Sex & City 2
Moderator: _BataZiv_0809
- Bluemore
#26 Re: Sex & City 2
slabo pici, slabo, kriza srednjih godina i u Citiju
- index_box
#27 Re: Sex & City 2
Film je dobar, za par nijansi bolji od prvog dijela jer je, prije svega, tematika bolja, zanimljivija i koliko - toliko je radnja udaljena od NYC-a i Sex& The City tematike, dok je prvi dio bio, skoro, preslikan detaljima iz serije.
Sviđa mi se što je sve premješteno u Maroko (kojeg u filmu predstavljaju kao Abu Dhabi koji im nije dozvolio snimanje filma
) i općenito mi je super što je na jedan način islamski svijet ubačen u sve to, iako mi je kraj kada dame ispod burki otkrivaju 'proljetnu kolekciju' LV, Gucci etc baš baš pretjeran
ali ajde, ipak je to SATC pa im se može oprostiti.
Vidim da de neko žalio na LIzu Minelli - pa ako ona nije bila simpatična, ko jeste?
Samantha je napokon bila svoja, jeste da su scene sexa bile too much, graničile su sa neukusom i defintivno mi je najsmješnije kada je na kraju, kada Sam vodi ljubav sa Max Ryanom, oni u krupno kadru prikažu njeno stopalo na kojem je Manolo Blahnik cipela
I taj kadar je stajao jedno 5 - 6 sekundi
Carrie me je razočarala na neki način jer je dosta izgubila svoga lika kako su napravljeni ovi nastavci i općenito mi je pretjerano sve to sa modom i garderobom jer svi mi koji smo pratili seriju znamo da Miranda i Charlotte nikada nisu imale vremena za bog- zna- šta praćenje modne scene i uglavnom su bile ležerno obučene, neka blaga kombinacija, neutralni odjevni predmet Prada ili Gucci, a sada.... wow
sve su najednom zaljubljene u modi i imaju stila.
Ako se sjećate prvih epizoda SATC-a znat ćete o čemu govorim, čak je i Carrie tada nosila nemarkiranu garderobu
Pa najednom...paafff
Here comes the passion for fashion
Koliko su bile 'modne žrtve' najbolje govori ova slika:

Mislim da je to prvi i posljednji put kada smo Carrie vidjeli u ravnim CIPELAMA, a o kombinaciji da i ne pričamo...
“Men cheat for the same reason that dogs lick their balls... because they can.”

Sviđa mi se što je sve premješteno u Maroko (kojeg u filmu predstavljaju kao Abu Dhabi koji im nije dozvolio snimanje filma
Vidim da de neko žalio na LIzu Minelli - pa ako ona nije bila simpatična, ko jeste?
Samantha je napokon bila svoja, jeste da su scene sexa bile too much, graničile su sa neukusom i defintivno mi je najsmješnije kada je na kraju, kada Sam vodi ljubav sa Max Ryanom, oni u krupno kadru prikažu njeno stopalo na kojem je Manolo Blahnik cipela
Carrie me je razočarala na neki način jer je dosta izgubila svoga lika kako su napravljeni ovi nastavci i općenito mi je pretjerano sve to sa modom i garderobom jer svi mi koji smo pratili seriju znamo da Miranda i Charlotte nikada nisu imale vremena za bog- zna- šta praćenje modne scene i uglavnom su bile ležerno obučene, neka blaga kombinacija, neutralni odjevni predmet Prada ili Gucci, a sada.... wow
Ako se sjećate prvih epizoda SATC-a znat ćete o čemu govorim, čak je i Carrie tada nosila nemarkiranu garderobu
Koliko su bile 'modne žrtve' najbolje govori ova slika:

Mislim da je to prvi i posljednji put kada smo Carrie vidjeli u ravnim CIPELAMA, a o kombinaciji da i ne pričamo...
“Men cheat for the same reason that dogs lick their balls... because they can.”
- hedonism
#30 Re: Sex & City 2
necu rec da je film katastrofa, al da je cemu-nije.
preedugo traje, preduge scene (posebno prva-vjencanje Stanforda i Anthony-ja
) ... samo bih se malo zadrzala na toj sceni, ako su htjeli predstaviti gay populaciju kao "normalnu" zasto onda nisu napravili i "normalno" vjencanje... da se razumijemo, gay populaciju apsolutno podrzavam! nego doveli, Lizu Minelli, labudove, ma too much kako god!
dalje, MODA, koja je toliko prenapuhana! koja crna moda? citam nedavno da su kreacije koje cu njih 4 nosile poslije snimanja direktno letile na piste Milana
80% stvari koje Carry nosi niko od nas ne bi obukao, il je preruzno il bi nas na ulici proglasili ludim...
o tome, koliko su muslimane prikazali primitivnim, zatucanim, pecinskim ljudima necu ni da prica, iznervirat cu se i propast ce mi dan
i na kraju krajeva, ona prevari Facu, kojeg je godinama pokusavala ukrotit i dodje kuci, on joj kupio dijamant
sto ga pretjerase....
et, ukratko
preedugo traje, preduge scene (posebno prva-vjencanje Stanforda i Anthony-ja
dalje, MODA, koja je toliko prenapuhana! koja crna moda? citam nedavno da su kreacije koje cu njih 4 nosile poslije snimanja direktno letile na piste Milana
o tome, koliko su muslimane prikazali primitivnim, zatucanim, pecinskim ljudima necu ni da prica, iznervirat cu se i propast ce mi dan
i na kraju krajeva, ona prevari Facu, kojeg je godinama pokusavala ukrotit i dodje kuci, on joj kupio dijamant
et, ukratko
- EdoFmjam
- Bluemore