Styling wrote:
Eto vidiš. Kako ti i ja različito tumačimo odredbe Aprilskog paketa tako su to uradili i naši političari. Ja smatram da je bio dobar a ti da nije. Ti smatraš da bi država bila blokirana a ja smatram da bi to bio dobar osnov za dalje jačanje. Dodik blokira to je tačno, jer nema ustavnog osnova da ga se identifikuje kao krivca i vrši pritisak na njega i od strane naših stranaka i od strane međunarodne zajednice. Tražili ste, eto vam ga.
Ne, ja i ti ne tumacimo razlicito odredbe Aprilili paketa, nego ja i tvoj partijski sef. Znaci ti nista ne smatras, nego copy/paste interese partije. Drzava bi bila blokirana Aprilili paketom i to kad god velikosrpstvo to pozeli, kad god su nacionalni Bosanci I Hercegovci nadlgasali Hrvate, o cemu je SIlajdzic govorio Komsicu u onoj TV debati, BiH bi bila potpuno blokirana, mislim i bez toga je bila blokirana, a sa Aprilili paketom bi bila potpuno blokirana.
To je jedino odgovoralo protivnicima Bosne i partijskim sefcicima koji su se ufurali da su neko i nesto, a nisu vidjeli dalje od svog nosa, nesto slicno kao u vezi elektroenergetskih projekata koje je Silajdzic stavio na stol, koje su Tihic i Lagumdzija blatili na sve strane, a poziv za raspravu ignorisali, pa je onda Lagumdzija kod Jurisicke u emisiji drzao predavanje o "pet politika Obame i kako mi imamo potencijala sami graditi hidrocentrale", tj. kako je njega njegov profesor ucio kako drzati lopatu, da bi danas zagovarao i sprovodio gradnju hidroelektrana na Drini sa Srbima i Talijanima koje idu pod koncesiju Talijanima, a zajedno sa Tihicem je blokirao projekte za gradnju elektrana po BiH po starom prijeratnom sistemu kako su EP iz Hrvatske i Slovenije ulagale za elektrane, pa im je dug vracan u struji, dok su sami objekti non stop bili vlasnistvo BiH i sve iz zelje da zabiju kajlu Silajdzicu, a nije ga bilo briga koliko je ljudi se moglo zaposliti.
Tu je bitna razlika. Nemas ti pojma ni sta donosi taj Aprilili paket, nego ti je partijski sef rekao da je to "dobro" i sad to ponavljate kao mantru.
Ne moze biti nesto dobro sto predvidja raspustanje parlamenta u drzavi ako se tri puta ne izaberu clanovi vijeca ministra. Prvo to znaci da ce i da su velikosrbi kooperativni, doci do toga da ce se treci put morati izabrati bilo kakvi clanovi VM, valjali oni ili ne, a drugo sto bi BiH non-stop bila blokirana.
Da je taj Aprilili paket predvidio i raspustanje entitetskih parlamenata ako se tri puta ne izabere VM, onda bi to bila druga prica. Medjutim nije.