Sitinice i detalji

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:
mima wrote:
IvyGia wrote:pa ne kazem to, naravno da ima i cura koje ne obracaju paznju al evo konkretno u mom slucaju, moj momak je stvarno super i nemamo nikakvih problema al nema nekog osjecaja za mene kao djevojku. Napr mi nismo obiljezili ni valentinovo ni osmi mart ni pola godine veze ama bas nista. On kaze da "se ne bavi takvim stvarima" tj nesto u tom fazonu a ja se stvarno trudim da mu nekim detaljima pokazem, konkretno zadnji put sam kupila neku slatku cestitku i poslala mu na kucnu adresu iako zivimo 5 minuta jedno od drugog. Nisam neki romantik al nisam ni bezosjecajna.. jel ja trazim previse il sta?

Ma ti bas previse trazis.
kad ti se nesto ne radi

onda ti se ne radi
...ne znam koliko da traje i koliko treba energije
jah, al kad se njoj TO ne radi, odmah je smak svijeta :oops: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

registrovan wrote:
vjesticanametli wrote:
registrovan wrote:Sto nas trpate sve u isti kos :roll:
Meni se nikada ne bi moglo desiti da zaboravim na te "sitnice".
ma suti sace ti rec da onda nisi pravo musko Image
da znaju sta propustaju za to malo paznje :D
male stvari cuda cine :D vrlo cesto ukupan zbir tih malih stvari puno jasnije i glasnije govori ono "volim te" nego same rijeci :D
mema mo

Post by mema mo »

ja_cura_ wrote:
mema mo wrote:ti uopste ne trazis previse, to su sitnice koje puno znace. i ja svog dragog povremeno pokusavam iznenaditi malim gestama, ali on meni nista :roll: znam da me voli, ali jednostavno nije taj tip i njemu su to gluposti :-) ima nas svakakvih na dunjaluku :D
kod mene isti slucaj... ali dzabe, opet ga ljubim :D
i ja svog isto :kiss:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

registrovan wrote:
vjesticanametli wrote:
registrovan wrote:Sto nas trpate sve u isti kos :roll:
Meni se nikada ne bi moglo desiti da zaboravim na te "sitnice".
ma suti sace ti rec da onda nisi pravo musko Image
:D:D:D principi :D:D:D

teško je to objasniti

neki ljudi izadju iz veze bez rezloga... iz principa

neko da otkaz iz principa

:?
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:
registrovan wrote:
vjesticanametli wrote: ma suti sace ti rec da onda nisi pravo musko Image
:D:D:D principi :D:D:D

teško je to objasniti

neki ljudi izadju iz veze bez rezloga... iz principa

neko da otkaz iz principa

:?
pa dobro nek ih onda princip grije u krevetu :D i djecu im radja :D
Truba

Post by Truba »

i to su neki principi

al ženski

vakav je nakav je ništa ne valja al ću opet stavit njegov ud u svoja usta...

to mi je tako neshvatljivo :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:i to su neki principi

al ženski

:lol: :lol: :lol: ne znam, nisam upoznata s tim principom :D
samo ne znam da bi se bas moglo reci da su SVI muskarci nesto posebno principijelni po pitanju toga gdje stavljaju taj isti ud :D :lol: prema tome 1:1 :lol:
pausenclown

Post by pausenclown »

ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi
napenalicu je sada iako mi nista ne daje osim rupe
zmogi

Post by zmogi »

Ja cu sad zatvoriti oci da ne citam ovo bezobrazno, a vi mi javite kad prodje.
Truba

Post by Truba »

pausenclown wrote:ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi
noc je ili sam glup pa ne mogu ovo skontati sta rece... nekoliko negacija :D

ugavnom

nekoj curi je pojebat se s njegovim najboljim prijateljem ko popiti kavu

a nekoj je stajati samo pored njega velika greška

postoje razni ljudi i razni principi i razmišljanja

ali postoje neke stvari koje su zajedničke većini ljudi... kao i velini muškaraca ili žena

recimo meni je sa 17 bilo apsolutno nevjerovatno da se muškarac ne sjeti neke godišnjice bitnog datuma i tako to... ali tada sam mogao nakon profesoričinog čitanja zapamtiti ravno 30 ocjena kolega iz klupa... i tako iz svih 18 predmeta tokom godine za svako tromjesečje.... NE ZEZAM SE svaku ocjenu sam znao

a evo neki dan sam skontao da se ne sjecam sta sam radio za osmi mart 2007.... ne sjecam se apsolutno što sam radio za svoj rodjendan prosle godine... :? :? :(

tako da... ja iz PROŠLOSTI se sada smije MENI u sadašnjosti :-? :-? :-? :-?

dakle... možda treba gledati biger picture od detalja... :D:D:D
Truba

Post by Truba »

anais_nin wrote:

al ženski

samo ne znam da bi se bas moglo reci da su SVI muskarci nesto posebno principijelni po pitanju toga gdje stavljaju taj isti ud :D :lol: prema tome 1:1 :lol:
:D:D:D kako nisi upoznata... ako momak ne ispunjava ono što želite od njega... nogirajte ga... sigurno ima lijepih mladića marljivih vrijednih pametnih vjernih koji uz to pišu ljubavne pjesme salju cvijeće i romantični su... ma super :)

dakle ne morate se truditi da PROMIJENITE ovog sadašnjeg... možete naći ODGOVARAJUĆEG
d2

Post by d2 »

:)
Last edited by d2 on 12/03/2008 00:06, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:

ugavnom

ali postoje neke stvari koje su zajedničke većini ljudi... kao i velini muškaraca ili žena

recimo meni je sa 17 bilo apsolutno nevjerovatno da se muškarac ne sjeti neke godišnjice bitnog datuma i tako to... ali tada sam mogao nakon profesoričinog čitanja zapamtiti ravno 30 ocjena kolega iz klupa... i tako iz svih 18 predmeta tokom godine za svako tromjesečje.... NE ZEZAM SE svaku ocjenu sam znao

a evo neki dan sam skontao da se ne sjecam sta sam radio za osmi mart 2007.... ne sjecam se apsolutno što sam radio za svoj rodjendan prosle godine... :? :? :(

hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti? :D (sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama :D recimo gledate film zajedno a ti izaberes onaj koji se tebi mozda i ne gleda ali znas da bi ga ona rado vidjela npr) :D
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote:
anais_nin wrote:

al ženski

:D:D:D kako nisi upoznata... ako momak ne ispunjava ono što želite od njega... nogirajte ga... sigurno ima lijepih mladića marljivih vrijednih pametnih vjernih koji uz to pišu ljubavne pjesme salju cvijeće i romantični su... ma super :)

dakle ne morate se truditi da PROMIJENITE ovog sadašnjeg... možete naći ODGOVARAJUĆEG
pa nisam upoznata jer ako je vaki naki i gori sa mnom sigurno nije :D
a samo zato sto vidim i prihvatam njegove mane ne znaci da mi je zabranjeno da ih ikad spomenem ili prokomentarisem :D mada su moji komentari na ovu temu bili vise generalnog karaktera :D
suma sumarum ako mi ne odgovara vlasnik uda nece ni ud ni vlasnik nigdje blizu mene :lol:
Tesssa

Post by Tesssa »

anais_nin wrote: hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti? :D (sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama :D recimo gledate film zajedno a ti izaberes onaj koji se tebi mozda i ne gleda ali znas da bi ga ona rado vidjela npr) :D
da...sitnice se stereotipski dozivljavaju kao nesto vezano za godisnjice/praznike...sto je cista fula :D a tako je i najlakse uostalom. Mali znakovi paznje iz vedra nebe, bez ikakvog povoda su puno ljepsi i znacajniji, iako se to mozda i ne cini tako :D
Truba

Post by Truba »

anais_nin wrote: hoces reci da zato sto staris gubis pamcenje pa ako si u vezi povremeno zaboravis da imas djevojku pa je onda samim tim zaboravis i pripaziti? :D (sto se moraju pamtiti datumi, moze se pokazati paznja i drugim sitnicama :D recimo gledate film zajedno a ti izaberes onaj koji se tebi mozda i ne gleda ali znas da bi ga ona rado vidjela npr) :D
dobro što se filmova tiče tu sam liberalan jer smo svi liberalni u stvarima koje volimo ili nas se ne tiču :D

nisam nešto star... pa da zaboravljam... jednostavno neke stvari ne ostavljaju isti impakt :D na čovjeka...

evo sjećam se da sam 28 februara 2008 u kafiću ikognito poklonio mali privjesak srce :D

a ne sjećam se šta je bilo u sljedećih nekoliko dana kad mi je rođendan i osmi mart :-? :-? :-? :-?
Truba

Post by Truba »

d2 wrote::)
:D:D:D šta bi?
anais_nin

Post by anais_nin »

Tesssa wrote:
da...sitnice se stereotipski dozivljavaju kao nesto vezano za godisnjice/praznike...sto je cista fula :D a tako je i najlakse uostalom. Mali znakovi paznje iz vedra nebe, bez ikakvog povoda su puno ljepsi i znacajniji, iako se to mozda i ne cini tako :D
:D :D :D :D :D

papagaji svih zemalja ujedinite se :D
Tesssa

Post by Tesssa »

anais_nin wrote: :D :D :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :kiss:

sama sebi postajem dosadna :lol: :lol: :lol:
Truba

Post by Truba »

:D:D:D dakle bitniji su mali znakovi pažnje od velikih :D:D:D znakova pažnje :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

Tesssa wrote:
anais_nin wrote: :D :D :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :kiss:

sama sebi postajem dosadna :lol: :lol: :lol:
pa podjem nesto napisati pa vidim da si vec napisala kontam lakse je citirati :D

:kiss:
ulpinian

Post by ulpinian »

pusti sitnice, gdledaj suštinu... :P :D
anais_nin

Post by anais_nin »

komi wrote::D:D:D dakle bitniji su mali znakovi pažnje od velikih :D:D:D znakova pažnje :D:D:D
pa eto recimo da sam primorana birati radije bih veci broj (ali konstantan) priliv naocigled "malih" nego par grandioznih gesti a ostalo corak :D

samo iz mog dosadasnjeg iskustva, onaj ko te voli toliko da radi ove male stvari, obicno zna kako da (povremeno) napravi i ove vece :D
pausenclown

Post by pausenclown »

komi wrote:
pausenclown wrote:ni meni takodje nisu jasni opet DRUGI principi

ugavnom

posto je zaista noc :D duga :D a ja vjerovatno glupa :D ovdje nema nikakvog objasnjenja :D

poceo si sa "al zenski" bla bla :D kad si vec sve pamtio prije, i toliko interesovanje za to imao, nije mi jasno :D zasto sad ne koristis taj kapacitet :D ili su ti drugi :D silno :D ugurali misljenje :D
Tesssa

Post by Tesssa »

anais_nin wrote:
komi wrote::D:D:D dakle bitniji su mali znakovi pažnje od velikih :D:D:D znakova pažnje :D:D:D
pa eto recimo da sam primorana birati radije bih veci broj (ali konstantan) priliv naocigled "malih" nego par grandioznih gesti a ostalo corak :D

samo iz mog dosadasnjeg iskustva, onaj ko te voli toliko da radi ove male stvari, obicno zna kako da (povremeno) napravi i ove vece :D
eh, da dodam jos nesto :D cisto da ne bude zabune :D

meni je recimo poseban pogled, mala gesta paznje cesto puno draza od nekih "krupnijih" stvari, da ne kazem materijalnih :D

Ali, ako pricamo o poklonima i ako neko smatra da mu je obaveza pokloniti mi nesto i s tim pokazati paznju, onda mi ne treba ni poklanjati. :-)

Nazalost, rijetki ljudi su uspjeli da "potrefe" sa sitnicama u mom slucaju, al kad uspiju, onda nekako znas da je to to u tom momentu :D
Post Reply