Siguran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Harrys

Post by Harrys »

mIRCerka wrote:
nemoj vise trenirati Sah, isrcpljuje te :D
:D Nisam ja tvoj drugar koji trenira sah. :D Trenirao sam do 15 godine,kad sam poceo da otkrivam pojase nevinosti. :D :D
SENZIBILNI GRUBIJAN

Post by SENZIBILNI GRUBIJAN »

clone033 wrote:djecaci, previse puta ste gledali Rane, hajde malo ohladite sa takvim filmovima, uzmite komediju pa se malo na to furajte.

Vjezbate pred ogledalom kako povuci na nekog pistolj, a kad vas neko mrsne usutite. Da bi povukao na nekog pistolj, trebas imati neke predispozicije, a ti za racunarom ih sigurno nemas, zato zatvori ovu temu, furaj po kuci sa igrackom od pistolja i suti da te ko ne cuje.
Uzitak je citati te dok projiciras svoju licnost, svoje strahove i svoje omiljene igrice. Imas li jos toga? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Harrys wrote:
mIRCerka wrote:
nemoj vise trenirati Sah, isrcpljuje te :D
:D Nisam ja tvoj drugar koji trenira sah. :D Trenirao sam do 15 godine,kad sam poceo da otkrivam pojase nevinosti. :D :D
:lol: sram te bilo, poceo si kao mladji maloljetnik :lol:

@GAZDA,
stavi ruku na srce i reci ko je kriv za sadasnju situaciju nesigurnosti?
sami smo to sebi dozvolili...da smo probleme sjekli na pocetku, sve bi bilo drugacije...
sada, kada je sve to procvjetalo, mozemo mahati usima....
clone033

Post by clone033 »

SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:
clone033 wrote:djecaci, previse puta ste gledali Rane, hajde malo ohladite sa takvim filmovima, uzmite komediju pa se malo na to furajte.

Vjezbate pred ogledalom kako povuci na nekog pistolj, a kad vas neko mrsne usutite. Da bi povukao na nekog pistolj, trebas imati neke predispozicije, a ti za racunarom ih sigurno nemas, zato zatvori ovu temu, furaj po kuci sa igrackom od pistolja i suti da te ko ne cuje.
Uzitak je citati te dok projiciras svoju licnost, svoje strahove i svoje omiljene igrice. Imas li jos toga? :D
Ma maca ja strahova nemam, a da bi ti volio biti neko drugi to je ocito iz tvoje teme, samo ti opet ponavljam, moras za to imati neke predispozicije, a ti to ocito nemas.
E sada druga stvar, malo se razilazis u svojim postovima, prvo je bila kafana, pa onda nije kafana. Na kraju ce ispasti da je to stomatoloska ordinacija koja lakira auta.
Zato hajde fino zatvori temu, ako mozes pomoci tetki Zilhi pomozi, ako ne mozes idi igraj se sa svojim igrackama.
Harrys

Post by Harrys »

mIRCerka wrote:[
:lol: sram te bilo, poceo si kao mladji maloljetnik :lol:

..
:D Ma kakvi ba,trebalo je jos dugo da se nadje pravi kalauz. :D :D
claybrain

Post by claybrain »

SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:Ocigledno smatrate da je smrtni grijeh imati pistolj u cilju samodobrane i da je krivica iskljucivo moja sto radim odredjeni posao i izlazim na odredjena mjesta. U cilju kristaliziranja pomenutog problema cu pokusati biti malo jasniji. Zakoniti sam djelimicni vlasnik jedne radnje na Ilidzi koja radi punom i sve bi bilo kao u raju da nam se na kosti nisu navalili sandzaklije koji nam traze reket, 3000 km mjesecno! Ovo su vrlo opasni momci i poznati su u Sarajevu kao momci sa kojima se nije igrati. Prvi put kada su dosli traziti reket moj partner je odbio rekavsi da mi ne mozemo davati tolike pare jer nama onda skoro nista i ne ostaje..iste noci su ga maskirani momci zaustavili, s pistoljima istjerali iz auta i natjerali ga da radi sklekove dok su mu se pisali po glavi. :x Dan poslije su dosli i radnica je u silnom strahu njima dala citav dnevni pazar. Znaci nemam puno izbora, mogu zatvoriti radnju, zvati policiju i pozdraviti se onda sa lokalom jer ce je u tom slucaju hajvani garant razlupati ili spaliti, i mogu se uzdati u sebe i u par svojih odanih jarana, pokazati zube i rizikovati svoj i njihove zivote. Da napomenem, vec sam zatvorio jednu radnju na Grbavici zbog istih stvari.

I nemojte mi molim vas vise soliti pamet kako ja izlazim na mjesta gdje ne treba izlaziti ili kako sam ja taj koji trazi belaja! :x Za mene je svako mjesto u gradu mjesto eventualnog belaja.
meni nije jasno ko dozvoljava sandzaklijama da se useljavaju u ovaj grad i drzavu?!

mislim, jasno mi je da imaju ogroman lobi, ali zar ne postoje regulacije za strance, jer to su stranci? treba nam strana policija i jaci imigracioni zakoni jer ocito smo postali raj za siptare i sandzaklije.

ja licno mislim da ih treba ubijati, genocid ne bi bila losa opcija jer na kraju krajeva ipak su se pokazali da to zasluzuju.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

claybrain wrote: meni nije jasno ko dozvoljava sandzaklijama da se useljavaju u ovaj grad i drzavu?!

mislim, jasno mi je da imaju ogroman lobi, ali zar ne postoje regulacije za strance, jer to su stranci? treba nam strana policija i jaci imigracioni zakoni jer ocito smo postali raj za siptare i sandzaklije.

ja licno mislim da ih treba ubijati, genocid ne bi bila losa opcija jer na kraju krajeva ipak su se pokazali da to zasluzuju.
oooooooooooooooooooo
sad si zapoceo 3.svj.rat :evil:

sad ces vidjeti napada :D
daredevil

Post by daredevil »

mIRCerka wrote:
claybrain wrote: meni nije jasno ko dozvoljava sandzaklijama da se useljavaju u ovaj grad i drzavu?!

oooooooooooooooooooo

:D :D :D :D :D :D :D :D
e sada si gotov mrco!!!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

:lol:
flora.sa

Post by flora.sa »

mIRCerka wrote:

oooooooooooooooooooo

claybrain:
nadam se da ne misliš ozbiljno.

:?

Znam, da ih mnogi ne vole, ali spominjati genocid u ovom kontekstu, je ispod svih granica tolerancije...

Ali se slažem da trebaju da postoji jači sistem društvene regulacije, i praćenja dolaska istih.
Ipak, neki jesu okorjeli kriminalci, koji su ovdje našli utočište.

No, nisu to svi!!!!
Zadig

Post by Zadig »

Image

e radi ovoga se repetira pistolj drugovi (ali onaj prirodni), ne zbog nekakvih sandzaklija tu ili sta ja znam
:D
flora.sa

Post by flora.sa »

Zadig,

Liči na mene, samo što ja imam ljepše oči!!! :shock:
Zadig

Post by Zadig »

flora.sa wrote:Zadig,

a jel, fino fino...

zadig se inace nesto pomamio ovih dana, samo cekam kad ce me moderator upozoriti pred urucivanje banimira
:D
mostarac

Post by mostarac »

U Mostaru je to covjek rjesio na slijedeci nacin. rekao je NEDAM. Ovi mu rekli znamo gdje ti djeca idu u skolu. On je rekao onda uredu. Kad su dosli iduci put dao im je kovertu s papirom na kojem je pisalo:

ZNAM I JA, A I MOJA RAJA GDJE VASA DJECA IDU U SKOLU

Nikad vise nisu dosli.

Klin se klinom izbija :D
Prenj

Post by Prenj »

Raja,

Glasali ste, uzivajte
mostarac

Post by mostarac »

Prenj wrote:Raja,

Glasali ste, uzivajte
Ali u svakom slucaju sa ovim se slazem :)
daredevil

Post by daredevil »

flora.sa wrote:Zadig,

nadam se!
SENZIBILNI GRUBIJAN

Post by SENZIBILNI GRUBIJAN »

clone033 wrote:
SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:

Ma maca ja strahova nemam, a da bi ti volio biti neko drugi to je ocito iz tvoje teme, samo ti opet ponavljam, moras za to imati neke predispozicije, a ti to ocito nemas.
E sada druga stvar, malo se razilazis u svojim postovima, prvo je bila kafana, pa onda nije kafana. Na kraju ce ispasti da je to stomatoloska ordinacija koja lakira auta.
Zato hajde fino zatvori temu, ako mozes pomoci tetki Zilhi pomozi, ako ne mozes idi igraj se sa svojim igrackama.
clown-e, :-D ti ili si nepismen ili ne kontas ono sto pisem. Nikada nisam rekao da drzim kafanu. Kada ti IQ bude visociji od broja cipela pocet cu odgovarati na tvoje poruke, a do tada pozdrav.
Saian

Post by Saian »

flora.sa wrote:
AMA LJUDI, NE OSJEĆAM SE VIŠE SIGURNO NI U SVOJOJ KUĆI.
ma sta u svojoj kuchi ne osjecham se ni u svojoj glavi sigurno :D
pitt

Post by pitt »

Saian wrote:
flora.sa wrote:
AMA LJUDI, NE OSJEĆAM SE VIŠE SIGURNO NI U SVOJOJ KUĆI.
ma sta u svojoj kuchi ne osjecham se ni u svojoj glavi sigurno :D
Bruko jedna :D:D:D
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

A sada ova situacija

Uzmimo samo zadnji primjer. Pokusaj obracuna izmedju Celinih sandzaklija i Valjda Keljmendijevih Albanaca sa druge strane neki dan na Grbavici (da bog da nikada nisam cuo za ove heroje :( )

Ne razmisljajuci o posljedicama pokusali su se obracunati u sred grada ne razmisljajuci o posljedicama. zamislite samo pune trolejbuse djece koja se vracaju iz skole u to vrijeme- ne treba nista drugo.

Sreca ovaj put je tragediju sprijecila policija - hoce li moci sljedeci put?

A onda opet isti klise svi su pohapseni, ali ih je neki mafijas tuzioc umjesto da ih strpa u pritvor sve jos istu noc pustio na slobodu. I naravno posljedica nastavak obracuna sutra na Ilidzi..

Znaci ne moras se zavlaciti u kojekakve brloge da naletis na olos. Oni ce sve vise dolaziti medju nas na ulice.

Gazda ja bih volio da ti ne moras nosati pistolj da bi zastitio svoju imovinu, ali ljudski ko zna mozda bi i ja tako postupio..

Ipak ja u ovom gradu jos jedino vjerujem u policiju, Bez obzira na sve nedostatke oni su jedini sposobni zastititi gradjane. Sjetimo se samo nedavne otmice malog Maka Varesanovica, a i hapsenja mafijaskog klana Keljemendi prije neki dan..

Postoje i razne zastitarske agencije koje u zadnje vrijeme rade prilicno profesionalno, s obzirom da je sada , za razliku od proslih vremena, njihov rad i kontrola nad njima regulisana zakonom. Mozda se ako naravno imas novca mozes obratiti njima za zastitu.

I jos nesto, hajde neka i mene popljuju,nece biti prvi put stvarno je sramota sto smo dopustili da mi koji smo rodjeni i zivimo u ovom gradu sada strahujemo od obracuna Sandzacke i Albanske mafije. Rekao sam to mnogo puta, Sramni i bijedni sporazum o dvojnom drzavljanstvu.
izmedju BiH i SCG ce nam doci glave, a njegove katastrofalne posljedice cemo tek osjetititi.

Zato trust our policy i nemojte ih mrziti samo zato sto vam je neki naplatio mandatnu zbog brze voznje. Moguce da taj isti covjek sutra vama ili nekome od clanova vase porodice spasi zivot. :razz:
kekec

Post by kekec »

Zato trust our policy i nemojte ih mrziti samo zato sto vam je neki naplatio mandatnu zbog brze voznje. Moguce da taj isti covjek sutra vama ili nekome od clanova vase porodice spasi zivot
U pravu si Valtere. Policija i samo policija moze i mora preuzeti brigu o
sigurnosti i zastiti svih i svakoga. Ali iza policije mora stajati cvrsto i
posteno sudstvo i drzava. Posto to kod nas nije slucaj ( uz casne izuzetke)
preostaje samo samoodbrana. A to nas moze odvuci u haos, ako svi moramo
i pocnemo da se "samoodbranjujemo". :sad:
Ima li "svjetlosti" na vidiku? :?
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Cisto sumnjam da bi bio ista bezbjedniji s pistoljem u dzepu. Sta mislis na sta bi Sarajevo licilo kad bi svi nosili pistolje? Lakse bi se bilo cjenkat na pijaci. :lol:
Taurus

Post by Taurus »

Gazda pa ti si heroj!

Kupi si jos i jedan kalasnjikov, lezi pred radnju i cekaj.... Ako nesto shushne ti pucaj!!! :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pistolj je super stvar :evil:

dajte ljudi, znate li da ne smijete raniti , a kamoli ubiti, lopova koji vam udje u kucu? smijete PO ZAKONU upotrijebiti samo onaj stepen sile koji upotrebljava lopov....
ako on zgrabi saxiju sa cvijecem, morate i vi.... :roll:
Post Reply