Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamen wrote:bazel, 15. rujan 2005., fc basel - nk siroki brijeg 5:0 (1:0)
o navijackoj (ne) kulturi i primitivizmu
-pred pocetak utakmice, grupa (~100) navijaca sirokog brijega sa zastavama herceg-bosne i hrvatske skandira: "u boj, u boj za narod svoj", "za dom spremni", "ustase, ustase", "ubij srbina", "ubicemo, zaklacemo ko sa nama nece" ...
-u toku utakmice skandiranje grupe max. 200-300 navijaca sirokog brijega, smjestenih u b-dio stadiona: "ubij, ubij turcina", "gazi, gazi balije", "svicarske picke" ...
-zastavu bih, nekolicina navijaca sirokog brijega na silu oduzela od jednog djeteta i izgazila
-90 posto navijaca sirokog brijega cinili su oni koji zive u svicarskoj i okolnim mjestima (zapadna europo/evropo i ti svasta trpis na svom tlu)
-o svicarskim, tj. navijacima bazela: korektni od pocetka do kraja
komentar dajte sami...
Sad mi je zao sto sam jucer zajebav*o Svicarce i hvalio ekipu sa Pecare. Pa stvarno, sto kaze Gavro, kakve veze ova utakmica ima sa nasim krkanklukom i ciganlukom. A ovo skandiranje balijama je sigurno bilo upuceno nasem U-21 reprezentativcu Damiru Dzombicu koji je igrao od pocetka za prvi tim Svicaraca. Sad mi je vopra godra sto su ih plavo-crveni oderali.
Forzaaaaaaaa Baseeeeeeeeeel!
Last edited by BECHO on 16/09/2005 13:31, edited 1 time in total.
Prenj wrote: Rezultat Sirokog jos jednom pokazuje u kakvoj smo rupi i mi i nas fudbal. Osim ako ti je "crkavanje komsijske krave" i inace najvazniji dogadjaj na svijetu
Na vas covjek nema sta biti ljubomoran, ne dizite se bez veze. Mladost Listica ce uvijek biti samo maldost listica bez obzira koliko para imali. A i to sa parama - gdje vam je sada KK Siroki? Gdje vam je Perkovic?
Prenj wrote: Rezultat Sirokog jos jednom pokazuje u kakvoj smo rupi i mi i nas fudbal. Osim ako ti je "crkavanje komsijske krave" i inace najvazniji dogadjaj na svijetu
Na vas covjek nema sta biti ljubomoran, ne dizite se bez veze. Mladost Listica ce uvijek biti samo maldost listica bez obzira koliko para imali. A i to sa parama - gdje vam je sada KK Siroki? Gdje vam je Perkovic?
Pogresna adresa, ja ti ne mogu odgovoriti ni na jedno postavljeno pitanje.
Sa Sirokim imam veze koliko i ti.
Eeee da su nasi ,,strucnjaci'' pustili Pekica da sa onom Visockom Bosnom izadje u Europu, imali bi mi sad lijepih UEFA-a bodova.
Al jebiga, vaznije je bilo talovima upropastit konkurenta ovim balijskim klubovima, zelji i sarajevu.
Bas me interesuje kako bi Hasagic, Beslija, Rahimic, Geca, Vazda, Hota prosli od ovog straaaasnog Basela??
a to za šahovnicu, jeli to ona ista šahovinca sa službene zastava Federacije BiH?
Jest možda a prije će biti da nije pomozi ti meni jel' Široki predstavljao Federaciju ili BiH ili će biti po onome što se dalo ugledati da je to bila Hrvatska ?
Na papiru svakako se bilježe neki poeni .......ko je najviše bodova donio BH klubovima u UEFA košaru a gdje spada i taj famozni Široki
Kolko je ove godine bodova donio Široki iz Europe, a koliko Željo i Sarajevo ?
Kako je otišao u Europu Široki ove godine ?
pa zahvaljujući klubovima koji su kontali da će ih Europa opet na "guzove" pustiti.
Slažem se da je Široki predstavljao Federaciju, al je i predstavljao grad Široki Brijeg gdje živi 99,99% hrvata.
I ne znam šta ste se digli oko tih zastava više.
Pa meni uopće ne smeta kad vidim Turske ili arapske zastave na utakmicama BiH, ili na utakmicama Želje, Sarajeva,.....
Ma digli smo se zbog petice .
I kažeš ne smetaju ti te zastave ?
I ima ih pravo puno na navedenim utakmicama ? U pravu si protiv Belgije robijaši su imali jednu veliku ogromnu Tursku i malo manju BH zastavu.
Ali opet se ne slažu sve kockice povodom turističke posjete Baselu
kamen wrote:bazel, 15. rujan 2005., fc basel - nk siroki brijeg 5:0 (1:0)
o navijackoj (ne) kulturi i primitivizmu
-pred pocetak utakmice, grupa (~100) navijaca sirokog brijega sa zastavama herceg-bosne i hrvatske skandira: "u boj, u boj za narod svoj", "za dom spremni", "ustase, ustase", "ubij srbina", "ubicemo, zaklacemo ko sa nama nece" ...
-u toku utakmice skandiranje grupe max. 200-300 navijaca sirokog brijega, smjestenih u b-dio stadiona: "ubij, ubij turcina", "gazi, gazi balije", "svicarske picke" ...
-zastavu bih, nekolicina navijaca sirokog brijega na silu oduzela od jednog djeteta i izgazila
-90 posto navijaca sirokog brijega cinili su oni koji zive u svicarskoj i okolnim mjestima (zapadna europo/evropo i ti svasta trpis na svom tlu)
-o svicarskim, tj. navijacima bazela: korektni od pocetka do kraja
komentar dajte sami...
Sad mi je zao sto sam jucer zajebav*o Svicarce i hvalio ekipu sa Pecare. Pa stvarno, sto kaze Gavro, kakve veze ova utakmica ima sa nasim krkanklukom i ciganlukom. A ovo skandiranje balijama je sigurno bilo upuceno nasem U-21 reprezentativcu Damiru Dzombicu koji je igrao od pocetka za prvi tim Svicaraca. Sad mi je vopra godra sto su ih plavo-crveni oderali.
Forzaaaaaaaa Baseeeeeeeeeel!
becho, ispravka: damir dzombic nije igrao za fc basel u prvoj utakmici protiv sirokog brijega
Kolko je ove godine bodova donio Široki iz Europe, a koliko Željo i Sarajevo ?
Kako je otišao u Europu Široki ove godine ?
pa zahvaljujući klubovima koji su kontali da će ih Europa opet na "guzove" pustiti.
Slažem se da je Široki predstavljao Federaciju, al je i predstavljao grad Široki Brijeg gdje živi 99,99% hrvata.
I ne znam šta ste se digli oko tih zastava više.
Pa meni uopće ne smeta kad vidim Turske ili arapske zastave na utakmicama BiH, ili na utakmicama Želje, Sarajeva,.....
samo za eru (s onoga ili ovoga svijeta, svejedno): bile su to zastave (izumrle tvorevine) tzv. herceg-bosne uz dodatak onih na kojima su dominirala ustaska obiljezja