Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
-
budza
#51 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
ja sam sunit koji svakodnevno radi na zblizavanju sunita sa bracom sijama.
radim na edukativnom planu... govorim o iranu, iranskoj pomoci bosni za vreme i nakon rata... iranskoj pomoci palestini i drugim tzv sunitskim muslimanima.
rusim predrasude koje anglocion mediji svakodnevno nadzidavaju u glavama dobrog dela sunita.
propaganda je ucinila to, da zlocine koje nad muslimanima svakodnevno cine anglocionisti sa svojim aparatima na terenu, budu kod muslimana prihavceni kao paket "za bolje sutra", a iran koji vec 300 godina nikoga nije napao, mi dozivljavamo kao najveceg varvara i neprijatelja sunita i islama u celini.
za mene je nelogicna podela u islamu. sve je ovo puka politika.
meni su i crni i zuti i beli, a i siije, samo braca u veri.
muslimani imaju kitab i to im vodilja treba biti. nikakve siije, suniti i dr... po kitabu smo svi braca.
ujedinjeni smo jaci.
ujedinjene muslimana nema alternativu.
radim na edukativnom planu... govorim o iranu, iranskoj pomoci bosni za vreme i nakon rata... iranskoj pomoci palestini i drugim tzv sunitskim muslimanima.
rusim predrasude koje anglocion mediji svakodnevno nadzidavaju u glavama dobrog dela sunita.
propaganda je ucinila to, da zlocine koje nad muslimanima svakodnevno cine anglocionisti sa svojim aparatima na terenu, budu kod muslimana prihavceni kao paket "za bolje sutra", a iran koji vec 300 godina nikoga nije napao, mi dozivljavamo kao najveceg varvara i neprijatelja sunita i islama u celini.
za mene je nelogicna podela u islamu. sve je ovo puka politika.
meni su i crni i zuti i beli, a i siije, samo braca u veri.
muslimani imaju kitab i to im vodilja treba biti. nikakve siije, suniti i dr... po kitabu smo svi braca.
ujedinjeni smo jaci.
ujedinjene muslimana nema alternativu.
- basicm
#52 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Pa nedavno je kod nas Mula Sadra izdao clanak u kome se sumnja u ispravnost Kur'ana. Znamo da poricu vecinu hadisa takodje. U cemu i na cemu da se ujedinimo onda?
Da nije mozda na Palestini? Necemo ni tu jer biti tvrdoglav ne znaci da si u pravu. Izrael je realnost i ne moze se izbrisati, nego fino za hastal sa ljudima i dogovoriti se.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da nije mozda na Palestini? Necemo ni tu jer biti tvrdoglav ne znaci da si u pravu. Izrael je realnost i ne moze se izbrisati, nego fino za hastal sa ljudima i dogovoriti se.
-
pravimsefrancuz
#53 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Bezveze ti prica pa imas i shija i sufija koji nose duge brade pa i njihov vodja ( nek je Allahovo prokletstvo na njega ) je nosio dugu bradu . Mi se ne mozemo ujediniti vec se mogu samo vratiti vjeri koju je donio nas Poslanik s.a.w.s. a ne na novotarske gluposti kao sto je ona sa krvlju . I jos jednom da ponovim oni su proglasili nas Kuran , znaci svih nas sunnija , laznim . na cemu da se ujedinimo . Oni su za svakog iskrenog sunniju na kufru sve dok se ne pokaju kao onaj Sadr iz Bagdada ( postavio sam link) koji je priznao da je sitska akida zabludabogoljub wrote:Ujedinite se mogu sunnije i shije ali vehabije ne mogu ni skim jer oni uvode nešto što Poslanik nije radio, pokreću ratove protiv tih istih muslimana i vidimo bili oni sunnije ili shije stradaju od bradatih nakaza!!!Poezija wrote:@bogoljub
Kako se ujediniti s nekim koji radi/čini očiglednu novotariju?
Kaže Allah, dželle šanuhu: “Svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.” (Prijevod značenja Rum, 32.) Svaka će skupina govoriti da je istina na njihovoj strani, a da su drugi u zabludi, a Allah, dželle šanuhu, rekao je svome Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem: “Tebe se ništa ne tiču oni koji su vjeru svoju raskomadali i u stranke se podijelili, Allah će se za njih pobrinuti. On će ih o onome što su radili obavijestiti. Ko uradi dobro djelo, bit će deseterostruko nagrađen, a ko uradi rđavo djelo, bit će samo prema zasluzi kažnjen, i neće im se učiniti nepravda.” (Prijevod značenja El-En’am, 159-160.)
Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko uvede nešto novo u našu vjeru, ono što nije od nje, to mu se odbija." (Buhari, br. 2697, i Muslim, br. 1718)
https://www.facebook.com/NotoWahabism/p ... 52/?type=1
-
ex-Efendija
#54 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Siite treba vojno poraziti a onda cemo ih lako ujediniti 
- bogoljub
#55 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Bradate spodobe danas jurišaju na muslimane Iraqa; pritom ubijaju redom i sunnije i shije. Zbog toga su zajedno i zdali fetve i sunnijske i shitske muftije da treba zaustaviti zlo koje u bjesnilu juriša u onom pravcu koji mu je pokazan od strane Arapsko-Američko-Cionističkih nalogodavaca. Samo zajedničkim snagama i sunnija i shija može se dati pravi odgovor dugogodišnjoj patnji na bliskom istoku!ex-Efendija wrote:Siite treba vojno poraziti a onda cemo ih lako ujediniti
-
pasha_stambol
#56 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Djesu te fetve da vidim ???bogoljub wrote:Bradate spodobe danas jurišaju na muslimane Iraqa; pritom ubijaju redom i sunnije i shije. Zbog toga su zajedno i zdali fetve i sunnijske i shitske muftije da treba zaustaviti zlo koje u bjesnilu juriša u onom pravcu koji mu je pokazan od strane Arapsko-Američko-Cionističkih nalogodavaca. Samo zajedničkim snagama i sunnija i shija može se dati pravi odgovor dugogodišnjoj patnji na bliskom istoku!ex-Efendija wrote:Siite treba vojno poraziti a onda cemo ih lako ujediniti
- basicm
#57 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Arapsko-Americko-Cionisticko nije vjerski sufiks, znaci nema veze sa vjerom.
A tu fetvu ni avaz ne moze izmisliti.
A tu fetvu ni avaz ne moze izmisliti.
-
aldinjo
#58 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Najjadnije je kada bogoljub počne tumačiti Islam i još uz to izvrijedža usput.
- AleksoMKD
#59 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Volite se ljudi, bolje je.
-
Poezija
#60 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Za vrijeme Muhameda s.a.v.s, postojao je samo musliman.
Dakle, ja sam musliman, ni suni, šija niti nešto treće, četvrto. Drži se Kur'ana i Sunneta Poslanika Muhameda s.a.v.s i to je to.
Nevjerovatno da se muslimani međusobno biju, kad:
‘Onome ko hotimično ubije vjernika kazna će biti – Džehennem, u kome će vječno ostati; Allah će na njega gnjev Svoj spustiti i prokleće ga i patnju mu veliku pripremiti’. (En-Nisa 93)
Subhan'Allah, da nas Allah dž.š uputi na pravi put.
Dakle, ja sam musliman, ni suni, šija niti nešto treće, četvrto. Drži se Kur'ana i Sunneta Poslanika Muhameda s.a.v.s i to je to.
Nevjerovatno da se muslimani međusobno biju, kad:
‘Onome ko hotimično ubije vjernika kazna će biti – Džehennem, u kome će vječno ostati; Allah će na njega gnjev Svoj spustiti i prokleće ga i patnju mu veliku pripremiti’. (En-Nisa 93)
Subhan'Allah, da nas Allah dž.š uputi na pravi put.