tinchy wrote:
Pisalo ti je u novinama o tome, i to mnogo o tome dok je jos sinteraj radio.
Ovaj dio rečenice se vjerovatno odnosi na "kvalitetne"usluge šinteraja...
Ja upravo i govorim da je lakše staviti pod nadzor šinteraj i ljude u njima koji se nehumano odnose prema paščadiji nego ispustiti napolje.To je poenta.A novina se ostavi,nisu za svakoga.
A i pasa lutalica kao i mačaka je bilo manje.
tinchy wrote:
Ako ti nisi spremna da udomis niti da izdvajas sredstva za njega sto onda govoris da ljubitelji zivotinja usvoje odmah 5-6 lutalica. Kako znas da oni imaju uslove?
Jedan pas je obaveza,a drugi,treći,peti deseti...suvišno je komentarisati.
tinchy wrote:
Pa maloprije si rekla da udomimo jos po 5-6 lutalica. I ako te ne zanima hocu li ja nabaviti, onda mi nemoj ni govoriti sta da radim. Prvo pometi ispred svojih vrata, pa tek onda ispred mojih

Ne želim ti govoriti kako ćeš organizovati svoj živtni prostor,i vrlo je nekorektno da ti ja dolazim na vrata da pometem,ne pada mi napmet da učinim uslugu tvom načinu života.
tinchy wrote:
Tebi je sprdacina sto sam ja s djetetom od 10 godina hranila pse. Da, prosvijetlila sam joj um i bice mnogo bolja osoba kad odraste nego neki pojedinci
Na primjer koji?Borimo se za sve,ali i dalje šutimo...
Tebi je šprdačina ako se neko ne slaže sa famoznih 10-ak ljudi koji vode računa o psima u KS.
Ne sumnjam da će biti bolja,ali nimalo pametnija i konstruktivnija.
tinchy wrote:
Ako ja previse gledam Animal Planet, onda ti previse zelis da je sve u Bosni isto kao u toj famoznoj Americi. Pa kod njih nema pasa lutalica jer su na svakom cosku azili koji imaju kapacitete za hiljade pasa.
Naravno da želim da je sve kao u famoznoj Americi,kod njih sigurno ne ide s brda s dola.
Prvo su riješili probleme nastanka azila,novac,ljude,i ostalo,kao što ovdje nažalost nije slučaj.I to nije previše željenje,ali ustvari ostade i dobročiniteljima pasa lutalica i mačaka lutalica da samo žele azile,da žele novce,da žele bolje kazne...a ništa ne učiniše na vrijeme.
Da jeste, ne bih se protivila uopće jer u tom slučaju ne bi ni bilo paščadi na ulici.
MAN-lion's coach wrote: Kako možeš da saopštavaš nešto što nije istina?
Ovo nije argument na ovu temu.
tinchy wrote:
Ja saopstavam nesto sto nije istina, ali zato ti cijelo vrijeme pljujes po ljudima koji nesto cine za pse i opcenito za drustvo. I sama sebe pobijas sa svojim argumentima, i fali ti jos nekih informacija na ovu temu, a cijelo vrijeme se pravis pametna. Pricas treba ovo, treba ono, sto se ne borite, ali dosad nijednom nisi rekla sta si ti konkretno uradila da se promijeni situacija pasa lutalica u BiH.
Naravno da saopštavaš nešto što nije istina i to još u lice...
Ali da bih korigovala to,dočarati ću ti da ne pljujem po ljudima da su "kvalitetno" učinili posao i kvalitetan zakon donijeli,nego samo komentrišem ljude koji su nekonstruktivni i dalje se predstavljaju kao dobročinitelji životinja a sve pse koje su kastrirali a neko ko ih nije imao udomiti opet pustili na ulice,da nastavljaju dalje sa gladovanjem u svakakvom okruženju djece zlostavljača,mahnitih vozača,na -20 i +50 Celzijevih,upravo zato što zakon nije konstruktivno i normalno donešen.
Uglavnom,bitna je činjenica da doborčinitelji životinja se uopće nisu ni čuli niti su učestvovali u
KVALITETNIJEM kreiranju famoznog zakona,što uključuje milion stvari,a ne samo kako stari ljudi kažu "grlom u jagode"