Ako je tako onda Bosna sigurno opstaje posto ako bi se otcijepili dijelovi gdje su Srbi i Hrvati vecina onda ne bih imali Bosnjake pod kontrolomNikolaj Stavrogin wrote:saudijci ne. da se saudijci pitaju amerikanci bi bili istjerani iz sa. ali ne pitaju se nego kraljevska autokratska porodica. s njima su dobri. ako nema straha od muslimana zasto su stvorili rs ili zasto dozvoljavaju 10% hrvata da blokiraju federaciju i sejdci finci dogovor?Konji409 wrote:Nikolaj Stavrogin wrote:puste projekcije i zelje.
jebe se americi za 33 ili 25 posto srba. jedini razlog zasto nisu dozvolili da se protjeraju i zasto su formirali rs u dejtonu i intervenisali tek nakon 4 godine i uz embargo je to sto amerikanci - ne vjeruju muslimanima.
ni danas ih nista ne sprijecava da smaknu dodika, zalede mu racune, ukinu rs, uvedu sankcije - kad to mogu rusima zasto ne bi mogli jednom dodiku iz laktasa? mogu da rade apsolutno sta god hoce - ali nece.
nece jer oni nisu na bosnjackoj tj muslimanskoj strani niti ce ikada biti - jer ne vjeruju muslimanima.![]()
![]()
![]()
Pa cega se Amerikanci boje? 2 miliona muslimana na balkanu koji imaju iste norme i vrijednosti ko ostatak evrope? Amerikancima su najbolje prijatelji Saudijci koji su u odnosu na bosance pravu muslimani. Bosanski muslimani su muslimani samo p oimenu. Bastine kulturu koja je proizvedena u Americi i nema ama bas nimalo straha kod Amerikanaca prema tih 2 miliona muslimana.
Jednostavno je bilo previse srba a premalo Bosnjaka. Ako je to tako kao sto ti kazes; zasto 2010. Americki ambasador u Ankari porucije Turskoj da pojaca svoj uticaj na balkanu? Te tajne izjave su iscurile uz pomoci viki leaksa. Zasto su stvorili Kosovo kao nezavisnu drzavu i prakticki Veliku Albaniju sa 5 miliona stanovnika?
Bosnjaka je bilo 44% a Srba 33%. Bosnjacima je dato Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica i doslo je se do Banja Luke. Padom Banja Luke pala bi cijela zapadna RS i to ce nebi moglo prodati svijetu. Uz to; Bosnjaci nisu mogli naseliti ni Sarajevu kako treba a kamoli Banja Luku.
zasto govori turskoj.... pa rekao je i sadamu da slobodno uzme kuvajt pa kad je uzeo rekli vidi agresije... to je PR, tako se to radi ne budi naivan... veliku albaniju su stvorili jer ona nema alternativu to sam vec objasnio u prethodnom postu pa da se ne ponavljam bezveze...
jebe se amerikancima za srbe i za to kako da se prodaje njihova sudbina svijetu. srbi su nebitni i nevazni za amerikance osim kao kontrolori muslimana. isto vazi za hrvate. zapitaj se da je obratna situacija da u federacij tj. ima 90% hrvata i 10% bosnjaka, mislis da bi se odugovlacilo sa sejdic finci zakonima i da bi se bosnjacima dala konstitutivnost? ni u ludilu. svuda bi se konstitutivnost vec ukinula osim kod nas ali kod nas se ne ukida samo zato sto su bosnjaci vecina.
shvati da protestantsko-jevrejska elita koja upravlja amerikom ne vjeruje muslimanima samo zato sto su muslimani. nigdje na svijetu.
Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može opstati
- Havatar
#101 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
-
Nikolaj Stavrogin
#102 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
kontrola funkcionise tako sto se prenose nadleznosti na drzavni nivo gdje nista ne moze proci bez volje rs-a. time efektivno bosnjaci imaju samo trecinu vlasti. mozda ce neko pomisliti da je to apsurdno jer bi onda bosna bila clanica nato saveza da dodik to ne blokira, ali ko to pita neka se sjeti zasto bosna nije glasala u un da se prizna palestinska drzava. nije samo zahvaljujuci vetu iz rs-a. to amerikanci znaju i ne zaboravljaju. pa da hoce da zvrnu ruku dodiku samo bi mu blokirali racune iz 1000 razloga, npr.zato sto negira genocid. ucjenili bi ga da radi sta oni hoce. ali to ne rade ne zato sto ne mogu nego zato sto nece.155_mm wrote:mozes objasniti na koji nacin funkcionise ta kontrola. evo na primjeru odlazka dobrovoljaca u siriju.Nikolaj Stavrogin wrote:
saudijci ne. da se saudijci pitaju amerikanci bi bili istjerani iz sa. ali ne pitaju se nego kraljevska autokratska porodica. s njima su dobri. ako nema straha od muslimana zasto su stvorili rs ili zasto dozvoljavaju 10% hrvata da blokiraju federaciju i sejdci finci dogovor?
zasto govori turskoj.... pa rekao je i sadamu da slobodno uzme kuvajt pa kad je uzeo rekli vidi agresije... to je PR, tako se to radi ne budi naivan... veliku albaniju su stvorili jer ona nema alternativu to sam vec objasnio u prethodnom postu pa da se ne ponavljam bezveze...
jebe se amerikancima za srbe i za to kako da se prodaje njihova sudbina svijetu. srbi su nebitni i nevazni za amerikance osim kao kontrolori muslimana. isto vazi za hrvate. zapitaj se da je obratna situacija da u federacij tj. ima 90% hrvata i 10% bosnjaka, mislis da bi se odugovlacilo sa sejdic finci zakonima i da bi se bosnjacima dala konstitutivnost? ni u ludilu. svuda bi se konstitutivnost vec ukinula osim kod nas ali kod nas se ne ukida samo zato sto su bosnjaci vecina.
shvati da protestantsko-jevrejska elita koja upravlja amerikom ne vjeruje muslimanima samo zato sto su muslimani. nigdje na svijetu.
dobrovoljci idu u siriju i ko ih sprijecava? amerikanci podrzavaju terorizam u siriji protiv assada tako da mi nije jasno tvoje pitanje. uostalom nece bosnjacki dobrovoljci rijesiti rat.
- Havatar
#103 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Turskoj su dali da kontrolise Balkan posto je jasno da ni Turska ni Srbija , Makedonija , Albanija , Kosovo , Bosna i Crna Gora nece uci u EU pa ce u zamjenu za to napraviti od tih drzava mini uniju i to ce biti kao nepunopravni clanovi EU a to je zbog toga da se Turska ne bi mijesala i sirila svoj uticaj na Kavkaz , bliski i Srednji , Istok i Sjevernu Afriku.Nikolaj Stavrogin wrote:tursku huskaju i manipulisu s njima kao sa svakim a posebno sa muslimanima. aliju su navukli na tanak led da ne prihvati kutiljerov plan pa sipak, na kraju mu nisu pomogli 4 godine a kad su napravili dejtonski sporazum bosnjaci su dobili manje nego sto bi kutiljerovim planom. turska je u nato paktu da bi se lakse kontrolisala, pa nece valjda biti otvoreni neoprijatelj s turskom? nisajednom muslimanskom zemljom nisu otvoreni neprijatelj ako ne moraju da budu jer to bi bila glupost. sto ne znaci da im vjeruju, ne vjeruju im nista i sigurno im nece prepustiti kontrolu. sjeti se samo kad je izrael napao onaj turski brod koji je krenuo da isporuci neku pomoc palestincima. turci prmrmljali par recenica protesta i usutili se. da su takav prijatelj amerikancima nesta bi i napravili zar ne. ali kurko.Konji409 wrote:Nikolaj Stavrogin wrote:nema alternative velikoj albaniji, zato su uzeli kosovo. albanci se ne mogu inkorporirati u druge zemlje kad ih je malte ne ko grka i srba, niti se mogu kontrolisati u okviru nove drzave. albanija je vec oduvijek bila nezavisna i izracunali su da je lakse kontrolisati albance i kosovo kad im se da formalna nezavisnost i kad se tamo formira baza nego putem slabog srpskog policijskog aparata koji nije mogao da se nosi sa albanskim teroristima.
vrlo logicno.![]()
![]()
![]()
Znaci velika Albanija je stvorena ustvari kako bi se kontrolisali Albanci? A ni slucajno kako bi se kontrolisali Srbi? I nisi mi rekao... zasto Amerika 2010. porucuje Turskoj da pojaca svoj uticaj na balkanu?
Zasto nakon tog apela Turskoj imamo izjave Erdogana u Sarajevu o tome kako ce se "opet stvoriti Osmansko carstvo na balkanu"? Zar nije Amerika protagonist Turskog uticaja na balkanu? Nesto tu dakle ne stima. Na jednoj strani kazes da Amerikanci ne vjeruju muslimanima a na drugoj strani imamo u komsiliku 2. NATO silu koja je muslimanska.
i normalno da hoce da kontrolisu albance, srba se ne plase i nema potrebe srbe kontrolisati. albanaca se plase i politiku valja krojiti prema odgovoru na albanske mogucnosti da eventualno ogroze americki interes.
-
sumirprimus
#104 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Ljubav prema domovini isto ko i ljubav prema zeni.volis ti nju,cijenis,postujes,al onda se zapijes i napravis sranje.i onda joj se svake 4 godine izvinjavas seres i lazes,pa ako prodje prodje.Danguba wrote:Ne ovisi opstojnost BiH od njih nego od onih koji je vole. Nije tako davno bilo da su nas preispitivali.sumirprimus wrote:Na stranu njegove namjere,al nije daleko od sur8ve realnosti...
Da se njih i petokolonasa pita, naravno da je ne bi bilo ovako im ostaju vlazni snovi.
-
155_mm
#105 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
nidzo bre malo si kontradiktoran bre. tvrdis da amerikanci nista ne vjeruju muslimanim a i svugdje hoce da ih kontrolisu a sad tvrdis da podrzavaju islamske fanatike u siriji.
- Danguba
#106 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Kada ja budem ratovao negdje oko Kragujevca necu ti braniti da imas oprez prema meni kao sto je hiljade dobrovoljaca iz Srbije doslo u moju zemlju da je ruse, pale, pljackaju i ubijaju. Sada bi ja trebao nekome povjerovati kako to nece i njihova djeca ponoviti kada se ukaze prilika. Prije agresije i rata prvo su se povampirili sljedbenici i potomci cetnika tako da su oni desetinama godina u toj prici.Martinez_ wrote:Predrasude prema ''komšijama'' prema kojima imaš oprez. To je udžbenički primer predrasuda. Gajiš oprez prema celokupnom narodu.Danguba wrote:Kakve predrasude? Nikolic je dokazani cetnik. Znam da je za vas naprednjak koji obecava a za nas vojvoda koji ceka svoje vrijeme.Martinez_ wrote:
Pa Nikolić je onda za tebe super, bože podrži još milion četnika Nikolića. Daju ti smisao životu, predrasudama i ''oprezu''.
Neko iz Srbije mora moje strahove i sumnje ukloniti.
-
Nikolaj Stavrogin
#107 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
pa normalno da podrzavaju jer znaju da je assad opasniji i ozbiljniji igrac od tih budala. ne podrzavaju oni njih sto se s njima slazu vec sto hoce da ugroze assada.155_mm wrote:nidzo bre malo si kontradiktoran bre. tvrdis da amerikanci nista ne vjeruju muslimanim a i svugdje hoce da ih kontrolisu a sad tvrdis da podrzavaju islamske fanatike u siriji.
podrzavali su i osamu kad se borio protiv rusa ne sto vole osamu i fanatike, vec takticki jer su rusi ozbiljniji igrac. i ovo je taktika. isto tako u ratu izmedju iraka i irana podrzavali su takticki irak tj. sadama, pa ga poslje sjebali.
jebote, zar se ove stvari moraju crtat. zar je to tesko skontat?
-
Martinez_
#108 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Dakle imaš grdne predrasude prema svakom Srbinu, pa ok, što samo to negiraš?Danguba wrote: Kada ja budem ratovao negdje oko Kragujevca necu ti braniti da imas oprez prema meni kao sto je hiljade dobrovoljaca iz Srbije doslo u moju zemlju da je ruse, pale, pljackaju i ubijaju. Sada bi ja trebao nekome povjerovati kako to nece i njihova djeca ponoviti kada se ukaze prilika. Prije agresije i rata prvo su se povampirili sljedbenici i potomci cetnika tako da su oni desetinama godina u toj prici.
Zamisli, neko dužan dokazati se pred nekim ko gaji sa pažnjom i guštom predrasude i stereotipe. Jes vala i svaki musliman treba dokazati onom što spaljuje kurane da nije terorista i onda će i on promeniti mišljenje
''Drago mi je Danguba, ja sam Miloje i ne, ne podržavam Ratka Mladića ja sam devedesetih bio sa Ženama u crnom odmah da znaš. Možemo li sad na ka(h)vu?''
Last edited by Martinez_ on 10/05/2014 22:59, edited 2 times in total.
-
155_mm
#109 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
najbolji su mi ovi sto prenosenje nadleznosti na drzavni nivo ide u korist separatistima. ocigledno da se zaboravlja da prenosenjem nadleznosti na drzavni nivo bosnjaci dobijaju kontrolu i na teritoriji manjeg entiteta. cudno da se to uvijek zaboravlja. evo na primjer juzni tok do mileta preCednika vjerovatno nece nikad biti jer su neke stvari u vezi sa tim na drzavnom nivou. ili jos jedan primjer zbog drzavnog nivoa nije se na rijeci drini proizveo ni jedan kilovat pravoslavne struje proizvedene rijekom punom bosnjacke krvi.
-
Nikolaj Stavrogin
#110 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
srbija, crna gora i makedonija su dobile pregovore i ulaze sigurno to je vec sada evidentno, turska naravno ne. za bosnu zavisi kako odluce da je kontrolisu.Havatar wrote: Turskoj su dali da kontrolise Balkan posto je jasno da ni Turska ni Srbija , Makedonija , Albanija , Kosovo , Bosna i Crna Gora nece uci u EU pa ce u zamjenu za to napraviti od tih drzava mini uniju i to ce biti kao nepunopravni clanovi EU a to je zbog toga da se Turska ne bi mijesala i sirila svoj uticaj na Kavkaz , bliski i Srednji , Istok i Sjevernu Afriku.
p.s. a da ti si onaj sto kaze "hin" i "njiha"
- Danguba
#111 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Da zavrsimo sa ovim, sve dok ima i jedan posten Srbin ja taj narod necu poistovjecivati sa cetnicima a to sto cetnici vladaju Srbijom opravdava moje strahove.Martinez_ wrote:Dakle imaš grdne predrasude prema svakom Srbinu, pa ok, što samo to negiraš?Danguba wrote: Kada ja budem ratovao negdje oko Kragujevca necu ti braniti da imas oprez prema meni kao sto je hiljade dobrovoljaca iz Srbije doslo u moju zemlju da je ruse, pale, pljackaju i ubijaju. Sada bi ja trebao nekome povjerovati kako to nece i njihova djeca ponoviti kada se ukaze prilika. Prije agresije i rata prvo su se povampirili sljedbenici i potomci cetnika tako da su oni desetinama godina u toj prici.
Zamisli, neko dužan dokazati se pred nekim ko gaji sa pažnjom i guštom predrasude i stereotipe. Jes vala i svaki musliman treba dokazati onom što spaljuje kurane da nije terorista i onda će i on promeniti mišljenje
''Drago mi je Danguba, ja sam Miloje i ne, ne podržavam Ratka Mladića ja sam devedesetih bio sa Ženama u crnom odmah da znaš. Možemo li sad na ka(h)vu?''
- Havatar
#112 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Dobila je i Turska pregovore pa nista, Makedonija ne moze da udje zbog spora sa Grckom oko imena, Srbiji i Crnoj Gori ne vjeruju zbog toga sto misle da bi bili ruski igraci unutar EU i zato su se odlucili na ovu opciju. Sto se tice toga kako ko govori nikad mi nece biti jasna vasa mrznja prema slovima u ovom slucaju slovu h , hajde i vjerska , nacionalna, rasna mrznja mogu da shvatim ali da neko mrzi neko slovoNikolaj Stavrogin wrote:srbija, crna gora i makedonija su dobile pregovore i ulaze sigurno to je vec sada evidentno, turska naravno ne. za bosnu zavisi kako odluce da je kontrolisu.Havatar wrote: Turskoj su dali da kontrolise Balkan posto je jasno da ni Turska ni Srbija , Makedonija , Albanija , Kosovo , Bosna i Crna Gora nece uci u EU pa ce u zamjenu za to napraviti od tih drzava mini uniju i to ce biti kao nepunopravni clanovi EU a to je zbog toga da se Turska ne bi mijesala i sirila svoj uticaj na Kavkaz , bliski i Srednji , Istok i Sjevernu Afriku.
p.s. a da ti si onaj sto kaze "hin" i "njiha"![]()
![]()
![]()
-
155_mm
#113 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
upravo sam i htio da to sam kazes i samim time sam sebe u potpunosti demantujes. nema nikakve ljubavi, povjerenja ili ne povjerenja u svjetskoj politici nego samo interesi. ne slazu se ni amerikanci i njemci trenutno u mnogo tome ali ipak postoje zajednicki interesi. ili sto bi britanci rekli u "politici nema vjecitih prijatelja i vjecitih neprijatelja". na tvoju zalost moram te obavijestiti da je taj sukob sa muslimanima na koji se u srbiji polagala velika nada polako ali sigurno stavlja u stranu. zahvaljujuci onoj budali putinu.Nikolaj Stavrogin wrote: pa normalno da podrzavaju jer znaju da je assad opasniji i ozbiljniji igrac od tih budala. ne podrzavaju oni njih sto se s njima slazu vec sto hoce da ugroze assada.
podrzavali su i osamu kad se borio protiv rusa ne sto vole osamu i fanatike, vec takticki jer su rusi ozbiljniji igrac. i ovo je taktika. isto tako u ratu izmedju iraka i irana podrzavali su takticki irak tj. sadama, pa ga poslje sjebali.
tvoj problem je sto je tvoj pogled prema muslimanima baziran na ucenju onog popa irineja.
-
Martinez_
#114 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Dva miliona Bošnjaka - saveznik Amerike za koje će Amerika i ruku u vatru staviti. Ne postoji gluplja i opasnija strategija po same Bošnjake. Amerikanci su ostavili na cedilu sirijsku opoziciju, Gruzijce, sad i Ukrajince... a eto, za Bošnjake će krv proliti.Konji409 wrote:Pa bravo! To i mi govorimo! Nebitno je sto su Bosnjaci ili Albanci muslimani a sto su Srbi krscani. Amerika ce se staviti na stranu Turskog, Albanskog i Bosnjackog interesa a protiv interesa Srba ili Grka jer je to interes SAD-a. Vjera je tu nebitna. U Berlinu i okolini zivi 2 miliona Turaka; isto kao i u Bosni Bosnjaka. To sto ce BiH za 30 godina biti unitarna Bosnjacka drzava a sto su ti Bosnjaci muslimani po religiji ( i evropljani po kulturi) to Amerikancima nije ni najmanji problem. Vazno im je da su Bosnjaci u NATO paktu i lojalni Americi. A nema lojaljnijih naroda Americi od Bosnjaka i Albanaca i ne-lojalnijeg naroda od Srba jer su Srbi dokazani Ruski igraci.Nikolaj Stavrogin wrote:pa normalno da podrzavaju jer znaju da je assad opasniji i ozbiljniji igrac od tih budala. ne podrzavaju oni njih sto se s njima slazu vec sto hoce da ugroze assada.155_mm wrote:nidzo bre malo si kontradiktoran bre. tvrdis da amerikanci nista ne vjeruju muslimanim a i svugdje hoce da ih kontrolisu a sad tvrdis da podrzavaju islamske fanatike u siriji.
Jos kao kec na deset jer prje 2 dana vas ministar u Briselu izjavio da "Srbija ne mjenja stav prema Rusiji.". Za Bosnu ovo nemoze bolje. Kad smo taman pomislili da Srbija nemoze dublje potonuti desila se Ukrajina.
Osvesti se naivčino
-
Martinez_
#115 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Jašta,. dva miliona Bošnjaka su i investiciono najprivlačniji na Balkanu.Konji409 wrote:Martinez_ wrote:
Dva miliona Bošnjaka - saveznik Amerike za koje će Amerika i ruku u vatru staviti. Ne postoji gluplja i opasnija strategija po same Bošnjake. Amerikanci su ostavili na cedilu sirijsku opoziciju, Gruzijce, sad i Ukrajince... a eto, za Bošnjake će krv proliti.
Osvesti se naivčino
Krv proliti? Sto bi? Naoruzali su nas i transformisali Bosnjake, koji su izasli iz rata kao dokazano najslabija vojska, u daleko najdominantnijeg naroda unutar BiH u vojnom smislu. Stovrili su prakticno veliku albaniju koja ima i vojsku i sigurnosne snage. Stvorili su istinu o ratu u BiH kroz razne filmove i strasnu medijski kampanju i unistili JNA. Sve pocinje sa medijama i sa medijskim ratom. Ako si to izgubio i ako imas svijetsku opiniuju protiv sebe onda je to zavrseno. Cak i da nisu Amerikanci bombardovali Srbiju i da nisu Turci poceli da se mjesaju; medijski rat je bio dovoljan. Srbi su oznaceni kao zlocinacki narod koji je masovno i organizovano vrsio etnicka ciscenja, silovao organizovano i drzao polu milionski grad u 4. godisnjoj opsadi - najduzoj u evropi. To je uslo u historiju. Cak i da nema Turaka ili Amerike to bi bilo dovoljno.
Tu nema vise krvarenja. Potom su dovukli Tursku na balkan i otvoreno im rekli: "Dodjite na balkan to je vase.". Turci nakon toga otvoreno pocinju pricati o neo Osmanizmu u srci Sarajeva. Turska dovlaci Arape u ekonomskom smislu na balkan kako bi se ucvrsitila politika "strateske dubine" i to je to. Niko tu netreba krvariti. Geopolitika je mnoooogo siri pojam od vojske. Sada to sve vise ide preko finansija a vojno je se sve rijesilo do 1999.
Rekoh, osvesti se
-
155_mm
#116 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
procitah njegov post dvared a ne nadjoh to da tvrdi da su 2 mio bosnjaka investiciono najprivlacniji na balkanu. mozes malo podebljati tu tvrdnju u tekstu posta.Martinez_ wrote:Jašta,. dva miliona Bošnjaka su i investiciono najprivlačniji na Balkanu.Konji409 wrote:
Krv proliti? Sto bi? Naoruzali su nas i transformisali Bosnjake, koji su izasli iz rata kao dokazano najslabija vojska, u daleko najdominantnijeg naroda unutar BiH u vojnom smislu. Stovrili su prakticno veliku albaniju koja ima i vojsku i sigurnosne snage. Stvorili su istinu o ratu u BiH kroz razne filmove i strasnu medijski kampanju i unistili JNA. Sve pocinje sa medijama i sa medijskim ratom. Ako si to izgubio i ako imas svijetsku opiniuju protiv sebe onda je to zavrseno. Cak i da nisu Amerikanci bombardovali Srbiju i da nisu Turci poceli da se mjesaju; medijski rat je bio dovoljan. Srbi su oznaceni kao zlocinacki narod koji je masovno i organizovano vrsio etnicka ciscenja, silovao organizovano i drzao polu milionski grad u 4. godisnjoj opsadi - najduzoj u evropi. To je uslo u historiju. Cak i da nema Turaka ili Amerike to bi bilo dovoljno.
Tu nema vise krvarenja. Potom su dovukli Tursku na balkan i otvoreno im rekli: "Dodjite na balkan to je vase.". Turci nakon toga otvoreno pocinju pricati o neo Osmanizmu u srci Sarajeva. Turska dovlaci Arape u ekonomskom smislu na balkan kako bi se ucvrsitila politika "strateske dubine" i to je to. Niko tu netreba krvariti. Geopolitika je mnoooogo siri pojam od vojske. Sada to sve vise ide preko finansija a vojno je se sve rijesilo do 1999.
Rekoh, osvesti se
ili je to tvoja licna tvrdnja.
-
Martinez_
#117 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
To je siže svega napisanog. Amerika gradi zelenu transverzalu Bošnjaci - Albanci - Turci, Bošnjaci prosperiraju oružano ekonomski i svakako drugo, za 30 godina će biti supersila a Srbi Crnogorci i Grci u mišjim rupama.155_mm wrote:
procitah njegov post dvared a ne nadjoh to da tvrdi da su 2 mio bosnjaka investiciono najprivlacniji na balkanu. mozes malo podebljati tu tvrdnju u tekstu posta.
-
cindrlimindrli
#118 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Pa realno, kad bi po nekom blentavom scenariju doslo do sukoba izmedju spomenutih trojki bez mijesanja sa strane,Martinez_ wrote:To je siže svega napisanog. Amerika gradi zelenu transverzalu Bošnjaci - Albanci - Turci, Bošnjaci prosperiraju oružano ekonomski i svakako drugo, za 30 godina će biti supersila a Srbi Crnogorci i Grci u mišjim rupama.155_mm wrote:
procitah njegov post dvared a ne nadjoh to da tvrdi da su 2 mio bosnjaka investiciono najprivlacniji na balkanu. mozes malo podebljati tu tvrdnju u tekstu posta.
ti bi momak zavrsio u postojbini, podno Karpata.
- SkyLimit
#119 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Ja se apsolutno slažem da će Bosna u ovakvim granicama biti upitna u budućnosti.Naime,Bošnjaci su narod koji nevjerovatno brzo napreduje.Ne tako davno bili su prepoznati tek kao marginalna vjerska skupina,a danas je to nacionalno osvješten narod kojeg se itekako pita,koji je prošao kroz težak rat u kojem je naučio puno toga,ima jaku dijasporu i napreduje iz dana u dan.Ovim tempom,niko se više neće ni sjećati RS kroz 100 godina,pravo pitanje između Srba i Bošnjaka biti će čiji su Valjevo,Užice i Šabac,odakle su Bošnjaci etničkim čišćenjem protjerani u 19. vijeku.
- Blek Stena
- Danguba
#121 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Pusti Covicevi snovi.Francis Donelly wrote: Ovo je ključno.Turska ostaje van,tu nema dvojbe.BiH,ako pratiš šta se traži iz EU,vidjećeš da oni polako te kontakte u vezi integracija spuštaju na razinu entiteta a možda i županija - kantona sve umotanu u mehanizam koordinacije.
Da je pametan vidio bi da ga ne zarezuju ni za suhu sljivu. Cuj spustaju kriterije na entitete i zupanije.
Nisu to oni Bosnjaci sto su slijepo vjerovali Europi dok je ista godinama gledala njihovo unistenje.
-
Martinez_
#122 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Bez mešanja sa strane a Turci šta tu traže?cindrlimindrli wrote:
Pa realno, kad bi po nekom blentavom scenariju doslo do sukoba izmedju spomenutih trojki bez mijesanja sa strane,
Stara narodna kaže, akcija stvara reakciju.
Nisi svestan kakvu reakciju bi turski pokret stvorio, njihov neuspeh u Siriji bi bio mala beba. Tako da ti je bolje, kao bošnjačkom nacionalisti, sanjati rat 1 na 1 sa srpskim nacionalistima.
Jer to je rat u kom bi mi, srpski i crnogorski antifašisti, kao i Bugari, Grci i Rusi, ostali po strani.
-
155_mm
#123 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
ko o cemu srbin sanja kako ce da bije turke. alo bre oladi s te gusle.Martinez_ wrote:Bez mešanja sa strane a Turci šta tu traže?cindrlimindrli wrote:
Pa realno, kad bi po nekom blentavom scenariju doslo do sukoba izmedju spomenutih trojki bez mijesanja sa strane,
Nisi svestan kakvu reakciju bi turski pokret stvorio, njihov neuspeh u Siriji bi bio mala beba. Tako da ti je bolje, kao bošnjačkom nacionalisti, sanjati rat 1 na 1 sa srpskim nacionalistima.
Jer to je rat u kom bi mi, srpski i crnogorski antifašisti, kao i Bugari, Grci i Rusi, ostali po strani.
-
Haman
#124 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Neko rece " vjera ne igra nikakvu ulogu, ona nije bitna". Ja mislim da je to velika zabluca. Muslimani su zivjeli u Madjarskoj pa ih danas gotovo i nema. Mnogi madjarski muslimani dosli su u BiH i tu ostali zauvijek. Slicno je bilo i sa muslimanima: Rumunije, Vojvodine, Hrvatske, Srbije pa i Makedonije, a o Grckoj i Bugarskoj da i ne pricamo. Dakle, zasto muslimana gotovo da i nema u ovim drzavama. Pa nema ih bas zato sto su muslimani.
Znamo da je Rep. Srpska nastala na zlocinima svake vrste pa i genocidu. Po moralnim i pravnim nacelima zbog pocinjenih zlocina pa i genocida Rep. Srpska nikad ne bi trebala postojati, ali ona postoji jer tako zelila medjunarodna zajednica. Zasto je 44% Bosnjaka stjerano na mali prostor u centralnoj BiH. Zato sto je to bila volja medjunarodne zajednice. Zasto je 32% Srba dobilo 49% teritirije BiH. Zato sto je to bila volja medjunarodne zajednice. Zasto je 17% Hrvata dobilo 28% teritirije BiH, zato sto je i to bila volja medjunarodne zajednice. Tako su voljom medjunarodne zajednice muslimani Bosnjaci postali gubitnici, a hrscani Hrvati i Srbi dobitnici, pa sad kako rece jedan komentator, "vjera nije bitna".

Znamo da je Rep. Srpska nastala na zlocinima svake vrste pa i genocidu. Po moralnim i pravnim nacelima zbog pocinjenih zlocina pa i genocida Rep. Srpska nikad ne bi trebala postojati, ali ona postoji jer tako zelila medjunarodna zajednica. Zasto je 44% Bosnjaka stjerano na mali prostor u centralnoj BiH. Zato sto je to bila volja medjunarodne zajednice. Zasto je 32% Srba dobilo 49% teritirije BiH. Zato sto je to bila volja medjunarodne zajednice. Zasto je 17% Hrvata dobilo 28% teritirije BiH, zato sto je i to bila volja medjunarodne zajednice. Tako su voljom medjunarodne zajednice muslimani Bosnjaci postali gubitnici, a hrscani Hrvati i Srbi dobitnici, pa sad kako rece jedan komentator, "vjera nije bitna".
-
cindrlimindrli
#125 Re: Skandalozne poruke iz Beograda: Tvrde da BiH ne može ops
Halo, pasaluk...je l' se to mozda ne cujemo dobro?Martinez_ wrote:Bez mešanja sa strane a Turci šta tu traže?cindrlimindrli wrote:
A sta mislis ko je ovo napisao:
Martinez_ wrote:To je siže svega napisanog. Amerika gradi zelenu transverzalu Bošnjaci - Albanci - Turci, Bošnjaci prosperiraju oružano ekonomski i svakako drugo, za 30 godina će biti supersila a Srbi Crnogorci i Grci u mišjim rupama.
...ja samo napisao vrlo vjerovatan ishod ove budalastine.
Sta je sad, malo ti Grci?