Hajde ovako,
kako vam nije jasno da ono sto mi nazivamo
bosanskim islamom je ustvari skupina muslimana, koje pod odredjenim geopolitickim, klimatskim, historijskim i sl. uslovima, interpretirala islam i na taj nacin stvorila neke svoje karakteristike.
To je sasvim razumljivo i nikako, nikako nije rijec o ispravnosti, mada se ne iskljucuje da se i o njoj moze pricati, vec o potrebi i nije a priori u suprotnosti s islamom.
Islam ne trazi od nas da se ponasamo kao da smo pali s Marsa vec da zivimo svijet uvazavajuci sve moguce okolnosti u kojim se mozemo naci te nam dalje namece odgovornost da za iste trazimo najbolje moguce rjesenje koje je u skladu s nacelima islama.
Zanemarimo za trenutak pricu koliko ispravno smo mi to u Bosni uradili<<<<<<<<
Isto su kroz histroriju radili perzijanc, arapi, ovi, oni i onda dalje jos kreirali i niz drzava koje u svoj svojoj razlicitosti sasvim razumljivo nude i razlicite interpretacije islama.
Isto kao i za Bosnu necemo ulaziti u pricu koliko ispravno<<<<<<<<<
E ono sto ja nikad necu skontati je kako vi ovo ne vidite????????
Ne mozemo nikako ici u pricu sta je ispravno kad kilometri postove na ovakvim temama otkrivaju da ste ubjedjeni da je postoji samo jedna, ogranicena, pa cak i geografski ogranicena ispravna interpretacija islama.
Max. sam se povukla otkako ste krenuli sa ovakvim temama kao top temama ali dosadili ste mi pravo