Skenda... Ostaje u našim srcima
- sorge_sa
e jebat ga....
ako je Skendo jedan od najvrijednijih sto smo ih imali....e onda stvarno
.....ova zemlja nije ni zasluzila da bude bolja..........
p.s. zao mi je Skende, i sam sam kao i sve druge sarajlije milion puta se mimoisao sa njim, i naravno da sam bio svjedokom njegovih bljeskova lucidnosti i genijalnosti...........ali da je bio jedan od najvrijednijih
.....dajte ljudi malo dodjite sebi
ako je Skendo jedan od najvrijednijih sto smo ih imali....e onda stvarno
p.s. zao mi je Skende, i sam sam kao i sve druge sarajlije milion puta se mimoisao sa njim, i naravno da sam bio svjedokom njegovih bljeskova lucidnosti i genijalnosti...........ali da je bio jedan od najvrijednijih
-
Apos
Ne kaki ti. Ali će ova tema dobiti na obimu sad kad je otišao.stella_sa wrote:tema je nastala prije nego sto je covjek umroApos wrote:Tužno, žalosno i neznam šta još reći da se najvrijednijih sjetimo kad odu(ne umiru)
Po onoj židovskoj kletvi dabogda imao pa ne imao.apos ne kaki
-
Apos
Bio je jedan od najvrijednijih zato jer je bio jedan od rijetkih koji nije drugima mislio zlo, a očito je imao koješta pod "haubom". Za razliku od svih nas razbijao je monotoniju sivila.sorge_sa wrote:e jebat ga....![]()
![]()
![]()
ako je Skendo jedan od najvrijednijih sto smo ih imali....e onda stvarno![]()
![]()
.....ova zemlja nije ni zasluzila da bude bolja..........
![]()
![]()
p.s. zao mi je Skende, i sam sam kao i sve druge sarajlije milion puta se mimoisao sa njim, i naravno da sam bio svjedokom njegovih bljeskova lucidnosti i genijalnosti...........ali da je bio jedan od najvrijednijih![]()
![]()
.....dajte ljudi malo dodjite sebi
- sorge_sa
covjece, ti onda imas vrlo ozbiljnih problema u svom zivotu, Skenda je bio samo simpatican stariji covjek, koji imao veliku nesrecu u svom zivotu, koja ga je napravila takvim i nista vise i nista manje......i svako beatificiranje Skende od pojedinaca je sada kao da bi oni htjeli da malo preuzmu njegovog oreola
-
Apos
Problema imaš ti, ne vrijeđaj. On je imao nesreću ali je upotpunio kolorit ovog grada u današnje vrijeme jako sivog.. Ne mislim ga dizat u zvijezde, ali je čova u svoj nevolji koja ga je snašla ostao bar malo čovjek za razliku od debila za koje glasamo na svakim izborima.sorge_sa wrote:covjece, ti onda imas vrlo ozbiljnih problema u svom zivotu, Skenda je bio samo simpatican stariji covjek, koji imao veliku nesrecu u svom zivotu, koja ga je napravila takvim i nista vise i nista manje......i svako beatificiranje Skende od pojedinaca je sada kao da bi oni htjeli da malo preuzmu njegovog oreola
-
papak_eliminator
u avazu je bila jedna citulja i jedan clanak...karanana wrote:jeli ovo 100% provjereno za dzenazu danas? nisam novine pogledao, pise li u njima?
jel iko isao?
-
edu
Druze Skenda,
Od svih "zvijezda" koji su te kao "gotivili" malo ko je dosao na Tvoj posljednji ispracaj. Ali ja znam da si Ti dobro znao ko je od njih supak a ko ne. Kao, uostalom, sto si jos mnogo stvari dobro znao a sto te "zvijezde" nece nikad saznati...
Zbogom Druze...
ps. ovim putem zelim se zahvaliti svima koji su prisustvovali posljednjem ispracaju Druga Skende..od javnih faca ja sam vidio samo jednog Glumca..i hvala mu na tome..znam da su on i Skenda bili dobri...
Od svih "zvijezda" koji su te kao "gotivili" malo ko je dosao na Tvoj posljednji ispracaj. Ali ja znam da si Ti dobro znao ko je od njih supak a ko ne. Kao, uostalom, sto si jos mnogo stvari dobro znao a sto te "zvijezde" nece nikad saznati...
Zbogom Druze...
ps. ovim putem zelim se zahvaliti svima koji su prisustvovali posljednjem ispracaju Druga Skende..od javnih faca ja sam vidio samo jednog Glumca..i hvala mu na tome..znam da su on i Skenda bili dobri...
-
papak_eliminator
edu, jel bilo raje, mani se zvijezda....
kako prodje?
-
foucault
Imao sam dva bliska susreta sa Skendom: jednom kad sam isao na polaganje ekonomske politike, unio mi se u lice na Ferhadiji i rekao "Sve je ovo kriva ekonomska politika, jelda", sto me umalo oborilo s nogu i drugi kad mi je dao izvanredno korisne upute o mijesanju rakije i piva.
Bog mu se smilovao. Posto je trg zauzet mogli bi bar aerodrom nazvati po njemu.
Bog mu se smilovao. Posto je trg zauzet mogli bi bar aerodrom nazvati po njemu.
-
nesha
Ovdje necu pisati nikome,niti odgovoratai na glupave komentare o Sekndi.
Takve komentare su napisali oni koji o njemu nisu znali nista.
Obratit cu se njemu,
Dragi Skenda,sa velikom tugom sa primio vijest da si nas napustio.
Nekako svaki dan sam navikao da te vidim,da "bacis" neki intiligentan komentar,zakljucak,koji je samo glupim ljudima izgledao kao izjava ludaka.
Zivot te nije mazio i prekinuo je veliku karijeru koju si zapoceo kao asistent na Pravnom faluktetu u Sarajevu.
Naravno sve nepravde koje si dozivio kao covjek uticale su da te slome tebe da,ali tvoj duh nikada.
Kada sam jutros vidio u novinama da vise nisi medju nama zelio sam negdje a kazem nekome nesto o tome pa sam tako koga god bih sreo pricao o tome.
Zao mi te je.
Ti si bio jedan od simbola Sarajeva i nek ti je vjecni rahmet i da ti Allah da lijepi Dzennet.
Falit ces mi....
S:H:P
p.s.svaka cas onome ko se sjetio da pokrene temu o Sekndi,ja sam to odmah htio cim sa cuo za vijest.
jos jednom svaka cast svima koji su g ase sjetili.
on je bio simbol sarajevskog duha
Takve komentare su napisali oni koji o njemu nisu znali nista.
Obratit cu se njemu,
Dragi Skenda,sa velikom tugom sa primio vijest da si nas napustio.
Nekako svaki dan sam navikao da te vidim,da "bacis" neki intiligentan komentar,zakljucak,koji je samo glupim ljudima izgledao kao izjava ludaka.
Zivot te nije mazio i prekinuo je veliku karijeru koju si zapoceo kao asistent na Pravnom faluktetu u Sarajevu.
Naravno sve nepravde koje si dozivio kao covjek uticale su da te slome tebe da,ali tvoj duh nikada.
Kada sam jutros vidio u novinama da vise nisi medju nama zelio sam negdje a kazem nekome nesto o tome pa sam tako koga god bih sreo pricao o tome.
Zao mi te je.
Ti si bio jedan od simbola Sarajeva i nek ti je vjecni rahmet i da ti Allah da lijepi Dzennet.
Falit ces mi....
S:H:P
p.s.svaka cas onome ko se sjetio da pokrene temu o Sekndi,ja sam to odmah htio cim sa cuo za vijest.
jos jednom svaka cast svima koji su g ase sjetili.
on je bio simbol sarajevskog duha
-
stella_sa
Bila sam ja na dzenazi. Ma ne znam sta da kazem, tuzno...
Bilo je mozda oko 40-ak ljudi, ako nista nije otisao sam...
a od javnih faca, pored Tanovica, sto Edu spomenu, bio je i onaj advokat, cini mi se Zilic da se zove. Bio jedan dedo od 82 godine koji se jedva popeo do gore i jos uspio po onom klizavom blatu doci do mezara...kaze poznavao mu je majku, ona je umrla prije dvije godine i od tada se vise nije imao ko brinuti o njemu a sestra mu valjda ne zivi u Sa.
- Prince
Nekako mi je sad skroz čudno sve ovo, jer sam temu pokrenuo prije 20-tak dana, prije Skendine smrti, i baš da se ovako razvije... Bezveze se osjećam već danima.svaka cas onome ko se sjetio da pokrene temu o Sekndi,ja sam to odmah htio cim sa cuo za vijest.
-
ObiVan
Skendi
Dobro vecer
Gospodine
Bila je
Cast
Imati Vas
Tu
Sve ove
Godine
Bili ste
Uz svakog
Od nas
Da nam
Nesto
Saopstite
Ni prvi
Niti posljednji
Pogresno
Shvacen
Nepismenima
Prije lud
svim
Drugima
Samo
Izbezumljen
U svijetu
U kojem
Mi ko
Mislimo
Da
Normalno
Zivimo
Gospodine
Znam
Da vase
Rijeci
Nece biti
Zaboravljene
Niti one
Najmisterioznije
Gospodine
Imali
Ste
Jedan
Dva
Koga briga
koliko
fakulteta
Iza sebe
A milione
Vakih
I nakih
Dusha
Oko sebe
Gospodine
Jedan
Veliki
Grad
Najkasnije
Sad
Zna
Kako je
Bez tebe
Skenda
Ostaje
Jedna
Zapaljena
Drina
I hiljade
Istina
Jednom velikom covjeku, cija velicna je pocela i zavrsila njegovom skromnom pojavom.
Ni prvi niti jedini zalim sada sto nisam bezbroj puta izdvojio vishe vremena.
I za one koji ga nisu znali ne samo Ferhadija danas nije ista.
Odron Maltera
Dobro vecer
Gospodine
Bila je
Cast
Imati Vas
Tu
Sve ove
Godine
Bili ste
Uz svakog
Od nas
Da nam
Nesto
Saopstite
Ni prvi
Niti posljednji
Pogresno
Shvacen
Nepismenima
Prije lud
svim
Drugima
Samo
Izbezumljen
U svijetu
U kojem
Mi ko
Mislimo
Da
Normalno
Zivimo
Gospodine
Znam
Da vase
Rijeci
Nece biti
Zaboravljene
Niti one
Najmisterioznije
Gospodine
Imali
Ste
Jedan
Dva
Koga briga
koliko
fakulteta
Iza sebe
A milione
Vakih
I nakih
Dusha
Oko sebe
Gospodine
Jedan
Veliki
Grad
Najkasnije
Sad
Zna
Kako je
Bez tebe
Skenda
Ostaje
Jedna
Zapaljena
Drina
I hiljade
Istina
Jednom velikom covjeku, cija velicna je pocela i zavrsila njegovom skromnom pojavom.
Ni prvi niti jedini zalim sada sto nisam bezbroj puta izdvojio vishe vremena.
I za one koji ga nisu znali ne samo Ferhadija danas nije ista.
Odron Maltera