Sijači ljubavi i mržnje

heckler

#51 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by heckler »

:lol: Procitah letimicno naslov teme i na prvi mah pomislih da je tema o sijacu smrti M84

profesionalna deformacija :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#52 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by prljavi Hare »

heckler wrote::lol: Procitah letimicno naslov teme i na prvi mah pomislih da je tema o sijacu smrti M84

profesionalna deformacija :lol:
:lol: :lol: :lol:
Goblin

#53 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Goblin »

Klasicna bosanska euforija. Covjek otisao da odradi koncert,da zaradi malo para za stare dane ( neka i je treba,mora se raditi ) a mi odmah od toga pravimo cudo-ljubav,mrznja,pomirenje. Jasta radi. Za pomirenje treba mnogo vise,treba napor cijeloga drustva,pa onda kroz te napore i koncerti i druzenje. Ali bez opste svijesti o pomirenju,sve je suplja.
Samo ovi sto se u vezi pomirenja pouzdaju u mladje generacije,su se dobro zajebali. Moje generacije su odrasle u bratstvu i jedinstvu u zakonskom prisiljavanju na bratstvo i jedinstvo,u multietnicnom drustvu,nezatrovanom religijskim podjelama i cim smo 90-91 uhvatili prvu priliku, smo se poklali kao vukovi. A nove generacije odrastaju u mrznji u etnickim torovima,u religijskoj indoktrinaciji.Ne mogu se porediti generacije koje su vodile ratove 90-ih sa danasnjima mi smo za ove nove, nesto kao dobrocudni tumor. Danasnji prosjecni 20-godisnjak je svojoj svijesti na nivou najvecih ratnih zlocinaca prosloga rata. Svaka nova generacija je sve extremnija i extremnija.
Nema se tu sta puno ciniti,pokusavati nesto sitno na licnom planu i cekati sudbinu.
sinuhe

#54 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by sinuhe »

Nece biti sljedeceg rata jer ljudi ne nasjedaju na obecanja vise tako lako. Kad se sjetim 90-te svi su htjeli biti privatnici -svercati cokolade iz Austrije :D a stranke im obecavale zvijezde sa neba.
Skijaš

#55 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Skijaš »

Goblin wrote:nove generacije odrastaju u mrznji u etnickim torovima,u religijskoj indoktrinaciji.Ne mogu se porediti generacije koje su vodile ratove 90-ih sa danasnjima mi smo za ove nove, nesto kao dobrocudni tumor. Danasnji prosjecni 20-godisnjak je svojoj svijesti na nivou najvecih ratnih zlocinaca prosloga rata. Svaka nova generacija je sve extremnija i extremnija.
Agresivna medijska kampanja kroz medije uz prateća zakonska rješenja kojim se sankcioniše širenje međuetničke mržnje, bi u roku od nekoliko mjeseci u velikoj mjeri eliminisala problem. Kada odvrneš glavu i postaviš drugu, tijelo će pratiti.
zavrzlama

#56 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by zavrzlama »

Skijaš wrote:
Goblin wrote:nove generacije odrastaju u mrznji u etnickim torovima,u religijskoj indoktrinaciji.Ne mogu se porediti generacije koje su vodile ratove 90-ih sa danasnjima mi smo za ove nove, nesto kao dobrocudni tumor. Danasnji prosjecni 20-godisnjak je svojoj svijesti na nivou najvecih ratnih zlocinaca prosloga rata. Svaka nova generacija je sve extremnija i extremnija.
Agresivna medijska kampanja kroz medije uz prateća zakonska rješenja kojim se sankcioniše širenje međuetničke mržnje, bi u roku od nekoliko mjeseci u velikoj mjeri eliminisala problem. Kada odvrneš glavu i postaviš drugu, tijelo će pratiti.
im nesto jace od te medijske kampanje...

Zapad je u Dejtonu neopravdano i naivno dao velikosrbima previse,da bi isti danas,sutra ili u daljnoj buducnosti imali inetres da mijenjaju bilo sta u korist drzave BIH,normlanog gradjanina i demokratije....udar na temelje i ideologiju velikosrpstva je udar na sjelokupan srpski narod ,jer taj narod je odavno satanizovan i uvjeren da su oni ustvari zrtve, jer su izgubili rat u Hrvatskoj,izgubili bratsku CG,kolijevku Kosovo,izgubili patriotski odnos Sandzaka i Vojvodine prema drzavi srbiji,i jedino sto ostaje je pola BIH gdje ce svi izginuti ili se iseliti iz BIH a nece dopustiti da taj dio BIH bude svaciji i da se nesrbi osjecaju kao u drzavi BIH....THE END.
Imal rjesenja...ima ...docekat moralni,demografski i ekonomski slom rs-a .gdje ce srbi sami zbog prirodnih zakona napraviti BIH normalnom drzavom....
vivaldi

#57 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:im nesto jace od te medijske kampanje...
slazem se, ali to nije ovo sto si u ostatku posta napisao - mrznju generise licna tragedija, a nje je u BiH bilo najvise. Beograd ima stanovnika vise od cijelog rs-a, ali se nacionalizam tamo i ovde ne moze nikako porediti iako je u bg-u kako ti kazes sjediste staba, boraviste cosica itd. Ustvari, nacionalizma ima vise i kod one sake srba na kosovu vise nego u beogradu.
zavrzlama

#58 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
slazem se, ali to nije ovo sto si u ostatku posta napisao - mrznju generise licna tragedija, a nje je u BiH bilo najvise. Beograd ima stanovnika vise od cijelog rs-a, ali se nacionalizam tamo i ovde ne moze nikako porediti iako je u bg-u kako ti kazes sjediste staba, boraviste cosica itd. Ustvari, nacionalizma ima vise i kod one sake srba na kosovu vise nego u beogradu.
ja ne vjerujem da srbi istinski mrze BIH i nesrbe,plod njihove mrznje je pragmatizam i posljedica teritorijalne i politicke moci koji im je donio rat jer su iskoristili islamofobiju zapada i vojnu pomoc srbije i JNA...mrznja srba prema BIH je radi bojaznosti od gubitka ratom stecenog i nemogucnosti da sami kreiraju svoj odnos prema BIH i nesrbima u istoj.
vivaldi

#59 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:ja ne vjerujem da srbi istinski mrze BIH i nesrbe
Ne mrze BiH kao BiH (nema se tu sta sta mrziti). Ustvari, morznja mozda nije bas adkevatna rijec, mislim da je mozda termin "daleko im kuca" preciznija definicija, a to sve vuce korjenje iz licnog iskustva.

Mogu dodik i covic vezati zastave jos 100 godina, ali to nece povezati srbe i hrvate ko narod. tadic i josipovic su ko gejevi - non stop se nesto ljubakaju, mediji to pretvaraju u toplu ljubavnu pricu, a onda se napravi anketa (nedavno u srbiji) pa su na top listi "najneomiljenijih naorda" hrvati i albanci na prva dva mjesta - dzaba ljubakanje. A Zasto? pa zato sto je u hrvataskoj i kosovu najvise srbijanaca ostavilo kosti ili dijelove tijela. Bilo ih je i u bih, ali ni blizu ko u hrvatskoj i kosovu.
Skijaš

#60 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
slazem se, ali to nije ovo sto si u ostatku posta napisao - mrznju generise licna tragedija, a nje je u BiH bilo najvise.
A tu mržnju mediji mogu pravilno usmjeriti na konkretne krugove umjesto na čitave narode. U prošlom je ratu ubijeno 30.000 bošnjačkih civila, deset puta više nego ubijenih Hrvata civila ili ubijenih Srba civila, pa ako bi iko imao razlog da mrzi, to su Bošnjaci, ali evo oni ipak zagovaraju zajedničko društvo. A da su ih političari putem medija filovali drugačijom pričom, sasvim bi sigurno i taj njihov odnos prema suživotu bio drugačiji. Lična tragedija ostaje na ličnom nivou, a realno, većina Srba, ogromna većina Srba manjeg entiteta je ipak bila pošteđena te lične tragedije. Ne može se tom i takvom argumentacijom kamuflirati i objašnjavati netoleranciju. Potrebno je zaustaviti sijanje međuetničke mržnje putem medija i donijeti zakone kojim bi se sankcionisalo to sijanje mržnje, a povjerenje bi se vratilo u relativno kratkom roku.
Last edited by Skijaš on 27/11/2011 13:22, edited 1 time in total.
zavrzlama

#61 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
zavrzlama wrote:ja ne vjerujem da srbi istinski mrze BIH i nesrbe
Ne mrze BiH kao BiH (nema se tu sta sta mrziti). Ustvari, morznja mozda nije bas adkevatna rijec, mislim da je mozda termin "daleko im kuca" preciznija definicija, a to sve vuce korjenje iz licnog iskustva.

Mogu dodik i covic vezati zastave jos 100 godina, ali to nece povezati srbe i hrvate ko narod. tadic i josipovic su ko gejevi - non stop se nesto ljubakaju, mediji to pretvaraju u toplu ljubavnu pricu, a onda se napravi anketa (nedavno u srbiji) pa su na top listi "najneomiljenijih naorda" hrvati i albanci na prva dva mjesta - dzaba ljubakanje. A Zasto? pa zato sto je u hrvataskoj i kosovu najvise srbijanaca ostavilo kosti ili dijelove tijela. Bilo ih je i u bih, ali ni blizu ko u hrvatskoj i kosovu.

tvoja teorija ima puno supljina...evo argumenta..

90% mjesta u rs-u nije vidjelo rata niti je bilo ratnih dejstva i stradanja srba u istim,u svim tim mjestima su hrvati i bosnjaci stradali...cemu onda mrznja prema svemu bosanskom u tim mjestima od strane srba :wink:

odgovor u mom prijasnjem postu sa kojim se ne slazes...
vivaldi

#62 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

Skijaš wrote: prošlom je ratu ubijeno 30.000 bošnjačkih civila, deset puta više nego ubijenih Hrvata civila ili ubijenih Srba civila, pa ako bi iko imao razlog da mrzi, to su Bošnjaci, ali evo oni ipak zagovaraju zajedničko društvo. A da su ih političari putem medija filovali drugačijom pričom, sasvim bi sigurno bio i taj njihov odnos prema suživotu bio drugačiji. Lična tragedija ostaje na ličnom nivou, a realno, većina Srba, ogromna većina Srba manjeg entiteta je ipak bila pošteđena te lične tragedije.
Tacno. Bosnjaci su pretrpili ubjedljivo najvecu tragediju, ali su u BiH razlicite narodi ginuli za razlicite ciljeve - o tome se radi. Svaka boscnjacka zrtva je bila za bih, a kod srba je bila za republiku srpsku ili vec kakav drugi naziv. Hrvate necu cak ni da spominjem iako sam 10000% ubjedjen da je glas za nezavisnu Bih kod njih bio samo glas za prelazno rjesenje. Ili je trebala biti konfederacija sa hrvatskom ili komad bih je bio krajnji cilj. Da su ostali u krnjoj jugi bez Hrvatske, bili bi nacionalna manjina jer ih ne bi bilo ni 2%.
zavrzlama

#63 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by zavrzlama »

Svaka boscnjacka zrtva je bila za bih, a kod srba je bila za republiku srpsku ili vec kakav drugi naziv.

budi covjek pa se izjasni je li zrtvovanje za BIH i za rs na istom moralnom i ljudskom nivou....
vivaldi

#64 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:90% mjesta u rs-u nije vidjelo rata niti je bilo ratnih dejstva i stradanja srba u istim

Nisu mjesta viudjela rata, ali jesu ljudi. U svakom ratu vojna policija kupi redom sve preko 18 i niko te ne pita hoces-neces. Pa pogledaj samo broj samobistava - sve ptsp. 4 godine rovova po cijeloj zemlji.

Prije 10-ak godina mi nismo imali ni intreneta, ni kablvoske ni 5 % medija ko danas. U rs-u vjerovatno pola entiteta nije imalo ni signal rtrs-a, pa je opet bila prisutna mrznja. Jbg. ne vjerujem bas da je dobrica cosic isao od kuce do kuce i nagovarao ljude da mrze..
vivaldi

#65 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:
Svaka boscnjacka zrtva je bila za bih, a kod srba je bila za republiku srpsku ili vec kakav drugi naziv.

budi covjek pa se izjasni je li zrtvovanje za BIH i za rs na istom moralnom i ljudskom nivou....
Ubijanja civila su gadost, a srbi su pobili najvise civila i sravniuli bogomolja. To je ono oko cega nema diskusije. O drugim stvarima vec dolazi politika - mislim prije svega na referendum, samo što sada bas i nema smisla oko toga polemisati - to je vec za istoricare.
just principe

#66 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by just principe »

sijaci ljubavi = Fudbaleri

KOLAROV: EDIN MI JE POPUT BRATA

Odbrambeni igrač Manchester Citya Aleksandar Kolarov dao je intervju za zvaničnu stranicu kluba (mcfc.co.uk) u kojem je govorio o prijateljstvu sa Edinom Džekom i Stefanom Savićem, te o ambicijama u dresu građana.
"Kada sam potpisao za City, bio sam prilično usamljen, a onda je klub doveo Edina Džeku u januaru, a poslije njega je stigao i Stefan Savić. Sada, njih dvojica su mi poput braće i uvijek smo zajedno. Dobro je uvijek imati nekoga ko govori tvojim jezikom, ko dolazi sa tvog govornog područja, ko te razumije. Mnogo mi je lakše, a vjerujem da se isto tako osjećaju i Edin i Stefan kojem je ovo prva evropska avantura. Međutim, on ima Edina i mene i sigurno mu je mnogo lakše nego što je meni bilo kada sam tek došao",
BiH-x

#67 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by BiH-x »

Goblin wrote:Klasicna bosanska euforija. Covjek otisao da odradi koncert,da zaradi malo para za stare dane ( neka i je treba,mora se raditi ) a mi odmah od toga pravimo cudo-ljubav,mrznja,pomirenje. Jasta radi. Za pomirenje treba mnogo vise,treba napor cijeloga drustva,pa onda kroz te napore i koncerti i druzenje. Ali bez opste svijesti o pomirenju,sve je suplja.
Samo ovi sto se u vezi pomirenja pouzdaju u mladje generacije,su se dobro zajebali. Moje generacije su odrasle u bratstvu i jedinstvu u zakonskom prisiljavanju na bratstvo i jedinstvo,u multietnicnom drustvu,nezatrovanom religijskim podjelama i cim smo 90-91 uhvatili prvu priliku, smo se poklali kao vukovi. A nove generacije odrastaju u mrznji u etnickim torovima,u religijskoj indoktrinaciji.Ne mogu se porediti generacije koje su vodile ratove 90-ih sa danasnjima mi smo za ove nove, nesto kao dobrocudni tumor. Danasnji prosjecni 20-godisnjak je svojoj svijesti na nivou najvecih ratnih zlocinaca prosloga rata. Svaka nova generacija je sve extremnija i extremnija.
Nema se tu sta puno ciniti,pokusavati nesto sitno na licnom planu i cekati sudbinu.
Jedini smisleni post na ovoj temi.
Agresivna medijska kampanja kroz medije uz prateća zakonska rješenja kojim se sankcioniše širenje međuetničke mržnje, bi u roku od nekoliko mjeseci u velikoj mjeri eliminisala problem
:lol: :lol:
Last edited by BiH-x on 27/11/2011 15:29, edited 2 times in total.
BiH-x

#68 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by BiH-x »

...

Jeste li neki od vas ikada proveli neko vrijeme u jednom srpskom selu u RS-u? Pobogu, tamo Bosnjake jos uvijek nazovu Turcima :-) Nisu ni mediji ni Dodik ni Milosevic krivi za mrznju Srba u RS-u (i na Balkanu uopste) nego je ta mrznja prenosena s koljena na koljeno...sa vremena na vrijeme taj njihov tank mrznje eksplodira i onda obavezno pogine nekoliko desetine hiljada Bosnjaka, to je vec vidjeno x puta u historiji...

A mi Bosnjaci najozbiljnije mislimo da ce neki pisljivi koncert rijesiti problem :lol:
Last edited by Anonymous on 27/11/2011 16:18, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA pred ban!
Goblin

#69 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Goblin »

Pocetkom rata,u stvari negdje u onim prvim SA previranjima gostovao je profesor Milorad Ekmecic na TVSA i pita ga voditeljica,cini mi se Pejicka :Kao, kada je poceo rat, profesor Ekmecic,mrtvo-hladno odgovara : Ovaj rat je poceo 1804 ,sa Prvim srpskim ustankom. Srbi ne mrze BiH, Srbi ne mrze Bosnu,Srbi cak vole Srpsku Bosnu ali Srbi mrze Turke i 'Turke' . Ta mrznja je duboka i njegovana,nemoguce je jednu mrznju gajenu 200 godina eliminisati za par godina. Vidjeli smo u Titinoj Jugi,za 45 godina se nije uspjela eliminisati a koristile su se pri tome metode i mrkve i stapa a Titin stap je bio tvrd.
Sto kaze kolega Skijas,nekim zakonskim aktima,zabranama,kaznama bi se mozda mogla mrznja dovesti u neku prihvatljivu ,mjeru. Mada ja smatram da je presudna ekonomska situacija. Sto je ekonomska situacija bolja,ljudi su manje raspolozeni za izazivanje sranja ( imaju vise toga da izgube ) ,osim toga bogatiji ljudi su bolji,sretniji,opustenije,nagodniji. Osim ekonomije,bitna je i ravnoteza straha. Tako da kratkorocno trebamo na te dvije stvari bazirati suzivot a ljubav moze doci samo sa vremenom kao u svakom,prisilnom,dogovorenom braku.
Boom71

#70 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Boom71 »

zavrzlama wrote:

ja nikada necu zaboraviti srpske zrtve na strani partizana u II svj.ratu,kao ni bosnjacke koje su se borile za R bih.

u bih je jedina prava strana ona koja se bori za dobrobit svih njenih gradjana,nevezano za vrijeme i trenutak.
BiH-x

#71 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by BiH-x »

Goblin wrote:Pocetkom rata,u stvari negdje u onim prvim SA previranjima gostovao je profesor Milorad Ekmecic na TVSA i pita ga voditeljica,cini mi se Pejicka :Kao, kada je poceo rat, profesor Ekmecic,mrtvo-hladno odgovara : Ovaj rat je poceo 1804 ,sa Prvim srpskim ustankom. Srbi ne mrze BiH, Srbi ne mrze Bosnu,Srbi cak vole Srpsku Bosnu ali Srbi mrze Turke i 'Turke' . Ta mrznja je duboka i njegovana,nemoguce je jednu mrznju gajenu 200 godina eliminisati za par godina. Vidjeli smo u Titinoj Jugi,za 45 godina se nije uspjela eliminisati a koristile su se pri tome metode i mrkve i stapa a Titin stap je bio tvrd.
Sto kaze kolega Skijas,nekim zakonskim aktima,zabranama,kaznama bi se mozda mogla mrznja dovesti u neku prihvatljivu ,mjeru. Mada ja smatram da je presudna ekonomska situacija. Sto je ekonomska situacija bolja,ljudi su manje raspolozeni za izazivanje sranja ( imaju vise toga da izgube ) ,osim toga bogatiji ljudi su bolji,sretniji,opustenije,nagodniji. Osim ekonomije,bitna je i ravnoteza straha. Tako da kratkorocno trebamo na te dvije stvari bazirati suzivot a ljubav moze doci samo sa vremenom kao u svakom,prisilnom,dogovorenom braku.
:thumbup:
Skijaš

#72 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by Skijaš »

Boom71 wrote:
zavrzlama wrote:

ja nikada necu zaboraviti srpske zrtve na strani partizana u II svj.ratu,kao ni bosnjacke koje su se borile za R bih.

u bih je jedina prava strana ona koja se bori za dobrobit svih njenih gradjana,nevezano za vrijeme i trenutak.
Bravo. Pričati protiv Srba kao naroda a ignorisati činjenicu da su Srbi nakon Jasenovca i NDH pokazali snagu i zrelost da odbace projekat Velike Srbije koju su već tada mogli imati, u korist zajedništva i suživota, to je dvolično do kosti.
vivaldi

#73 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

Goblin wrote:Pocetkom rata,u stvari negdje u onim prvim SA previranjima gostovao je profesor Milorad Ekmecic na TVSA i pita ga voditeljica,cini mi se Pejicka :Kao, kada je poceo rat, profesor Ekmecic,mrtvo-hladno odgovara : Ovaj rat je poceo 1804 ,sa Prvim srpskim ustankom. Srbi ne mrze BiH, Srbi ne mrze Bosnu,Srbi cak vole Srpsku Bosnu ali Srbi mrze Turke i 'Turke' . Ta mrznja je duboka i njegovana,nemoguce je jednu mrznju gajenu 200 godina eliminisati za par godina. Vidjeli smo u Titinoj Jugi,za 45 godina se nije uspjela eliminisati a koristile su se pri tome metode i mrkve i stapa a Titin stap je bio tvrd.
ti si kroz primjere opisao ono sto sam ja uopsteno napisao, doduse 5 vijekova turske i par vijekova nakon turske opisuje djelimicno samo odnos na relaciji - bosnjaci/muslimani - srbi, ali u ovom nasem satarasu imas x istorijskih primjera i odnosa srbi-hrvati, hrvati-bosnjaci itd.

slazem se i sa medijima. oni nisu presudni, ali eto bar mogu da ne dolijevaju ulje na vatru.

slazem se i za ekonomiju. ne moze ni tu u ovakvom politickom okruzenju biti spektakularnih rezultata, ali moze puno bolje nego sto je sada, a ekonomija je svima interes.
s obzirom da ovde ne vidim mogucnost ko zna jos koliko godina da se napravi neki kvalitetan politicki dogovor, nekako je logicno da se okrene u pravcu ekonomije.

medjutim, i zato je preduslov neki dogovor koji ce donijeti bar prividnu politicku stabilnost da ne tjeraju investitore.

jedino se u to nadam, da svi sjednu, iskreno se dogovore da se ne mogu dogovoriti, da iskreno kazu da nema sanse da u narendih bar 20 godina neko od njih ostvari svoje duboke teznje i da onda da bar to vrijeme ne gube i da pokusaju uraditi nesto sto je svima u interesu.

svi oni imaju razgovore sa najmocnijim drzavnicima svijeta, svi znaju na cemu su, svi oni znaju da iako postignu bilo kakav dogovor, donesu bilo kakav zakon, cim bi bilo ko od njih osjetio da su se okolnosti promjenile u njegovu korist istog trenutka bi razjebao sve dogovore, ali brate mili u medjuvremenu bar pokusajte poboljsati narodu zivot..
popajic

#74 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by popajic »

@ vivaldi
jedino se u to nadam, da svi sjednu, iskreno se dogovore da se ne mogu dogovoriti, da iskreno kazu da nema sanse da u narendih bar 20 godina neko od njih ostvari svoje duboke teznje i da onda da bar to vrijeme ne gube i da pokusaju uraditi nesto sto je svima u interesu.

svi oni imaju razgovore sa najmocnijim drzavnicima svijeta, svi znaju na cemu su, svi oni znaju da iako postignu bilo kakav dogovor, donesu bilo kakav zakon, cim bi bilo ko od njih osjetio da su se okolnosti promjenile u njegovu korist istog trenutka bi razjebao sve dogovore, ali brate mili u medjuvremenu bar pokusajte poboljsati narodu zivot..
Bogami Vivaldi , sansa da se oni nesto iskreno dogovore je ravna naucnoj fantastici.
Sve da su vecinski dobronamjerni ( a nisu ) , ove "nase" kolovodje su nesposobnjakovici velikog kalibra.
Pa, pogledaj sta je vecina bila prije rata !
Ogromna vecina nije znala voditi ni poveci granap , a kamoli drzavu. Rat ih je "demokratski " ubacio u politiku kao sto plima nanese smece na obalu...naucili plivati , naucili na koje fore padaju podanici i onako nacionalisticki primitivni ipak skontali da su na vrhu samo zahvaljujuci tenzijama medju narodima.
NJIMA rjesenja ne odgovaraju , njih prosperitet drzave i naroda u njoj ne interesuje , jer su se za licni davno pobrinuli...
Oni su ti sijaci mrznje, a od takvih ocekivati fair- play je suludo...na zalost .
vivaldi

#75 Re: Sijači ljubavi i mržnje

Post by vivaldi »

popajic wrote:Bogami Vivaldi , sansa da se oni nesto iskreno dogovore je ravna naucnoj fantastici.
ma svjestan sam i ja toga, to sam i napisao, ali tu malu sansu vidim u tome sto bi to mogao biti i njihov interes.
dosadasnji izbori su pokazali da je narodu maltene isto ko god da je na vlasti, ali nije njima isto - bolje biti vlast nego opozicija, iako su svi oni namireni, ali ipak...

e sad s obzirom da ova kriza ne misli stati i dubioza je sve veca, nisam siguran kako ce trenutna vlast proci na narendim izborima pa mozda izracunaju da je ipak i njihov interes u pitanju. mislim znam da su male sanse, ali jbg.
Post Reply