,npr. A/C u autu,koji moze isto naskoditi kao i otvoren prozor,ali samo pod odredjenim okolnostima
propuh/promaja je struanje zraka,moze biti bilo gdje ako postoji izvor struanja zraka,npr. A/C u autu,koji moze isto naskoditi kao i otvoren prozor,ali samo pod odredjenim okolnostima
- potočanka
#33 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ne znam za vas a ja jel' stanem pored ventilatora 10 sekundi dobijem upalu sinusa 
- NekoIzMase
#34 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Kucna dijagnoza prehlade, bolova u vratu, glavobolje i raznih drugih simptoma: Da te nije negdje propuh uhvatio
Mada mene za propuh vezu i lijepa sjecanja. Jednu djevojku sam upoznao u Domu zdravlja kada je dovela sestru na pregled jer joj je propuh 'zeznuo' oci
Mada mene za propuh vezu i lijepa sjecanja. Jednu djevojku sam upoznao u Domu zdravlja kada je dovela sestru na pregled jer joj je propuh 'zeznuo' oci
- Skyfox
#35 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Ja se nikad nisam libio pravit propuh jer smo svi u porodici skloni pregrijavanju i godi nam da uvijek pirka svjez vjetrich
Zato me Bog kaznio sto imam u kancelariji par metuzalema kojima kad punhnes za vrat uhvati panika. Disem jedino kad njih nema i sve rastvorim, a ljeti...
Zanimljivo je da svi za svoje isijase i ledjobolje i glavobolje i zubobolje krive propuh
Zato me Bog kaznio sto imam u kancelariji par metuzalema kojima kad punhnes za vrat uhvati panika. Disem jedino kad njih nema i sve rastvorim, a ljeti...
Zanimljivo je da svi za svoje isijase i ledjobolje i glavobolje i zubobolje krive propuh
- Loulou
#36 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Skyfox wrote:Zato me Bog kaznio sto imam u kancelariji par metuzalema kojima kad punhnes za vrat uhvati panika. Disem jedino kad njih nema i sve rastvorim, a ljeti...
- Skyfox
#37 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
very funny
august mjecec 39C u hladu mi hermeticki zatvoreni, vruce je i racunarima, ja gorim i srkletim a oni se jos pregrnu necim preko ramena
ne da bih napravio prpopuh nego tornado
august mjecec 39C u hladu mi hermeticki zatvoreni, vruce je i racunarima, ja gorim i srkletim a oni se jos pregrnu necim preko ramena
ne da bih napravio prpopuh nego tornado
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#38 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Sto se tice propuha, mene je prije 3 godine nakon sto sam navecer izasla haman oprane kose, uhvatila tako glava da sam morala odmah u hitnu.
I stvarno rekli su mi da mi vise ne pada na pamet izaci na vjetar ili propuh tako.
Znaci nije bezveze ta prica o propuhu.
Ali da se pretjeruje, pretjeruje.
Samo cekam kada ce neko jednom reci "Eno ga, fasovo sidu a fino sam mu reko da ne ide na propuh"
- Lakat Jebić
#39 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ja stalno izlazim oprane kose, doduse zime urijetko, ali ljeti svaki dan, pa mi nikad nista nije biloladyblue18 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice propuha, mene je prije 3 godine nakon sto sam navecer izasla haman oprane kose, uhvatila tako glava da sam morala odmah u hitnu.
I stvarno rekli su mi da mi vise ne pada na pamet izaci na vjetar ili propuh tako.
Znaci nije bezveze ta prica o propuhu.
Ali da se pretjeruje, pretjeruje.
Samo cekam kada ce neko jednom reci "Eno ga, fasovo sidu a fino sam mu reko da ne ide na propuh"
- ladyblue18
#40 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Eh pa nismo svi isti...Lakat Jebić wrote: ja stalno izlazim oprane kose, doduse zime urijetko, ali ljeti svaki dan, pa mi nikad nista nije bilo
A kod mene je inace imunitet strasno jak
- Lakat Jebić
#41 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
kad smo kod propuha kao karakteristike naseg naroda, trpate l' vi potkosulju u gace?

- ladyblue18
#42 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Zimi se ne izlazi bez potkosulje ali nigdje.Lakat Jebić wrote:kad smo kod propuha kao karakteristike naseg naroda, trpate l' vi potkosulju u gace?![]()
![]()
Iako je ja nosim i veci dio godine, navika...
Inace, ima onaj spisak "kako znas da si Bosanac" pa u njemu stoji:
Stara ti ponavlja da ce te ubiti promaha.
Stara ce ti reci da nosis potkosulju svejedno kolika je temperatura vani.
- buzzer
#43 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
pored svih pobrojanih razarajucih dejstava, propuh ima i jednu politicko/nacionalisticko/torizirajucu.
naime varijante promaJa i promaHa odaju pripadnost srbima ili bosnjacima, pejorativno vlasima, oliti balijama.
propuh puhne, a bosanci se za vratove.
naime varijante promaJa i promaHa odaju pripadnost srbima ili bosnjacima, pejorativno vlasima, oliti balijama.
- ladyblue18
#44 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
buzzer wrote:pored svih pobrojanih razarajucih dejstava, propuh ima i jednu politicko/nacionalisticko/torizirajucu.![]()
- Lakat Jebić
#45 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ja potkosulju nikad ne nosim, ne smeta mi propuh... jel to znaci da nisam pravi bosnjo?ladyblue18 wrote:Zimi se ne izlazi bez potkosulje ali nigdje.Lakat Jebić wrote:kad smo kod propuha kao karakteristike naseg naroda, trpate l' vi potkosulju u gace?![]()
![]()
![]()
Iako je ja nosim i veci dio godine, navika...![]()
Inace, ima onaj spisak "kako znas da si Bosanac" pa u njemu stoji:
Stara ti ponavlja da ce te ubiti promaha.
Stara ce ti reci da nosis potkosulju svejedno kolika je temperatura vani.
- arzuhal
#46 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Ispravno je PROMAHA, ali ne iz tih navedenih razloga nego čisto znanstvenih. Naime, u našem se narodu ubitačnost, zvučnost ili supersoničnost promahe nekada mjerila Mah-om ili relativnom mjernom jedinicom brzine. Tu ideju je ukrao jedan austrijanac, Ernest Mach se zvao, koji je čuo Ibru Mehaginog gdje pjan, u jednoj bečkoj birtiji, diskutuje o tome sa kelnerom koji je ostavio otvoren pendžer...buzzer wrote:pored svih pobrojanih razarajucih dejstava, propuh ima i jednu politicko/nacionalisticko/torizirajucu.![]()
- BSn
#47 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
buzzer wrote:pored svih pobrojanih razarajucih dejstava, propuh ima i jednu politicko/nacionalisticko/torizirajucu.![]()
Osim toga, bitna je razlika da li puse ili duva, pa nastaje promaja, ili promaha.
- arzuhal
#48 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
I ispravno je reći:
Skloni se odatle, UBIĆE TE
propuh!
Skloni se odatle, UBIĆE TE
propuh!- ladyblue18
#49 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
Ne znam jesil bosnjo, ali bosanac nisi.Lakat Jebić wrote:
ja potkosulju nikad ne nosim, ne smeta mi propuh... jel to znaci da nisam pravi bosnjo?
Sto me ova tema podsjeti na nanu...ona mi je uvijek govorila "Skloni se odatle, ubi te promaha".
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50 Re: Skloni se odatle, PROPUH!!
ja svojoj kažem: ubićemo i mi nju.ladyblue18 wrote:Ne znam jesil bosnjo, ali bosanac nisi.Lakat Jebić wrote:
ja potkosulju nikad ne nosim, ne smeta mi propuh... jel to znaci da nisam pravi bosnjo?![]()
![]()
![]()
Sto me ova tema podsjeti na nanu...ona mi je uvijek govorila "Skloni se odatle, ubi te promaha".