SIPA

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
smajo96

#1 SIPA

Post by smajo96 »

Želio bi da saznam kako postati specijalac u SIPA-i tražio sam po internetu ali nigdje nema
azurna_obala

#2 Re: SIPA

Post by azurna_obala »

smajo96 wrote:Želio bi da saznam kako postati specijalac u SIPA-i tražio sam po internetu ali nigdje nema

Prvo policijska akademija....u Banja Luci, ili u Sarajevu....pa onda pripravnički negdje Bog zna odraditi...ako završiš akademiju u B. Luci..moraš tamo i pripravnički odraditi, od Trebinja pa nadalje....eeeeh onda izađe konkurs za SIPU...mislim da tamo ima dosta nekih kategorija u šta želiš upasti, da li treba štela ili ne..ne znam, prije će biti da treba.

Sretno

Ja ti ovo nikad ne bih preporučila, izlažeš svoj život opasnosti nizašta. Za mjesto specijalca je mislim posebno teško uletiti.
MyCore

#3 Re: SIPA

Post by MyCore »

Treba ti od 25.000-35.000 KM zavisi za koju poziciju apliciras. Naravno moras naci i covjeka kome ces to dati. Preporucio bih ti da ides preko SDA jer trenutno oni drze ministarstvo sigurnosti.
DON_eARL

#4 Re: SIPA

Post by DON_eARL »

smajo96 wrote:Želio bi da saznam kako postati specijalac u SIPA-i tražio sam po internetu ali nigdje nema
Valjda prvo moraš da završiš kriminalistiku, policajsku akademiju ili šta već. Zatim da imaš nekog iskustva i kao prašinar, pa u lokalnim specijalcima ili šta već. Lupam. :D Ima na forumu kompetentnih osoba od kojih ćeš dobiti odgovor. :run:
MyCore

#5 Re: SIPA

Post by MyCore »

Ne moras uopste da zavrsis kriminalistiku, mozes slobodno likovnu akademiju ne igra ti to neku ulogu :D
Pricam ti iz prakse !!!
chuchumbamayumbe

#6 Re: SIPA

Post by chuchumbamayumbe »

Poznanik aplicirao za SIPA-u, završio DIF, ili kako ga sada nazivaju FASTO.
DON_eARL

#7 Re: SIPA

Post by DON_eARL »

MyCore wrote:Ne moras uopste da zavrsis kriminalistiku, mozes slobodno likovnu akademiju ne igra ti to neku ulogu :D
Pricam ti iz prakse !!!
Rekoh da lupam. :D Pretpostavljam da je potrebno poznavati kakve borilačke vještine, pa ovaj sa DIFa i može proći.
A eto ne sumnjam da je najlakše preko stranke upast. :skoljka:
MyCore

#8 Re: SIPA

Post by MyCore »

DON_eARL wrote:
MyCore wrote:Ne moras uopste da zavrsis kriminalistiku, mozes slobodno likovnu akademiju ne igra ti to neku ulogu :D
Pricam ti iz prakse !!!
Rekoh da lupam. :D Pretpostavljam da je potrebno poznavati kakve borilačke vještine, pa ovaj sa DIFa i može proći.
A eto ne sumnjam da je najlakše preko stranke upast. :skoljka:
Zadnji put kad sam konkurisao umjesto mene prodje profesor biologije :D, a vjeruj mi bas sam ono fizicki spreman:D, nije to bilo u pitanju hehe
kokuz_sa

#9 Re: SIPA

Post by kokuz_sa »

zadnji konkurs sipe prijavilo se 1570 kandidata za 44 radna mjesta :D
a koji faks treba ili ne treba..interna prica sa kriminalistike..

"
otisao znaci dipl kriminalista i prijavio se na radno mjesto veterinara..i zovnuli ga na razgovor i pitaju kako to da se ti prijavio..
kaze lik njima
pa ja s eprijavio u MUP nisam prosao primili momka koji je zavrsio veterinu,prijavim se u SIPU prime momka koji je zavrsio veterinu..
pa kad veterina moze radit moj posao onda valjda i ja mogu radit kao veterinar"

sto je najgore ovo je istina
smajo96

#10 Re: SIPA

Post by smajo96 »

jeli policijska akademija u sarajevu ,jeli na vracama ili negdje drugo
DON_eARL

#11 Re: SIPA

Post by DON_eARL »

kokuz_sa wrote:zadnji konkurs sipe prijavilo se 1570 kandidata za 44 radna mjesta :D
a koji faks treba ili ne treba..interna prica sa kriminalistike..

"
otisao znaci dipl kriminalista i prijavio se na radno mjesto veterinara..i zovnuli ga na razgovor i pitaju kako to da se ti prijavio..
kaze lik njima
pa ja s eprijavio u MUP nisam prosao primili momka koji je zavrsio veterinu,prijavim se u SIPU prime momka koji je zavrsio veterinu..
pa kad veterina moze radit moj posao onda valjda i ja mogu radit kao veterinar"

sto je najgore ovo je istina
Pa ima tamo životinja, zar ne? :D Valjda treba i veterinar, neće vozati pse iz SIPA do veterinarske stanice svaki put.
Razumljivo je, bar meni, da trebaju specijaliste i u nekim određenim oblastima, jer imaju širok spektar djelovanja.
Ipak tema je bazirana samo na poziciju specijalca, a kako vidimo iz priloženog, smajo96 bolje ti je da ganjaš negdje drugo posao.
Post Reply