Skenda... Ostaje u našim srcima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

:( Drago mi je da se neko sjetio godišnjice- Skenda ostaje fakat neprolazna pojava. Aladin (pukovnik Fahrudin Gazija) je posljednja čudna pojava u Ferhadiji, ali nema ni izbliza šarm i harizmu Skende.
Još jednom, rahmet mu duši.
johnnykola

Post by johnnykola »

jedna majka, jedna zena, jedna domovina.

kad se ovdje rodis odmah si propo.

toliko sam zagorio da bih *ebo muhu
u letu. hajde reci zzzzzzzzz! :-D

samo neke od skendinih. legenda!
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Uvijek žališ za onim što nisi učinio...

Slušao sam ga, gledajući da što brže pođem za svojim poslom, ali jesam, slušao sam.

Daš mu cigaru, naravno. Tebi ništa, a njemu možda golemo...

Ali nije njemu bilo do cigara. Htio je da ga slušaš.

U svakom slučaju, volio bih da sam ga nekad "pogodio" kutijom. I da sam nekad smogao živaca i vremena, pa i hrabrosti, da ga posjedem u parkušu na kahvu i odslušam sat vremena...

Barem bih mislio da sam bolji čovjek.

Al' strah me je bilo njegove lucidnosti. To je kao ono ogledalo u cirkusu, gdje lik može biti koliko god hoćeš izobličen, a ostaje ipak u suštini TVOJ LIK.
Vingo

Post by Vingo »

... :sad:
Pretposljednji Mohikanac

Post by Pretposljednji Mohikanac »

:sad: i meni je zao sto nisam imao strpljenja da ga slusam...jednom sam sa drustvom sjedio u caffe S (pruscakova, sad je tu nekakav salon ljepote), i dodje on i sjede za suprotni sto...i podje pricat... :) paddy, tito ovo ono... ne sjecam se vise.. :)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

FATIHA SKENDI !
shatroultra

Post by shatroultra »

Lace wrote:
stella_sa wrote:
Lace wrote: meni nije trazio da ga poljubim...al je trazio da mi poljubi ruku :D
dade li mu? :D
dade :D
Cesto mi je govorio : ako da rucicu . . . . . . . . :D

Cao Lace!!
Lace

Post by Lace »

shatroultra wrote:
Lace wrote:
stella_sa wrote: dade li mu? :D
dade :D
Cesto mi je govorio : ako da rucicu . . . . . . . . :D

Cao Lace!!
cao back :D
Cober

Post by Cober »

U subotu 24.11.2007 navršavaju se pune dvije godine kako je sarajevske ulice napustio Skendo, čovjek koji je ostavio neizbrisive tragove u našim srcima.

Titova ulica, kafe u pasažu sa izlogom do pola obloženim vrećama sa pijeskom. I Skendo. Ulijevao nam je vedrinu svojim pričama. Divili smo se njegovom znanju, smijali opaskama. U sred beznađa, sjećate se razorene Titove ulice pune armaturnih mreža po izlozima, granatama rasutih komada cigle i dijelova fasada po ulici, zapanjivao nas je na svoj brilijantan način. Mom prijatelju koji se upravo oženio u ratu, rekao je da ima sreće jer su tako lijepe žene u svijetu rezervisane samo za bogate, i da on nikada ne bi mogao da je ima da nije u Bosni.. Mene je tada posebno gotivio jer sam sa radošću primao njegove umotvorine koje nisam mogao stići ni u ludilu. Moju bolju polovinu još više, nju je nastavio gotiviti i poslije rata, a mene je godinama ozbiljno kritikovao kako treba da oženim djevojku sa kojom sam još u ratu sve dijelio i kako sam šupak što toliko razvlačim. Radovao se iskreno i u svom stilu prokomentarisao i kad smo to ozvaničili. Radovao se svakom susretu na svoj način..

Dragi Skendo, puno pozdrava, siguran sam da si sada na boljem mjestu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Image
energIs

Post by energIs »

Allah rahmetile...
Post Reply