Skenda... Ostaje u našim srcima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Jacek

Post by Jacek »

chino wrote:On je inace iz Trebinja iz poznate porodice,zavrsio je dva faksa, i "prolupao" je kad ga je zena ostavila poslije samo par mjeseci braka,a mnogo ju je volio :sad:
Ima i ova verzija, mada sam ja cuo da mu je zena poginula u ratu.
morti

Post by morti »

M sve što "znamo" o Skendi je "rekla,kazala"...
On je bio i ostao misterija za većinu nas...

:(
upala

Post by upala »

neznam nikoga ko nije jednom bar stao i nesto progovorio sa skendom..
mene i dvoicu mi jarana zvao je americkim spiunima..pojma neam sto

na kraju je ipak bitno da ce nam na Ferhadiji ostati jedna velika praznina...:(

ode jos jedna posebna legenda :)

Allah mu rahmetile dusi :(
8. sekretar SKOJ-a

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Oslobođenje, 26.11.2005.; CRNA HRONIKA wrote: Umro od srčanog udara
Na asfaltu u Velikom parku u Sarajevu, u neposrednoj blizini austrijske ambasade, u četvrtak oko 19.55 sati pronadjeno je bživotno tijelo nepoznatog muškarca. Na lice mjesta izašla je ekipa Zavoda za hitnu pomoć, koja je konstatovala smrt. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
Uvidjaj na licu mjesta su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, i tom prilikom je utvrdjeno da se radi o D.S. (1946.) iz Sarajeva. Leš sa vozilom KJKP Pokop prevezen u prosekturu mrtvačnice Bare, radi pregleda.
Policija je informisana od službenika Hinte pomomći da se istog dana u navedene prostojrije obraćao D.S. i da je ljekar kod njega konstatovao infarkt, nakon čega se on samovoljno udaljio iz Hitne pomoći. Službenici policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog dogadjaja.
D.S. (1946.) - Radi li se ovdje o Skendi?
chino

Post by chino »

Jacek wrote:
chino wrote:On je inace iz Trebinja iz poznate porodice,zavrsio je dva faksa, i "prolupao" je kad ga je zena ostavila poslije samo par mjeseci braka,a mnogo ju je volio :sad:
Ima i ova verzija, mada sam ja cuo da mu je zena poginula u ratu.

Ovo je 100%, ljudi iz Trebinja su mi to pricali a i znali su ga dobro
Herc

Post by Herc »

Ja sam tog covjeka sretao skoro svakodnevno.Do sada mu nisam znao ni ime,sada mi je drago sto poznajem.Nikada me nije promasio kada sam prolazio pored njega i uvijek sam se pitao da li ako bi malo usao dublje u pricu s njim mozda sve to ima nekog smisla.Zna li se hoce li biti sahrana negdje u Sarajevu...molim vas napisite kada i gdje,rado bih dosao.
stella_sa

Post by stella_sa »

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
GoPlay

Post by GoPlay »

Iskreno da kazem, mozda sam imao svega 3-4 susreta sa njim, sto kad sam isao u grad sto kad sam se vracao sa treninga,ali to je nebitno. Imam prijedlog, ja smatram da je bio jedan od vaznijih licnosti u Sarajevu a u dusi bolji nego i jedan politicar ili neki guzonja. Ja smatram da bi bilo dobro otici do gradonacelnika ili predsjednika opcine i raspitati se i iznijeti prijedlog da mu se digne spomen ploca. Ne treba nesto grande da bude dovoljno da se zna da svaki dan nekome uljepsao, sto curam sa nekim udvaranjem sto nama pricajuci recenice koje je malo ko pamtio. Sad mi je jako zao sto nisam cesce zastao sa njim i popricao odvojio minut ili dva za njega, nego tek sada kad covjeka nema svi primjetimo koliko je doprinosio ovom gradu. :( :( :(
Herc

Post by Herc »

Zasluzuje sigurno vise od bilo kog politicara da dobije nesto po cemu ce ga pamtiti iduce generacije.Jednostavno receno URBANA LEGENDA.
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

GoPlay wrote:Iskreno da kazem, mozda sam imao svega 3-4 susreta sa njim, sto kad sam isao u grad sto kad sam se vracao sa treninga,ali to je nebitno. Imam prijedlog, ja smatram da je bio jedan od vaznijih licnosti u Sarajevu a u dusi bolji nego i jedan politicar ili neki guzonja. Ja smatram da bi bilo dobro otici do gradonacelnika ili predsjednika opcine i raspitati se i iznijeti prijedlog da mu se digne spomen ploca. Ne treba nesto grande da bude dovoljno da se zna da svaki dan nekome uljepsao, sto curam sa nekim udvaranjem sto nama pricajuci recenice koje je malo ko pamtio. Sad mi je jako zao sto nisam cesce zastao sa njim i popricao odvojio minut ili dva za njega, nego tek sada kad covjeka nema svi primjetimo koliko je doprinosio ovom gradu. :( :( :(
Svaka cast na ovoj plemenitoj ali bojim se uzaludnoj ideji.
La_Forge

Post by La_Forge »

svidja mi se ideja... ali nešto simbolično i u Velikom Parku.....

posadit drvi ili postaviti neku "Skendinu klupu" ,,,,
bhodzic

Post by bhodzic »

na forumu themaniacs.org, neko je spomenuo podizanje spomenika....ja bi se slozio 100% sa tim....

ako to iko zasluzuje, to je skenda....
spomenik u praku ispred ekonomije...to je mjesto koje ce me uvijek podsjecati na skendu....

legende zive zauvijek!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

možda čovjek zaslužuje ljepši naslov teme
fczeljo

Post by fczeljo »

ja cu ga najvise pamtit po jednom susretu:
nakon vec stotine susreta i njegovih izreka, jedan dan mi je prisao i samo namignuo, nasmijesio se i prosao!
imo sam osjecaj da mi je time reko:" nek misle papci da sam lud,ali nisam, ludi su oni!". ma nemogu tacno napisat sta sam osjetio u tom trenutku. imo sam osjecaj da on poznaje svakog kome pridje i da je svaki novi susret, u stvari, nastavak prethodnog. taj je bio slag na tortu.zakljucak.
skenda je bio susta suprotnost ovog cudnog i apaticnog vremena turbo folka. najinteresantniji mi je bio kad je prilazio sa svojim frazama i izrekama, nafuranim "novim gradskim damama" svih godista, koje su ga izbjegavale u svom stilu.namrstenih faca, namjestajuci jaknu, samo su hvatale luk da ga nezaustavljajuci se zaobidju kao kakav predmet ili kakvu masinu na trotoaru.nadam se da razumijete o cemu govorim.volio bi da takvih ljudi ima bar jos jedno 10!
a najvise su me nervirale, "nove sarajlije", koji su ga ismijavali. mislim da se onaj mig s pocetka mog posta odnosi na njih.
nek ti je vjecni rahmet, skenda!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Skenda...rahmet ti dusi...plemenitoj... :(
Prince

Post by Prince »

mraVOjed wrote:možda čovjek zaslužuje ljepši naslov teme
Promijenjeno, u pravu si.
muha_sa

Post by muha_sa »

Image

Rahmet mu dusi,cinio je nase setnje zanimljivijim
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Herc wrote:Zasluzuje sigurno vise od bilo kog politicara da dobije nesto po cemu ce ga pamtiti iduce generacije.Jednostavno receno URBANA LEGENDA.
nemoj me pogresno shvatiti, ali nije potrebno pokretati inicijativu na taj nacin, jer se jasno vidi aluzija na frku oko AI....

Skenda je bio super lik, buduce generacije nikad nece biti svjesne sta su propustile...

tuzno je to da nijedne citulje ja ne nadjoh...
mogli bismo se makar dogovoriti oko toga za pocetak...jer vidim da ima dosta raje koja su ga gotivila....
edu

Post by edu »

tek sad vidjoh ovu vijest.. :(

Druze Skenda,

Pricali smo mnogo puta. Mnogo puta te nisam razumio sta pricas, sto zbog tvog brzog govora sto zbog tvojih, za mene, nedokucivih misli. Bio si jedan od rijetkih pozitivnih likova u ovom gradu. Nikad nisi htio sjesti da popijemo kafu, samo si stajao pored mog stola i pricao nevjerovatno poucne price. Tacno si znao koji je problem naseg drustva. Tacno si znao kako izgleda papanka a kako papak. Tacno si znao koji politicar je supak. Nekada na tvoje pitanje upuceno meni sam brzo odgovorio misleci da neces imati sta replicirati. Uvijek si me pobjedjivao u tome. Bio si genije. Na jednu moju pametnu ti si imao 101 svoju pametnu. Kad god smo se mimoisli skoro uvijek si me nesto pitao. To mi je predstavljalo veliku radost. Nadam se da si i ti zbog toga bio sretan barem u pola kao ja. Nazalost, bilo je trenutaka, iz samo tebi znanih razloga, kada me nisi nista pitao. To me i ne boli toliko koliko sama spoznaja da me vise nikad neces nista pitati...

Ostaj mi s Bogom, nadam se u svijetu u kojem ces biti postovan i shvacen, jer na ovom to, nazalost, nisi bio...

Tvoj drug Edu...
Prince

Post by Prince »

edu wrote:tek sad vidjoh ovu vijest.. :(

Druze Skenda,

Pricali smo mnogo puta. Mnogo puta te nisam razumio sta pricas, sto zbog tvog brzog govora sto zbog tvojih, za mene, nedokucivih misli. Bio si jedan od rijetkih pozitivnih likova u ovom gradu. Nikad nisi htio sjesti da popijemo kafu, samo si stajao pored mog stola i pricao nevjerovatno poucne price. Tacno si znao koji je problem naseg drustva. Tacno si znao kako izgleda papanka a kako papak. Tacno si znao koji politicar je supak. Nekada na tvoje pitanje upuceno meni sam brzo odgovorio misleci da neces imati sta replicirati. Uvijek si me pobjedjivao u tome. Bio si genije. Na jednu moju pametnu ti si imao 101 svoju pametnu. Kad god smo se mimoisli skoro uvijek si me nesto pitao. To mi je predstavljalo veliku radost. Nadam se da si i ti zbog toga bio sretan barem u pola kao ja. Nazalost, bilo je trenutaka, iz samo tebi znanih razloga, kada me nisi nista pitao. To me i ne boli toliko koliko sama spoznaja da me vise nikad neces nista pitati...

Ostaj mi s Bogom, nadam se u svijetu u kojem ces biti postovan i shvacen, jer na ovom to, nazalost, nisi bio...

Tvoj drug Edu...

:( :( :( :( :(

Svaka čast Edu za post.
Prince

Post by Prince »

Sutra je dženaza u 13.30h na Barama.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:
Herc wrote:Zasluzuje sigurno vise od bilo kog politicara da dobije nesto po cemu ce ga pamtiti iduce generacije.Jednostavno receno URBANA LEGENDA.
nemoj me pogresno shvatiti, ali nije potrebno pokretati inicijativu na taj nacin, jer se jasno vidi aluzija na frku oko AI....

Skenda je bio super lik, buduce generacije nikad nece biti svjesne sta su propustile...

tuzno je to da nijedne citulje ja ne nadjoh...
mogli bismo se makar dogovoriti oko toga za pocetak...jer vidim da ima dosta raje koja su ga gotivila....
eto dobio je skenda sad za sad najbolje obiljezje...
na zidu ekonomskog fakulteta, basta Michelle picerije, ima veliki plakat...siluete odijela i mantila...bez glava ruku i stopala...i skenda...u sredini...jebote oplakah na sred vase strase...postavljeno...bez pompe i naprdjivanja...svaka cast, cije god da je djelo...
JBT

Post by JBT »

Zadnje sto mi rece prije neki mjesec:

"Cuvajte djecu i komicare kao oci u glavi."

Sretan put, Skenda.
stella_sa

Post by stella_sa »

Jel' ide ko na dzenazu? Ja kontala ici, valjda ce se naci jos neko, nema nista tuznije nego kad covjeka isprati dvoje-troje... :(
karanana

Post by karanana »

jeli ovo 100% provjereno za dzenazu danas? nisam novine pogledao, pise li u njima?
Post Reply