Skenda... Ostaje u našim srcima
- alphonse kauders
Lijepo je čitati ove komentare i vidjeti da je čiko s bijelom bradicom i cigarom svima ostao u super sjećanju i da je većina nas imala posebne događaje s njim (sa mnom se kladio u 1KM da će uhvatiti neke pljačkaše banke, produžio 10 metara dalje i odjedno se okrenuo za mnom vičući "daaaaj marku, ufatili su ih").
Ovi ljudi su zabiježili neki svoj epitaf i dobro je da ga se sjećamo, ne kao budale, jer to on nije bio, nego čovjeka koji je našao sebi svoj svijet i svoju sreću (patetika, ali je tako).
Nije mi bio ništa, ali mi je žao njegove smrti i oni koji su nekada stali i popričali s njim garant znaju zbog čega ta tuga.
Još jednom - mir mu duši.
Ovi ljudi su zabiježili neki svoj epitaf i dobro je da ga se sjećamo, ne kao budale, jer to on nije bio, nego čovjeka koji je našao sebi svoj svijet i svoju sreću (patetika, ali je tako).
Nije mi bio ništa, ali mi je žao njegove smrti i oni koji su nekada stali i popričali s njim garant znaju zbog čega ta tuga.
Još jednom - mir mu duši.
-
Jacek
Umro je veliki covjek. Prijatelj svih Sarajlija, covjek koji je zavrsio 3 fakulteta, i bio veoma prije rata. O njemu smo pisali na svom blogu:
http://city.blogger.ba/arhiva/2005/06/22#49344
A evo kratke price o Skendi...
Skenda je prije rata bio priznati pravnik u sarajevu, covjek koji je osim prava zavrsio jos 2 fakulteta, bar tako kazu...
U ratu, koji nam je odnio dosta toga svima, pa i nasem Skendi, poginula mu je zena. Nije se mogao pomiriti s tim, i nije se pomirio sve do danas, do smrti. Zato ste cesto mogli cuti pitanje na ulici: Kad dolazi voz, kad mi stize zena?
Cist razum ga je na nesrecu napustio, i do kraja je sanjao o njenom povratku.
Bio je veliki gospodin, nikad nije zatrazio ni fening na ulici. Cinio je nase setnje zanimljivijim, cesto mamio osmjehe na lica mnogih Sarajlija.
Veceras sam istinski tuzan,
Legende ne umiru, a Ti si bio legenda. Neka ti je rahmet dusi.
Skenda je prije rata bio priznati pravnik u sarajevu, covjek koji je osim prava zavrsio jos 2 fakulteta, bar tako kazu...
U ratu, koji nam je odnio dosta toga svima, pa i nasem Skendi, poginula mu je zena. Nije se mogao pomiriti s tim, i nije se pomirio sve do danas, do smrti. Zato ste cesto mogli cuti pitanje na ulici: Kad dolazi voz, kad mi stize zena?
Bio je veliki gospodin, nikad nije zatrazio ni fening na ulici. Cinio je nase setnje zanimljivijim, cesto mamio osmjehe na lica mnogih Sarajlija.
- alphonse kauders
Svaka čast, lafe na postu. Razumijemo se.Jacek wrote:Umro je veliki covjek. Prijatelj svih Sarajlija, covjek koji je zavrsio 3 fakulteta, i bio veoma prije rata. O njemu smo pisali na svom blogu:
- alphonse kauders
Ako ima "onog svijeta" Skenda garant već sada objašnjava anđelima zašto će S.Milošević izgubiti u Haagu (zato što ga ne brani Skenda):).
Ponovio nam se.
- alphonse kauders
Ovo se odnosi na Pukovnika (Aladina, visoki s crnom kapom i sunčanim cvikama). Ne znam je li ovo gore navedeno istina.Jacek wrote:Molim vas da ne sirite dezinformacije. Pokusavam svaki post procitati sad od pocetka teme i vidim nekih netacnih stvari...Innuendo wrote:PS.on je pukao od učenja!
-
bhodzic
Sto neko rece, nije mi bio nista, ali ne mogu vam opisati kako se tuzno osjecam.nesto me steglo u grudima. po glavi mi se vrte njegove rijeci :"jesam li upravu?" ili "jelde?".
Znam da sam ga uvijek pitao "Skenda kada ce biti plate?" a on:"nemam ja nista stim..." ili "ko vam je rekao da ja djelim plate?"...
Znao me uvijek nasmijati i razveseliti...
Ne mogu da zamislim ferhadiju bez njega. Ne mogu da zamislim kako vise necu cuti njegov glas i njegov brzi govor.
Neka mu je rahmet dusi!
Znam da sam ga uvijek pitao "Skenda kada ce biti plate?" a on:"nemam ja nista stim..." ili "ko vam je rekao da ja djelim plate?"...
Znao me uvijek nasmijati i razveseliti...
Ne mogu da zamislim ferhadiju bez njega. Ne mogu da zamislim kako vise necu cuti njegov glas i njegov brzi govor.
Neka mu je rahmet dusi!
- alphonse kauders
Tražio na netu, nisam našao.valajbeg wrote:EE imali ko njegovu sliku???
- Fair Life
Vjerovatno je bio prijatelj svih Sarajlija...Jacek wrote:Umro je veliki covjek. Prijatelj svih Sarajlija, covjek koji je zavrsio 3 fakulteta, i bio veoma prije rata.
(...).
Zapitajte se... koliko je Sarajlija bilo njemu prijatelj?
Malo ili niko... jer da je imao prijatelja ne bi umro na ulici... bez svjedoka.
Laka mu zemlja...
-
PiLe_BaBo_Dj
Zaista veliki covjek kojem je (generalno) malo paznje posveceno. Rastuzuje me cinjenica da ga vise nikad necu ni cuti ni vidjeti na Ferhadiji. Da se vise nikada necu nasmjesiti na njegove neiscrpne "provale" zasnovane na cinjenicama.
Skenda, neka ti Allah podari lijepi dzennet.
Ovaj grad vise nece biti isti bez tebe...
Skenda, neka ti Allah podari lijepi dzennet.
Ovaj grad vise nece biti isti bez tebe...
- Lace
i meni malo fali da se rasplacem...nisam puno razgovarala sa njim (tek jednom...tada me je i impresioniralo ono sto je govorio)...u vecini situacija sam u zurbi kroz grad prolazila pored i na ono njegovo "jel tako?" klimala glavom ili govorila jeste...ali mi je zao sto je umro samPrince wrote:Kad vidim sliku, sve mi suze na oči. Hvala Jacek, baš sam maloprije kontao kako mi je žao što nemam njegovu sliku.
- Prince
Ja sam baš često razgovarao s njim, jer stanujem u Ferhadiji, pa sam ga stalno viđao. Svaki put kad se imalo udubim u njegovu priču, skontam da uopšte nisu gluposti, i iako se čini nepovezanim, uspijevao sam povezati, jer je Skenda vrlo dobro to sve interpretirao. Od Ive Andrića, preko žena, do današnjih političara, sve je uspijevao zahvatiti u dvije - tri rečenice.
Allah mu rahmetile, nažalost umro je sam, bez igdje ikoga, a zaista nije trebalo biti tako.
Allah mu rahmetile, nažalost umro je sam, bez igdje ikoga, a zaista nije trebalo biti tako.
-
Jacek
Moze li mi neko reci odakle mu informacija da je Skenda umro i da su ga nasli u parku. Da li je nesto pisalo u novinama.
Ko organizuje dzenazu u slucaju da je nema ko organizovati, tj. brine li se grad za to. Gdje se treba javiti i gdje se moze javiti (je li to mrtvacnica gradska il kako se vec zove) onaj ko se nudi da organizuje nekome dzenazu.
Moze li mi neko pomoci oko ovih infos molim vas.
Ko organizuje dzenazu u slucaju da je nema ko organizovati, tj. brine li se grad za to. Gdje se treba javiti i gdje se moze javiti (je li to mrtvacnica gradska il kako se vec zove) onaj ko se nudi da organizuje nekome dzenazu.
Moze li mi neko pomoci oko ovih infos molim vas.