Mnogo puta sam cuo da su se nekome okrenula usta zato sto je oprao kosu i izasao na propuh, a isto tako sam cuo da ljudi u evropi i americi uopste neznaju za pojam propuh.
Da li vi vjerujete li u to, da li vam se desilo nekad sto od tog "propuha" , i da li on sluzi samo da razbije poneko prozorsko krilo, pomjeri poneka usta ili je njegova uloga mnogo veca. Kako sam negdje procitao da je...
Jedna od najvećih grešaka Hitlera je potez kojim je napao Rusiju s kojom je bio potpisao sporazum o nenapadanju. No, da li je baš tako bilo? Mit kaze da je na ogromnoj mapi Evrope koju je Adolf imao u svojoj kancelariji svaka figurica (koja je reprezentovala segmentirane njemačke armije) bila na svom položaju u Poljskoj... dok spremacica nije otvorila prozor kancelarije i dok nas najveći izum nije upleo svoje prste i otpuhao sve figurice na dio mape ispod koje je pisalo Rusija, na šta su kasnije generali neupitno reagovali i napali istu zemlju.
Da li je propuh izmisljotina nekih pametnih da bi zagorcao zivote nas smrtnika ili je on stvaran lik stvarno ne bih znao reci, ali ako jeste onda je mnogo zajeban.To ne znaci da nema dobrih strana, valja nam provjetriti stan, osusiti haljine i jos stosta

Ewo dok vam ovo pisem dopire glas moje mame zatvori taj prozor ubice te propuh, a ja necu lijep je dan