Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
BECHO

Post by BECHO »

Lace wrote:
bug wrote:a ni tuzlaci :D nisu losi :-):D
potpisujem..nakon jednodnevne posjete tuzli priznah samoj sebi da je to jedini grad u kojem bih zivjela pored sarajeva...a onda...vidjeh i barcelonu...sad ne mogu da se odlucim :D
Ni Sarajke nisu lose! :)

http://www.bolchat.de/modules/4nAlbum/a ... 2/Aida.jpg
Last edited by BECHO on 08/01/2005 13:11, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

a hoce li ti ova zamjeriti...na objkavljivanju slike..ovdje :? :D
BECHO

Post by BECHO »

Bosančeros wrote:Pa najbolje da se jedan kratki izlet dogovori, pa fino neka se razgleda grad, i sl. :) :)
E za to nam treba jedan duzi izlet Bosanceros! :)
Bosančeros

Post by Bosančeros »

BECHO wrote:
Bosančeros wrote:Pa najbolje da se jedan kratki izlet dogovori, pa fino neka se razgleda grad, i sl. :) :)
E za to nam treba jedan duzi izlet Bosanceros! :)
Ima i tog, al' vazna je namjera :)

Onda OK, jedan duzi :)
RPM

Post by RPM »

POZNATI TUZLACI su takodje:

Muhamed Hevai Uskufi - najveci predstavnik alhamijado književnosti u BiH
Dervis Susic, pisac
Dragiša Trifković, vajar
Bogdan Đukić, arhitekta
prof. dr. Mirsada Hukic - član Evropske akademije nauka
Zekerijah Djezic - ("TUZLANKA SE SARAJKAMA HVALI")
Muhamed Mešić - tuzlanski poliglota danas tečno govori 14 jezika
Nina Mešanović i Senad Softić - plesaci, prvo mjesto na Svjetskom kupu za juniore u Francuskoj!
itd.

btw. Međunarodna galerija portreta u Tuzli je osnovana 1964. godine, jedna je od najvećih galerija portreta na Balkanu.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

- - evo, narode..ja se rado prijavljujem..kada se dogovorite vec - bit cu vam domacica i turisticki vodic, pa bujrum - -

P.S. ja jedem cevape kod zoke u ''sezamu'' - kakva Limenka, tamo cu da vas vodim. 8)
Engram::X

Post by Engram::X »

ja iskljucivo :oops: u malom objektu na putu od skvera ka opcini

ljubicastog ulaza...sa desne str.

preko puta slasticarne evropa kod škeljzena salmonelija :D
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Engram::X wrote:ja iskljucivo :oops: u malom objektu na putu od skvera ka opcini

ljubicastog ulaza...sa desne str.

preko puta slasticarne evropa kod škeljzena salmonelija :D
da ti pomognem jeko: ''Slozna braca'' .. ma daaaaj, gdje ces tamo :?

tradicija :oops:

jeo sam i u limenci

u "sarajci" na korzu

bosburger obavezno

ona pored jale a prije jalske dzamije...nekad davno
najjeftiniji polucevapi

:D ma ima se u tz pojesti, popiti...itd.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

tenor wrote:Velika prednost TUZLE je sto oni nemaju Sandjaklije
mislis?
raspitaj se ko je vlasnik najboljeg disco cluba ne samo u BIH vec i sire, otvorenog prije dva tri mjeseca u kojeg je ulozeno 2-3 miliona maraka.

ima ih..ali je podnosljivo.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Sto se cevapa tice i meni su kod Zoke sezama najbolji i povremeno odem kod Beslagica...u Sloznu bracu jos nisam iso to cu kad engram dodje :) , a ko je Ismet cvrljo? jel to ta cevbadzinica il je to nesto drugo znam ono da ljudi u zezanciji kazu hajmo kod Ismeta cvrlje :)

Sto se Sarajeva tice u Zelji :D pojedem cevape i cini mi se kod Hadzije da se tako zove...

Evo vam slike diskoteke Roma nisam bolje mogao da nadjem

Ulaz u disko
Image
Image
Image
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

bug wrote:a ni tuzlaci :D nisu losi :-):D
..i ja sam upoznala par tuzlaka i bas su onako raja, nisu ufurani kao neki :D necu reci koji :D
stelium

Post by stelium »

Bas lijepa i pristojna tema! :D
Volim vidjeti ovu bosansku multivitaminicnost! :-D
Tuzlanke i Tuzlaci su mi bas ono pravi ali mi je grad ko`grad nista posebno.Al`ko zna,mozda to promjeni jedna Tuzlanka :)
SUNCICA_SA

Post by SUNCICA_SA »

RMP, zaboravo si Mesu Selimovica
RPM

Post by RPM »

pomenut je na prvoj strani pa nisam zelio ponavljati ime ...

ima onaj kafic kod cipelica

mozzart..fino ljeti

a najbolja kahva je u nostalgiji gore prema brcanskoj malti
senjak jel se tako zove

samo ne znam sto nije radila krajem decembra kada sam tamo bio..i poveo neke prijatelja..kad zatvoreno :-?
stelium

Post by stelium »

sunday_morning

Post by sunday_morning »

fukara_tz wrote:Sto se cevapa tice i meni su kod Zoke sezama najbolji i povremeno odem kod Beslagica...u Sloznu bracu jos nisam iso to cu kad engram dodje :) , a ko je Ismet cvrljo? jel to ta cevbadzinica il je to nesto drugo znam ono da ljudi u zezanciji kazu hajmo kod Ismeta cvrlje :)
@fukara_tz
malo me iznenadilo to sto ne znas gdje je Ismet crvljo... to ti je najsmjesnija i najmanja i najstarija birtijica u gradu. uvijek zadimljena, a pogled u nju je kao na film ''Kuduz'' takve face, takvi stolovi, stolice...
to je u Rudarskoj ulici, preko puta ''Fronta Slobode'' i one optike. de sad reci da ne znas:)))

Beslagica cevapi su jako dobri, ali navece mi je navika kod Zoke. nego, kad nam Engram dodje, ucinit cemo iznimku pa otic u Sloznu bracu, i to da dozivim. :D

jeko, znam ja sto ides u nostalgiju, sto pride uz kahvu dobijes i rahat lokum:) mozart je vec fine mjesto.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

fukara_tz wrote:Sto se cevapa tice i meni su kod Zoke sezama najbolji i povremeno odem kod Beslagica...u Sloznu bracu jos nisam iso to cu kad engram dodje :) , a ko je Ismet cvrljo? jel to ta cevbadzinica il je to nesto drugo znam ono da ljudi u zezanciji kazu hajmo kod Ismeta cvrlje :)

Sto se Sarajeva tice u Zelji :D pojedem cevape i cini mi se kod Hadzije da se tako zove...

Evo vam slike diskoteke Roma nisam bolje mogao da nadjem

Ulaz u disko
Image
Image
Image
nisam bio dugo u tuzli gdje je ta cevpapdzinica kod zoke?

koji dio grada?
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Sad znam sunndey morning kako si mi objasnila :lol: prodjem cesto al drugom stranom znaci kod fronta slobode :)

A za sloznu bracu vazi dogovor :lol: al navece da nas niko ne vidi :lol:

Avangardan sjecas li se prije rata da je na samom pocetku Korza na lijevu stranu bio onaj kiosk tu je bila Zokina cevabdzinica...Zoran je inace sviro u grupi koja se zvala Sezam (sad jel bio gazda grupe to ne znam :)...tip je sada razgrano poso recimo ima svoju cevbdzinicu u slavinovicima, pa onda na korzu sagradjen je jedan objekat i tu je u podrumu opremio fantastican prostor, pa onda ima objekat pored slobodine cikmine, pa onda drzi Tenis na Slanoj banji itd...

Evo slika cevabdzinice na Korzu u podrumskim prostorijama peku se cevapi :)
Image

sunday_morning wrote: jeko, znam ja sto ides u nostalgiju, sto pride uz kahvu dobijes i rahat lokum:) mozart je vec fine mjesto.
ne znam za rahat lokum :-? bice da sam zakinut :oops:

al dobijem casu vode bez koje ja ne pijem kahvu, dobijem mlijeko i crni i bijeli secer...naravno ja oba sredim..citavu tablju za 1km :D

dakle :oops:

dobijem na pocetku sve sto u sarajevu moram izmoliti

:D
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

fukara_tz wrote:Sad znam sunndey morning kako si mi objasnila :lol: prodjem cesto al drugom stranom znaci kod fronta slobode :)

A za sloznu bracu vazi dogovor :lol: al navece da nas niko ne vidi :lol:

Avangardan sjecas li se prije rata da je na samom pocetku Korza na lijevu stranu bio onaj kiosk tu je bila Zokina cevabdzinica...Zoran je inace sviro u grupi koja se zvala Sezam (sad jel bio gazda grupe to ne znam :)...tip je sada razgrano poso recimo ima svoju cevbdzinicu u slavinovicima, pa onda na korzu sagradjen je jedan objekat i tu je u podrumu opremio fantastican prostor, pa onda ima objekat pored slobodine cikmine, pa onda drzi Tenis na Slanoj banji itd...

Evo slika cevabdzinice na Korzu u podrumskim prostorijama peku se cevapi :)
Image
e jedan od clanova te grupe sezam ciji je clan navodno bila morana ona pjevaljka zivi sad u bijeljini...
e taj njihov clan je bio kod mene kuci prije cetri godine a inace zivi u naselju mosnik a zove se... hmmm nemogu da se sjetim ali je vozac
kamiona mislim da se zove sejo ali nisma sigurnan fin momak prava raja...

ne mogu da se sjetim te cevapdinice ...
sa koje strane korza...
jel onde pored kafica milenijum gdje se knjige prodaju znas onaj dio pored parka

jel to tu negdje?
sunday_morning

Post by sunday_morning »

by Engram -> ne znam za rahat lokum :-? bice da sam zakinut :oops:
.. dobijem citavu tablju za 1km <-
:lol: :lol:

jesu znali koga ce zakinut, sram im bilo, a svi hoce hecimu :lol: :lol:
nista, dr. put reci da si iz sehera mozda ti posluze dva. :D
St.Germain

Post by St.Germain »

sto se cevapa i Slozne brace tice, ja mislim da su oni prije nekih par godina imali tu neku pizdariju...dosla inspekcija i zatvorila. Mjesecima nije radila...i nakon toga sam opet jeo cevape tu...
Uvijek sam preferirao Limenku

uglavnom, fukara_tz, odlicna tema :)

najbolji grad u BIH 8)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Da Moranu znam vidim je nekad na BN TV

Povise milenijuma se nalazila ta stara Zokina cevabdzinica evo opet sam sliku naso sad ces Avangardan sigurno skontat i sjetiti se
Ova zgrada lijevo gdje pise Bos burger gdje drug Engram jede :) e na tom mjestu se nalazila cevbadzinica
Image
Poznata Bankerova ulica sjeti se Avangardan kako je prije izgledala tu su inace Romi zivjeli sad je ta ulica renovirana srusene su stare dvije zgrade napravljene nove, citavom duzinom ulice ljeti se postave baste, i u ovoj ulici tj desno u ovoj zgradi se nalazi ta nova diskoteka Roma
Image
Ovo su sve objekti koji su sagradjeni zadnjih par godina
Solni trg
Image
Jos jedna slika Korza, lijevo na pocetku slike nalazi se kafic Kapija i to drzi Zoka sezam, ovo je inace mjesto gdje se desio masakr tuzlanske omladine
Image
Korzo
Image
Takodje Korzo novi objekat ljetne baste i sl
Image
Mesa Selmiovic i Ismet Mujezinovic takodje na Korzu
Image
Image

Valjda smijem krasti tudje slike :)
Post Reply