Sisanje

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

H4v4t4R

#26 Re: Sisanje

Post by H4v4t4R »

armin.i.am wrote:
nellington wrote:
armin.i.am wrote:Zar nacisti nisu ubijali Srbe?
I Ruse, i Poljake... pa imaš neonaciste i skinse u redovima tih naroda. Ne mogu reći da razumijem tu pojavu, ali ona postoji.
Al bas nema logike.
mnoge stvari nemaju logike pa se opet dešavaju :D
dinoEL

#27 Re: Sisanje

Post by dinoEL »

ma ne znam, pogledao sam film i mogu reci da sam puno vise ocekivao
Zli fetus

#28 Re: Sisanje 2010 DVDRip XviD

Post by Zli fetus »

Plavo-bijeli wrote:Nisam gledao gori film nikad :shock:

Pogledao 50 minuta filma, ostalo premotao za 1,5 min...

potpuno nerealan film i glupo osmišljen

daj ba , tako pametan i inteligentan momak najednom da se promjeni...

napije se jednu noć i ubije momka , pa daj :-)

bolji bi ja scenarij napisao :oops:
Ti si očigledno uplašen momak :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#29 Re: Sisanje

Post by Entropio »

Offtopic: Večeras bih da se opustim i nasmijem, jer mi je dan bio nikakav. Može li mi neko preporučiti neki dobar srbijanski film tipa Žikina dinastija/Tesna koža i slični? A da nije Mi nismo anđeli.
irvinx1

#30 Re: Sisanje

Post by irvinx1 »

Entropio wrote:Offtopic: Večeras bih da se opustim i nasmijem, jer mi je dan bio nikakav. Može li mi neko preporučiti neki dobar srbijanski film tipa Žikina dinastija/Tesna koža i slični? A da nije Mi nismo anđeli.
Imas temu o srpskim filmovima, ova je o celavcima...

A sto se pitanja tice, meni nije lose "Kad porastem bit cu kengur", "Mrtav ladan", "Gruja" (pogotovo prva sezona serije)...
samo malo reloaded

#31 Re: Sisanje 2010 DVDRip XviD

Post by samo malo reloaded »

reni-90 wrote:
samo malo wrote:
reni-90 wrote:@Moljito
tematika filma uopste nije huliganizam
Jok, samo na kraju pise poruka "posveceno svim zrtvama huliganizma".
Kakve veze ima ta posveta sa tematikom.
Tematika filma je to kako ljudi upravljaju i manupulisu drugima za svoju korist, kroz ideologiju u kojoj i sami ne vjeruju samo da bi imali moc i vlast, i da bi upravljali.
U tome imaju huligani uticaja, ali nije to tematika.
Ma stipu to, ovo je prejeftin film za tako dubokoumne analize.

Svasta nesto udrobljeno, svi moguci sabloni, imas tu i korumpiranog policajca, i izmanipuliranu djecicu, i salon fasiste u odijelima, i postenu policajku, i finog djecaka koji bez nekog posebnog razloga postaje ubica i vodja huligana (odlican segment reklame-filma, "ovo se danas desilo njemu, a sutra ko zna kome")

Karakteri likova uopste nisu razradjeni, ovaj film meni vise lici na reklamu "Stop huliganizmu" (ili eto ako hoces, Stop iskoristavanju i manipulisanju omladinom od strane sebicnih politicara i mocnika)

Isto reklama od 80 ili 90 minuta. Ili filmska verzija B92 dokumentaraca.

Licno, bezveze film. Ali kome se svidja, neka gleda.
Alloni

#32 Re: Sisanje

Post by Alloni »

film je pravo beze :shock:
ExNihilo

#33 Re: Sisanje

Post by ExNihilo »

film nula
Bratov brat

#34 Re: Sisanje

Post by Bratov brat »

Klasican primer kako drzava (Srbija) moze da unisti film.
Hiran

#35 Re: Sisanje

Post by Hiran »

:lol: Možda bi mogao promijeniti naslov teme bar u shishanje, ako već nemaš naška slova .... KOntam kakvo sisanje :-) kad ono......

Inače, imao sam tu nesreću da pričam sa tipom koji je iz Novog Sada i koji je pripadnik jedne od inih huliganskih skupina tamo i nedugo poslije toga sam gledao shishanje i iznenadio se koliko je taj film realan i koliko je pogodio srž problema huliganstva u srbiji. Furka na neonacizam , sprega sa političkim strukturama tamo itd sve je to poprilično realno opisano u filmu .

Ne znam što je ideja da fini dječak krene lošim putem tako nerealna ?
ExNihilo

#36 Re: Sisanje

Post by ExNihilo »

Hiran wrote:
Nije ta ideja nerealna, nego način na koji je prikazana. Danas ide na takmičenja iz matematike, a sutra (bukvalno) ubija čovjeka, za par sedmica postaje vođa.

Totalno amaterski film. Srbi znaju napraviti dobar film, ali ovo im jedan od najlošijih.
Hiran

#37 Re: Sisanje

Post by Hiran »

Ellinor wrote:
Nije ta ideja nerealna, nego način na koji je prikazana. Danas ide na takmičenja iz matematike, a sutra (bukvalno) ubija čovjeka, za par sedmica postaje vođa.
Mhm.... grupna dinamika , uticaj okline i sl..... Jesi li čuo sa Stanford prison experiment ? .... The Lucifer Effect od Philip Zimbarda objašnjava kako je to moguće.....
Irvinovo stado

#38 Re: Sisanje

Post by Irvinovo stado »

Ellinor wrote:
Totalno amaterski film. Srbi znaju napraviti dobar film, ali ovo im jedan od najlošijih.
A-a.. :D Nisi gledala Krojacevu tajnu, Aporiju, .... Ovo je sestica.... Ta transformacija je lose uradjena, ali ovo je daleko bolje od prethodnog mu filma... Fino su oslikane neke stvari (citaj poveznica Cosic-Crkva-drzava)
Stevanu savjetujem da se kloni Dimitrija ubuduce ako zeli bolje filmove, ali nije lose... napredak je osjetan.
ExNihilo

#39 Re: Sisanje

Post by ExNihilo »

Hiran wrote:
Ellinor wrote:
Mhm.... grupna dinamika , uticaj okline i sl..... Jesi li čuo sa Stanford prison experiment ? .... The Lucifer Effect od Philip Zimbarda objašnjava kako je to moguće.....
Ma nema šanse da transformacija tih mjera nastane za 1 (jedan) dan. Mislim, pričamo o inteligentnom momku, ne nekom klošaru kojeg za cigaru nagovore da ubije nekoga. Ne vidim kakve veze stanford eksperiment sa ovim (ima i njemački film na taj fazon - Das Experiment), tu se radilo o vještački stvorenom autoritetu.

Ovu knjigu nisam nikada čitao, odbio me njen naslov How good people turn bad ili tako nešt. Dobro i zlo su relativni.
ExNihilo

#40 Re: Sisanje

Post by ExNihilo »

Irvinovo stado wrote:
Ellinor wrote:
A-a.. :D Nisi gledala Krojacevu tajnu, Aporiju, .... Ovo je sestica.... Ta transformacija je lose uradjena, ali ovo je daleko bolje od prethodnog mu filma... Fino su oslikane neke stvari (citaj poveznica Cosic-Crkva-drzava)
Stevanu savjetujem da se kloni Dimitrija ubuduce ako zeli bolje filmove, ali nije lose... napredak je osjetan.
Nisam gledao (muško sam :D ) te filmove. Mislio sam najlošiji od ovih što sam ja pogledao ili, prije, jedan od najlošijih koji je bio znantno medijski propraćen i hvaljen.
Hiran

#41 Re: Sisanje

Post by Hiran »

Ellinor wrote: Ne vidim kakve veze stanford eksperiment sa ovim (ima i njemački film na taj fazon - Das Experiment), tu se radilo o vještački stvorenom autoritetu.

Ovu knjigu nisam nikada čitao, odbio me njen naslov How good people turn bad ili tako nešt. Dobro i zlo su relativni.
Autor knjige The Lucifer Effect - Understanding how good people turn evil je Philip Zimbardo , čovjek koji stoji iza Stanford prison experiment-a i u njoj objašnjava šta se tamo desilo i zašto . Ne sudi o knjizi po koricama. :-D
Bratov brat

#42 Re: Sisanje

Post by Bratov brat »

Hiran wrote::lol: Možda bi mogao promijeniti naslov teme bar u shishanje, ako već nemaš naška slova .... KOntam kakvo sisanje :-) kad ono......

Inače, imao sam tu nesreću da pričam sa tipom koji je iz Novog Sada i koji je pripadnik jedne od inih huliganskih skupina tamo i nedugo poslije toga sam gledao shishanje i iznenadio se koliko je taj film realan i koliko je pogodio srž problema huliganstva u srbiji. Furka na neonacizam , sprega sa političkim strukturama tamo itd sve je to poprilično realno opisano u filmu .

Ne znam sta ti je pricao taj tip iz Ns-a,ali u Srbiji se samo jedna grupa (UF) fura na neonacizam.Film je totalno nerealan,i nema veze sa realnom navijackom situacijom u Srbiji. Svako ko ide na tekme i ucestvuje u radu navijackih grupa znace o cemu pricam,bilo da je u pitanju Srbin,Hrvat ili Bosanac...
miss v

#43 Re: Sisanje

Post by miss v »

..
Post Reply