Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

sarajlija80

#26 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by sarajlija80 »

ma ista g..na haman ma care sve sto nije u skladu sa pravim islamom i njeg,paksom praktikovanjem ne moze se smatrati islamom ili djelomi slama,vehabije sije ,rafidije i ostal bagra ....za mene su oni nepijatelji
Temim

#27 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Siizam ima mnogo plemenitu osnovu. To je jedna mnogo dobra religijska misao i logika. A i sunnizam ima dobru logiku kroz Ashabe i Majke Vjernika r.a. Zaista zelim ovim kazati da sam slomio medjusobnu historijsku kletvu Sunija i Siija od Fitne pa sve do dana danasnjeg. Ne kunite vise. Vratit ce se snaga muslimanskom ummetu.
Temim

#28 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Ashabi i Majke Vjernika r.a. sada mirno pocivaju kao i Poslanikova s.a.v.s familija.
Temim

#29 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Takodjer naznacio sam da je svako proklet ko prokune Ashabe r.a. Mjake Vjernika r.a. i Poslanikovu s.a.v.s. familju. Onji su u ovim momentima zasticeni a tesko onima koji ih kunu.
Temim

#30 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Temim »

Slomio sam kletvu izmedju Muavije r.a. i Alija a.s. i obadvoje sam ih blagoslovio da mirno pocivaju a proklet je onaj koji ih kune.
ex-Efendija

#31 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

RahatHurmašica wrote:
sarajlija80 wrote:
RahatHurmašica wrote: vehabiti :-) :-) :-)

ko si ti pa priznaješ ili ne priznaješ? ko si ti da cijeniš šta je ispravno a šta nije?

koliko razreda škole imaš?

uglavnom vise nego ti ,to je moje misljenje i imam pravo na njega ,a iole malo ko je citao i istrazivao islam i zna da su sije pravi neprijatelji pravog islama ,i da rade sve ono sto islamom nije dozvoljeno .
proizvode auta, robote, rakete, brodove.....
sacekaj da zavlada mir u Hilafetu i oko njega, pa ces vidjeti da i muslimani to mogu :izet:
Joe McCarthy

#32 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Joe McCarthy »

sarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
>OMA

Image

ti fakat ne razumješ da sva Islamska kultura počiva na Iranskoj kulturi, od arhitekture, uređenja klergije do administracije država :D
Bosna_ponosna

#33 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Bosna_ponosna »

Joe McCarthy wrote:
sarajlija80 wrote:puuuu sije daleko vam kuca bila cafiri jedni vatropoklonici mamu li vam vasu ko vam kaza put u bosnu .hocete da iskrivite pravi pravac islama e necete bagro perzijska vatropoklonicka necte budite sigurni,sjebali ste irak skroz,,siriju vladate libanonom,jordanom,hocete da unistite pravi suniski jedini prizanti islam i njegov nacin praktikovanja necte moci jer nas je vise ,za mene ste isto kao i jevreji .
>OMA

Image

ti fakat ne razumješ da sva Islamska kultura počiva na Iranskoj kulturi, od arhitekture, uređenja klergije do administracije država :D
Jest, ali to su sve pokupili ranije, šiizam je postao u Iranu državna vjera tek u 16. vijeku. Tu imaš mali anahronizam u razmišljanju. Toliko od mene, a od sarajlije si već odmakao 5 eona u razmišljanju tako da ne očekuj neku komunikaciju, treba čovjek zagledat u dictionary da te dešifrira prvo, pa tek onda opet opsuje šijama majku 7 puta. :D
basicm

#34 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by basicm »

Kakve li se ovdje pilule trose?

Sent from my iPhone using Tapatalk
XXS

#35 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by XXS »

Siije i Sunnije trebaju se ujediniti
Jest, a cetnici i ustase trebaju za istim stolom navijati za BIH u Brazilu.
I Branko-kockica da nam bude novi kalifa.
bogoljub

#36 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Podržavam ovu misao, i samo sa ujedinjenjem shija i sunnija može biti kristalno čisti islam. Oni koji su protiv ove ideje su stvarni neprijatelji muslimana!
ex-Efendija

#37 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

bogoljub wrote:Podržavam ovu misao, i samo sa ujedinjenjem shija i sunnija može biti kristalno čisti islam. Oni koji su protiv ove ideje su stvarni neprijatelji muslimana!
Image

hocemo li i mi morati te se rezemo nakon sto se ujedinimo :-)
bogoljub

#38 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Ne moramo se mi rezati, ako nećemo!
Na kojem si ti nivou dečko, kada gledaš ovo, a ne gledaš na Kiblu, na Pejgambera, na Kitab koji nam je zajednički? Ummet je jedan, musliman je onaj koji priznaje Jednog Boga i priznaje Muhammeda a.s. kao posljednjeg Božijeg poslanika. Jesi li ti to možda protiv jedinstva sunnija i shija?
Last edited by bogoljub on 17/06/2014 14:24, edited 1 time in total.
Poezija

#39 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Poezija »

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Ko uvede u našu vjeru ono što nije od nje, to se odbija.” (Buharija i Muslim)

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je također rekao: “… Najbolji govor je Allahova Knjiga, najbolja uputa je uputa Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, najgore stvari su novine u vjeri, a svaka novotarija je zabluda.“ (Muslim)

“…I ne budite od onih koji Mu druge ravnim smatraju, koji su vjeru svoju razbili i u stranke se podijelili, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.”(Er-Rum, 30:31-32)

:)
bogoljub

#40 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Poezija wrote:Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: “Ko uvede u našu vjeru ono što nije od nje, to se odbija.” (Buharija i Muslim)

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je također rekao: “… Najbolji govor je Allahova Knjiga, najbolja uputa je uputa Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, najgore stvari su novine u vjeri, a svaka novotarija je zabluda.“ (Muslim)

“…I ne budite od onih koji Mu druge ravnim smatraju, koji su vjeru svoju razbili i u stranke se podijelili, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.”(Er-Rum, 30:31-32)

:)
Bravo! Upravo zbog ovoga je potrebno da se ujedinimo!!!
Joe McCarthy

#41 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Joe McCarthy »

RahatHurmašica wrote:
ex-Efendija wrote:
Nemam obicaj da se kladim ali, vidjecews da ce Hilafet postojati i za 3 mjeseca, i za 3 godine i puno duze :) . Ni siiti, ni anglocionisti vise ne mogu zaustaviti volju muslimana.
hoćeš reći radikalnog, nepismenog i nadasve zaostalog dijela muslimana.
Ovo.
Joe McCarthy

#42 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Joe McCarthy »

Bosna_ponosna wrote: Jest, ali to su sve pokupili ranije, šiizam je postao u Iranu državna vjera tek u 16. vijeku. Tu imaš mali anahronizam u razmišljanju. Toliko od mene, a od sarajlije si već odmakao 5 eona u razmišljanju tako da ne očekuj neku komunikaciju, treba čovjek zagledat u dictionary da te dešifrira prvo, pa tek onda opet opsuje šijama majku 7 puta. :D
On više Irance napada sa etničko historijskog nivoa nego spiritualnog, i obračao sam se navedenom gospodinu iz te perspektive.

Da ima samo jednostavna činjenica, u Islamskom svijetu ne postoji "Islamska civilizacija", samo postoji Iranska civilizacija koja je u različitim stepenima adaptirana od muslimanskih naroda.

Tuga je kad neko pljuje Irance, a moli se u hramovima koji su bazirani na njihovoj arhitekturi, hoće neke emirate koji su ponovo bazirani na Iranskim satrapijama, hoće islamsku kultururu i literaturu koja je doslovno arabizirana verzija Iranske. :roll:
Poezija

#43 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by Poezija »

@bogoljub

Kako se ujediniti s nekim koji radi/čini očiglednu novotariju?

Kaže Allah, dželle šanuhu: “Svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.” (Prijevod značenja Rum, 32.) Svaka će skupina govoriti da je istina na njihovoj strani, a da su drugi u zabludi, a Allah, dželle šanuhu, rekao je svome Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem: “Tebe se ništa ne tiču oni koji su vjeru svoju raskomadali i u stranke se podijelili, Allah će se za njih pobrinuti. On će ih o onome što su radili obavijestiti. Ko uradi dobro djelo, bit će deseterostruko nagrađen, a ko uradi rđavo djelo, bit će samo prema zasluzi kažnjen, i neće im se učiniti nepravda.” (Prijevod značenja El-En’am, 159-160.)

Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko uvede nešto novo u našu vjeru, ono što nije od nje, to mu se odbija." (Buhari, br. 2697, i Muslim, br. 1718)
ex-Efendija

#44 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

bogoljub wrote:Ne moramo se mi rezati, ako nećemo!
Na kojem si ti nivou dečko, kada gledaš ovo, a ne gledaš na Kiblu, na Pejgambera, na Kitab koji nam je zajednički? Ummet je jedan, musliman je onaj koji priznaje Jednog Boga i priznaje Muhammeda a.s. kao posljednjeg Božijeg poslanika. Jesi li ti to možda protiv jedinstva sunnija i shija?
siiti se vec uveliko ujedinju sa anglocionistama protiv muslimana:

Moguća saradnja SAD i Irana:

http://www.dw.de/obama-šalje-specijalce ... 87-html-cb

jos kada bi neko ovim mamlazima sa njemackog propagandnog portala www.dw.de uspio objasniti na se nasa slova čćžđš ne treba koristiti u url-ovima, i to bi bio napredak :skoljka:
bogoljub

#45 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Poezija wrote:@bogoljub

Kako se ujediniti s nekim koji radi/čini očiglednu novotariju?

Kaže Allah, dželle šanuhu: “Svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.” (Prijevod značenja Rum, 32.) Svaka će skupina govoriti da je istina na njihovoj strani, a da su drugi u zabludi, a Allah, dželle šanuhu, rekao je svome Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem: “Tebe se ništa ne tiču oni koji su vjeru svoju raskomadali i u stranke se podijelili, Allah će se za njih pobrinuti. On će ih o onome što su radili obavijestiti. Ko uradi dobro djelo, bit će deseterostruko nagrađen, a ko uradi rđavo djelo, bit će samo prema zasluzi kažnjen, i neće im se učiniti nepravda.” (Prijevod značenja El-En’am, 159-160.)

Od Aiše, radijallahu anha, prenosi se da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Ko uvede nešto novo u našu vjeru, ono što nije od nje, to mu se odbija." (Buhari, br. 2697, i Muslim, br. 1718)
Ujedinite se mogu sunnije i shije ali vehabije ne mogu ni skim jer oni uvode nešto što Poslanik nije radio, pokreću ratove protiv tih istih muslimana i vidimo bili oni sunnije ili shije stradaju od bradatih nakaza!!!
https://www.facebook.com/NotoWahabism/p ... 52/?type=1
bogoljub

#46 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

ex-Efendija wrote:
bogoljub wrote:Ne moramo se mi rezati, ako nećemo!
siiti se vec uveliko ujedinju sa anglocionistama protiv muslimana:

Moguća saradnja SAD i Irana:

http://www.dw.de/obama-šalje-specijalce ... 87-html-cb

jos kada bi neko ovim mamlazima sa njemackog propagandnog portala http://www.dw.de uspio objasniti na se nasa slova čćžđš ne treba koristiti u url-ovima, i to bi bio napredak :skoljka:
Ako budu surađivali to je zato što su pprimorani, nemaju izlaza. a do sada se zna s kim su surađivali...samo u Siriji su potrošili 1,7 milijardi dolara, prema njihovom priznanju to su dali za ''opozicione snage'', i razne idiše....
ex-Efendija

#47 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by ex-Efendija »

muslimani (suniti) i siiti su vec bili ujedinjeni u proslom Hilafetu pa su siiti stalno dizali ustanke i pobune i zabijali noz u ledja muslimanima. sad ja tebe pitam, trebaju li nam siiti u novom Hilafetu?
bogoljub

#48 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Ako će Zarkavi pokojni i slični njemu organizovati islamsku državu onda teško se svim muslimanima!
pravimsefrancuz

#49 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by pravimsefrancuz »

] .[/quote]

proizvode auta, robote, rakete, brodove.....[/quote]
Ama sta ce im . Nece ih auta spasiti dzehenema :lol: Shije su otpadnici od vjere , jedine ispravne u Allaha dz.sh i kao takvima ih treba smatrati . Doduse neki su promislili glavom pa se pokajali. http://www.preporod.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3025
P¨rihvatiti kao vjernike sije je kufr prema idzmi svih ucenjaka tako da pomirenja sa njima nema dok ne prihvate Islam a ostave kufr . U Kuranu fino stoji da su zene Poslanikove majke vjernika a oni dvije od njegovih zena maltene nazivaju kurvama , Omera r.a. i Ebu Bekra r.a nazivaju kafirima a svojih nakvih 12 imama porede sa poslanicima .Boze me sacuvaj od takvih . Doduse ova tema je mogla biti na religiji . Interesantno je to da IZ zatvra neka udruzenja sunija a shitska ne dira a oni nam se rugaju u lice i kazu da ovaj Kuran sto mi iz njega ucimo je lazan i da mi zivimo u zabludi . Da tako nesto reknes u Iranu o nevjerniku Homeiniju visio bi odmah , recimo jedan sunnit da to kaze , ako ih jos ima u Iranu
bogoljub

#50 Re: Siije i Sunnije trebaju se ujediniti

Post by bogoljub »

Ma ja mislim da se ti praviš francuz!!!
Post Reply