Sjeverna Koreja kod nas

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Heller

#26 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by Heller »

1984
TRANCE

#27 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by TRANCE »

Sjeverna Koreja je u RS-u i na javnoj televiziji. Nekidan hladno napraviše prilog kako se Cvijanovićka sastala s Trumpom na inauguraciji i kako su čitav dan imali diplomatske sastanke s novom administracijom :lol: Što je najžalosnije, mislim da je to popušilo 90% naroda u RS-u. I onda kažu plaćaj tv pretplatu :-)

SmokingMan

#28 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by SmokingMan »

Prvi put kada sam čuo za ovu priču mislio sam da se radi o nekoj izmišljotini,a pogotovo da jedna kompanija posjeduje poligrafi i da na silu,a kako oni to oni vole ublažiti izrazom "slobodna volja",određuju radnicima termina kada će prisustvoati toj farsi.Ali i dalje ne mogu da provarim da se sve ovo fakat dešaava ali da tata srpske ništa ne poduzima,iako je svom narodu za 1.Januara,i po ko zna koji put,garantovao sigurnost u svojoj privatnoj prićiji.Teško onome kome Dodik nešto obeća i zagarantuje.
delllboy79

#29 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by delllboy79 »

SmokingMan wrote:Prvi put kada sam čuo za ovu priču mislio sam da se radi o nekoj izmišljotini,a pogotovo da jedna kompanija posjeduje poligrafi i da na silu,a kako oni to oni vole ublažiti izrazom "slobodna volja",određuju radnicima termina kada će prisustvoati toj farsi.Ali i dalje ne mogu da provarim da se sve ovo fakat dešaava ali da tata srpske ništa ne poduzima,iako je svom narodu za 1.Januara,i po ko zna koji put,garantovao sigurnost u svojoj privatnoj prićiji.Teško onome kome Dodik nešto obeća i zagarantuje.

Najsmjesnije je sto moraju procitati obavezno knjige koje je direktor napisao i jos imaju provjeru znanja.
Nevjerovatno imaju lektiru u firmi.

I sve ove nebuloze objavljuju javno na sajtu firme.

Samo sta je to industrijska policija ?
Kako to mogu imati ? To nema ni filmovima cuj korporacija da ima svoje obezbedjnje inekako ali imati organizivanu policiju to vec zabrnjava.
apsidejzi

#30 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by apsidejzi »

TRANCE wrote:
Dok bosnje pljuju svoje vodje i kad dobro rade, do tada srbi svoje uzdizu u nebesa i kad su najgori. To samo govori koliko smo zasluzili BiH!!! Dobro je ikako i imamo. Kakva li bi tek bila prica da je RS imao najveci izvoz u 2016-oj od rata, ili da je zaposleno 30.000 ljudi u dvije godine, ili da su oni sacuvali 900.000 dijasporaca na popisu, ili da su oni ustabili budzet, ili da su oni dobili neko priznanje Evrope i NATO-a (ili neke njima drage ruske organizacije) i sl.
SmokingMan

#31 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by SmokingMan »

delllboy79 wrote:
SmokingMan wrote:Prvi put kada sam čuo za ovu priču mislio sam da se radi o nekoj izmišljotini,a pogotovo da jedna kompanija posjeduje poligrafi i da na silu,a kako oni to oni vole ublažiti izrazom "slobodna volja",određuju radnicima termina kada će prisustvoati toj farsi.Ali i dalje ne mogu da provarim da se sve ovo fakat dešaava ali da tata srpske ništa ne poduzima,iako je svom narodu za 1.Januara,i po ko zna koji put,garantovao sigurnost u svojoj privatnoj prićiji.Teško onome kome Dodik nešto obeća i zagarantuje.

Najsmjesnije je sto moraju procitati obavezno knjige koje je direktor napisao i jos imaju provjeru znanja.
Nevjerovatno imaju lektiru u firmi.

I sve ove nebuloze objavljuju javno na sajtu firme.

Samo sta je to industrijska policija ?
Kako to mogu imati ? To nema ni filmovima cuj korporacija da ima svoje obezbedjnje inekako ali imati organizivanu policiju to vec zabrnjava.
Dodikova policijska država.

Radi šta hoće,kažnjava koga hoće,dopušta "drugima" da rade šta hoće,a onda na kraju svakoga dana priča o ugroženosti srba.Ili su srbi u RS slijepi,ali će prije biti da su glupi.
Kikibombona

#32 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote:
TRANCE wrote:
Dok bosnje pljuju svoje vodje i kad dobro rade, do tada srbi svoje uzdizu u nebesa i kad su najgori. To samo govori koliko smo zasluzili BiH!!! Dobro je ikako i imamo. Kakva li bi tek bila prica da je RS imao najveci izvoz u 2016-oj od rata, ili da je zaposleno 30.000 ljudi u dvije godine, ili da su oni sacuvali 900.000 dijasporaca na popisu, ili da su oni ustabili budzet, ili da su oni dobili neko priznanje Evrope i NATO-a (ili neke njima drage ruske organizacije) i sl.
Izvini drug, koje to vodje kod Bosnja dobro rade? :-)
I sta su do sada dobro uradili?
Ako i ima, sve je to kap u moru u odnosu na stetu...

Ako se treba ugledati na sizofreni RTRS i Srbe koji puse ova sranja, onda jbg, stigli smo do dna. Mene je sramota ovo gledati. Postidjen sam sto zivim u drzavi gdje ovakva sranja postoje. Trebam nazvati operatera da mi izbaci RTRS sa kablovske televizije da nekad slucajno na nju ne nabasam. Da se razumijemo, RTVBiH i RTVFBiH su smece, ali je RTRS kategorija za sebe. Sreca pa ima Al Dzazira, koja je makar u odnosu na zbivanja kod nas koliko-toliko objektivna. OBN je isto ok.

Nisu Srbi bezveze popusili sve ratove. Nije im bezveze ekonomija na rubu propasti. Nisu bezveze demonizovani u svijetu. Sve je sa razlogom. Voz crkva, Fidel Kastro porijeklom Srbin, Srbija vojna sila... Bas je srpska elita izludila i zaglupila srpski narod. Progresivni Srbi od pocetka devedesetih u velikoj mjeri bjeze glavom bez obzira.

Sve sto rade Srbi, treba raditi potpuno suprotno od toga. Bosnjaci se vidim trude da stosta iskopiraju. Pojavise se i selefije koje se svojski trude da sa umobolnim konstrukcijama pariraju 'srpskim nebeskim akademicima'.

Ovaj Boksit... sta reci...
dulekrele

#33 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by dulekrele »

Voda je tu i drogirani korejci pardon nebeski narod :D

Image
bosan

#34 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by bosan »

Jebiga ljudi su se borili i jos uvijek bore za takve stvari . Vazno je mrziti pa makar krepo od gladi . Pa izvolite kad ste toliko navalili :-)
JThomas

#35 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by JThomas »

primjer je atipičan jer u milićima ima bar taj boksit, a u drugim manjim mjestima po rs nema ništa. ali zato je lokalni šerif gospodar života i smrti...
apsidejzi

#36 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote:
apsidejzi wrote:
TRANCE wrote:
Izvini drug, koje to vodje kod Bosnja dobro rade? :-)
I sta su do sada dobro uradili?
Ako i ima, sve je to kap u moru u odnosu na stetu...

Ako se treba ugledati na sizofreni RTRS i Srbe koji puse ova sranja, onda jbg, stigli smo do dna. Mene je sramota ovo gledati. Postidjen sam sto zivim u drzavi gdje ovakva sranja postoje. Trebam nazvati operatera da mi izbaci RTRS sa kablovske televizije da nekad slucajno na nju ne nabasam. Da se razumijemo, RTVBiH i RTVFBiH su smece, ali je RTRS kategorija za sebe. Sreca pa ima Al Dzazira, koja je makar u odnosu na zbivanja kod nas koliko-toliko objektivna. OBN je isto ok.

Nisu Srbi bezveze popusili sve ratove. Nije im bezveze ekonomija na rubu propasti. Nisu bezveze demonizovani u svijetu. Sve je sa razlogom. Voz crkva, Fidel Kastro porijeklom Srbin, Srbija vojna sila... Bas je srpska elita izludila i zaglupila srpski narod. Progresivni Srbi od pocetka devedesetih u velikoj mjeri bjeze glavom bez obzira.

Sve sto rade Srbi, treba raditi potpuno suprotno od toga. Bosnjaci se vidim trude da stosta iskopiraju. Pojavise se i selefije koje se svojski trude da sa umobolnim konstrukcijama pariraju 'srpskim nebeskim akademicima'.

Ovaj Boksit... sta reci...
Ma bosnjacke vodje su zlatne za ove. Sta god urade je sto puta bolje od ovog seljakluka. Zaista me stid ispred srpskog naroda, ko ih predstavlja. Pa ja na facebooku imam pametnijih i sposobnijih srba a bogami i mladjih, ljepsih, zgodnijih i pametnijih srpkinja od ona dva neuredna strasila sto su otisla ko fol na inaguraciju Trumpu.
Kikibombona

#37 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote:Ma bosnjacke vodje su zlatne za ove. Sta god urade je sto puta bolje od ovog seljakluka. Zaista me stid ispred srpskog naroda, ko ih predstavlja. Pa ja na facebooku imam pametnijih i sposobnijih srba a bogami i mladjih, ljepsih, zgodnijih i pametnijih srpkinja od ona dva neuredna strasila sto su otisla ko fol na inaguraciju Trumpu.
Sve je to od zla oca i gore matere. Mada se slazem, od najveceg interesa za narod u RS je da SNSD ode sa vlasti i da Dodik nestane sa politicke scene. SDS se u ovom trenutku cini kao manje zlo.

Ovdje u FBiH je malo bolje, ako nista, ima vise demokratije, pluralizma i nezavisnih medija. Malo manje sranja i idiotskih lazi.

Veoma je vazno da pritisak opozicije, medija i javnosti bude konstantan. To je garant napretka. U Zenici je sada super situacija. Kasumovic nezavisan, a SDA ceka njegovu prvu gresku da ga oblati. To ga tjera da radi najbolje sto moze. Bez pritiska nema dobrog rada, u bilo kojem sektoru. Odmah dolazi do opustanja, lopovluka, fuserenja i sl. Dodik je sve ove godine osjecao nedodirljivost i zato je pravio sranja. E to je lose. Da je osjecao pritisak opozicije, medija, intelektualaca, javnosti uopste, radio bi makar malo bolje.
broj dva

#38 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by broj dva »

Na zalost za vjerovati, ljudi imaju samo tri opcije - ubiti njega, ubiti sebe ili trpiti.
Od nase "pravnw i demokratske" drzave ocekivatinpomoc je kao cekati Godoa...
beobasket

#39 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by beobasket »

Bice kako je nedgje debelo opeko se ili mozda pati od neke vrste paranoje. Sve u svemu da je skroz ilegalno firma nebi (vjerovatno) bila u poslovnom odnosu. Kako vec i koliko god bilo ilegalno, ili suprotno tom meni licno nista novo kad je rijec o Bosni. Mada ima slicnih stvari na zapadu. Kod mene u frimi za bilo koju ozbiljnu poziciju treba proci tri testa. Psiholoski, intelektualni i drustveni. Isto i kod nas policija u prostor firme nije dobrodosla ako nije pozvana ili nema sudski nalog.
KB9

#40 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by KB9 »

treba lik otvorit svoje skole
delllboy79

#41 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by delllboy79 »

Ako neko u “Boksitu” da otkaz, otpustit će članove njegove porodice

https://www.fokus.ba/biznis/ako-neko-u- ... e/1422265/
bos92

#42 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by bos92 »

Ma nije ovo nista,niste vi bili u Banovicima tamo je Sjeverna Koreja u pravom smislu.
BarbaDue

#43 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by BarbaDue »

Nismo bili. Šta se u Banovićima događa?
Dino79

#44 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by Dino79 »

bos92 wrote:Ma nije ovo nista,niste vi bili u Banovicima tamo je Sjeverna Koreja u pravom smislu.
Šta ima u Banovićima ?
Ko je tamo feudalac ?
nepass1

#45 Re: Sjeverna Koreja kod nas

Post by nepass1 »

delllboy79 wrote:Ako neko u “Boksitu” da otkaz, otpustit će članove njegove porodice

https://www.fokus.ba/biznis/ako-neko-u- ... e/1422265/
pa i kod bekta je tako
Post Reply