SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Da li je neovlašteno djelovanje policije Saudijske Arabije na teritoriji BiH diplomatski incident?

Da
40
73%
Ne
15
27%

Total votes: 55

poostar

#26 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by poostar »

valterbranisarajevo wrote:Datum: 05.07.2010 20:02

Tokom ispitivanja dvojice Saudijaca ustanovljeno je da su oni došli u BiH 27. juna, odnosno dan prije privođenja, te da su na pitanje šta su snimali odgovorili "stablo višnje jer im se sviđa".
Ovi mora da su bili na obuci kod

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
valterbranisarajevo

#27 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by valterbranisarajevo »

I ja bih volio da se ovo rasvjetli, odnosno da ovaj događaj ne prekrije "izborna trava zaborava". :mrgreen: Vidićemo, ako ima materijala moraće ga proslijediti tužilaštvu, a ako ne prosuli su se pravo. Međutim ako su ovi po zadatku, to jeste diplomatski incident. nevezano za ovo meni je pun kofer Saudijske Arabijei njihove "pomoći". neka nas "ohanu malo" od njihove "dobrodušnosti" većinu nas samo boli glava.. :oops: Ja čak nisam okusio ni njihove hurme iz rata. ups jesam jednom 1994, kada su nam u jedinici pripremili bajramski ručak...sada ćete vi opravdano pomisliti da je ova vijest samo povod da se "obračunam" sa S.A. ali moram da kažem da je SIPA naša policija, nije baš sjajna ali je naša mi druge nemamo, isto kao i OSBiH, možda nisu bajne, ali drugih nemamo.

A jesmo, kao što je neko primjetio meka bjelosvjetskih špijunčina, daleko im kuća. Postali smo Berlin 21 vijeka... :oops:

p.s. A šta ako se ovo slučajno pokaže da je ovo istina. Mi smo skloni da se ismijavamo svemu, dok nam ne "pukne" kao u Bugojnu. Pokazalo se da mnoge stvari i obavještajni podaci ipak nisu samo paranoja... :oops:

U stvari, poslije Bugojna ja više ništa neću odbaciti "zdravo za gotovo".....
Alfons Kauders

#28 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Alfons Kauders »

joj cirkusa majko mila... :lol: :lol: :lol: dva neofirna arapa... u lukavici... :D u krajne neofirnom autu... :D po sarajeva voza crne fiate 500... :D

jebali su iliju cvorovica... :D
Hemel

#29 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Hemel »

ti valtere bas ovo sve shvatio ozbiljno... :-) :D
ne mozes vise ni visnju slikavati mozda je dodik u nekoj blizini od 500 kilometara...
kako da razvijamo turizam kada hapsimo svakoga ko drugacije izgleda :oops:
and

#30 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by and »

Hemel wrote:ti valtere bas ovo sve shvatio ozbiljno... :-) :D
ne mozes vise ni visnju slikavati mozda je dodik u nekoj blizini od 500 kilometara...
kako da razvijamo turizam kada hapsimo svakoga ko drugacije izgleda :oops:
to im je fazon s višnjom,garant su htjeli krme da slikaju :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#31 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Tvrtko II Kotromanić »

risto djogo is back.. ocigledno, mada me to ne cudi, ipak je ovo predizborno vrijeme..
al cudi me fkt, da ljudi poput @valtera mogu i na trenutak pomisliti da u svemu tome ima i djelic istine.. (naravno ako nije u slucaju ironija-a iskreno se nadam da jeste :roll: )
Hemel

#32 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Hemel »

Tvrtko II Kotromanić wrote:risto djogo is back.. ocigledno, mada me to ne cudi, ipak je ovo predizborno vrijeme..
al cudi me fkt, da ljudi poput @valtera mogu i na trenutak pomisliti da u svemu tome ima i djelic istine.. (naravno ako nije u slucaju ironija-a iskreno se nadam da jeste :roll: )
za milione koje su dobili (mediji) i ti bi pisao i branio ugrozenog vozda... :roll: :D
zeleni xy

#33 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by zeleni xy »

šupljak
Tvrtko II Kotromanić

#34 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Hemel wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:risto djogo is back.. ocigledno, mada me to ne cudi, ipak je ovo predizborno vrijeme..
za milione koje su dobili (mediji) i ti bi pisao i branio ugrozenog vozda... :roll: :D
ma kontam ja medije i neobrazovani dio dodikovog glasackog tijela, rekao sam da mi nije jasan stav @valtera i sl.
kamen spoticanja

#35 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by kamen spoticanja »

valterbranisarajevo wrote:I nevezano za ovo meni je pun kofer Saudijske Arabijei njihove "pomoći". .
pa sto odmah ne kazes :roll:
treb'o si brate vise hurme jesti...manje bi bilo paranoje...ispade ovako da i ti i dodik najvise strahujete od arapa :-)
valterbranisarajevo

#36 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by valterbranisarajevo »

Nisam bio blizu Merhametovog magacina.. :mrgreen:
Gat'Gor

#37 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Gat'Gor »

Dok god dolaze Arapske pare, dolaze i Arapski problemi. Nemozes naci 3 normalne drzave kod njih. A naivni Bosnjak ce zatvoriti oci i pustat bagru da uniste Bosanski duh i kulturu. Nece vise ni biti Bosanske nosnje, samo Arapske.

Ali za ovaj slucaj, neznam, moze svasta biti. Ali kao sto neke vec rece, nisu valjda toliko glupi da misle niko ih nece primjetiti.
Torrente

#38 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Torrente »

Da se ja pitam, a nazalost ne pitam se, ja bi to sve po kratkom postupku. Sve sto nije dio bosanskohercegovackog duha i kulture treba sasjeci u korijenu!
Gat'Gor

#39 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Gat'Gor »

Torrente wrote:Da se ja pitam, a nazalost ne pitam se, ja bi to sve po kratkom postupku. Sve sto nije dio bosanskohercegovackog duha i kulture treba sasjeci u korijenu!
Pa tako radi Grcka, Turska, Albanija....cak moras i prezime promijeniti na njihov stil.

Jeste malo grubo....ali pali.
PeshtA

#40 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by PeshtA »

dobro je dobro je ... valter samo cita vijesti ne djeli on plate :)
suntu jeu

#41 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by suntu jeu »

Torrente wrote:Da se ja pitam, a nazalost ne pitam se, ja bi to sve po kratkom postupku. Sve sto nije dio bosanskohercegovackog duha i kulture treba sasjeci u korijenu!
Pa onda sebe sasijeci u korjenu, jer je bosanska kultura upravo ono što ti (nažalost) ne poznaješ.

Ja bih, ti bi, on/ona/ono bi.
exliberal

#42 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by exliberal »

ko sto rece valter......bolje da su ih uhapsili pa se prosuli nego da su i oni parkirali nesto u centru Sarajeva.....
sa druge strane na temi o Bugojnu ( koja se zakljuca , koliko se meni cini uz obecanje da ce se ponovo otvorit...al nejse) ja sam se slozio sa moderacijom da ce ovako biti dok nepukne u Sarajevu....medjutim zaboravljamo de je u Sarajevu odavno pocelo da leti u zrak sve i svasta od ministara do grobalja....pa opet nista....polako ali sigurno se tone nazalost....
dzenan_tr

#43 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by dzenan_tr »

N.N. građanin RSa za SIPU:
...ja sam tog dana obavljao najnormalnije funkcije, ovaj, jutarnje, zalje... zaljevao sam pesticidima polje iznad, iznad Lukavice, kad se iznenada na lijevoj sam u vidokrugu primijetio neki objekat, nepoznat, koji je bio blještav, u stvari mijenjao je boju, u stvari bio je žut, zelenkaste boje, povremeno... taj objekat je proletio par puta pored mene... onda sam se, ovaj... nisam gubio pribranost ni jednog momenta... nemojte me više, stvarno...
bingov buraz

#44 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by bingov buraz »

Zar se serijatska policija ne brine za one koji gologuzi hodaju?

Za dodika bi se trebala pobrinuti nekakva veterinarska policija inspekcija... stagod
Ah ti Arapi vazda nesto useru :twisted:
GOLFER

#45 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by GOLFER »

:shock: ne mogu da vjerujem da pojedini likovi na forumu zaista nasjedaju na ovuu pricu :-) :-) :-) :-)

bas me interesuje koliko moras biti ''pametan'' da skontas o cemu se ovdje radi :-) :-) :-)
Vares City

#46 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Vares City »

Trebalo je biti obrnuto,SIPA uhapsila Dodika zbog pracenja Arapa :lol: :-)
sumirprimus

#47 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by sumirprimus »

Jao jao :-)
sinoc gledam onu emisiju na rtrs-u(ovlaš),
i vako tip pocinje zaMISLITE SAD SCENARIO 4 PUNA AUTOBUSA VEHABIJA sa dugim cijevima upadaju u 4 grada rs-a.cime da se branimo.. :-)
ionako su vec rasporedjeni strateski po granicama sa rs-om,samo cekaju naredbu odozgo... :shock: :shock:
jedini nas nacin je da pratimo i kontrolisemo kako vanjske tako i unutrasnje granice,i da se razdruzimo... :evil:
strah,izbori...ajmo jovo nanovo... :roll:
ultima_palabra

#48 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by ultima_palabra »

Ovo mi je toliko glupo da ne mogu vjerovati da se desilo :-)
Ali opet, preglupo je i da bi se izmislilo :?
Irelevantan

#49 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by Irelevantan »

Alfons Kauders wrote:joj cirkusa majko mila... :lol: :lol: :lol: dva neofirna arapa... u lukavici... :D u krajne neofirnom autu... :D po sarajeva voza crne fiate 500... :D

jebali su iliju cvorovica... :D

Mislim da je čovjek kratko sažeto sve rekao :thumbup:
hamza_sa

#50 Re: SIPA uhapsila Arape zbog praćenja Dodika

Post by hamza_sa »

Mene ovo podsjeca na scene iz Alan Forda. :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply