Sirija

Locked
amoninan

#5776 Re: Sirija

Post by amoninan »

Klavikula wrote:puskom na tenk :lol: :lol:
u Darayi teroristi nemaju PT oruzja pa se onda tenkovi malo setaju. moze im se a i znaju eliminisati dosta terorista, posto se genijalci grupisu. uglavnom Daraya i okolna naselja su u totalnom okruzenju pa SAA ide polako i cuva pjesadiju. oklop i avijacija majka :-D
samo se ti tješi... Taftanaz još nije pao. Bolan ovo je šprdanje sa SAA
Klavikula

#5777 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:
u Darayi teroristi nemaju PT oruzja pa se onda tenkovi malo setaju. moze im se a i znaju eliminisati dosta terorista, posto se genijalci grupisu. uglavnom Daraya i okolna naselja su u totalnom okruzenju pa SAA ide polako i cuva pjesadiju. oklop i avijacija majka :-D
samo se ti tješi... Taftanaz još nije pao. Bolan ovo je šprdanje sa SAA
ako si ti sve to na osnovu klipova zakljucio onda je sigurno tako :skoljka:
hofer

#5778 Re: Sirija

Post by hofer »

Klavikula wrote:"osloboditelji" unistise vise tenkova nego sto ih SAA ima i oborise vise avijacije nego sto citav Bliski istok ima :D :D
pa ne bih baš rekao, sirijska vojska je imala pred početak rata, ako su sa wikipedije podaci tačni, čak oko 5000 tenkovai oko 7000 oklopnih vozila i transportera...95 % sovjetske odnosno ruske proizvodnje...dakle podaci o velikom broju uništenih tenkova bi mogli biti tačni, a vrlo vjerovatno je da ih Bašarova vojska ima još gomilu..
hofer

#5779 Re: Sirija

Post by hofer »

kako nemaju kad ih obilno naoružava USA, Izrael, Turska uz ogromna novčana sredstva KSA i Katara !?
hofer

#5780 Re: Sirija

Post by hofer »

amoninan wrote:
Fakat ne znam kakvi su to idioti od oficira u Bašarovoj vojsci... Iznova i iznova šalju momke u sigurnu smrt, bez pratnje u urbana područja...

ruska škola, ruski instruktori i generali su u čečenskom ratu,naročito u Groznom pokazali kako efektivni tenkovi mogu biti u urbanim područjima i bez pješadije..
Klavikula

#5781 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.youtube.com/watch?v=fP5wYo39 ... r_embedded
da nije tuzno bilo bi smijesno, isto kao i par komentara iznad
hofer

#5782 Re: Sirija

Post by hofer »

Klavikula wrote:http://www.youtube.com/watch?v=fP5wYo39 ... r_embedded

vjerujem da je to jedna od isporuka savremenog modernog naoružanja koje pobunjenici dobijaju preko turske granice od USA i NATO-a...drugo objašnjenje ne vidim, a ti ??
amoninan

#5783 Re: Sirija

Post by amoninan »

Helem...

potvrđeno :

FSA je zauzela sva uporišta od al maidana to sahnaje (okolica Damaska)
Zauzeta je strateška važna željezničaka stanica u predgrađu al-qadam (Damask)
Zauzeta je cementara u Aleppu na zapadnoj strani grada ( al-sheikh said)
uporište u al-maseifrah (Dara) je također danas palo

navodno MiG je greškom bobardovao položaje SAA u okolici Daraaye
možda još jedan defektor, ili greška. Nemam jasnu potvrdu

također u pripremi je ofanziva an vojni kompleks deirzzezoru
amoninan

#5784 Re: Sirija

Post by amoninan »

zamisli kad vam praše guzove pračkama :lol:

inače, jebene pračke

http://www.youtube.com/watch?v=04LkV0zD ... e=youtu.be
hofer

#5785 Re: Sirija

Post by hofer »

amoninan wrote:
zamisli kad vam praše guzove pračkama :lol:

inače, jebene pračke

http://www.youtube.com/watch?v=04LkV0zD ... e=youtu.be
8-)
ta će oni s praćkama, nemaju oni praćki koliko predsjednik Asad tekova..
osim toga taj snimak je ionako nastao u nekom turskom studiju,finansiran katarskim i saudijskim parama..prepoznao sam i jednog turskog glumca, isti onaj iz Doline Vukova :lol:

nakon ovog videa definitivno i ja glasam za tenk, za trenutak sam pomislio da trči bez glave.. :lol:
Last edited by hofer on 27/01/2013 15:07, edited 1 time in total.
amoninan

#5786 Re: Sirija

Post by amoninan »

hofer wrote:
amoninan wrote:
Fakat ne znam kakvi su to idioti od oficira u Bašarovoj vojsci... Iznova i iznova šalju momke u sigurnu smrt, bez pratnje u urbana područja...

ruska škola, ruski instruktori i generali su u čečenskom ratu,naročito u Groznom pokazali kako efektivni tenkovi mogu biti u urbanim područjima i bez pješadije..
Ne znam Bogami, u Siriji ih jedva čekaju da uđu tako...
swanfilter

#5787 Re: Sirija

Post by swanfilter »

Vi ste stvarno smijesni. Iz sata u sahat lijepite linkove da bi pokazali ko je i koliko jaci ... Pustite ljude neka se pokolju ako vec imaju takvu zelju, a na kraju, vi fanatici, napravite rezime .. Najzalosnije je da ce ovaj sukob u Siriji imati iste posljedice kao i onaj u Libiji. Ko je tu pobjednik? Ako neko od vas fanatika moze da mi odgovori .. Zalost sta se radi od solidnih drzava ..
amoninan

#5788 Re: Sirija

Post by amoninan »

Koje legende :lol:

znak u Jooret El Shayyah, aselje u Homsu koje već sedmica je izloženo konstatnim bombardovanjem i snajperisanjem.

Image

Prevod: Pažnja, razrooki snajperista
udrch

#5789 Re: Sirija

Post by udrch »

to je hrabrost i to ti govori ko je sigurno pobjednik u sirijskom ratu..
takav moral nemaju Assadovi plaćenici..
hofer

#5790 Re: Sirija

Post by hofer »

udrch wrote:
to je hrabrost i to ti govori ko je sigurno pobjednik u sirijskom ratu..
takav moral nemaju Assadovi plaćenici..
nedavno je Bašar uveo u službu i ženske jedinice, tek toliko da neko ne pomisli da je razlog manjak ljudstva, ( jer Bašara voli cijela Sirija, a uz to ga pohode i libanski i iranski hodočasnici ) ove jedinice formirane su isključivo da Bašarovim vojnicima podignu, ako ne moral onda bar muškost...

Image
hofer

#5791 Re: Sirija

Post by hofer »

portal i online kanal Slobodne Vojske Sirije!

http://fsyrian.com/PR/Default.aspx
matematicar_teski

#5792 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Mig sto je djelovao po SAA nije njihov vec je dio eskadrile i avijacije FSA
Cielo

#5793 Re: Sirija

Post by Cielo »

Menščini da se domaći muslimani (iz poštovanja) baš pale na tu FSA. Nadam se da će ih Doktor potamaniti (mislim na FSA).
Klavikula

#5794 Re: Sirija

Post by Klavikula »

u jebote ima ljudi koji vjeruju da FSA ima avijaciju
Image
:run:
amoninan

#5795 Re: Sirija

Post by amoninan »

SUmnjam, nemam potvrdu. Osim ako nije onaj isti defektor koji ih ej već jednom bombardovao. Biće sukoro poznato o čemu se radilo.
Alfons Kauders

#5796 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

matematicar_teski wrote:Covjek koji se ovdje pretvara da je neki legionar je ustvari jedan bubuljicavi student druge godine saobracajnog fakulteta,ako je polozio matematiku i fiziku kod fatkica
pozdrav,
zanimaju me neke stvari oko ovog fakulteta, bio sam kod njih, jako malo informacija su mi dali, pa bih molio ako neko zna da mi neke stvari kaze, bio bih jako zahvalan...
znam da je matematika na prijemnom, zanima me jel previse tesko, i jel uglavnom sve s pripremne nastave daju na prijemnom, koliko studenata primaju, jel tezak fakultet, koji smjerovi imaju, znam da ima saobracaj i komunikacije, i u okviru saobracaja ima cestovni, zeljeznicki i avios. a u okviru komunikacija ima komunikacijske t. i postanske t...ako moze nekih uputa koji je najtezi, s kojim je najlakse kasnije naci posao i sl.

takodjer zanima me kad se upise koji predmeti imaju, imal fizika :sad: , jesul na prvoj (i na ostalim) uglavnom ovi opsti predmeti ili nesto vezano za struku....
mozda sam neke stvari i zaboravio, pa volio bih sto vise inf saznati...

hvala unaprijed.
covjek koji je toliko puta cestitao asadu
http://www.advance.hr/vijesti/sirijske- ... -i-aleppu/
sirijska vojska fino napreduje, Rusi i Kinezi sa vetom su im dali odrjesene ruke, sad je na njima da istjeraju teroriste :thumbup:
ocistilise?
prema izvjestajima mnogih medija Damask je pod kontrolom regularne sirijske armije, a i mnogi volonteri su dosli da pomognu u ciscenju grada :thumbup:
uh sto ciste :lol: :lol:
puno stvari se da zakljuciti iz grba "osloboditelja" Sirije

Damask je ociscen od terorista, na redu je ciscene grada.
Image
Image
Bosna nije slavenska,vec ilirska
Bosna je slavenska drzava :thumbup:

EDIT:
tacnije, Bosna je drzava Bosanaca, potomaka starih Slavena, svih vjeroispovijesti
Opet ciste,majku mu,pocistise sve 8-) 8-) :lol:
poslije ciscenja drzave tek ide najteza bitka..trebace sprijeciti teroristicke napade..kad policija i vojska odrade svoje na scenu stupaju tajne sluzbe koje ce bolje nego ikad morati raditi na razbijanju tih napada..a s druge strane i oni ce krenuti u "ofanzivu" na drzave u regionu..valja dici Kurde u Turskoj, dici pobunu u S. Arabiji i Jordanu..napadi ce se u Siriji desavati sve dok nabrojane drzave ne dodju do te tacke da moraju stati s napadima da bi i Sirija i njene sluzbe popustile s pobunom..drugacije nece moci sprijeciti..
I mi se sa njim raspravljamo,sve crno na bijelo ;-)
Sto bi se reklo u narodu...

Strucnjak :D
amoninan

#5797 Re: Sirija

Post by amoninan »

+18, epliog jučerašnjeg bombardovanja Aleppa (moja greeška, nije hOms)
http://www.therevoltingsyrian.com/post/ ... n-all-were

Nešto stariji snimak, prkosa, inata, i duha ovog hrabrog grada koji je u okruženju gotovo 2 mjeseca i konstatno pod bombama.

ukratko: ne treba nam Obama, Erdogan, Arapska liga...

Last edited by amoninan on 27/01/2013 16:43, edited 1 time in total.
amoninan

#5798 Re: Sirija

Post by amoninan »

a dobro, ima ih sigurno "bolesnih" u smislu da im je muka od tekbira i da samo azto "navijaju" za Assada. No ima i raje koja sve to promatra kroz neku "antiglobalističku" prizmu, ideologiju...antimeprijalisti koji još nisu shvatili da je to bajka, da takvi ne postoje. Postoje samo gornji, i donji koji bi htjeli biti gornji, a te svoje ambiciej kriju iza veoma privlačne ideje tobožnog anti-imperijalizma....

helem...

pao je Yaqoobiyeh u Idlibu, što je strateški važan dobitak. Jer presjeca tranzitni put SAA. I također otvara još jednu rutu az napad prema Latakiji.
Klavikula

#5799 Re: Sirija

Post by Klavikula »

matematicar_teski wrote:Covjek koji se ovdje pretvara da je neki legionar je ustvari jedan bubuljicavi student druge godine saobracajnog fakulteta,ako je polozio matematiku i fiziku kod fatkica
u principu za tebe general pukovnik u penziji :thumbup:
pokusaj diskreditacije sagovornika je jednako jadan kao i ti.
lijep pozdrav.
Klavikula

#5800 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:a dobro, ima ih sigurno "bolesnih" u smislu da im je muka od tekbira i da samo azto "navijaju" za Assada. No ima i raje koja sve to promatra kroz neku "antiglobalističku" prizmu, ideologiju...antimeprijalisti koji još nisu shvatili da je to bajka, da takvi ne postoje. Postoje samo gornji, i donji koji bi htjeli biti gornji, a te svoje ambiciej kriju iza veoma privlačne ideje tobožnog anti-imperijalizma....

helem...

pao je Yaqoobiyeh u Idlibu, što je strateški važan dobitak. Jer presjeca tranzitni put SAA. I također otvara još jednu rutu az napad prema Latakiji.
koliko je tacaka to danas palo? 10-12-15?
Locked