Siizam na Face tv i Hayat

Rasprave o vjerskim temama.
moke_31

#401 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by moke_31 »

RNG_25 wrote:
moke_31 wrote:Sad sam pogledo i ne mogu da vjerujem. Ponekad sam znao pogledati neko njegovo predavanje jer ima interesantnih tumačenja Kur'ana i hadisa posebno u konteksu historije i sl. [1] Ali posle ovoga ide na ignor listu.

Ne mogu da vjerujem da jedan ovakav čovjek sebi daje za pravo da tumači događaje iz Bosne i priča o odnosima Bošnjaka i Srba o kojima ne zna apsolutno ništa. Šta on zna o našoj historiji, ko smo mi, o historiji zadnjih 150 godina na ovim prostorima, [2] a da ne govorim o tome šta on zna o Srbima i jesu li oni genocidan narod ili ne?????

Pa zašto ovako priča?
Lik je izgleda sad umislio da će muslimani i pravoslavci činiti neku alijansu pred sudnji dan kojom će poraziti zapadne mračne sille.

Lik je puko skroz :-) :-) :-)
[1] Bitno ti je ko govori, a ne šta govori. Što je prvi, a i posljednji, korak ka ignoranciji.
[2] Pa, odgovor na ovo pitanje zna svako sa imalo znanja. A taj odgovor je negativan.
Salonac idi i spremaj se za njegov posjet Banja Luci, ponovi gradivo 8)
Kikibombona

#402 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Kikibombona »

Ako se ne varam Imran Husein je sunit.....

Imao je jednu odlicnu dijagnozu za ihvanije. Skidam kapu.

A naletio sam i na neke gluparije, ukljucujuci i ove ovdje postavljene...!
moke_31

#403 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by moke_31 »

Kikibombona wrote:Ako se ne varam Imran Husein je sunit.....

Imao je jednu odlicnu dijagnozu za ihvanije. Skidam kapu.

A naletio sam i na neke gluparije, ukljucujuci i ove ovdje postavljene...!
To i on podržava Sisonju?
Kikibombona

#404 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Kikibombona »

moke_31 wrote:
To i on podržava Sisonju?
Ne znam da li podrzava Sisija...

Samo je napisao odlicnu dijagnozu za ihvanije...

"Ustav je potreban radi različitosti. Da nema različitosti, ustav bi bio suvišan. Funkcija ustava je da sačuva ravnotežu i jedinstvo društva i to je ono što ne ide u glupe glave ihvani-muslimana*. Da, to je prava riječ: glupe glave. Uspjeli su (glupe glave) da podijele egipatsko društvo, što nije pošlo za rukom nikom prije njih".

Mada, nije mi jasno kakve veze Imran ima sa ovom temom?
asurbanipal

#405 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by asurbanipal »

:mrgreen:

Opetja033

#406 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote::mrgreen:

Moze li ukratko prijevod? Slab sam sa makedonskim :mrgreen:
Jesam li dobro shvatio da on ovo malo kritikuje sije?
asurbanipal

#407 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
asurbanipal wrote::mrgreen:

Moze li ukratko prijevod? Slab sam sa makedonskim :mrgreen:
Jesam li dobro shvatio da on ovo malo kritikuje sije?

Ukratko: Kaže kod šijja Ehli bejt samo na jeziku, kaže da su izdali Aliju i Huseina, zato se udaraju lancima i plaču (tebtir) i tako će do Sudnjeg dana. Kod bektašijja kaže on, Ehli bejt u srcu... :mrgreen:

Simpatičan je ovaj lik, čini mi se po video-klipovima da je hizmećar u Arabati-Baba tekiji u Tetovu. Inače, imali su dole problema sa vehabijama i sa samom IZ kada su im 2002. godine uzurpirali dio tekijskog kompleksa. Upali vehbosi sa kalašnjikovima dole, IZ Makedonije nije ništa reagovala. Naša IZ je Božija milost kakva je makedonska. Korupcija vlada, imali su proljetos nekih problema i s muftijom...
RNG_25

#408 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by RNG_25 »

moke_31 wrote:Izgleda da se šejh prodao za šaku ruskih "dolara". Trabunja po internetu u korist Srba i omalovažava i relativizira (djelimično i opravdava) genocid u Srebrenici.

Pogledajte ovaj sraman video https://www.youtube.com/watch?v=8OyLnL3gwQU

A ovaj video je pod nazivom Banja Luka Bosnia Conference By Sheikh Imran Hosein, mada nisam siguran da je ovo u Banja Luci snimano ili je najava za posjet Banja Luci.

https://www.youtube.com/watch?v=0yeyCeucH4g

Lik je totalno puko i trabunja bez ikakvog istraživanja, [1] zanemaruje i negira zvaničnu historiju. Mrzi Otomansku imperiju i misli da su oni produžena ruka Dedžala koja je 500 godina ugnjetavala pravoslavcena Balkanu i šire i da je to bilo "sramno" i zaslužuje osudu, jer je njegova nova teorija da će muslimani i pravolavci činiti neku alijansu pred sudnji dan u borbi protiv dedžalovog zapada oličenog u NATO-u.

Ovo trabunjanje na ovim snimcima djeluje kao da mu ga je Dobrica Ćosić lično sastavio i doturio da on samo pročita. Ne bi me čudilo da mu spreme kakvu skripticu i za Banja Luku ako dođe.

Nevjerovatna količina sramne ignorancije, nepripremljenosti, [2] negiranja čak i zvanične općeprihvaćene historije i presude suda U Hagu o Srebrenici od strane ovog kvazišejha je za nepovjerovati.

Ovo djeluje kao nekakva rusko-srpski kontra atak na zapad i NATO preko naših leđa, a što bi u konačnici moglo rezultirati još većom štetom po Bošnjake i širenje istine o Srebrenici i posljednjem ratu, prekrajanju historije Balkana unazad čak 500 godina itd.

Zar nam nije dosta naših domaćih izdajica tipa Babe i Kusturice i njihovih manje bitnih inačica pa nam samo i ovaj idiot treba kojeg, da stvar bude ozbiljnija, prate milioni ljudi u svijetu putem youtuba.

[3] Treba pod hitno alarmirati svjetsku islamsku uleme da osude trabunjaja ovog kretena [4] a sve nama prijateljske islamske države da zabrane njegova predvanja na njihovom teritoriju.
[1] i [2] Šta je tragičnije? Negiranje "zvanične i općeprihvaćene" historije ili smatranje da takva historija postoji i ima veze sa istinom?

[3] je legitiman način djelovanja, a [4] je poziv na cenzuru, mada nikako neočekivano za jednog muslimana i muslimanske "države".
zenit dozic

#409 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zenit dozic »

moke_31 wrote:
Opetja033 wrote:Ker, rusofil, iranoljubac i cetnikoljubac - kvazisejh Imran Hosein otvoreno negira genocid u Srebrenici:
ŠEIK IMRAN HOSEIN: U Srebrenici nije bilo genocida, ne kažnjavajte Srbe kao narod!
Ugledni muslimanski teolog upozorava da ni država Srbija ni bosanski Srbi nisu imali politiku sistematskog uništavanja muslimana i da je zato masakr u Srebrenici, iako strašan, ipak zločin, a ne genocid.

Šeik Imran Hosein, jedan od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa, izjavio je u poruci bosanskim muslimanima da zločin koji se pre 20 godina dogodio u Sreberenici nije genocid.

On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici.

"Sirguran sam, i želim da to podelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i celog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici", kaže on na 4:20 i nastavlja:

"Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade", navodi on dodajući da su takav sistematski genocid isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi.

"Ali pitam vas u Bosni, pre svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno verujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?", kaže šeik Imran Hosein na 6:25 i nastavlja:

"Zar verujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu... Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uveren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude deo državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cele zajednice, cele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne verujem", kaže on.

Šeik Imran Hosein: Rusija je bila mudra što je vetom sprečila usvajanje britanske rezolucije u SB UN

"A saznaćete da pravoslavni hrišćani ne odobravaju to i da žale zbog toga što se desilo u Srebrenici. Onda ne možete da govorite o genocidu. Morati naći ljude odgovorne za taj zločin i njih kazniti, tako je pravo. Ali ne da kažnjavate ceo narod kao kad biste usvojili takvu rezoluciju u Savetu bezbednosti", poručuje šeik Imran Hosein.

"A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije", kaže on i ozbiljno upozorava bosanske muslimane: "Ne primajte smernice iz tržnog centra! Tražite smernice u Kuranu, a ako vam nameću nešto drugo, distancirajte se od takvih!"

Konačno, šeik Imran Hosein se, kao i u svojim prethodnim porukama muslimanima širom sveta, izvinio u ime muslimana za sve zločine koje je Otomanska vršila nad pravoslavim hrišćanima - od danka u krvi preko svega ostalog. I opet je ponovio da Aja Sofiju treba vratiti hrišćanima jer je to hrišćanska crkva.
http://www.kurir.rs/vesti/politika/vide ... ak-1857759

Prije nego se neko pocne ismijavati videu, neka pogleda i video koji je na linku.

Da vidimo, ima li neko nesto lijepo da kaze za ovo djubre sada? Hocete li ga opet citirati?
Sad sam pogledo i ne mogu da vjerujem. Ponekad sam znao pogledati neko njegovo predavanje jer ima interesantnih tumačenja Kur'ana i hadisa posebno u konteksu historije i sl. Ali posle ovoga ide na ignor listu.

Ne mogu da vjerujem da jedan ovakav čovjek sebi daje za pravo da tumači događaje iz Bosne i priča o odnosima Bošnjaka i Srba o kojima ne zna apsolutno ništa. Šta on zna o našoj historiji, ko smo mi, o historiji zadnjih 150 godina na ovim prostorima, a da ne govorim o tome šta on zna o Srbima i jesu li oni genocidan narod ili ne?????

Pa zašto ovako priča?
Lik je izgleda sad umislio da će muslimani i pravoslavci činiti neku alijansu pred sudnji dan kojom će poraziti zapadne mračne sille.

Lik je puko skroz :-) :-) :-)
I ja sam gledao njegova predavanja, i ne mogu vjerovat da jedan tako učen čovjek ovo radi, dno dna, sad ne kontam ko ga je nafilovo ovim informacijama pitanje je, samo i kod mene je pomnožen sa nulom.

PS. @Opetja033 šta ti ovo znači Iranoljubac :?: nešto negativno :?:
Evo i ja volim Iran i Irance, a kako vidim i reis Kavazović, znači li to da sam po defoltu šija i loša osoba :?:
Ludzak

#410 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Ludzak »

Ne stajem u odbrani siita, ni Irana niti govorim da su nam prijatelji. Ali ljudi, do kada cete se mrziti? Do kada cete se razdvajati, djeliti? Od kada religije haraju svijetom, covjecija dobrota stavljena je u drugi plan. Ne gleda se kakav je ko covjek, nego ko je koje vjere. Necete vi daleko dogurati sa takvim razmisljanjem.
Zato ja prezirem religije i te izmisljene ideologije koje zatupljuju narod.
Eto, meni ne smeta sto je bio. Pa sta ako je bio? Niti ste vi veci muslimani od tog siita, niti imate pravo komentarisati o tim stvarima.
Smetaju nam Srbi, smetaju nam Hrvati, smetaju nam siiti... pa dogovorite se sta vam ne smeta.

Da je dosao lik sa pola metra bradom da vam prica o toleranciji, vjeri i kakva je bila Aisa, sigurno se ne bi podigla hajka oko ovogaSamo jos da vam podjele kalasnjikove pa da mozete fino obaviti tu vasu duznost, dzihad.
hillbill

#411 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by hillbill »

bwin wrote:Sramota da su nasi "bosnjacki" mediji sklopili ugovor sa sijama da nam drze predavanja prije sehura i iftara i serviraju pohovani siizam. Na Hayatu predsjednik sitske organizacije mula sadra nam prica o islamu a to je isti covjek koji kaze da su ashabi nevjernici i da je Aisa r.a bludnica itd, a na Face tv onaj celavi a u isto vrijeme cupavi sejh Kukavica prica iskljucivo sitske "poucne price", nigdje nikad nije spomenuo nekog ashaba vec samo imame i iranske ajatolahe. Ovo je sramota cime se puni mozak Bosnjacima koji su suniti u 99% omjeru. Neko treba sasuti ozbiljne rijeci supcima na hajatu i face tv-u ili jednostavno bojkotovati te kanale.

Inace IZ je napravila ramazanski program bolji od onoga sto nam serviraju i ponudila svim kanalima BESPLATNO da ga prikazuju ali oni su odbili, prihvatili su radije šije da ispiraju mozak ionako naivnim i pomalo primitivnim bosnjama!
AA A...NE SMETA TI STO TI 60 PROCENATA ZEMLJAKA NEMA POSAO ......A OVO TI SMETA.....I MISLIS DA NE SPADAS U KATEGORIJU PRIMITIVNIH.
johnlock071

#412 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by johnlock071 »

johnlock071

#413 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by johnlock071 »

hillbill wrote: AA A...NE SMETA TI STO TI 60 PROCENATA ZEMLJAKA NEMA POSAO ......A OVO TI SMETA.....I MISLIS DA NE SPADAS U KATEGORIJU PRIMITIVNIH.
Ko je rekao da mu ne smeta što 60% ljudi nema posao. Jel to znači da mi ništa osim toga na svijetu ne smije smetati? E jesi napredan svaka čast.
johnlock071

#414 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by johnlock071 »

Imran Husejn je odavno na šiitskim tabletama.
Možda su mu dali i ove svete čokolade hahaha.

Šta je problem sa šijama?
To što svoj paganizam, vatropokloništvo, širk, obožavanje imama i nekih ashaba, tekfirenje drugih ashaba, i slično trpaju pod Islam.
arzuhal

#415 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by arzuhal »

Ljudi koji sve ljude jednako trpaju i etiketiraju (vehabije, šiije, sunije, selefije, sufije, mu'tezile...), proglašavaju ih odmah onakvim i onakvim - alaj će se iznenaditi na Sudnjem danu, da Allah sačuva i sakloni!
KUZNETSOV

#416 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by KUZNETSOV »

bwin wrote:Sramota da su nasi "bosnjacki" mediji sklopili ugovor sa sijama da nam drze predavanja prije sehura i iftara i serviraju pohovani siizam. Na Hayatu predsjednik sitske organizacije mula sadra nam prica o islamu a to je isti covjek koji kaze da su ashabi nevjernici i da je Aisa r.a bludnica itd, a na Face tv onaj celavi a u isto vrijeme cupavi sejh Kukavica prica iskljucivo sitske "poucne price", nigdje nikad nije spomenuo nekog ashaba vec samo imame i iranske ajatolahe. Ovo je sramota cime se puni mozak Bosnjacima koji su suniti u 99% omjeru. Neko treba sasuti ozbiljne rijeci supcima na hajatu i face tv-u ili jednostavno bojkotovati te kanale.

Inace IZ je napravila ramazanski program bolji od onoga sto nam serviraju i ponudila svim kanalima BESPLATNO da ga prikazuju ali oni su odbili, prihvatili su radije šije da ispiraju mozak ionako naivnim i pomalo primitivnim bosnjama!
i 15% ateisti :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#418 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Chmoljo »

:shock:

aj slike titami :lol: pa gdje će staviti sliku iz kjafirske video igre kao ilustraciju :lol:
jao_situacije

#419 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by jao_situacije »

ja konto došo čmoljo sa kartama za banoviće :mrgreen:
Ludzak

#420 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Ludzak »

Bili vi šiiti, suniti, aleviti, hanefija, đaba vam. Allah ne postoji ! Allah nikada nije ni postojao.
apsidejzi

#421 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by apsidejzi »

Ludzak wrote:Bili vi šiiti, suniti, aleviti, hanefija, đaba vam. Allah ne postoji ! Allah nikada nije ni postojao.
Image
Ludzak

#422 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Ludzak »

apsidejzi wrote:
Ludzak wrote:Bili vi šiiti, suniti, aleviti, hanefija, đaba vam. Allah ne postoji ! Allah nikada nije ni postojao.
Image
Hvala na citatu od ateiste.
apsidejzi

#423 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by apsidejzi »

Ludzak wrote: Hvala na citatu od ateiste.
Poruka je bitna a ne autor, a poruka se odnosi kako na teiste tako i na ateiste.
sadie_forever

#424 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by sadie_forever »

BiH38 wrote:Potpisujem ovaj problem samo bices iznenadjen koliko bošnjaka ce reci kako je to OK i da su to iranska braca muslimani ( mislim na rafidije ). Bices optuzen da ti filuju glavu neki tamo primitivac Safet Kuduzovic i arapska kompanija. Na zalost dosta se malo prica o ovom problemu u BiH. Zaista mislim da su stvari koje zagovaraju oavkvi ljudi daleko da se moze preci preko toga na racun jedinstva muslimana. IZ pokusava nesto u zadnje vrijeme samo dosta se toga ukorijenilo i po nasim dzematima ovdje u BiH. Te ljude treba razotkrivati i upozoravati na njih.
:zzzz:
johnlock071

#425 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by johnlock071 »

Towelie wrote: Druze, u vreme Omerovog ubistva niti su postojale siije, a ni sunije.
Postojali su druže Perzijanci, vatropoklonici, koji su poraženi od muslimana prihvatili Islam al su cijelo vrijeme do dana današnjeg gledali kako da naude Islamu i muslimanima. Tu su židovi našli plodno tlo. Evo šta ti šija kaže o Omerovom ubici.

Post Reply