tako jeDrvosjeca iz Dejcica wrote: Mislim da ce se ici i korak dalje, Srbija je objektivno izgubila Kosovo, Tadic moze igrati na kartu da se u zamjenu za postepeno priznavanje Kosova R.S-u omoguci postepen izlazak iz BiH. Cini mi se da nereagovanje međunarodne zajednice na sve cesce i brutalnije ispade Dodika iz okvira Dejtona upravo govori o tome. Mozda grijesim?
Opće je poznato da je Dodiku više odgovarala Tadićeva nego Nikolićeva vlada
Nikolić je Dodika nazvao lopovom i marionetom miloševićevog režima
tadić sigurno već sada sprema tajne dogovore sa evropskim i američkim liderima da se ide upravo u tom smjeru da se situacija u Kosovu zadrži ovakvom kakva jeste - "ni tamo ni vamo" s tim da vlada u Kosovu nesmetano funkcioniše a tadić da ih u medijima kritikuje ali bez konkretnih akcija...
sa druge strane u BiH će izgleda sve više biti vršen pritisak od strane RS-a izjavam tipa "mi bismo prije bez Federacije u Evropsku uniju" i slično čiji bi krajnji rezultat u narednih 10 godina mogao biti jednoglasno proglašenje nezavisnosti
a ovakvom slijedu događaja daju podršku i međunarodne institucije u BiH, među kojima je i Lajčak i OHR koji neadekvatno reaguju na sve te signale iz RS-a