serijatsko vjencanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Pietje_Bel

#26 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

Bosanac sa dna kace wrote:
Pietje_Bel wrote:
bride1 wrote:Zelim se vjenčati serijatski u Sarajevu...Da li je moguće da se na ovaj način vjenčam, s obzirom da sam ja iz Srbije a moj budući iz Velike Britanije...Nismo se vjenčali pred matičarem, jer za nas je važnije vjenčanje pred Bogom..DZ.Š...Molim VAS odgovorite mi da li Zakon Bosne i HERCEGOVINE DOZVOLJAVA TJ. DA LI PRIZNAJE SERIJATSKO VJENČANJE PRIJE GRAĐANSKOG.

UKOLIKO STE U MOGUCNOSTI ODGOVORITE MI I NA BOSANSKOM I NA ENGLESKOM.
hVALA
Serijatsko vjencanje? Ja bih to zabranio u Bosni. Sto vrijeme vise odmice sto vise i vise Islamisti narusavaju sekularnu Bosnu i sto vise guraju Bosnjake u propast. Nama treba neko poput Ataturka inace nista od nas.
bas mi te zao sto se ti ni zasta ne pitas :oops:
Ne pitam se ja ali pita se moja rodbina. A ako zelim pitat cu se i ja u buducnosti ali to mene ne zanima. Samo kazem; da je Bogdo nama neko poput Ataturka da ocisti ove Islamiste iz Bosne.
almin-78

#27 Re: serijatsko vjencanje

Post by almin-78 »

posto se danas velika vecina bosnjackih parova vjencava i serijatski onda ispade da smo svi mi islamisti? :-) jesi li razmisljao da se uclanis u srpsku radkalnu stranku?

svakakvih "umova" ima na ovom svijetu,nego de mi reci sto je to serijatsko vjencanje radikalizam,bi li tako zabranio i vjencanje u crkvama? zabrani eto holandjanima da se vjencavaju u crkvi pa onda dodji nama i pametuj
Pietje_Bel

#28 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

almin-78 wrote:posto se danas velika vecina bosnjackih parova vjencava i serijatski onda ispade da smo svi mi islamisti? :-) jesi li razmisljao da se uclanis u srpsku radkalnu stranku?

svakakvih "umova" ima na ovom svijetu,nego de mi reci sto je to serijatsko vjencanje radikalizam,bi li tako zabranio i vjencanje u crkvama? zabrani eto holandjanima da se vjencavaju u crkvi pa onda dodji nama i pametuj
Vecina Bosnjackih parova se vjenca serijatski? Je li to stvarno istina? Znas li ti uopste sta je Sharia? To je Islamski zakon po kojem muz ima pravo da udari zenu ako ga ona odbije drugi put u krevetu. Po tom zakonu se mora kamenovati svako ko je udat/ ozenjen i ko spava ili poljubi drugu zenu ili covijeka. Po tom zakonu se sijece ruka ako se ukrade nesto. A ako se taj zakon uzme jos malo striktnije, onda dobijamo situacije kao u Afganistanu, gdje se zenama zabranjuje skolovanje, gdje se zene koje zele da uspiju i da izgrade karijeru okarakterisiraju kao KURVE. Gdje se zene otvoreno i vrlo bezstidno smatraju podredenim muzevima i gdje im je "mjesto u kuhinji" garantovano. To je zakon koji je bio efektivan prije 1500 godina u mracnom srednjem vijeku ali danas ga svaki civilizovan covijek smatra krajnjem primitivnim i savki normalan Bosanac koji je imalo musliman ce taj zakon smatrati primitivnim i tezit ce da se isti ne implementuje u Bosnu.

Pusti ti zapadnu evropu i Crkvu i njihova vjencanja. Oni su odvojili vjeru od drzave vec prije 250 godina i kod njih je oslonac drustva humanizam a Crkva j vjera je sasvim periferna stvar; vise kulturni pojam nego vjerski pojam koji se praktikuje. Mi muslimani ne poznajemo pokrete poput humanizma i kod nas, ukoliko se vrlo jasno ne stane u kraj Islamistima, tada ce Islamisti vrlo brzo uspijeti da od jedne drzave, koja nema jaku i svjesnu naciju i koja je siromasna, da je pretvori u Islamsku republiku. To su dozvolili Afganistanci pa ih vidi gdje su sada. Sada je Pakistan na redu pa da vidimo kako ce ih Pakistanska vojske najuriti ili ne-najuriti. Ako ih Pakistan ne uspije stopirati, tada ce i Pakistan postati drzava Serijaska u kojoj je djevocica "kurva" ukoliko zeli da ide u skolu.

Danas u Bosni se u bbi-u ne smije prodavati svinjsko meso. Uredu je to. A sta ako sutra jos odrede da se nesmije drzati za ruku na Barscarsiji? Eh vidis, tada imamo vec problem jer gdje je onda granica? Jesmo li sekularna drzava i jaka nacija ili smo "balije" koje ce dozvoliti da im se drzava sjebe dok mi trazimo nas nacionalni identitet u Islamu, zeleci se diferencirati od Srba i Hrvata?

Ako ova Islamizacija Bosnjaka drasticno nastavi mislim da je vrijeme da se mi, sekularni Bosnjaci, vojno obracunamo sa Ilsmaistima. Inace smo nahebali za sva vremena.
zijancer

#29 Re: serijatsko vjencanje

Post by zijancer »

nacin na koji razmisljas te stavlja rame uz rame sa glavnim glucima u tvomm postu :)
naime, :mrgreen: bavite se razlicitim stvarima, ali ste napravljeni od istog materijala
Pietje_Bel

#30 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

zijancer wrote:nacin na koji razmisljas te stavlja rame uz rame sa glavnim glucima u tvomm postu :)
Ne stavlja. Jer ovo razmisljanje je jedino ispravno. Ja zelim da svako ko zeli da vjeruje u Boga, Alaha, Budu ili Djavola neka vjeruje i neka ide u Crkvu, Sinagogu, Dzamiju. Ali u koliko se samo PROBA da neki drugi zakon osim demokratsko izabranog zakona postane validan u Bosni, mi MORAMO se vojno obracunati sa likovima koji to zele. Znaci ukoliko SDA bude sutra uvela zakon koji zabranjiva drzanje za ruku na Barcarsiji, onda vec imamo ogroman problem. To je sustina jedne sekularne drzave.
karanana

#31 Re: serijatsko vjencanje

Post by karanana »

oooo dobro dosao pitje. nije te odavno bilo da nam prosipas tvoje price iz amsterdama. da te upitam, jesi glaso za onog zutog holandjanina sto je rekao da mu je cilj da protjera sve muslimane iz holandije? mozda si ga se prepo pa promijenio ime i prikljucio se njegovoj stranci.
e pa ti pricaj takve price njemu onda, zeni se u crkvi ako hoces, radi sta hoces, a da prosipas ti ovdje raji sta je sharia i cemu se priblizavaju muslimani u BiH. ne znam sta si se ti toliko zabrinuo za bosnu kad si daleko od nje u zemlji grijehova gdje je crkva i dzamija odvojena od drzave. iodi bola zapali kakve gudre, sprchi kakvu ukrajinku iz onog izloga pa dodji na ljubav i sex i pricaj nam kakvih ima, pa mozda i mi talibani nekad mognemo doci tamo i sprchiti stagod.
kako ide skupljanje za f35icu? jeli dijaspora velikodusna? jeli se skupilo barem za naljepnice na krilo?
Pietje_Bel

#32 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

karanana wrote:oooo dobro dosao pitje. nije te odavno bilo da nam prosipas tvoje price iz amsterdama. da te upitam, jesi glaso za onog zutog holandjanina sto je rekao da mu je cilj da protjera sve muslimane iz holandije? mozda si ga se prepo pa promijenio ime i prikljucio se njegovoj stranci.
e pa ti pricaj takve price njemu onda, zeni se u crkvi ako hoces, radi sta hoces, a da prosipas ti ovdje raji sta je sharia i cemu se priblizavaju muslimani u BiH. ne znam sta si se ti toliko zabrinuo za bosnu kad si daleko od nje u zemlji grijehova gdje je crkva i dzamija odvojena od drzave. iodi bola zapali kakve gudre, sprchi kakvu ukrajinku iz onog izloga pa dodji na ljubav i sex i pricaj nam kakvih ima, pa mozda i mi talibani nekad mognemo doci tamo i sprchiti stagod.
kako ide skupljanje za f35icu? jeli dijaspora velikodusna? jeli se skupilo barem za naljepnice na krilo?
Ne kaki
almin-78

#33 Re: serijatsko vjencanje

Post by almin-78 »

Pietje_Bel wrote:
almin-78 wrote:posto se danas velika vecina bosnjackih parova vjencava i serijatski onda ispade da smo svi mi islamisti? :-) jesi li razmisljao da se uclanis u srpsku radkalnu stranku?

Vecina Bosnjackih parova se vjenca serijatski? Je li to stvarno istina? Znas li ti uopste sta je Sharia? To je Islamski zakon po kojem muz ima pravo da udari zenu ako ga ona odbije drugi put u krevetu. Po tom zakonu se mora kamenovati svako ko je udat/ ozenjen i ko spava ili poljubi drugu zenu ili covijeka. Po tom zakonu se sijece ruka ako se ukrade nesto. A ako se taj zakon uzme jos malo striktnije, onda dobijamo situacije kao u Afganistanu, gdje se zenama zabranjuje skolovanje, gdje se zene koje zele da uspiju i da izgrade karijeru okarakterisiraju kao KURVE. Gdje se zene otvoreno i vrlo bezstidno smatraju podredenim muzevima i gdje im je "mjesto u kuhinji" garantovano. To je zakon koji je bio efektivan prije 1500 godina u mracnom srednjem vijeku ali danas ga svaki civilizovan covijek smatra krajnjem primitivnim i savki normalan Bosanac koji je imalo musliman ce taj zakon smatrati primitivnim i tezit ce da se isti ne implementuje u Bosnu.

Pusti ti zapadnu evropu i Crkvu i njihova vjencanja. Oni su odvojili vjeru od drzave vec prije 250 godina i kod njih je oslonac drustva humanizam a Crkva j vjera je sasvim periferna stvar; vise kulturni pojam nego vjerski pojam koji se praktikuje. Mi muslimani ne poznajemo pokrete poput humanizma i kod nas, ukoliko se vrlo jasno ne stane u kraj Islamistima, tada ce Islamisti vrlo brzo uspijeti da od jedne drzave, koja nema jaku i svjesnu naciju i koja je siromasna, da je pretvori u Islamsku republiku. To su dozvolili Afganistanci pa ih vidi gdje su sada. Sada je Pakistan na redu pa da vidimo kako ce ih Pakistanska vojske najuriti ili ne-najuriti. Ako ih Pakistan ne uspije stopirati, tada ce i Pakistan postati drzava Serijaska u kojoj je djevocica "kurva" ukoliko zeli da ide u skolu.

Danas u Bosni se u bbi-u ne smije prodavati svinjsko meso. Uredu je to. A sta ako sutra jos odrede da se nesmije drzati za ruku na Barscarsiji? Eh vidis, tada imamo vec problem jer gdje je onda granica? Jesmo li sekularna drzava i jaka nacija ili smo "balije" koje ce dozvoliti da im se drzava sjebe dok mi trazimo nas nacionalni identitet u Islamu, zeleci se diferencirati od Srba i Hrvata?

Ako ova Islamizacija Bosnjaka drasticno nastavi mislim da je vrijeme da se mi, sekularni Bosnjaci, vojno obracunamo sa Ilsmaistima. Inace smo nahebali za sva vremena.
Sto se ti ispisa,,da,vecina ljudi se serijatski vjenca danas ali to ne znaci da slijede bukvalno serijat.Ljudi odu na serijatsko vjencanje i onda nakon toga na opstinsko(ili obrnuto) i to je to,,to je cisto vjerski cin jer serijat nije na snazi u BIH .Isto kao sto vecina holandjana ide na crkveno vjencanje,i ako ne idu redovno u crkvu..tako i bosnjaci

i pijetje preglup si,ja ti kazem vecina ljudi se serijatski vjenca,bez obzira kojoj stranci pripadaju,,pa eto prije par mjeseci se ozenio pravi socijaldemokrata Sejfudin Tokic...serijatski i to ga reis licno vjencao :D

de Bog ti pomogao mjenjaj Holandiju a nas pusti na miru
Pietje_Bel

#34 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

almin-78 wrote:
Pietje_Bel wrote:

Sto se ti ispisa,,da,vecina ljudi se serijatski vjenca danas ali to ne znaci da slijede bukvalno serijat.Ljudi odu na serijatsko vjencanje i onda nakon toga na opstinsko(ili obrnuto) i to je to,,to je cisto vjerski cin jer serijat nije na snazi u BIH .Isto kao sto vecina holandjana ide na crkveno vjencanje,i ako ne idu redovno u crkvu..tako i bosnjaci

i pijetje preglup si,ja ti kazem vecina ljudi se serijatski vjenca,bez obzira kojoj stranci pripadaju,,pa eto prije par mjeseci se ozenio pravi socijaldemokrata Sejfudin Tokic...serijatski i to ga reis licno vjencao :D

de Bog ti pomogao mjenjaj Holandiju a nas pusti na miru

Pa to serijatsko vjecnanje u Bosni je onda vise reda radi a nema veze u stvari sa Sharijaom i sa SHarijatom? A sta je sa onim kamenjanjem parova koji su se ljubili u parkovima Sarajeva? To smo vec zaboravili? Sta je sa onim vehabijama koji placaju siromasne Bosnjakinje 100 eura mjesecno ako se pokrijku?
ekvivalent

#35 Re: serijatsko vjencanje

Post by ekvivalent »

[quote]Ako ova Islamizacija Bosnjaka drasticno nastavi mislim da je vrijeme da se mi, sekularni Bosnjaci, vojno obracunamo sa Ilsmaistima. Inace smo nahebali za sva vremena.[/quote][/quote]
:shock: :shock:
da se vojno obracunate?
a odakle ces se ti obracunati vojno
iz prve pjesadijske amsterdamske udarne mozda?
cim ces se obracunati
zasto ces se obracunati
zato sto je jedna hanuma odlucila da se vjenca onako kako joj vjera nalaze a ne onako kako si ti zamislio
jel ti znas uopce sta pricas?
ili ti je holandski liberalizam toliko udario u glavu,pa mislis da mozes krojiti kapu svakome kako ti se prohtje?
ha?
tacno se pitam ima li ovde materijala za moderativnu aktivnost zbog prizivanja nasilja
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36 Re: serijatsko vjencanje

Post by Chmoljo »

Pietje_Bel wrote:
Pa to serijatsko vjecnanje u Bosni je onda vise reda radi a nema veze u stvari sa Sharijaom i sa SHarijatom? A sta je sa onim kamenjanjem parova koji su se ljubili u parkovima Sarajeva? To smo vec zaboravili? Sta je sa onim vehabijama koji placaju siromasne Bosnjakinje 100 eura mjesecno ako se pokrijku?
:lol: :lol: :lol: jebote pa ti nisi normalan. :lol: :lol: :lol:

kakvo crno kamenovanje? ja sa dragom uzduž i poprijeko tog strašnog BBI centra prošao držeći se za ruke s njom... :skoljka: :skoljka: :skoljka:

joj što ne mogu na rende kora :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Pietje_Bel

#37 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

ekvivalent wrote:
:shock: :shock:
da se vojno obracunate?
a odakle ces se ti obracunati vojno
iz prve pjesadijske amsterdamske udarne mozda?
cim ces se obracunati
zasto ces se obracunati
zato sto je jedna hanuma odlucila da se vjenca onako kako joj vjera nalaze a ne onako kako si ti zamislio
jel ti znas uopce sta pricas?
ili ti je holandski liberalizam toliko udario u glavu,pa mislis da mozes krojiti kapu svakome kako ti se prohtje?
ha?
tacno se pitam ima li ovde materijala za moderativnu aktivnost zbog prizivanja nasilja
Previse emotivno pristupas diskusiji. Ovo sto ja pricam nije nista spektakularno, vjeruj mi. Ja samo zelim da se masa Bosanska kojoj je sekularna i demokratska Bosna svetinja, da se ta masa organizuje i zelim da se i glas te mase, koja je svakako vrlo velika; ako ne i u vecini, da se njihov glas jasno cuje a ne da sute ko zadnje p...

Ataturk je u Turskoj ucinio isto. Tamo vojska brani sekularnu drzavu. Znaci da je pritisak na Tursku od strane Islamista i dan danas ogroman cim VOJSKA mora da brani sekularizam. Sta mislis da Engleska vojska brani sekularnu Englesku drzavu? To bi bilo smijesno jer Englezi imaju sekularizam vec integriran u svojoj kulturi. Ali Islamske nacije to nemaju i zbog toga mi moramo traziti druge nacine da to branimo.

Jedini nacin je po meni da se stvori neka organizacija. To moze biti studentska organizacija seukarnih Bosanaca, moze biti neko krilo Oruzanih Snaga BiH. Ali neast mora postojati sto ce sprijecavati Islamistima da od Bosne naprave Afganistan. Jer Bosnjacki dio Bosne ce postati Afganistan i svako normalan ko malo prati situaciju u zadnjih par godina moze vidijeti kako se Vehabizam siri po Bosni i kako se korak po korak, mic po mic, narusava sekularna ideja Bosnjastva. Vec je se i Ceric otvoreno poceo mjesati u politiku, kao pravi poglavar Bosnjaka. I da ama bas niko od Bosnjaka ili Bosnjacke javnosti nista ne poduzima? To mi nije jasno. I da budem jasniji, ja sebe smtaram muslimanom, ne jedem svinsko meso, pijem vrlo vrlo umjereno, nikada se nisam napio; procitao sam kuran citav itd. ali to ne znaci da mi bilo ko moze ubijediti da postoji alterantiva sekularnoj Bosni.
karanana

#38 Re: serijatsko vjencanje

Post by karanana »

pusis li travu?
Chmoljo

#39 Re: serijatsko vjencanje

Post by Chmoljo »

Pietje_Bel wrote: Previse emotivno pristupas diskusiji. Ovo sto ja pricam nije nista spektakularno, vjeruj mi. Ja samo zelim da se masa Bosanska kojoj je sekularna i demokratska Bosna svetinja, da se ta masa organizuje i zelim da se i glas te mase, koja je svakako vrlo velika; ako ne i u vecini, da se njihov glas jasno cuje a ne da sute ko zadnje p...

Ataturk je u Turskoj ucinio isto. Tamo vojska brani sekularnu drzavu. Znaci da je pritisak na Tursku od strane Islamista i dan danas ogroman cim VOJSKA mora da brani sekularizam. Sta mislis da Engleska vojska brani sekularnu Englesku drzavu. To bi bilo smijesno jer Englezi imaju sekularizam vec integriran u svojoj kulturi. Ali Islamske nacije to nemaju i zbog toga mi moramo traziti druge nacine da to branimo.

Jedini nacin je po meni da se stvori neka organizacija. To moze biti studentska organizacija seukarnih Bosanaca, moze biti neko krilo Oruzanih Snaga BiH. Ali neast mora postojati sto ce sprijecavati Islamistima da od Bosne naprave Afganistan. Jer Bosnjacki dio Bosne ce postati Afganistan i svako normalan ko malo prati situaciju u zadnjih par godina moze vidijeti kako se Vehabizam siri po Bosni i kako se korak po korak, mic po mic, narusava sekularna ideja Bosnjastva. Vec je se i Ceric otvoreno poceo mjesati u politiku, kao pravi poglavar Bosnjaka. I da ama bas niko od Bosnjaka ili Bosnjacke javnosti nista ne poduzima? To mi nije jasno. I da budem jasniji, ja sebe smtaram muslimanom, ne jedem svinsko meso, pijem vrlo vrlo umjereno, nikada se nisam napio; procitao sam kuran citav itd. ali to ne znaci da mi bilo ko moze ubijediti da postoji alterantiva sekularnoj Bosni.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

piješ ti malo više izgleda...
dalmatinka

#40 Re: serijatsko vjencanje

Post by dalmatinka »

Ma bravo, cura vas pita najnormalnije pitanje koje se tiče najvažnijeg dana u njenom životu, a vi ste uspjeli totalno upropastiti temu. :evil:
Chmoljo

#41 Re: serijatsko vjencanje

Post by Chmoljo »

dalmatinka wrote:Ma bravo, cura vas pita najnormalnije pitanje koje se tiče najvažnijeg dana u njenom životu, a vi ste uspjeli totalno upropastiti temu. :evil:
potpuno si u pravu. ali ja jednostavno ne mogu oćutati ovakve nebuloze.

ne znam bi li se smijao ili bi plakao.
zijancer

#42 Re: serijatsko vjencanje

Post by zijancer »

Pietje_Bel wrote:
Jedini nacin je po meni da se stvori neka organizacija. To moze biti studentska organizacija seukarnih Bosanaca, moze biti neko krilo Oruzanih Snaga BiH. Ali neast mora postojati sto ce sprijecavati Islamistima da od Bosne naprave Afganistan.
tvoji strahovi su bez osnova, jer je historija pokazala vise puta da se to nece dogoditi.
genetske predispozicije. i nemoj iz brkati sa onim koje vladaju istocnije :)
Pietje_Bel

#43 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

karanana wrote:pusis li travu?

Ne pusim ali mogu ti donijeti kutiju ako zelis? I by the way. Ja znam ovdje na mom fakultetu Pakistance i Afghanistance koji ko fol klanjaju i jedu Halal meso obavezno. Ali ti ljudi su u mojim ocima jednostavno primitivni od onog momenta kada sam cuo od jednoog da ce se on ozeniti sa njegovom rodicom; kcerkom od svoje tetke. Mislim za mene on nije musliman pa taman da klanja 10 puta na dan. A ovi drugi Aghanistanci oni klanjaju a istovremeno regularno posjecuju prostituke po Amserdamu i Utrechtu. Ali zato obavezno imaju uvijek kritike na Ataturka kada pricamo o njemu. Mislim sve skupa su mi se zgadili i Afganistanci i Pakistanci i svi ti narodi koji osim Islama nemaju niakave druge vrijednosti.
Compact

#44 Re: serijatsko vjencanje

Post by Compact »

Pietje_Bel wrote:
bride1 wrote:Zelim se vjenčati serijatski u Sarajevu...Da li je moguće da se na ovaj način vjenčam, s obzirom da sam ja iz Srbije a moj budući iz Velike Britanije...Nismo se vjenčali pred matičarem, jer za nas je važnije vjenčanje pred Bogom..DZ.Š...Molim VAS odgovorite mi da li Zakon Bosne i HERCEGOVINE DOZVOLJAVA TJ. DA LI PRIZNAJE SERIJATSKO VJENČANJE PRIJE GRAĐANSKOG.

hVALA
Serijatsko vjencanje? Ja bih to zabranio u Bosni. Sto vrijeme vise odmice sto vise i vise Islamisti narusavaju sekularnu Bosnu i sto vise guraju Bosnjake u propast. Nama treba neko poput Ataturka inace nista od nas.
Velika mudrost leži u tome što se neki ljudi nizašta ne pitaju!
Pietje_Bel

#45 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

Compact wrote:
Pietje_Bel wrote:

hVALA
Velika mudrost leži u tome što se neki ljudi nizašta ne pitaju!
Moj sinko. I Iranci koji su zavrsili fakultete i koji su bili za Saha su protjerani iz Irana pa evo ih sada po evropi. Do prije 30 godina je Iran bila jedna savremena drzava gdje su najveci procenat u svijetu na fakultetima cinile zene. A gdje je Iran danas? Za nista se oni ne pitaju, ti koji su protjerani, ali zato Iran vode obicne seoske varalice poput Ahmedinedzada en co. Je li to uspjeh? Blago njima sto su uspjeli protjerati Iranski intelekt i sada vode masu neobrazovanih ljudi i drugu masu koja nema muda da zucne.

U slucaju Bosne niko nije trebao protjerati Bosnjake koji su za sekularnu drzavu i koji njeguju pored muslimanskih vrijednosti i evropske vrijednosti. Oni su ispusili u ratu a ostala je vecinom bijeda koja je 1995. po prvi put vidijela asfalt i oni koji nisu bijeda lai su se morali prikljuciti u SDA da nebi postali bijeda ili IZ.

Sada se samo jos treba od te mase napraviti vjerne slijedbenike Sharijata. Jer neobrazovanu masu nije tesko isprai mozak.
Hunkar

#46 Re: serijatsko vjencanje

Post by Hunkar »

pietje, uljepsa mi dan danas :-) :lol: :-) :lol:

svasta na dunjaluku ... :run: haj odoh sad gadjati one dole sto se pipaju, bas sam nabavio dobrog kamenja :-)
ekvivalent

#47 Re: serijatsko vjencanje

Post by ekvivalent »

Pietje_Bel wrote:
karanana wrote:pusis li travu?

Ne pusim ali mogu ti donijeti kutiju ako zelis? I by the way. Ja znam ovdje na mom fakultetu Pakistance i Afghanistance koji ko fol klanjaju i jedu Halal meso obavezno. Ali ti ljudi su u mojim ocima jednostavno primitivni od onog momenta kada sam cuo od jednoog da ce se on ozeniti sa njegovom rodicom; kcerkom od svoje tetke. Mislim za mene on nije musliman pa taman da klanja 10 puta na dan. A ovi drugi Aghanistanci oni klanjaju a istovremeno regularno posjecuju prostituke po Amserdamu i Utrechtu. Ali zato obavezno imaju uvijek kritike na Ataturka kada pricamo o njemu. Mislim sve skupa su mi se zgadili i Afganistanci i Pakistanci i svi ti narodi koji osim Islama nemaju niakave druge vrijednosti.
a nisu ti se zgadili holandjani pedofili,nekrofili,i kakvi sve ne fili
hajde da se nesto dogovorimo
kad budes u bosni pokusaj progurati tu temu
pa ces da vidis da ta tvoja holandska trava i nije dobra za zdravlje
mogu te te strasne islamisticke sile ugurat u BBI centar i tjerat te da gledas svi silinu islamskog primitivizma koji se tu prodaje
ray bana,lewis'a omladinaca koji se za rukicu vodaju i ko zna sta vec ne
hej ba osim sto pusis trave da slucajno ne gledas i filmove previse
znas one vrhunske uradke tipa "fitna"?
Chmoljo

#48 Re: serijatsko vjencanje

Post by Chmoljo »

Pietje_Bel wrote: Moj sinko. I Iranci koji su zavrsili fakultete i koji su bili za Saha su protjerani iz Irana pa evo ih sada po evropi. Do prije 30 godina je Iran bila jedna savremena drzava gdje su najveci procenat u svijetu na fakultetima cinile zene. A gdje je Iran danas? Za nista se oni ne pitaju, ti koji su protjerani, ali zato Iran vode obicne seoske varalice poput Ahmedinedzada en co. Je li to uspjeh? Blago njima sto su uspjeli protjerati Iranski intelekt i sada vode masu neobrazovanih ljudi i drugu masu koja nema muda da zucne.

U slucaju Bosne niko nije trebao protjerati Bosnjake koji su za sekularnu drzavu i koji njeguju pored muslimanskih vrijednosti i evropske vrijednosti. Oni su ispusili u ratu a ostala je vecinom bijeda koja je 1995. po prvi put vidijela asfalt i oni koji nisu bijeda lai su se morali prikljuciti u SDA da nebi postali bijeda ili IZ.

Sada se samo jos treba od te mase napraviti vjerne slijedbenike Sharijata. Jer neobrazovanu masu nije tesko isprai mozak.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

čuj ti, on poredi nas i Iran :lol: :lol: :lol: :lol: đesi Mladene Mariću, nisam te pozno :lol: :lol: :lol: :lol:
Blaka

#49 Re: serijatsko vjencanje

Post by Blaka »

hVALA
Jel ti budući baš englez, ili je nešto tamniji (paqi) :?
Pietje_Bel

#50 Re: serijatsko vjencanje

Post by Pietje_Bel »

Chmoljo wrote:
Pietje_Bel wrote: Moj sinko. I Iranci koji su zavrsili fakultete i koji su bili za Saha su protjerani iz Irana pa evo ih sada po evropi. Do prije 30 godina je Iran bila jedna savremena drzava gdje su najveci procenat u svijetu na fakultetima cinile zene. A gdje je Iran danas? Za nista se oni ne pitaju, ti koji su protjerani, ali zato Iran vode obicne seoske varalice poput Ahmedinedzada en co. Je li to uspjeh? Blago njima sto su uspjeli protjerati Iranski intelekt i sada vode masu neobrazovanih ljudi i drugu masu koja nema muda da zucne.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

čuj ti, on poredi nas i Iran :lol: :lol: :lol: :lol: đesi Mladene Mariću, nisam te pozno :lol: :lol: :lol: :lol:

Bosna nije jos Iran. Ali ona to moze postati relativno lahko. Ukoliko bi stvarno doslo do teske ekonomske krize vehabizam bi mogao dobiti maha u Bosni svakako.
Locked