ja doduše nemam takvih problema, takvih predrasuda je li, jednom mi je u kinu bosna neki vonabi naci skinhed objašnjavo što su jevreji loši, kaže u njemačkoj ja radio ko nosač, on nosi guzi svoju kćer, a ja mu nosim klavir
Skinhedi
- Kemal Malovčić
#51 Re: Skinhedi
ha ćela ha kosijaner, ostavlja loš utisak, vjerujem da se o tome govori 
ja doduše nemam takvih problema, takvih predrasuda je li, jednom mi je u kinu bosna neki vonabi naci skinhed objašnjavo što su jevreji loši, kaže u njemačkoj ja radio ko nosač, on nosi guzi svoju kćer, a ja mu nosim klavir
- mrza
#52 Re: Skinhedi
drug ja vec imam cizme nisu martinke, jer ih mrzim, iskreno martinke mi imaju tako ruzan oblik da mi se povraca ja nosim 511 takticke cizme ove - http://www.google.ba/imgres?sa=X&biw=10 ... x=97&ty=801korisnik wrote:TEMA TURBO-FOLK vs non-TURBO-FOLK
Jel tako ispade?
Momak regularno pita prije nego dobije batine - nazalost. Ima i u batinama dobra, dakako. Stari ljudi odgoje djecu fino po toj nekoj tradiciji, i sad ovaj razmislja isto, ma babo 1/1. I sad mu ti na oci takav takvog izgleda. Dvaput ce odmahnut glavom, ali kad cuje kroz mahalu da su tamo ''neke kosonje'', i da se tu drogiraju i rade svasta...treci put ce natabanati prvog kojeg vide takvog u svojoj mahali. I normalno.
Ne slazem se ni sa jednim. Istu furku sam furao, ali istu. Metal, duga kosa, ovo ono, Bosna u srcu, i sve to ali brate mili, i danas imam, eno ih, dva para ''martinki''. Jedne Dr.Martens, druge Shellys. Zbog oblika, prije nego upitas. Jedne nabijaju zuljeve, a druge su teske i glomazne. Tako, zbog oblika, ja riknuh postenih 5 glava, jer eno ih stoje strpane u nekakvu kesu, i ne samo sa tim, eto spitfajerku nikad nisam imao, a htio sam i to. Svidjao mi se stil. Mocno
Osim toga, vidim nekakve slicne po oblacenju ljude u Banja Luci, jos bijele pertle uuuu mocne meni i one bijele pertle bijahu. Pojma sa pojmom. Ako hoces, upoznacu te nekako iz daleka sa njima; ''skinheads''-ima. Doduse, to sa njihovim neo-nacionalizmom...mozda ne bude valjalo. I oni vjerovatno imaju grb RS-a ili cega vec ne, pa da se ne ofiramo dzaba, ha, sta kazes skins
Hehe zezam te malo.
Al' evo, ozbilja sad:
Na kraju sam skontao slijedece: ta moja furka je bezveze. Sav sam se usuk'o u 'ne pantalone, strpo ih u cizme koje me zuljaju, i jos mi je i vruce jer, halo, martinke se nosaju i ljeti, svak ziv me gleda k'o ugrozenu zvijer, nigdje mi se vrata ne otvaraju sama od sebe
, tj. ne mozes nijedna otvorit' eto...dosta takvih sranja ti dodje jbg, zbog cega, jer mi se svidjao modni detalj. A 'vamo - pojma o pojmu.
E da, danas skoro pa i ne slusam vise metal. Ponekad pustim koju slayera pa se sjebem. A onda sto te prodane duse sa tim svojim satanistickim tekstovima, i slavljenjem necastivog sto neko rece, okrene ledja fanovima i pjeva kao jer eto on ima nesto da zamjeri fanovima od 50000 ulaznica. I sto se to sve skupa prodalo. I sto ovi danasnji klinci to slusaju iz furke na to sve pa onda...lagano i vjeru van.
Postali su modni detalji toj djeci vaznije od svih tradicija, normi i vjera.
E zato brate kupi sebi neke druge cizme i slusaj sta te volja.
I nemam dugu kosu osisan sam vrlo kratko ali nisam ni celav i to je to, moglo bi se reci da je to vojni stil. jer nosim i pantole sa dzepovima tj utrpane u ove cizme i speedfajerka je tu obavezno a sto se tice sjene tu si upravu za oboje sam se izletio vise od 400km da ne spominjem ostalo....
- mrza
#53 Re: Skinhedi
Ali stvarno, nigdje nisam napisao ni da se drogiram ni da sam kosat-LIBERO- wrote:Samo mi nije jasno kako ste uspjeli utrpati u ovu temu duge kose, maiden i sl.
Skin heads je cijeli pčokret i subkultura. Nikakve veze sa dugim kosama i pomenutim grupama. Naravno imaju ovi naci, a imaju i crveni...kao i oni koji nisu toliko ideoloski definisani itd. itd.
Da ne pametujem, vecina sve znam (mada vidim da pojedinci veze nemaju![]()
),al' mi bas nije jasno kako ubaciste u ovu temu duge kose i bodenje u venu (a kao to dvoje se podrazumjeva, ide jedno sa drugim
![]()
) i sl.
Jao jao jao...
- 1korisnik
#54 Re: Skinhedi
Ne znam je li ti iko rekao za to, osim seme, sto je upao sa podforuma auto vamo pijan
Ali rece ti iskreno...valjda.
Ti si trazio da ti se opise reakcija ljudi na nestandardan i najvjerovatnije neuredan stil ako mogu to tako opisati. Ljudi ti rekli.
Ne voli ba neko gledati vojne cizme. U Sarajevu.
Ti si trazio da ti se opise reakcija ljudi na nestandardan i najvjerovatnije neuredan stil ako mogu to tako opisati. Ljudi ti rekli.
Ne voli ba neko gledati vojne cizme. U Sarajevu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#55 Re: Skinhedi
okrente se KEMALU postite kemazan trinestu noch palimo metaliqe
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#57 Re: Skinhedi
igrah neki dan lola sa ćelavom dlakom, da nisi ti qme? 
-
celava_dlaka
#58 Re: Skinhedi
nisam pod tim nickom zauzet je nazalost bio 
- Butmiran
#59 Re: Skinhedi
Ja poštujem sve, ali me nervira kad vidim na ulici nekog ko izgleda ko skinhed, martinke, ćelav, spitfajerka i razbaca se nešto dok hoda al' mu se samo furka tako oblačiti. Ako si skinhed budi skinhed, radi šta oni rade i za šta se zalažu itd. Isto mislim i za druge stilove, da ne misliš da je ovo samo o skinhedima. 
- Vitezanin
#60 Re: Skinhedi
Ne mislim ništa nego samo respektujem sve koji furaju svoje "ja" i pritom ne škode drugima. Svijet je ljepši kad je raznovrsniji, postojeća bezličnost i osuđivanje svega što je "van forme" me nervira. Tko sam ja ili bilo tko drugi ovdje da sudim/o tebi ili bilo kome drugom? Niti ima bilo tko pravo to raditi.
Moje iskustvo generalno s ljudima koji su od strane mase označeni kao "čudaci" ili "opasni" je fantastično - to su ljudi koji uglavnom imaju svoje ja i to i furaju. Bave se sobom i vlastiti identitet formiraju na osnovu vlastitih želja, a ne na osnovu trenda... Ja to poštujem jer sam i sam prolazio kroz neka ajde reći sranja jer se nisam uklapao u masu oko mene. A nisam skinhead, samo sam svojeglav.
Moje iskustvo generalno s ljudima koji su od strane mase označeni kao "čudaci" ili "opasni" je fantastično - to su ljudi koji uglavnom imaju svoje ja i to i furaju. Bave se sobom i vlastiti identitet formiraju na osnovu vlastitih želja, a ne na osnovu trenda... Ja to poštujem jer sam i sam prolazio kroz neka ajde reći sranja jer se nisam uklapao u masu oko mene. A nisam skinhead, samo sam svojeglav.
- Vitezanin
#61 Re: Skinhedi
Svaka rečenica ti vrišti od predrasuda, ali bojim se da tebi i sličnima nikad neće to biti jasno.sema911s wrote:da te malo razopcaram,.,
prvo sto mi padne na pamet kada vass te neke u fazonu vidim,.,pogledam koliko ste veliki bil vam mogao kaku omcu oko vrata nabacit i gledat kako se davite,.,
nekontam vam te fazone,.,
svako jutro kod bosmala vidim tipa tako samo ima dugu prljavu kosu,.,(cini se ko dobro djete) al brate ja da se pitam ja bih vas sve te slicne naguto ciklonom B,.,, sto jer ste nakaze,., pogledatel se kada u uogledalo,., vi uvjek mrzite te neke narodnjake oni su vam fuj al razlika vam je samo u odjevanju ponasanje 0bobaka,.,
u srednjoj je bio jedan emir to nesto kosa, ironmaiden, crno ispod ociju, neka muzika,. svi smo nesto uspjeli u zivotu al eno njega pod mostom igla u veni,.,jer svi vi tako zavrsite,.
u italiji se susretnem sa par tih nenacista(meni se svidja jedan dio te naci politike samo kada je rad u pitanju kako su ljude sa prosjackog stapa digli) i od skole imaju/te samo veliki odmor,., samo znate da se ko tucete al ako vas je vise,.ova dvojca dobili batine kazu u policiji mi necemo nista pisat al sreca pa si stranac i odlazis brzo,. kontam kralju 3 godine pucase po nama i sada da se plasim par celavih istetoviranih,.,
zasto nemozete da budete normalni vec nesto neki ogavno ekstremnio fazon pogledaj samo kako vas ljudi gledaju,.,
-
Bodkin
#63 Re: Skinhedi
Covjek imao loseg iskustva, sta ste skocili na nhega 
A drazi su mi ovi sto se drugacije oblace od ovih sto bi na silu da budu elita ili ovih sto se obuku da izgleda uzasno jeftino (uglavnom na cure mislim)
Sent from my Lumia using Tapatalk
A drazi su mi ovi sto se drugacije oblace od ovih sto bi na silu da budu elita ili ovih sto se obuku da izgleda uzasno jeftino (uglavnom na cure mislim)
Sent from my Lumia using Tapatalk
-
mg
#64 Re: Skinhedi
Sve te furke kostaju. Jedni ti uzmu pare, drugi te osudjuju, treci biju. A ti mislis da si nesto skontao, nesto bitno. I furas se na to...
Prodje par godina, pogledas iza sebe i nista ti nije jasno. A ti prekuco level, ides dalje. Hocu reci, sve furke osim furke obrazovanja i sticanja zivotnih vjestina su prazne zjale usmjerene na generisanje novca i moci za nekolicinu izabranih. Robovat odredjenoj furci je glupo i nezrelo. Al to ces skontat vremenom.
Ja dan danas imam muziku za svoju dusu, al odem i na svadbu i isplesem se sa zenom uz narodnjake. Proslo me da nesto protestvujem, zabavis se. Carpe diem. Jer mislim da ispod koze znam ko sam, a vanjstina je svakako maska koja mi omogucuje da normalno funkcioniram u stereotipnom drustvu. I ostvarim profit iz toga.
Prodje par godina, pogledas iza sebe i nista ti nije jasno. A ti prekuco level, ides dalje. Hocu reci, sve furke osim furke obrazovanja i sticanja zivotnih vjestina su prazne zjale usmjerene na generisanje novca i moci za nekolicinu izabranih. Robovat odredjenoj furci je glupo i nezrelo. Al to ces skontat vremenom.
Ja dan danas imam muziku za svoju dusu, al odem i na svadbu i isplesem se sa zenom uz narodnjake. Proslo me da nesto protestvujem, zabavis se. Carpe diem. Jer mislim da ispod koze znam ko sam, a vanjstina je svakako maska koja mi omogucuje da normalno funkcioniram u stereotipnom drustvu. I ostvarim profit iz toga.
-
nautilius
#65 Re: Skinhedi
sjeca li se ko kad je dosao mc4 da svira na obali pa izbio incident na predgrupi sa tim nekim nacijima nasim ko fol? od tad nekako nesto ne znam bas 
mada nema nista lose: https://www.youtube.com/watch?v=aY4pZlP6YtE
mada nema nista lose: https://www.youtube.com/watch?v=aY4pZlP6YtE
- Skream
#66 Re: Skinhedi
stay SHARP, stay Rebel!
- Stjui
#67 Re: Skinhedi
oblačim se na sličan fazon .spitfajerka ,stare farmerke,vojnička frizura i prošle mi je godine kona rekla da je podsjećam na 80-emrza wrote:Pozdrav.
Znanima me sta vi mislite kad ugledate skinheda na ulici, nemora biti nazi, punk ili neki drugi svejedno je samo da je skinhead.
Zanima me jer se ja oblacim kao skinhead pantole utrpane u duboke cizme pilotska jakna, samo sto nisam celav
jednostavno volim tako da se oblacim i to je sve mrzim fasizam, nacizam znaci nemam nikakve veze s tim, i na rukavu jakne mi je Grb bosne.
Zanima me vase misljenje o tome kako vi reagujete kad vidite nekoga obucenog kao skinhead.
-
Minkica88
#68 Re: Skinhedi
Hahahaha gdje je ovo?celava_dlaka wrote:
- malsal
#72 Re: Skinhedi
Kad vidim skinse (ili emo omladinu ili rjetke prezivjele pankerusine i hipike i ostale subkulure) pomislim da je fino sto ima omladine sto odskace od sredine, dosta nam je narodnjaka. Zatim me iznervira nesto (emo sa svojom sminkom, pankeri sa krestama, hipici sa nedostatkom licne higijene) u vezi njih i onda skontam da je to odskakanje od sredine u stvari sablonsko i bez imalo orginalnosti, i na kraju se zapitam koliko ce vremena trebati doticnom skinsu, hipiku pankeru metalcu ili sta vec da odraste..
Last edited by malsal on 20/11/2013 19:15, edited 1 time in total.
-
Ljuba Moljac
#73 Re: Skinhedi
Ovdje vecina likova skinse vezuje za nacizam. Smijesno. Znate li vi sta su skinsi uopce i kako se dijele
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#74 Re: Skinhedi
šta je to skinhed
- malsal
#75 Re: Skinhedi
-------japin_mutapi wrote:šta je to skinhed
To ti je kožoglavi.