Sihirbazi

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Great Cornholio

#76 Re: Sihirbazi

Post by Great Cornholio »

pametna_glupost wrote:
Pa da, na to sam i ja isao. Sve sto je dobro dolazi od nas, iznutra a sve sto je zlo dolazi od dzina/sejtana/koneizmahale, izvana. aha sta ima :-)

Sve što je dobro može dolaziti od nas, od drugih ljudi, od onog što je dobro oko nas, i sve je to "vidljivo", a može nam neko dobro doći i od Boga.
Sve što je zlo može dolaziti od nas, od drugih ljudi ili od nečeg lošeg iz naše okoline, i sve je to "vidljivo", a zlo nikada ne može doći od Boga, i zato je ovo sujevjerje sa džinima, koji nas mogu opsjedati, uzimati kontrolu nad nama i tjerati da činimo zlo, neodrživo, jer kad bi to bila istina Bog bi bio kriv za ono loše što nam se dešava, jer On je sve stvorio.
Great Cornholio

#77 Re: Sihirbazi

animals wrote:Mislim da se to sve skupa zove STRAH..to ti je jace od svega...to je ono sto vecinu ljudi drzi pod kontrolom, i STRAH je stvarni vladar svega, osim ludaka, jer oni nemaju STRAHA, oni se ne boje nicega, jer im je unisten jedan od osnovni osjecaja kod covjeka...dakle stvarno BOG je STRAH...
Pogrešno je vjerovati u Boga iz straha, motivacija za vjeru u Boga bi trebala biti ljubav prema svemu što je dobro, a i želja da se ono što je loše "popravi", a plašiti se treba realnih stvari koje nam mogu nauditi, sihiri ne mogu, to ne postoji, to je sujevjerje nastalo iz straha i neznanja.
Great Cornholio

#78 Re: Sihirbazi

Ljudi, ne plašite se ba onoga što vam ne može nauditi, a protiv sujevjerja efikasan je i smijeh

:lol:

:run:
animals

#79 Re: Sihirbazi

Post by animals »

Great Cornholio wrote:
animals wrote:Mislim da se to sve skupa zove STRAH..to ti je jace od svega...to je ono sto vecinu ljudi drzi pod kontrolom, i STRAH je stvarni vladar svega, osim ludaka, jer oni nemaju STRAHA, oni se ne boje nicega, jer im je unisten jedan od osnovni osjecaja kod covjeka...dakle stvarno BOG je STRAH...
Pogrešno je vjerovati u Boga iz straha, motivacija za vjeru u Boga bi trebala biti ljubav prema svemu što je dobro, a i želja da se ono što je loše "popravi", a plašiti se treba realnih stvari koje nam mogu nauditi, sihiri ne mogu, to ne postoji, to je sujevjerje nastalo iz straha i neznanja.
Da. ljubav prema bliznjem bi trebala biti motivacija vjere u Boga..ljubav prema svemu..ali kad bi samo dobri ljudi vodili religije, onda ne bi bilo straha od loseg..nazalost, ljudi koji vode religije su samo ljudi i zato su vecinom religije izvor zla, a ne onoga cemu su namjenjene..Bog kako ga vide ljudi sigurno ne egzistira..povijest nas uci, ali nikako da nauci..
Great Cornholio

#80 Re: Sihirbazi

animals wrote:
Great Cornholio wrote:
Da. ljubav prema bliznjem bi trebala biti motivacija vjere u Boga..ljubav prema svemu..ali kad bi samo dobri ljudi vodili religije, onda ne bi bilo straha od loseg..nazalost, ljudi koji vode religije su samo ljudi i zato su vecinom religije izvor zla, a ne onoga cemu su namjenjene..Bog kako ga vide ljudi sigurno ne egzistira..povijest nas uci, ali nikako da nauci..
Bog egzistira neovisno od toga kako ga ljudi vide, to što su loši oni koji zloupotrebljavaju Njegovo ime ne znači da je On loš.
Povijest nas uči tome da su se ljudi uvijek više voljeli klanjati ovozemaljskim "bogovima", i zbog toga smo svi zajedno patili, patimo i patićemo sve dok Bog prestane da poštuje našu slobodnu volju i svima nam pravedno " presudi".
Do tada, od zla se moramo braniti sami, ili uz pomoć Boga, jer hoće On pomoći ako mu dozvolimo :)
Ansarullah

#81 Re: Sihirbazi

Post by Ansarullah »

Esselamu alejkum,

Da vratimo temu na njen kurs...

Sto se sihira i sihirbaza tice, oni su realnost, na zalost. Sihirbaz je osoba koja sklapa ugovor sa dzinnima (sejtanima) prema kojem dzinni pribavljaju informacije o osobama koje dolaze kod sihirbaza, dok sa druge strane sihirbazi putem sihira omogucavaju dzinnima ulazak u covjeka...

Pa cete mnogo puta cuti kako je neko otisao nekom "hodzi", zeni, gatari i sl. te ta osoba sve pogodila o doticnom nesretniku (detalji njegovog zivota i zasto je dosao,...), sto ima za cilj da nesretnog covjeka zadivi i da on ukaze puno povjerenje toj osobi, jer eto ona sve zna, pa mu moze i pomoci.

Medjutim, stvar moze biti samo gora. Tada sihirbaz putem sihira salje grupu dzinna u doticnu osobu, da kao izlijece ili uklone nekakve smetnje koje su tu bile, pa u slucaju da je osoba imala od ranije problem sa dzinnima ili sihirom, moze se desiti da ti dzinni otjeraju vec postojece koji su prouzrokovali odredjeni problem, a moze se isto tako desiti da ostanu stari i dodju i ovi novi, sto kplmikuje situaciju.

Petljati sa tim stvarima, saradjivati sa dzinnima je u islamu veliki grijeh koji izvodi iz vjere. Nemamo se mi sta sa njima petljati niti od njih usluge koristiti.

Ako neka osoba ima problem, jedini ispravan nacin lijecenja je onaj koji nam je preporucio Allahov Poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi we sellem, a to je lijecenje Kur'anom (rukja).

Nema nikakvih gatki, proricanja, trazenja nekakvih cudnih stvari da bolesna osoba uradi i sl. Dovoljno je samo da bolesna osoba dodje i da se uci Kur'an te da se tako vidi da li postoji problem sa dzinnima tj. sihirima.

Dzinni u covjeka mogu uci sami, i tada kazemo na je ograjisao, a to se desi kada npr. stane na neku necistocu (mokraca, mrve, kost, nokti, krv,...) gdje se dzinni inace okupljaju, te time postanu agresivni i napadaju covjeka. Takodje ulaze kako smo vec pomenuli i uz pomoc sihirbaza, koji im taj ulazak olaksava praveci sihire i poturajuci to odredjenoj osobi.

Dzinni vole boravak u ljudskom tijelu, jer je covjek stvoren u najljepsem obliku, tako da oni pate da budu kao mi, a sa druge strane, dzinni nikako ne mogu da uzivaju u raznim haramima u punom smislu, osim ako je u covjeku, pri cemu i on uziva u svakom haramu kojeg taj covjek cini i to ga ucvrscuje da ostane u njemu.

Inace, licno jedno 15-tak godina ucim rukje i pokusavam pomoci oboljelim od sihira i dzinnskih napada i tokom ovog perioda je zaista bilo vise nego zanimljivih i upecatljivih slucajeva, koji se uz Allahovu pomoc uvijek dobro zavrse, jer na kraju je samo oslonac na Allaha i On je Taj koji pomaze i lijeci.

Siroka tema, a o njoj u detalje mozete procitati, saznati i nauciti na sljedecem linku:

http://www.lijecenjekuranom.overblog.com/
Zatamnjena stakla

#82 Re: Sihirbazi

Post by Zatamnjena stakla »

Great Cornholio wrote:
Sorel wrote:Mogu li se sutra ošišat'?
Nemoj sutra, dok ne ugrije bolje da imaš više kose na glavi.
Šta ću sa viškom kose? Kome ću je bacit pod noge?
theTruePath

#83 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

A sta cemo s onima koji misle da vidjjaju prikaze mrtvih ljudi? i to su cinjenice,dogadja se.Kako islam objasnjava?
Zatamnjena stakla

#84 Re: Sihirbazi

Ti su ludi :mrgreen:
theTruePath

#85 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

Sorel wrote:Ti su ludi :mrgreen:

Nisu ludi,moj amidza je ljekar,covjek sav svoj.I kune se svim da je vidio nesto jasno
Zatamnjena stakla

#86 Re: Sihirbazi

Šta je vidio?
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#87 Re: Sihirbazi

Post by UltrasNaBaterije »

@pametna_glupost

Tvoje pitanje je ima li čovjek slobodnu volju?

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=39001

nadam se da ćeš naci odgovor ovdje. :)
theTruePath

#88 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

Sorel wrote:Šta je vidio?
Osobu koja je nastala iz svijetla i nestala u svijetlu
animals

#89 Re: Sihirbazi

Post by animals »

theTruePath wrote:
To je sigurno Nikola Tesla, glavom i bradom bio :D
theTruePath

#90 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

Mi u porodici vjerujemo dzin
animals

#91 Re: Sihirbazi

Post by animals »

I moja baba je vjerovala da je svecenik svetac, ali ja ne vjerujem..jer je dokazano da nije..znaci dokaz je najrelevantniji izvor necega..
theTruePath

#92 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

cuj svetac,moja nana Bogami znala da je hodza samo covjek :D
animals

#93 Re: Sihirbazi

Post by animals »

theTruePath wrote:cuj svetac,moja nana Bogami znala da je hodza samo covjek :D
A kako covjek moze tog dzina otjerati..objasni mi..
theTruePath

#94 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

Pomocu Boga?
animals

#95 Re: Sihirbazi

Post by animals »

theTruePath wrote:Pomocu Boga?
Znaci mora biti taj covjek poseban, sto otjera dzina..nesto kao svetac..jer ti ne mozes, ja ne mogu..ko moze, koji ljudi..
theTruePath

#96 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

Mogu i ja,mozes i ti,nauci
animals

#97 Re: Sihirbazi

Post by animals »

theTruePath wrote:Mogu i ja,mozes i ti,nauci
I jesi nekad nekoga izljecio..posto posjedujes natprirodne moci..
fatamorgana

#98 Re: Sihirbazi

Post by fatamorgana »

theTruePath wrote:
mozda vam je slaba sijalica u kuci ....
theTruePath

#99 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

animals wrote:
theTruePath wrote:Mogu i ja,mozes i ti,nauci
I jesi nekad nekoga izljecio..posto posjedujes natprirodne moci..
Nisam ,nemam zivaca da ucim
theTruePath

#100 Re: Sihirbazi

Post by theTruePath »

odgovor?
Locked