Sjecam se prvog poljupca...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#101 Re: Sjecam se prvog poljupca...
prvi poljubac...ko poljubac
....na sve drugo liči al na poljubac ponajmanje......ja pamtim samo onaj "posljednji"
...ko zna možda njega za koju deceniju budem zvala "prvim" 
-
Downunda
#102 Re: Sjecam se prvog poljupca...
Mogli ste otvoriti podtemu za nas kojima se prvi poljubac desio u bivšoj SFRJ 
Vidim da niko nije spomenuo "proceduru" koja se (bar u naše doba) relativno morala poštovati, a to je da se NE SMIJE LJUBITI OTVORENIH OČIJU inače te raja zeza mjesecima.
Moja simpatija iz djetinjstva je prilikom našeg prvog poljubca imala oči širom otvorene k'o E.T (valjda se jadnica prepala samog čina a ujedno i šmekala da ko ne naleti), a ja. k'o (lafo) pravi frajer (ne moram ni napominjati da sam joj prethodno slagao da sam se do tada ljubio više puta (što je bila notorna laž, obzirom da sam imao nešto manje od 14 godina)
.
Jezik joj je radio nešto ko loš transformator (sa dosta "praznog hoda i opterećenja"), a ja sam samo vrtio jezikom u krug (jer su mi bratova (starija raja) rekli da tako treba i da se neću provaliti)
.
Još su mi rekli da je 8doke se ljubimo) čuvam nježno za ruke ili vrat, ali mislim da su mi se ruke (uostalom kao i noge) oduzele čim su nam se usne spojile, tako da nemam blage veze gdje su i kako stajale.
Ja sam oči držao zatvorene da, ne daj Bože, ne bi naišla "Komisija za kontrolu regulranih poljubaca" (čitaj uhode) i provalila da su mi oči otvorene. Znači sa moje strane je sve bilo "po pravilima".
Moja raja je stražarila na svim ćoškovma zgrada da k'o fol prate tok događaja (da ne nalete moji ili njeni starci), a ustvari su svi gledali u nas (sa neke distance).
Nemam pojma koliko je trajalo ali mislim da je neko u tom momentu stajao pored nas dvoje, mogao je komotno čuti kako nam srca lupaju, a u stomaku se (barem meni) stvorio vakum. Moram li napominjati da iza toga nisam ništa jeo danima?
Ovo je svakako jedna od rijetkih tema koja samim čitanjem nabaci smješak na naša lica!
Vidim da niko nije spomenuo "proceduru" koja se (bar u naše doba) relativno morala poštovati, a to je da se NE SMIJE LJUBITI OTVORENIH OČIJU inače te raja zeza mjesecima.
Moja simpatija iz djetinjstva je prilikom našeg prvog poljubca imala oči širom otvorene k'o E.T (valjda se jadnica prepala samog čina a ujedno i šmekala da ko ne naleti), a ja. k'o (lafo) pravi frajer (ne moram ni napominjati da sam joj prethodno slagao da sam se do tada ljubio više puta (što je bila notorna laž, obzirom da sam imao nešto manje od 14 godina)
Jezik joj je radio nešto ko loš transformator (sa dosta "praznog hoda i opterećenja"), a ja sam samo vrtio jezikom u krug (jer su mi bratova (starija raja) rekli da tako treba i da se neću provaliti)
Još su mi rekli da je 8doke se ljubimo) čuvam nježno za ruke ili vrat, ali mislim da su mi se ruke (uostalom kao i noge) oduzele čim su nam se usne spojile, tako da nemam blage veze gdje su i kako stajale.
Ja sam oči držao zatvorene da, ne daj Bože, ne bi naišla "Komisija za kontrolu regulranih poljubaca" (čitaj uhode) i provalila da su mi oči otvorene. Znači sa moje strane je sve bilo "po pravilima".
Moja raja je stražarila na svim ćoškovma zgrada da k'o fol prate tok događaja (da ne nalete moji ili njeni starci), a ustvari su svi gledali u nas (sa neke distance).
Nemam pojma koliko je trajalo ali mislim da je neko u tom momentu stajao pored nas dvoje, mogao je komotno čuti kako nam srca lupaju, a u stomaku se (barem meni) stvorio vakum. Moram li napominjati da iza toga nisam ništa jeo danima?
Ovo je svakako jedna od rijetkih tema koja samim čitanjem nabaci smješak na naša lica!
- Loulou
#104 Re: Sjecam se prvog poljupca...
Downunda wrote: Moja simpatija iz djetinjstva je prilikom našeg prvog poljubca imala oči širom otvorene k'o E.T (valjda se jadnica prepala samog čina a ujedno i šmekala da ko ne naleti), a ja. k'o (lafo) pravi frajer (ne moram ni napominjati da sam joj prethodno slagao da sam se do tada ljubio više puta (što je bila notorna laž, obzirom da sam imao nešto manje od 14 godina).
Jezik joj je radio nešto ko loš transformator (sa dosta "praznog hoda i opterećenja"), a ja sam samo vrtio jezikom u krug (jer su mi bratova (starija raja) rekli da tako treba i da se neću provaliti).
Moja raja je stražarila na svim ćoškovma zgrada da k'o fol prate tok događaja (da ne nalete moji ili njeni starci), a ustvari su svi gledali u nas (sa neke distance).![]()
Nemam pojma koliko je trajalo ali mislim da je neko u tom momentu stajao pored nas dvoje, mogao je komotno čuti kako nam srca lupaju, a u stomaku se (barem meni) stvorio vakum. Moram li napominjati da iza toga nisam ništa jeo danima?![]()
- miki4
#105 Re: Sjecam se prvog poljupca...
Ti si sigurno zaboravila...... priznaj da je ipak on bio pljubac,( najdraži )bez obzira što nije ličio na poljubac koji sad doživljavašmišica wrote:prvi poljubac...ko poljubac....na sve drugo liči al na poljubac ponajmanje......ja pamtim samo onaj "posljednji"
...ko zna možda njega za koju deceniju budem zvala "prvim"