sinocnja emisija 60 minuta- sjaj i bijeda BiH..

Post Reply
njonjica

Post by njonjica »

Justin Time wrote: Ma dobro, u pravu si, imaju totalno bezveznih likova (tipa čenga, alma čardžić, otkud ona), al slušo sam u par navrata dragoljuba stojanova, i kad sam pominjo stručnjake, ustvari sam mislio na njega.

...al ja opet nekako kontam da se ovi aktuelni, nedobog nikome, najmanje sekiraju.
Ma sta ti je covjece???
Oni se UOPSTE ne sekiraju :D

Fakat nemam pojma zasto su pristavili onog Cengica.... :oops:
muha_sa

Post by muha_sa »

Čenga je car---otkud ovim đuturumima više obraz da se politikom bave?
Hoće još u predsjedništvo---more bit bidne.
amalka

Post by amalka »

Meni je ono sinoc vise nalikovalo na cirkus. E, naredna emisija ce biti udarna, kada dodju Tihic, Lagumdija, Silajdzic i jos neka dvojica (ne znam ko) Vidjeti cete onda :D :D :D
njonjica

Post by njonjica »

forza milan wrote: e jarane ako si ovo sto je boldirano konto onda si i ti strucnjak poput njihovih iz Radom za boljitak
jarane to ti je najveca farsa
bore se za vlast da bi mogli jos vise opljackat drzavu i ti konto oni posteni i sekiraju se za narod
da se razumijemo, nema niko ko se bas previse sekira za narod ali oni se fakat najmanje sekiraju
E jarane, mogu ti reci da se ovi iz Radom za Boljitak sekiraju malo vise i malo jace od ovih dugosjedecih na vlasti.
Znas li ko svo ovo vrijeme obilazi poljoprivrednike ispred skupstine?
Doticni koji je pokretac "najvece farse", kako je ti nazva.
Znas li ko u Holideju placa par soba za poljoprivrednike koji strajkuju pred skupstinom, da se bar imaju gdje okupati?
Opet doticni.
Znas li ko se zalaze za bosanskog seljaka, za smanjenje poreza koje seljak placa, za jeftinije sirovine koje seljaku trebaju u poljoprivredi?
Doticni, opet. I ima toga jos.
Informisi se malo, nemoj bas tako bezze, ostro i na prvu, pa totalna fula....
I ne zamjeri. 8)
bos

Post by bos »

njonjica wrote:
forza milan wrote: e jarane ako si ovo sto je boldirano konto onda si i ti strucnjak poput njihovih iz Radom za boljitak
jarane to ti je najveca farsa
bore se za vlast da bi mogli jos vise opljackat drzavu i ti konto oni posteni i sekiraju se za narod
da se razumijemo, nema niko ko se bas previse sekira za narod ali oni se fakat najmanje sekiraju
E jarane, mogu ti reci da se ovi iz Radom za Boljitak sekiraju malo vise i malo jace od ovih dugosjedecih na vlasti.
Znas li ko svo ovo vrijeme obilazi poljoprivrednike ispred skupstine?
Doticni koji je pokretac "najvece farse", kako je ti nazva.
Znas li ko u Holideju placa par soba za poljoprivrednike koji strajkuju pred skupstinom, da se bar imaju gdje okupati?
Opet doticni.
Znas li ko se zalaze za bosanskog seljaka, za smanjenje poreza koje seljak placa, za jeftinije sirovine koje seljaku trebaju u poljoprivredi?
Doticni, opet. I ima toga jos.
Informisi se malo, nemoj bas tako bezze, ostro i na prvu, pa totalna fula....
I ne zamjeri. 8)
Znas li ti da je upravo ta stranka i ogranizovala onaj cirkus sa satorima i tako pocela prva sa predizbornom kampanjom jos prije vise od godinu dana?
Providno da ne moze providnije...i na kraju vodja tih "poljoprivrednika" dva mjeseca pred izbore postaje potpredsjednik za Boljitak i sad je kandidat za predsjednika RS-a...

:)
njonjica

Post by njonjica »

bos wrote: Znas li ti da je upravo ta stranka i ogranizovala onaj cirkus sa satorima i tako pocela prva sa predizbornom kampanjom jos prije vise od godinu dana?
Providno da ne moze providnije...i na kraju vodja tih "poljoprivrednika" dva mjeseca pred izbore postaje potpredsjednik za Boljitak i sad je kandidat za predsjednika RS-a...

:)
Ako se borba protiv prevelikih poreza moze nazvati cirkusom, onda je ok.
Znam da su oni to pokrenuli i hvala im za to.
Siromasan seljak, prazna sela - propala drzava. Mislim cak da su se oni kasno (nadam se ne prekasno) sjetili.
Ne mogu da zaboravim kako se doticna Azra iz stranke ZAgraBiH 2002 javno, preko medija izjasnila kako treba, cak je i preporucljivo "kupovati slovenacko, Alpsko mlijeko."
Samo naprijed, glupi bosancerosi, kupujte slovenacki razmuceni prasak a nasi poljoprivrednici neka prosipaju PRAVO mlijeko u kanalizaciju.
Zar je zlocin, zar je cirkus reci NE takvoj bedastoci?

Pa naravno da se kandidovao jer se ovi dugosjedeci u foteljama nisu ni osvrnuli na zahtjeve poljoprivrednika. Uvozimo povrce i voce sumnjivog kvaliteta, genetski modificirano, dok NASI proizvodi trunu po skladistima jer ih poljoprivrednici (ono malo sto ih je ostalo) ne mogu ponuditi po konkurentnoj cijeni trzistu. Zasto? Zato sto je ovo uvezeno smece jeftinije. A zasto je jeftinije, e to vec dovodi u pitanje kvalitet proizvoda kao i stanje u drzavi zbog previsokih nameta....zacarani krug.
Iz kojeg mozemo izaci. :)
bos

Post by bos »

Ako vec nije bila tajna da su oni to pokrenuli sto odmah tako ne krenuse, nego godinu dana kao odbijaju svaku povezanost protesta sa politikom i strankama... :)
njonjica

Post by njonjica »

bos wrote:Ako vec nije bila tajna da su oni to pokrenuli sto odmah tako ne krenuse, nego godinu dana kao odbijaju svaku povezanost protesta sa politikom i strankama... :)
Znas zasto?
Zato sto ce mnogo ljudi krenuti ostro i na prvu, i odmah izjaviti kako tu nesto ne stima, kako oni samo hoce vlast, mutna posla i druge suplje price.
Jer postoji i druga strana medalje. Postoje ONI u vlasti koji primaju mito od npr. Merkatora i koji ce uciniti ama bas SVE da uklone bilo koju smetnju njihovoj "bogomdanoj" fotelji.
I da ne nabrajam, svi ti razlozi su i tebi vec jasni i poznati, pa da ne ne duljim.... :)
Post Reply