Siizam na Face tv i Hayat

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#376 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by mali_milojica »

salik79 wrote: I opet cu citirati Reisa i podvuci najbitnije (s obzirom da je vec na ovoj temi objasnjeno ko i kako je stvorio "selefizam"):

"Nešto kasnije selefizam je tokom XIX i XX stoljeća korišten u procesu razvaljivanja tradicionalnih muslimanskih država: Osmanlijske carevine, Mogulskog carstva, Kadžarske države u Iranu, od strane zapadnih sila i Rusije. Taj proces je iskorišten kao zgodna prilika za unošenje razdora u svijet islama, kako bi se oslabila njegova koheziona snaga koja je povezivala periferiju islamskog svijeta sa centrom islamske države. Oni koji su stvorili selefizam, oni ga i održavaju, koristeći se njime za postizanje svojih ciljeva: vojnih, političkih i ekonomskih."

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... vog-ucenja
I nakon I svjetskog rata,nakon raspada Osmanskog Carstva,nagrađeni su drzavom (Saudijskom Arabijom) od Velike Britanije,Francuske i Amerike i dan danas su njihovi poslusnici.
Nisam na strani ni sunnita niti siija,na strani sam tradicionalnog Bosanskog Islama (neka mi ALLAH oprosti ako sam pogrijesio),onog kojeg mi je prenio otac,a njemu njegov otac,a njemu njegov otac. Taj se razlikuje i od sunnitskog i od siitskog,jer mi ovoliku kolicinu mrznje i nerazumijevanja nikada nismo posjedovali.

Selam Alejkum i lijepo iftarite i neka se Allahova milosti spusti na sviju nas
Last edited by mali_milojica on 10/07/2015 11:07, edited 1 time in total.
Blue1

#377 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Blue1 »

Nema prijatelju 'bosanskog,turskog,arapskog' islama. Islam je jedan. Islam koji se praktikuje u Bosni je sunnijski islam. U cemu se to islam koji se praktikuje u Bosni razlikuje od sunnijskog ?? Pa muslimani u Bosni su pripadnici hanefijskog mezheba i samim tim su i sunnije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#378 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by mali_milojica »

Ma naravno. Jedan je Islam,Jedan je Allah,Muhammed je njegov Poslanik. Znam da smo mi sljedbenici sunnitskog pravca i Hanefijskog mezheba,ali kad vidim kako se na Bliskom Istoku ubijaju muslimani,sunniti siije i obratno,ne znam. Mozda smo mi odrasli u jednom podneblju gdje smo svi sunniti,pa ta klica mrznje kod nas se nije primila,ali je zalosno brat na brata udara.
Za mene licno nema razlike izmedju muslimana u Bosni,Iranu,Indoneziji,Pakistanu,Americi,Saudijskoj Arabiji,Egiptu,Maroku.
Towelie

#379 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Towelie »

Za mene licno nema razlike izmedju muslimana u Bosni,Iranu,Indoneziji,Pakistanu,Americi,Saudijskoj Arabiji,Egiptu,Maroku.
:thumbup: Tako i treba da bude, prijatelju.
RNG_25

#380 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by RNG_25 »

Blue1 wrote:Danas je doslo vrijeme da jednostavno moras reci da si musliman sunnija. Mnoge sekte govore da su muslimani: ahmedije,kuranije,zikri,nacija islama, ibadije... i svi oni govore da su bas oni odabrana skupina i da su na pravom putu. Zato je bitno naglasiti da je neko sunnija ( hanefije, safije, malikije, hanbelije) i da on slijedi Kur'an i sunnet onako kako su to cinile prve generacije muslimana.
Presmiješno. Ti ni ne znaš šta ne znaš.
Blue1

#381 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Blue1 »

RNG_25 wrote:
Blue1 wrote:Danas je doslo vrijeme da jednostavno moras reci da si musliman sunnija. Mnoge sekte govore da su muslimani: ahmedije,kuranije,zikri,nacija islama, ibadije... i svi oni govore da su bas oni odabrana skupina i da su na pravom putu. Zato je bitno naglasiti da je neko sunnija ( hanefije, safije, malikije, hanbelije) i da on slijedi Kur'an i sunnet onako kako su to cinile prve generacije muslimana.
Presmiješno. Ti ni ne znaš šta ne znaš.
Dobro. Tebi tvoje misljenje a meni moje.
Tesla10

#382 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Tesla10 »

Katolik = Pravoslavac
Sunnija = Šijja

I ono što je za pauka normalno, za muhu ni u ludilu nije ni blizu normale ;) .
zvizdan

#383 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zvizdan »

Tesla10 wrote:Katolik = Pravoslavac
Sunnija = Šijja

Ili postavis stvari ovako:

katolik = pravoslavac = krscanin

sunnija = šiija = musliman

Meni ima smisla.
Tesla10

#384 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Tesla10 »

zvizdan wrote:
Sunnija = Šijja

Meni ima smisla.
I na kraju kršćanin = musliman (jedan Bog ali drugi nazivi, skoro pa iste svete knjige, te isto porijeklo religija) :D .
zvizdan

#385 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by zvizdan »

Tesla10 wrote:
zvizdan wrote:
Sunnija = Šijja

Meni ima smisla.
I na kraju kršćanin = musliman (jedan Bog ali drugi nazivi, skoro pa iste svete knjige, te isto porijeklo religija) :D .
Nacelno, sasvim tacno:

jevrej + krscanin + musliman = monoteist

Sad, sto su mnogi nominalni sljedbenici sve tri monoteisticke religije u praksi skloni razlicitim oblicima modernog, tesko im prepoznatljivog, politeizma jeste tema za sebe.
john smith

#386 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by john smith »

Neki od ucesnika u ovoj diskusiji bi se trebali pronaci u ovom tekstu:
Dietrich Bonhoeffer: O GLUPOSTI
Pitajući se kako je moguće da skoro čitava nacija podlegne suludim Hitlerovim idejama, Ditrih Bonhefer, nemački borac protiv nacizma, napisao je ovu analizu fenomena ljudske gluposti.

Glupost je opasniji neprijatelj dobra nego što je zlo. Protiv zla možemo da se bunimo, ono se može razotkriti, u slučaju nužde i sprečiti silom; zlo uvek u sebi nosi i klicu sopstvenog uništenja zato što kod ljudi makar izaziva neprijatnost. Protiv gluposti smo nemoćni. Tu ne možemo ništa da postignemo protestima ili silom; argumenti ne vrede, u činjenice koje govore protiv prethodno oformljenih mišljenja jednostavno niko ne veruje – u takvim slučajevima je glupak čak i kritičan...

Osim toga glupak je, za razliku od zlikovca, u potpunosti zadovoljan samim sobom: da, on je čak i opasan zato što se lako razdraži i prelazi u napad. Stoga moramo biti obazriviji sa glupakom nego sa zlim čovekom. Nikada više ne treba da pokušavamo da glupaka ubedimo argumentima, to je besmisleno i opasno.

Da bismo znali kako da izađemo na kraj s glupošću, moramo da pokušamo da shvatimo njenu suštinu. Jedno je sigurno: ona u suštini nije defekt intelekta, nego ljudskosti. Ima ljudi intelektualno veoma dobro opremljenih, koji su glupi, i intelektualno usporenih koji su sve samo ne glupi. To, na vlastito iznenađenje, otkrivamo u određenim situacijama.

Utisak da je glupost urođena slabost nije tako jak kao onaj da ljude u određenim situacijama načine glupima, tj. da sami dopuštaju da budu zaglupljeni.

I možemo da vidimo da ljudi koji žive odvojeno od ostalih, usamljeni, tu manu ređe poseduju nego ljudi ili grupe ljudi koji imaju potrebu za druženjem ili su na to upućeni.

Čini se, dakle, da je glupost više sociološki nego psihološki problem. Ona je rezultat delovanja izvesnih istorijskih okolnosti na čoveka, psihološki fenomen koji prati određene spoljašnje prilike.

Ako to razmotrimo malo detaljnije, pokazuje se da svaki jak spoljašnji razvoj sile političkog ili verskog tipa pogađa veliki broj ljudi glupošću. Da, to gotovo zvuči kao neki socio-psihološki zakon. Moć jednih zavisi od gluposti drugih. Nikada, međutim, neke ljudske sposobnosti, na primer intelektualne, ne bivaju umanjene niti nestaju, već preovlađujući utisak koji razvoj moći ostavlja na određene ljude oduzima njihovu samostalnost – oni, manje ili više nesvesno, odustaju od samostalnosti u situaciji u kojoj se nalaze.

Činjenica da je glupak često i tvrdoglav, ne sme da nas zavede da poverujemo da je samostalan. Već u razgovoru s njim primećujemo da nemamo posla s njim lično, već sa sloganima, parolama itd. koji su ga potpuno zarobili. On je zaposednut, zaslepljen, zloupotrebljen i zlostavljan u čitavom svom biću. On je pretvoren u instrument bez volje i tako je u stanju da čini sve moguće zlo a istovremeno nije u stanju da ga spozna kao zlo. Ovde leži opasnost od demonske zloupotrebe, koja čoveka može zauvek da uništi.

Ditrih Bonhefer (Dietrich Bonhoeffer; 1906 – 1945)
nemački sveštenik, teolog, antinacistički disident.
Suprostavljajući se nacističkoj diktatuti, pre svega Hitlerovim programima eutanazije i genocidu nad Jevrejima, uhapšen je aprila 1943. i sproveden u koncentracioni logor. Obešen je 9. aprila 1945
Tesla10

#387 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Tesla10 »

Dobar tekst. Nisam se hvala Bogu pronašao u njemu :mrgreen: . Ili je i taj tekst test? Hmmmmmm the truth is out there.
Opetja033

#388 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Opetja033 »

Ker, rusofil, iranoljubac i cetnikoljubac - kvazisejh Imran Hosein otvoreno negira genocid u Srebrenici:
ŠEIK IMRAN HOSEIN: U Srebrenici nije bilo genocida, ne kažnjavajte Srbe kao narod!
Ugledni muslimanski teolog upozorava da ni država Srbija ni bosanski Srbi nisu imali politiku sistematskog uništavanja muslimana i da je zato masakr u Srebrenici, iako strašan, ipak zločin, a ne genocid.

Šeik Imran Hosein, jedan od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa, izjavio je u poruci bosanskim muslimanima da zločin koji se pre 20 godina dogodio u Sreberenici nije genocid.

On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici.

"Sirguran sam, i želim da to podelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i celog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici", kaže on na 4:20 i nastavlja:

"Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade", navodi on dodajući da su takav sistematski genocid isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi.

"Ali pitam vas u Bosni, pre svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno verujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?", kaže šeik Imran Hosein na 6:25 i nastavlja:

"Zar verujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu... Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uveren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude deo državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cele zajednice, cele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne verujem", kaže on.

Šeik Imran Hosein: Rusija je bila mudra što je vetom sprečila usvajanje britanske rezolucije u SB UN

"A saznaćete da pravoslavni hrišćani ne odobravaju to i da žale zbog toga što se desilo u Srebrenici. Onda ne možete da govorite o genocidu. Morati naći ljude odgovorne za taj zločin i njih kazniti, tako je pravo. Ali ne da kažnjavate ceo narod kao kad biste usvojili takvu rezoluciju u Savetu bezbednosti", poručuje šeik Imran Hosein.

"A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije", kaže on i ozbiljno upozorava bosanske muslimane: "Ne primajte smernice iz tržnog centra! Tražite smernice u Kuranu, a ako vam nameću nešto drugo, distancirajte se od takvih!"

Konačno, šeik Imran Hosein se, kao i u svojim prethodnim porukama muslimanima širom sveta, izvinio u ime muslimana za sve zločine koje je Otomanska vršila nad pravoslavim hrišćanima - od danka u krvi preko svega ostalog. I opet je ponovio da Aja Sofiju treba vratiti hrišćanima jer je to hrišćanska crkva.
http://www.kurir.rs/vesti/politika/vide ... ak-1857759

Prije nego se neko pocne ismijavati videu, neka pogleda i video koji je na linku.

Da vidimo, ima li neko nesto lijepo da kaze za ovo djubre sada? Hocete li ga opet citirati?
DaysleepeR

#389 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by DaysleepeR »

samo bošnjo može mrzit nekog i davati mu pogrdni naziv "šija" a u putu ga sreo nije

a Iran je ovoj zemlji pomogao barem 10 puta više nego Saudija

i ta saudijska pomoć nam je više odmogla nego pomogla
nasa

#390 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by nasa »

A koga ti nazivas bosnjama?
krater

#391 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by krater »

moke_31

#392 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by moke_31 »

Opetja033 wrote:Ker, rusofil, iranoljubac i cetnikoljubac - kvazisejh Imran Hosein otvoreno negira genocid u Srebrenici:
ŠEIK IMRAN HOSEIN: U Srebrenici nije bilo genocida, ne kažnjavajte Srbe kao narod!
Ugledni muslimanski teolog upozorava da ni država Srbija ni bosanski Srbi nisu imali politiku sistematskog uništavanja muslimana i da je zato masakr u Srebrenici, iako strašan, ipak zločin, a ne genocid.

Šeik Imran Hosein, jedan od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa, izjavio je u poruci bosanskim muslimanima da zločin koji se pre 20 godina dogodio u Sreberenici nije genocid.

On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici.

"Sirguran sam, i želim da to podelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i celog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici", kaže on na 4:20 i nastavlja:

"Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade", navodi on dodajući da su takav sistematski genocid isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi.

"Ali pitam vas u Bosni, pre svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno verujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?", kaže šeik Imran Hosein na 6:25 i nastavlja:

"Zar verujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu... Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uveren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude deo državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cele zajednice, cele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne verujem", kaže on.

Šeik Imran Hosein: Rusija je bila mudra što je vetom sprečila usvajanje britanske rezolucije u SB UN

"A saznaćete da pravoslavni hrišćani ne odobravaju to i da žale zbog toga što se desilo u Srebrenici. Onda ne možete da govorite o genocidu. Morati naći ljude odgovorne za taj zločin i njih kazniti, tako je pravo. Ali ne da kažnjavate ceo narod kao kad biste usvojili takvu rezoluciju u Savetu bezbednosti", poručuje šeik Imran Hosein.

"A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije", kaže on i ozbiljno upozorava bosanske muslimane: "Ne primajte smernice iz tržnog centra! Tražite smernice u Kuranu, a ako vam nameću nešto drugo, distancirajte se od takvih!"

Konačno, šeik Imran Hosein se, kao i u svojim prethodnim porukama muslimanima širom sveta, izvinio u ime muslimana za sve zločine koje je Otomanska vršila nad pravoslavim hrišćanima - od danka u krvi preko svega ostalog. I opet je ponovio da Aja Sofiju treba vratiti hrišćanima jer je to hrišćanska crkva.

Prije nego se neko pocne ismijavati videu, neka pogleda i video koji je na linku.

Da vidimo, ima li neko nesto lijepo da kaze za ovo djubre sada? Hocete li ga opet citirati?
Sad sam pogledo i ne mogu da vjerujem. Ponekad sam znao pogledati neko njegovo predavanje jer ima interesantnih tumačenja Kur'ana i hadisa posebno u konteksu historije i sl. Ali posle ovoga ide na ignor listu.

Ne mogu da vjerujem da jedan ovakav čovjek sebi daje za pravo da tumači događaje iz Bosne i priča o odnosima Bošnjaka i Srba o kojima ne zna apsolutno ništa. Šta on zna o našoj historiji, ko smo mi, o historiji zadnjih 150 godina na ovim prostorima, a da ne govorim o tome šta on zna o Srbima i jesu li oni genocidan narod ili ne?????

Pa zašto ovako priča?
Lik je izgleda sad umislio da će muslimani i pravoslavci činiti neku alijansu pred sudnji dan kojom će poraziti zapadne mračne sille.

Lik je puko skroz :-) :-) :-)
Juliuscezar

#393 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Juliuscezar »

Je li ovaj sto je pricao o neophodnosti da Rusija osvoji Istanbul, kako bi mogla izvuci flotu i boriti se protiv Izraela ili nesto tako ?
moke_31

#394 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by moke_31 »

bhnapoleon1 wrote:Je li ovaj sto je pricao o neophodnosti da Rusija osvoji Istanbul, kako bi mogla izvuci flotu i boriti se protiv Izraela ili nesto tako ?
Zar je i takve gluposti valjo?

Poslije oovog videa o Srebrenicu ništa me ne čudi. To je vjerovatno govorio u kontekstu ovog saveza sa pravoslavcima u borbi protiv mračnih sila zapada.
DaysleepeR

#395 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by DaysleepeR »

nasa wrote:A koga ti nazivas bosnjama?
ove što vide kako vehabije pišaju po šijama pa i oni dignu nogu
nasa

#396 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by nasa »

Pa, pomalo je bezveze nazvati narod bosnjama plus sto to nema veze s pravcem u islamu, a istovremeno osudjivati sto isti navodno daju nazive nekom pravcu...Zar bosnje takodjer ne zvuci pomalo pogrdno?Naravno, najvaznije je da to uopce nije istina, nije pogrdan naziv sije i nisu im ga dale vehabije.Radi se opravcu u islamu koji je davno nastao uslijed podjela medju muslimanima....
Juliuscezar

#397 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by Juliuscezar »

moke_31 wrote:
bhnapoleon1 wrote:Je li ovaj sto je pricao o neophodnosti da Rusija osvoji Istanbul, kako bi mogla izvuci flotu i boriti se protiv Izraela ili nesto tako ?
Zar je i takve gluposti valjo?

Poslije oovog videa o Srebrenicu ništa me ne čudi. To je vjerovatno govorio u kontekstu ovog saveza sa pravoslavcima u borbi protiv mračnih sila zapada.
Ne sjećam se je li tacno tako, ali prica u smjeru da Istanbul treba biti ruski (pravoslavni) , da fatih nije osvajač na koga se misli kad se spominje u Kur'anu. Ima na YouTube
RNG_25

#398 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by RNG_25 »

moke_31 wrote:Sad sam pogledo i ne mogu da vjerujem. Ponekad sam znao pogledati neko njegovo predavanje jer ima interesantnih tumačenja Kur'ana i hadisa posebno u konteksu historije i sl. [1] Ali posle ovoga ide na ignor listu.

Ne mogu da vjerujem da jedan ovakav čovjek sebi daje za pravo da tumači događaje iz Bosne i priča o odnosima Bošnjaka i Srba o kojima ne zna apsolutno ništa. Šta on zna o našoj historiji, ko smo mi, o historiji zadnjih 150 godina na ovim prostorima, [2] a da ne govorim o tome šta on zna o Srbima i jesu li oni genocidan narod ili ne?????

Pa zašto ovako priča?
Lik je izgleda sad umislio da će muslimani i pravoslavci činiti neku alijansu pred sudnji dan kojom će poraziti zapadne mračne sille.

Lik je puko skroz :-) :-) :-)
[1] Bitno ti je ko govori, a ne šta govori. Što je prvi, a i posljednji, korak ka ignoranciji.
[2] Pa, odgovor na ovo pitanje zna svako sa imalo znanja. A taj odgovor je negativan.
moke_31

#399 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by moke_31 »

Izgleda da se šejh prodao za šaku ruskih "dolara". Trabunja po internetu u korist Srba i omalovažava i relativizira (djelimično i opravdava) genocid u Srebrenici.

Pogledajte ovaj sraman video https://www.youtube.com/watch?v=8OyLnL3gwQU

A ovaj video je pod nazivom Banja Luka Bosnia Conference By Sheikh Imran Hosein, mada nisam siguran da je ovo u Banja Luci snimano ili je najava za posjet Banja Luci.

https://www.youtube.com/watch?v=0yeyCeucH4g

Lik je totalno puko i trabunja bez ikakvog istraživanja, zanemaruje i negira zvaničnu historiju. Mrzi Otomansku imperiju i misli da su oni produžena ruka Dedžala koja je 500 godina ugnjetavala pravoslavcena Balkanu i šire i da je to bilo "sramno" i zaslužuje osudu, jer je njegova nova teorija da će muslimani i pravolavci činiti neku alijansu pred sudnji dan u borbi protiv dedžalovog zapada oličenog u NATO-u.

Ovo trabunjanje na ovim snimcima djeluje kao da mu ga je Dobrica Ćosić lično sastavio i doturio da on samo pročita. Ne bi me čudilo da mu spreme kakvu skripticu i za Banja Luku ako dođe.

Nevjerovatna količina sramne ignorancije, nepripremljenosti, negiranja čak i zvanične općeprihvaćene historije i presude suda U Hagu o Srebrenici od strane ovog kvazišejha je za nepovjerovati.

Ovo djeluje kao nekakva rusko-srpski kontra atak na zapad i NATO preko naših leđa, a što bi u konačnici moglo rezultirati još većom štetom po Bošnjake i širenje istine o Srebrenici i posljednjem ratu, prekrajanju historije Balkana unazad čak 500 godina itd.

Zar nam nije dosta naših domaćih izdajica tipa Babe i Kusturice i njihovih manje bitnih inačica pa nam samo i ovaj idiot treba kojeg, da stvar bude ozbiljnija, prate milioni ljudi u svijetu putem youtuba.

Treba pod hitno alarmirati svjetsku islamsku uleme da osude trabunjaja ovog kretena a sve nama prijateljske islamske države da zabrane njegova predvanja na njihovom teritoriju.
asurbanipal

#400 Re: Siizam na Face tv i Hayat

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:Ker, rusofil, iranoljubac i cetnikoljubac - kvazisejh Imran Hosein otvoreno negira genocid u Srebrenici:

Ne bih baš rekao da je Iranofil. Imaš video u kojem kritikuje šijje, sunnite, sufije, vehabije. I njegova vizija i pogled na Imama Mehdija a.s. se razlikuje od ši'itske. U jednom videu spominje kako Iran ima iskrivljeno tumačenje Islama i da će ga zbog toga NATO ostaviti da opstane kao krivu verziju Islama jer bi im to odgovaralo. U početku mi je Imran bio korektan, zanimljiv, mogao se pratiti, međutim sa ovim tumačenjem oko Ruma uvukao se u živo blato, a pogotovo mi je počeo padati kada je prije dvije godine objavio video o Konstantinopolju (Istanbulu). Tu je pokazao i izašao sa nepoznavanjem historije, historijskih događaja i dešavanja. Nisam turkofil, niti neki veliki simpatizer Osmanlija, ali treba reći istinu da su određenom vremenskom periodu, u odnosu na druga carstva, kraljevstva, bili jako tolerantni, jedno vrijeme su bili središte civilizacije i različitih kultura. Nažalost, Imran je još u tom videu pokazao svoje osnovno nepoznavanje historijskih činjenica, a da ne govorimo o historijskoj metodologiji.

Vidim da je stručnjak za ekonomska pitanja, školovan je za to, i na tom polju je dobar, imao je dobrih analiza, ali za neke stvari ako već ne zna, neka pročita, neka se raspita. Kvalitet predavanja je počeo značajno opadati poslije njegovog gostovanja u Moskvi (čini mi se prošle godine), sa tumačenjem "muslimanskog saveza sa Rumom" (koliko sam shvatio on pod Rumom smatra Rusiju i ostale pravoslavne zemlje, koje nisu unutar NATO saveza). Izgleda da je pao pod uticaj ruskih obavještajnih službi, a sudeći po posljednjim video uradcima i porukama, i pod uticaj Dobrice Ćosića. Već neko se vrijeme govorilo da bi trebao doći u Banja Luka, nemali broj simpatizera koje ima i u BiH mu je pisao da to ne čini. Zatim su uslijedila neka javljanja putem poruka, a sada i preko ovog videa, zbog čega su se mnogi razočarali...
Post Reply