Silajdžic i Dodik potpisali Protokol o reformi policije

Locked
Pravi Bosanceros

Post by Pravi Bosanceros »

Zasto je tesko priznati da je Haris kapitulirao i to da je kapitulirao iz vrlo prakticnog razloga: svoje fotelje.

Iz ove citave price kao pobjednik, na zalost, moze izaci samo Dodik i niko vise. Sacuvace svoju fotelju (mora naci nacina da se lijepo zahvali Silajdzicu za to), a uz to ce moci da se pohvali time sto je odrzao svoju rijec (Ostala je policija RS)

Silajdzica poslije ovoga nece oprati 100 voda. Zivi bili pa vidjeli.
aycoola

Post by aycoola »

ibro dirka wrote:
aycoola wrote:@ibro dirka A gdje ti zivis? Ako u BiH, imas li diplomatski pasos? Imas li par milja eura platicu? (naravno, ovo su retoricka pitanja)

Zar ti ne kuzis da ovdje nije nista dogovoreno, jel se tebi jos ceka 3-5 godina da se razvlace pricice o "principima" i pickama milim materinama, sjecas li se "protokola" kojeg su Dodik, Cavic i Ivanic Pediju odnijeli potpisan i samo rekli da prihvataju principe i naravno cekali da ovome istekne mandat i udri maksime po diviziji..
Mislim da si shvatio zasto sam te pitao ono gore..jer se meni ne gledaju i ne slusaju ova govna narednih 3-5 godina..
Pa dobro, ako hoces pasos Bosnjakistana ili svog kantona, trazi od Lajcija da odmah nametne svoj prijedlog i gotovo.
haha losiju demagogiju odavno ne cuh..
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Pravi Bosanceros wrote:Zasto je tesko priznati da je Haris kapitulirao i to da je kapitulirao iz vrlo prakticnog razloga: svoje fotelje.
Ma ne, nije, kakva fotelja. Doktor zivi za principe i ideale.

"Silajdžića treba podržati da u ovim pregovorima izvuče što može više, ali i da ne bude smijenjen, jer svima nama treba doktor", kazao je Tucaković.
Upravo tako, svima nama treba doktor.
Last edited by nezeljeni nadimak on 28/09/2007 23:47, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

ja dovde procitah....i skontah koja nebuloza.....za nase prilike :D:D
I Reforma postojećih policijskih struktura u BiH sprovodiće se u skladu sa sljedeća tri principa koje je definisala Evropska unija:

- sve zakonodavne i budžetske nadležnosti za sva pitanja policije moraju se nalaziti na državnom nivou
- nema političkog miješanja u operativni rad policije
- funkcionalne lokalne policijske oblasti moraju se utvrditi na osnovu tehničkih kriterija za rad policije, pri čemu se operativna komanda sprovodi na lokalnom nivou.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ajkulo, posto ne volis demagogiju, sta bi ti?

SDP je vec za Lajcijev prijedlog, a izgleda (bar po Tihicu) i SDA. HDZ-ovi su za odavno.

Eto, posto ti Lajcijev prijedlog sredjuje situaciju, placaj 2/3 policije RS i zali se komunalnom kada skontas da nema policije FBiH.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Pravi Bosanceros wrote:Zasto je tesko priznati da je Haris kapitulirao i to da je kapitulirao iz vrlo prakticnog razloga: svoje fotelje.

Iz ove citave price kao pobjednik, na zalost, moze izaci samo Dodik i niko vise. Sacuvace svoju fotelju (mora naci nacina da se lijepo zahvali Silajdzicu za to), a uz to ce moci da se pohvali time sto je odrzao svoju rijec (Ostala je policija RS)

Silajdzica poslije ovoga nece oprati 100 voda. Zivi bili pa vidjeli.
Ovo od Silajdzica nisam ocekivao da ce uraditi, onolike tvrdnje i njegov stav
o jednoj policiji i sad na kraju se popisa na to sve (s izvinjenjem). :x
Dodo kako svira tako ostale budale igraju - sramota i nista vise.
Ja da se pitam sve bi ove smjenio ulizivace.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

nezeljeni nadimak wrote:
"Silajdžića treba podržati da u ovim pregovorima izvuče što može više, ali i da ne bude smijenjen, jer svima nama treba doktor", kazao je Tucaković.

:lol: :lol: :lol:

AHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol:
aycoola

Post by aycoola »

ibro dirka wrote:Ajkulo, posto ne volis demagogiju, sta bi ti?

SDP je vec za Lajcijev prijedlog, a izgleda (bar po Tihicu) i SDA. HDZ-ovi su za odavno.

Eto, posto ti Lajcijev prijedlog sredjuje situaciju, placaj 2/3 policije RS i zali se komunalnom kada skontas da nema policije FBiH.
Ne bih ja Lajcijev prijedlog..nego onaj sto je sjebo Hare na zadnjem sastanku sa Silingom, kad je samo zbog "imena" RS odbio sve, a ovaj sada nije ni 40% onoga sto je tada i nikad vise nudio Mile.. I ne znam kakve ti tu ideale branis???
Sad moze i u policiji biti entitetsko glasanje, a oborio je amandmane na ustav i blokiro citavu zemlju zbog entitetskog glasanja!!!
ibro dirka

Post by ibro dirka »

aycoola wrote:
ibro dirka wrote:Ajkulo, posto ne volis demagogiju, sta bi ti?

Ne bih ja Lajcijev prijedlog..nego onaj sto je sjebo Hare na zadnjem sastanku sa Silingom, kad je samo zbog "imena" RS odbio sve, a ovaj sada nije ni 40% onoga sto je tada i nikad vise nudio Mile.. I ne znam kakve ti tu ideale branis???
Sad moze i u policiji biti entitetsko glasanje, a oborio je amandmane na ustav i blokiro citavu zemlju zbog entitetskog glasanja!!!
Ovaj ne moze biti 40% onoga jer nije 10% prijedloga. Prati razvoj dogadjanja, radi se o "Protokolu", vjerovatno za odugovlacenje.

U policiji ne moze biti entitetskog glasanja, jer se policija ne bira na izborima. Ako mislis na "Odbor", ponovo to procitaj.

Ideali koje branim, i ovako pojasnjavam, su:
1.) Gade mi se seronje koje bi samo pljuvale a ne znaju sta hoce, ili jos gore, time pokusavaju nesto sitno da usicare. Ideal se zove "kicma".
2.) Gade mi se jadnici koji tog Silajdzica (ili bilo kog drugog) udaraju s ledja ili nisko, onako coporativno, da bi ga mogli optuziti da je "pao". Ideal se zove "etika".
Last edited by ibro dirka on 29/09/2007 00:01, edited 1 time in total.
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

jeza u ledja wrote:
nezeljeni nadimak wrote:

AHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol:
Nazalost, nije smijesno.

:sad:
harka

Post by harka »

evo sta o svemu misle na banjaluckom forumu
ista prica kao i ovdje samo sto oni optuzuju dodika

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=32834
aycoola

Post by aycoola »

@ ibro dirka
hehe
znaci tebe boli racku hoce li se na jos 3-5 godina razvuci prica o principima.. i mislio sam tako..
zato ako Bog da, s obzirom da su probali prodati muda pod bubrege, u ponedjeljak ce se izvrsiti politicka dekapitacija dvojce autokrata koji samo sebi mogu dobro donijeti i nikom drugom..

ajd pozz, ne mislim se vise raspravljati..
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

aycoola wrote:@ ibro dirka
hehe
znaci tebe boli racku hoce li se na jos 3-5 godina razvuci prica o principima.. i mislio sam tako....
To sam ja upravo juce konstatovao.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

harka wrote:evo sta o svemu misle na banjaluckom forumu

Braca po pljuvacki, kada vec ni mozga ni kicme nema.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

jeza u ledja wrote:
hehe
znaci tebe boli racku hoce li se na jos 3-5 godina razvuci prica o principima.. i mislio sam tako....
Ti si jucer samo konstatovao da si neinformisan, ali sve (zajedljivo) znas dok mlatis po zraku. Kada smo vec kod konstatacija.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Ja mislim da ovaj protokol nije pravni akt,pa mislim da nista i ne vrijedi. Naprosto im sluzi da EU zamazu oci, da nema smjena, da se nastave pregovori, da ne moze niko reci vidi kako nam stopirase put u Evropu. Kao sto rekoh dogovorili su se da ce se dogovoriti, a kako su mogli razvlaciti 3 evropska principa i interpretirati kako kada, gdje im nece uspjeti u ovome, gdje su to oni sastavili, pa svako moze svoju verziju da predstavlja, a nema EU da im kaze, mi smo to ovako mislili, jer oni ovo nisu ni sastavili.
Sve u svemu po meni su lagano dvicirali Lajcaka(i one koje on predstavlja), a nista promjenili nisu.
Nisam primjetio izjave Hdz-ova i imaju li oni kakve komentare dogovora ove dvojice delegata, a inace ne kontam kako se mogu dogovoriti dvojica lidera dvije stranke, sta je sa ostalim strankama, koliko ja vidim, bune se, a izgleda mi, da ne mogu nista da ucine>Nije mi jasno, zasto :?
harka

Post by harka »

ibro dirka wrote:
harka wrote:evo sta o svemu misle na banjaluckom forumu

Braca po pljuvacki, kada vec ni mozga ni kicme nema.
'

a vidi ovdje,ista prica
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=32829
aycoola

Post by aycoola »

ibro dirka wrote:
jeza u ledja wrote:
hehe
Ti si jucer samo konstatovao da si neinformisan, ali sve (zajedljivo) znas dok mlatis po zraku. Kada smo vec kod konstatacija.
Cek a sto se ti sekiras za reformu policije, kad te boli neka stvar kad ce se ona implementirati?
aycoola

Post by aycoola »

fantom slobode wrote:Ja mislim da ovaj protokol nije pravni akt,pa mislim da nista i ne vrijedi. Naprosto im sluzi da EU zamazu oci, da nema smjena, da se nastave pregovori, da ne moze niko reci vidi kako nam stopirase put u Evropu. Kao sto rekoh dogovorili su se da ce se dogovoriti, a kako su mogli razvlaciti 3 evropska principa i interpretirati kako kada, gdje im nece uspjeti u ovome, gdje su to oni sastavili, pa svako moze svoju verziju da predstavlja, a nema EU da im kaze, mi smo to ovako mislili, jer oni ovo nisu ni sastavili.
Sve u svemu po meni su lagano dvicirali Lajcaka(i one koje on predstavlja), a nista promjenili nisu.
Nisam primjetio izjave Hdz-ova i imaju li oni kakve komentare dogovora ove dvojice delegata, a inace ne kontam kako se mogu dogovoriti dvojica lidera dvije stranke, sta je sa ostalim strankama, koliko ja vidim, bune se, a izgleda mi, da ne mogu nista da ucine>Nije mi jasno, zasto :?
Naravno da mogu da ucine i vise od SBIH, SDA ima najvise mandata u drzavnom parlamentu i uz SDP mogu oboriti kako hoce ovaj prijedlog.. znaci sve je ovo luk i voda..
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ibro ne znas ni ti vise sta pricas.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

aycoola wrote:
ibro dirka wrote:
jeza u ledja wrote: To sam ja upravo juce konstatovao.
Cek a sto se ti sekiras za reformu policije, kad te boli neka stvar kad ce se ona implementirati?
Glupa pretpostavka. Jos bi gluplja bila ona po kojoj nije bitno kako ce se implementirati (i moze li uopste), vec samo kada.
aycoola

Post by aycoola »

ibro dirka wrote:
aycoola wrote:
ibro dirka wrote: Ti si jucer samo konstatovao da si neinformisan, ali sve (zajedljivo) znas dok mlatis po zraku. Kada smo vec kod konstatacija.
Glupa pretpostavka. Jos bi gluplja bila ona po kojoj nije bitno kako ce se implementirati (i moze li uopste), vec samo kada.
Ljudi u nedostatku argumenata posezu za uvredama..tako da mi smijesan ispadas i ne zelim vise da komuniciram sa tobom..
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Za razliku od tebe ja ne tvrdim nista o tebi, vec o tvojoj pretpostavci. Ne komuniciraj, nisi ni do sada.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

aycoola wrote:
fantom slobode wrote:Ja mislim da ovaj protokol nije pravni akt,pa mislim da nista i ne vrijedi. Naprosto im sluzi da EU zamazu oci, da nema smjena, da se nastave pregovori, da ne moze niko reci vidi kako nam stopirase put u Evropu. Kao sto rekoh dogovorili su se da ce se dogovoriti, a kako su mogli razvlaciti 3 evropska principa i interpretirati kako kada, gdje im nece uspjeti u ovome, gdje su to oni sastavili, pa svako moze svoju verziju da predstavlja, a nema EU da im kaze, mi smo to ovako mislili, jer oni ovo nisu ni sastavili.
Naravno da mogu da ucine i vise od SBIH, SDA ima najvise mandata u drzavnom parlamentu i uz SDP mogu oboriti kako hoce ovaj prijedlog.. znaci sve je ovo luk i voda..
I ja mislim da je ovo ocigledna suplja.Evropa je ustvari, bas kao i uvijek cekala bilo sta, neki papir da im se mahne pred ocima.Ovaj sporazum im svakako u dogledno vrijeme otvara granice za svu robu.A Dodo i Hare skontali da bi mogli da lete, ako ne mahnu necim i eto svi tu dobri pravo (ovo mislim na nase "drage" politicare) ,a nista se promijeniti nece.Bas me interesuje sta bi jedan pravnik rekao o tezini ovog PROTOKOLA:-)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Vjerovatno bi ti rekao da je"Protokol" jsupalj skoro kao Dejton koji nam kroji sudbine 12 godina, ili "aprilac" koji bi nam krojio narednih 50.
Locked