Simple Minds

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

edu

Post by edu »

30 km..pa ne znam je li previse..kad skontas da ce karta za utakmicu final8 u skenderiji biti 15 km..onda ovo nije skupo..ali opet kad skontas da je karta za u2 bila 20..onda jeste..(dobro..tu nas je bono malo pogur'o.. :D )..pa i dugme je na kosevu bilo 20 km..pa mislim da je 30 km taman tu negdje..jebi ko ih voli ici ce..!
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote: ..evo pavarottija..spekulira se i o carrerasu..samo polako...
Poznavajuci grad Sarajevo, nekad i sad, apsolutno sam siguran da ce karte za Pavarottija biti rasprodane, koja god im cijena bude bila.
Dok se na "obicnim" koncertima klasike jedva pola sale doma Armije nekako popuni, imena su u Sa. uvijek super prolazila. Te vrste elite nam nikada nije nedostajalo.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Sve je to u redu ali Pavaroti kasni vec tri dana :D:D
edu

Post by edu »

Prenj wrote:
Poznavajuci grad Sarajevo, nekad i sad, apsolutno sam siguran da ce karte za Pavarottija biti rasprodane, koja god im cijena bude bila.
Dok se na "obicnim" koncertima klasike jedva pola sale doma Armije nekako popuni, imena su u Sa. uvijek super prolazila. Te vrste elite nam nikada nije nedostajalo.
vec ulazis u kontradikciju..ovim dokazujes da sm nije ime?!
edu

Post by edu »

horns&drums wrote:Sve je to u redu ali Pavaroti kasni vec tri dana :D:D
jebo pavarottija.. :D :D ..ja sam sinoc popio jednu pivu.. :D :D ..koliko mi jos treba da te stignem?.. :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

Vingo wrote:Jao usporedbe. Hoces reci da su SM sad na vrhuncu popularnosti???Prenj....nije mi jasno zasto ne dozvolis mogucnost da SM nema vise od 4000 obozavatelja u Sa i da je to jedini razlog sto nisu napunili dvoranu....Da ih Elton nije imao i toliko....
Sto se Stelexa tice....znam DJ-a, koji u svojoj prebogatoj kucnoj arhivi nema SM.... :roll: Ne voli....
Ne napisah nigdje da su SM sad na vrhu. Ali su osamdesetih i pocetkom devedesetih zaista to bili i u to vrijeme su bili pravo slusani u Sa, za razliku od Eltona.
DJ Stelexa? Zar je ijedan ostao u gradu?
horns&drums

Post by horns&drums »

edu wrote: jebo pavarottija.. :D :D ..ja sam sinoc popio jednu pivu.. :D :D ..koliko mi jos treba da te stignem?.. :D :D :D
Jos 4 komada, susni je period :sad:
edu

Post by edu »

znaci 5 ukupno.. :roll: .pa ja mislim da mogu.. :-) :-) :-) ..ali nekih manjih.. :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Jok, Ozujsko toceno 0,5 :D:D
edu

Post by edu »

nista 0,5.. :-) :-) ..moze samo 0,3..i to bordo.. :P :D
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:
Prenj wrote:
vec ulazis u kontradikciju..ovim dokazujes da sm nije ime?!
:shock:
Nije mi poznato da je u mraku rok koncerata ikada bilo moguce prosetati garderobu i prisustvom dokazati svoju kulturu.
Da ne bi opet beskonacno post festum bavili ovakvim analizama i nakon Pavarottija, fino se pokupi na prvi sljedeci 'obicni' koncert klasike i prebroj publiku.
edu

Post by edu »

sva sreca pa ce pavarottijev koncert biti u domu armije.. :D :D :D
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 25/01/2017 10:21, edited 1 time in total.
pirmin

Post by pirmin »

horns&drums wrote: Najbitnije, nije se tocio alkohol, cak ni pivo...Pa dajte ljudi, gdje ste vidjeli koncert bez alkohola, nisu ba Ilahije i Kaside... Ovaj frajer sto je prodavao te zeze se ibretio, kaze nikada nije ovo dozivio (a znate da su skoti "fini" za popit).
Fakat ne mogu vjerovati vlastitim ocima :shock: :shock: :-? .
Bogohuljenje je biti na koncertu jedne skotske grupe bez "vatrene vode". :sad:
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa samim tim sto je koncert najavljivan dva mjeseca ranije onaj ko je hotio skupiti je skupio i kupio kartu. A to znaci da u Sarajevu ne uzivaju neku popularnost. Da nije bilo gratis karata nebi doslo ni ovoliko ljudi koliko je doslo, bolje da su u Slogi svirali.

I opet kazem, za danasnjeg prosjecnog covjeka, studenta, djaka-populacije koja najvise ide na koncerte je previse. Cisti bezobrazluk i daljnje socijalno razdvajanje
vedderedi

Post by vedderedi »

saim_adka wrote:Nisu Simple Minds isfurani, vec smo mi isfurani u vremenu i prostoru!
Meni je smjesno kad neko kaze da je karta skupa (30KM - puno???), ma dajte!!! Za koncert se znalo 2 mjeseca ranije! Da si skupljao po 0,5KM skupio bi do koncerta!
Ljudi su se okupili u pocetnoj postavi nakon 5 godina, napravili novi album i krenuli na turneju sirom svijeta, ali nama su isfurani...
Nisu oni nam isfurani, vec je to ona:
Sprzio sam lovu na Tony Cetinski, cekam Zeljka Joksimovica, a uskoro ce i Mile Kitic pa valja to sve podnijeti, ko jebe Simple Minds, kao da su oni nesto!

Organanizatoru hvala sto se potrudio da se koncert ne odgodi, sto bi rekli tjerali su raju da udje u dvoranu - citaj dzabe ulaz!!!
Sramotno bi bilo da je koncert otkazan. Simple Minds-u hvala sto su odrzali koncert i sto su pokazali da su muzicki daleko od ovih nasih seoskih prostora i mentaliteta... Osvjetljenje je bilo bolje nego i na jednom domacem koncertu, kao i ozvucenje! Tuzno je to da britanci sa minimumom naprave 100x bolje koncerte od ovih nasih izvikanih papaka!
Organizatoru hvala jos jednom, valjda su izvukli pouke iz ovog koncerta, jer jedina zamjerka je sto nisu pumpali medijski sve ovo! Nije se moglo cuti ni na radiju, ni na tv isl. Mislim da bi pun pogodak bio da su pustili neki koncert na TV 3-4 dana prije, da se raja uvjeri kako to izgleda... to je jedina mana, al na greskama se uci;)
U pravu si. Mora se poraditi na tom marketingu vise, skontati na sta se ljudi ovdje loze. Primjetio sam da je reklama na TV-u isla sa nekom novom pjesmom, mislim da su trebali tu ubaciti neke stare hitove, sigurno bi se vise ljudi potrudilo doci kada bi ih privukli ti poznati taktovi.
revolver amidza

Post by revolver amidza »

horns&drums wrote:Ja sam otisao s koncerta nakon 45 minuta...

Sranje je sve bilo osim ozvucenja koje su garant skoti donijeli sa sobom.

Svidjela mi se majica sa keltskim krizem ali skupa brate, 30 marona...

Najbitnije, nije se tocio alkohol, cak ni pivo...Pa dajte ljudi, gdje ste vidjeli koncert bez alkohola, nisu ba Ilahije i Kaside... Ovaj frajer sto je prodavao te zeze se ibretio, kaze nikada nije ovo dozivio (a znate da su skoti "fini" za popit).

Dalje, ne znam ko je organizator ali totalnu je gresku napravio s cijenama karata koje su bile preskupe. Cast Simple Mindsima, ali nisu to Stonesi... Pa kad su vidjeli da ce dozivjeti fijasko onda je grad preplavljen sa gratis kartama, jucer sam sreo bar 20 ljudi koji su imali kartu a zvalo me je na sam dan koncerta duplo toliko nudeci karte.

I jos jedna greska, jebala ih Zetra, preveliko je to ba za Simple Mindse, pogotovo u Sarajevu gdje svi samo znaju pjevati Hipnotajzd i gotovo. Bolje da su Slogu zakupili.

ha,ha,..h&d ,..pa gdje si vidio ići na koncert trijezan,, :D ,to se meni nije dogodilo već sam se podmazao jedno 2h ranije,..šta da kažem,..jah,ja sam završio s poslom jučer oko 4hsjeo u auto i vozio,stignem u sa,..čeka me rodica sa kartama,..odemo u birc,brzinski se utučemo votkom,..i na oncert,..e sad pošto ja živim u čaršiji gdje nema ni koncerta ni kurtza(ne govorim u kojoj) :( je ovo bila injekcija samo takva,..ni ja ne znam ništa sa ovih posljednih albuma,..izuzevši onaj od'95,..ali one stare znam,..ali sam morao zanoćit u sa.(pijan ne vozim :D ),..ustat u 5h,i nazad,..kako sam sjeban danas!
radijator

Post by radijator »

smijesno, cuj grad nije vise grad, zato sto zetra nije bila krcata valjda, sta li... pa u beogradu je bilo par hiljada vise nego u sarajevu, a koliki je bg koliko je sarajevo... plus sto odrzavaju konecrte u svim gradovima regiona, cak i u skoplju....po meni je koncert bio sasvim solidan, sviraju odlicno, stimung odlican, a kada bih gledao samo kraj i biseve dao bih mu super ocjenu.... iako nisam nikakav fan SM, cak sta vise znam svega dvije, tri pjesme, bilo mi je dobro.... i drago mi je da sam otisao, jer nazalost mi ovdje nemamo neki sirok izbor, nama kada dodju ovakve prilicno zaboravljene grupe predstavljaju super atrakciju, tako da mozemo da neodemo ali propustamo najbolju zabavu u gradu... u tom danu, sedmici, mjesecu...ili cak godini, kako ga izreklamirase "pop rok spektakl godine" :( nazalost
Belminator

Post by Belminator »

Ma kao da je Bosna i Hercegovina neko mjerilo dal je bend popularan ili nije, ono je sinoc samo bilo mjerilo nas samih, koliko lose stojimo i u kulturnom i u organizatorskom smilsu sto Horns rece, mada vise u kulturnom... jer organizatori da imalo razmisljaju skontali bi gdje zapravo dovode Simple Minds i dal je Zetra pravi prostor za tako nesto, a cijene karata su zaista kad su Simple Minds u pitanju bile i male ali eto opet za studente npr to je i mnogo a oni sto danas drmaju lovom ne znaju ni ko su Simple Minds... Opet hvala im sto se trude da nam dovedu dobre muzicare i nadam se da ih ovo nece pokolebati da nastave dalje sa svojim projektima al da ce iz ovoga nesto i nauciti. No jedno je sigurno Simple Mindsima je ovo svjetska turneja i nakon pune dvorane u Stoklomu, gdje su se tri puta vratili na bis, i jos hebet dvorana ( i vecih od Zetre ) koje ce da napune do okoncanja turneje i po Evropi i drugim kontinentima, Sarajeva se nece ni sjecati, zaboravice da su i svirali ovde... kao sto rekoh sinoc ebo nas, a mi cemo i dalje kukati zasto nas zaobilaze veliki a kad nam se neko najavi komentarisacemo kako su to dinosauri ( npr. Deep Purple ) kako je bolje otici na Sepulturu u Ljubljani ili Whitesnake u Split nego na Simple Minds ovde pred nosom i tako... Da ne bude zabune, naravno da ako neko ne slusa Mindse i nije otisao na koncert ne mora automatski znaciti da je papak. Ni mene niko ne moze natjerati da odem Erosu na koncert ako nisam poklonik njegove muzike... ali ja govorim za neke ljude koje poznajem, pretezno starija generacija od mene a slusali su Simple Minds aktivno 80-tih a nisu otisli vec su poceli presipati iz supljeg u prazno. Opet na kraju krajeva nije to toliko lose ni ispalo bila je posjecenost negdje kao na Jamiroquai, zato kazem da bi Skenderija bila odlican prostor, ali to je lazna slika jer ne smijem zamisliti kako bi sve izgledalo da nisu podijelili par hiljada karata i pustali raju bez karte...
Semiramida

Post by Semiramida »

Bila sam na koncertu sinoć, ne kao neki zagriženi fan SM-a, nego kao neko ko je poželio jedno koncertno dešavanje ovog tipa: svjetski poznati bend, garantovano dobra svirka i dobro osvjetljenje. Koncert je ispunio sva moja očekivanja u smislu kvalitete izvedbe pjesama; bilo je dosta pjesama koje sam znala, ali nisam znala da su njihove. :)

Otišla sam zadovoljna s koncerta u nadi da će nam dolaziti malo više bendova ovog renomea, a ja neću žaliti novac za kartu.

Postirala bih slike i klipove s koncerta, al' su ove, prethodno objavljene na forumu puno bolje od mojih...
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

meni dzabe da su kartu davali ja nebi otiso na koncert simple minds
iz razloga sto mi njihova muzika ne lezi....ko je otiso nadam se da nije iz razloga da se moze pohvaliti da je bio prisutan jednom velikom spektaklu.ipak za sarajevo ovo je jedan od vecih muzickih dogadjaja.

cudite se sto je bilo 4 hiljade dusa...pa ljudi moji ima koncerta gdje na grupe kao motorhead i saxon ne dodje toliko dusa...sta hocete
ipak motorhead gledam kao vecu i popularniju grupu od SM.pa u parizu maiden nekad ne proda 12 hiljada ulazinica ...sta se cudite,jeste li normalni....
halo ba, ljudi nemaju hljeba da jedu a kamoli 30 mara za 2 sata pjevanja da plate...
Irm@

Post by Irm@ »

nisam bila na koncertu...iz razloga sto znam 2 njihove pjesme :D
a opet slusala sam na RSG-u misljenja nasih muzicara o koncertu...
i po onome sto cuh...nisam nist bitno propustila...kaze Dino Saran: "bilo u najmanju ruku dosadno" :D
Belminator

Post by Belminator »

Eh eto Dino Saran je pravo zanimljiv :-) Tipicno za nase muzicare nauce tri akorda na gitari i kontaju da su uhvatili Al Pitrelija za jaja ( uzimam gitariste kao primjer jer sam se sa njima uglavnom i druzio )... No ja se nadam da je Saran samo prenio kako je on proveo koncert jer to sto mu je bilo dosadno moze biti i da je ustao na lijevu nogu, zna se desiti, imam i ja takvih dana kad me ama bas nista ne moze zabaviti... nadam se da se nije nasao kompetentan da komentarise svirku legendarnog skotskog benda... Meni je koncert bio pravo dobar sto se S. Mindsa tice e sad publike je moglo biti vise... mada mora se priznati da su majstorski skratili dvoranu pa je manje vise i izgledalo napunjeno. Ma bilo je Murate vise od te 4000, eto hajmo vjerovati medijima, oni su rekli da je bilo 6000 pa cemo uzeti tu cifru kao tacnu...
SteficaCvek

Post by SteficaCvek »

koncert je bio stvarno tehnicki odlican, ali atmosfera i nije bila neka. mozda zato sto je parter bio poluprazan pa i nemas neki osjecaj da si na koncertu. ali u svakom slucaju svaka cast sto su dosli i priredili nam ipak veliki dogadjaj za BiH
kajman

Post by kajman »

Na koncerte obicno idu fanovi grupe, poklonici muzickog pravca itd... kod nas se ide na koncert zbog "spektakla", zbog rasvjete "iz poriva sto je tako urbano biti urban"...
Glupost. Sarajevo je mali grad. Sarajevo je, iako glavni grad, ipak grad zemlje u razvoju. Nemamo para. Kulture jos manje. Ako sarajevo ima pola miliona stanovnika ne znači da ima toliko gradjana. Cak sta vise (manje), gradjani odumiru.
Prisjetimo se: kad su U2 odrzali koncert niko nije znao njihove pjesme, osim rijetkih starijih fanova. Mladja raja je slusala topove cetiri godine, mtv se slusao negdje drugo...

Dakle tesko da ce svaki svjetski poznati bend dobro proci i kod nas

Koncert Jamiroquai-a je npr. bio nesto fantasticno, fosili nisu, sta ces, bolje ista nego nista
Post Reply