Serija potpirujućih Dodikovih izjava neće se tolerisati

Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

gospodar kuglastih munja wrote:
osa wrote:Nikad takvi buzdovani nisu mogli biti ozbiojni političari, jedino kod srba, čudi me da čovjek nije psihijatar.
Odustali su od medicinskog osoblja, previse su krvavi, sad su na redu biznismeni iznikli po poljanama i livadama hiljadugodisnje srpske zemlje... :D , od BL do Gradiske.... :lol:
Da je bar hiljadugodisnje. Oteto od Bosnjaka za vrijeme Agrarne Reforme 1918 godine a 50000 Bosnjaka poslano na mars smrti prema Turskoj.
liberal

Post by liberal »

Dado dijasporitus wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:
osa wrote:Nikad takvi buzdovani nisu mogli biti ozbiojni političari, jedino kod srba, čudi me da čovjek nije psihijatar.
Odustali su od medicinskog osoblja, previse su krvavi, sad su na redu biznismeni iznikli po poljanama i livadama hiljadugodisnje srpske zemlje... :D , od BL do Gradiske.... :lol:
Da je bar hiljadugodisnje. Oteto od Bosnjaka za vrijeme Agrarne Reforme 1918 godine a 50000 Bosnjaka poslano na mars smrti prema Turskoj.

mene samo jedna stvar sokira
ta vasa zaokupljenost, patoloska mrznja prema srbima
gledam pregled tema, srbi ovo, srbi ono, kad ce srbi , ...ama nema teme koja se ako ne u pocetku onda kasnije neprebaci na srbe i dezurnog krivca dodika.
kad tema krene citas srbi seljaci, pastiri, nepismeni, razbojinci....itd
hej narode...gdje ste vi zivjeli prije rata ....znate li ijednog srbina uspjesnog direktora, doktora, prfesora.....ili ste toliko mladi da neznate nista o stvarnom zivotu.
dajte ljudi pogledajte malo oko sebe, pogledajte "uspjesne" bosnjacke politicare. sve razbojinik do razbojnika ali to nije razlog da se nepopljuje po srbima .
ja sma davno rekao bilo bi fino kad bi se federacija pocistila od svih kvazi patriota i kvazi politicara pa tek onda okrenula prema srbima i hrvatima i rekla ajde ljudi da vidimo gdje smo i sta da radimo.
sa ovakvim komentarima sto ovdje citam ja ne da nevidim bolju buducnost za narode bosne nego....... :x :x
ovaj forum me pocinje podsjecat na serbiancafe i njihove diskusije (pogotovo sarajevo)
sav ovaj nacionalizam i ponizavanje drugih naroda.....strasno
jedina stvar koja me donekle tjesi je da je vecina jastrebova uspjesno udomljena u nekim zapadnim drzavama pa laju preko interneta. narod sto je dole drugacije misli
barem se ja nadam
zavrzlama

Post by zavrzlama »

gledam pregled tema, srbi ovo, srbi ono, kad ce srbi , ...ama nema teme koja se ako ne u pocetku onda kasnije neprebaci na srbe i dezurnog krivca dodika.
hej narode...gdje ste vi zivjeli prije rata ....znate li ijednog srbina uspjesnog direktora, doktora, prfesora.....ili ste toliko mladi da neznate nista o stvarnom zivotu.
dajte ljudi pogledajte malo oko sebe, pogledajte "uspjesne" bosnjacke politicare. sve razbojinik do razbojnika ali to nije razlog da se nepopljuje po srbima .
ja sma davno rekao bilo bi fino kad bi se federacija pocistila od svih kvazi patriota i kvazi politicara pa tek onda okrenula prema srbima i hrvatima i rekla ajde ljudi da vidimo gdje smo i sta da radimo.
sa ovakvim komentarima sto ovdje citam ja ne da nevidim bolju buducnost za narode bosne nego.......
ovaj forum me pocinje podsjecat na serbiancafe i njihove diskusije (pogotovo sarajevo)
jedina stvar koja me donekle tjesi je da je vecina jastrebova uspjesno udomljena u nekim zapadnim drzavama pa laju preko interneta. narod sto je dole drugacije misli
barem se ja nadam
Moras razgraniciti velikosrbe i srbe....

Pljuje se po velikosrbima olicenim u Dodiku koji zagovaraju i podrzavaju istu onu politiku koja je podrzavana od Karadjica i Milosevica....nije do forumasa..do bolesne i fasisticke ideologije je....

Nisu forumasi krivi sto u rs-u nema niti jedna stranaka sa srpskim predznakom koja ima i jednu rijec hvale i postovanja prema BIH,suzivotu i pomirenju...nek se pojavi i jedna stranka sa srpskim predznakom u rs-u a da podrzava BIH i suzivot znaj da ce vecina ovih forumasa podrzati tu stranku i znat ce razgraniciti postene srbe od velikosrba....politika u rs-u je bas ta da se nesrbima neda sansa da podrze,druze se i imaju zajednicki interes za suzivot sa srbima u rs-u...na sceni je jednoumlje.aparthejd i teska cetnicka ideologija koja negira sve sto vodi pomirenju,suzivotu i noralnoj BIH....vecina mojih jarana su srbi iz BIH i Hrvatske..ali ja nemogu se njima uvlaciti u guzicu i pljuvati po zrtvama koje su pocinili njihovi sunarodnici i podrzavati tezu.."ko je sta hapio-hapio" i pomiriti se sa rezultatima rata,etnickog ciscenja i genocida...

Mir,suzivot,tolerancija u BIH se ne gradi zazmirivanjem na jedno oko agresiji,prihvatanjem rezultata rata i nakaradnog Dejtona...nego istinom i ponistenjem svih stetnih stvari koje koce i smetaju normalnom razvitku BIH i svih njenih naroda...podvlacenjem pod kozu velikosrbima,nece se postici efekat da posteni srbi u BIH se okrenu protiv njih...naprotiv otupice volju i snagu postenim srbima da se bore protiv zla u sopstvenom narodu...vehabizam,cetnistvo,ustastvo itd se najbolje pobijedi zajednickom akcijom svih naroda...
liberal

Post by liberal »

zavrzlama wrote:
sa ovakvim komentarima sto ovdje citam ja ne da nevidim bolju buducnost za narode bosne nego.......
barem se ja nadam
Moras razgraniciti velikosrbe i srbe....

Pljuje se po velikosrbima olicenim u Dodiku koji zagovaraju i podrzavaju istu onu politiku koja je podrzavana od Karadjica i Milosevica....nije do forumasa..do bolesne i fasisticke ideologije je....

Nisu forumasi krivi sto u rs-u nema niti jedna stranaka sa srpskim predznakom koja ima i jednu rijec hvale i postovanja prema BIH,suzivotu i pomirenju...nek se pojavi i jedna stranka sa srpskim predznakom u rs-u a da podrzava BIH i suzivot znaj da ce vecina ovih forumasa podrzati tu stranku i znat ce razgraniciti postene srbe od velikosrba....politika u rs-u je bas ta da se nesrbima neda sansa da podrze,druze se i imaju zajednicki interes za suzivot sa srbima u rs-u...na sceni je jednoumlje.aparthejd i teska cetnicka ideologija koja negira sve sto vodi pomirenju,suzivotu i noralnoj BIH....vecina mojih jarana su srbi iz BIH i Hrvatske..ali ja nemogu se njima uvlaciti u guzicu i pljuvati po zrtvama koje su pocinili njihovi sunarodnici i podrzavati tezu.."ko je sta hapio-hapio" i pomiriti se sa rezultatima rata,etnickog ciscenja i genocida...

Mir,suzivot,tolerancija u BIH se ne gradi zazmirivanjem na jedno oko agresiji,prihvatanjem rezultata rata i nakaradnog Dejtona...nego istinom i ponistenjem svih stetnih stvari koje koce i smetaju normalnom razvitku BIH i svih njenih naroda...podvlacenjem pod kozu velikosrbima,nece se postici efekat da posteni srbi u BIH se okrenu protiv njih...naprotiv otupice volju i snagu postenim srbima da se bore protiv zla u sopstvenom narodu...vehabizam,cetnistvo,ustastvo itd se najbolje pobijedi zajednickom akcijom svih naroda...

zavrzlama
Sa druge strane nesto nevidim neke partije iz federalnog dijela koje djeluju na principu ajde da pravimo suzivot na jednakosti. Teoretski sve su za to ali .......nemoj me proglasit komunjarom ali jedino je SDP imao sansu da uspije samo da nije Lagumdjija odlucio da bude ko Tito dozivotni predsjednik :)
Sad imamo problem sto srbi koji su po "volji" bosnjaka su oni srbi sto pljuju po srbima iz bilo kojeg razloga. Tako da je manje vise "normalno " da su oni prozreni u rs. Isto tako bi bilo kad bi u rs par bosnjaka osnovali neku svoju partiju koja bi bila u potpunoj suprotnosti od zelja vecine bosnjackog stanovnistvai trenutnih partja na vlasti.Bili bi popljuvani i proglaseni izdajicama. Pa sjeti se komentara na izjavu Bracike koji je rekao nesto u korist Dodika i izradnje puta do nekog povratnickog naselja .Odmah su ga proglasili izdajicom,cetnikom,supkom itd.
Do jucer Marko Vesovic je bio idol dok je pljuvao po srbima i crnogorcima, cim je lanuo protiv vladajuce garniture proglasen je cetnikom...koliko mi se cini neizlazi ni u danima vise.....
To je nesrece bosanskog drustva....moras da ides sa krdom...nema skretanja jer si odmah prozvan i napadnut sa svih strana
Zato sam i napisao ovaj post. Niko netrazi da se zaborave zlocini pocinjneni u ratu ali daj da se pogleda malo naprijed. Stekao sam utisak na ovom forumu da svaki srbin u rs je zlocinac, bez obzira na dob.....i onda kad se neki srbin iz rs pojavi ovdje sta moze vidjet. Treba ih protjerat, osudit, natjerat na nesto, prisilit...ako im se nesvidja mrs odavde.....jebiga nepravi se tako normalno drustvo
To inacenje sa svih strana nece donijet nikome dobra.
Opet kad vidim ko komentarise tako ...sve je mladja grupa , ljudi pred kojima je cijeli zivot, vecinom oni koji nisu bili u ratu ,i ako oni nisu spremni da pruze ruku jedni drugima .....jebaji ga....nema nade
Nemoj me krivo shvatiti ali trenutno u Sarajevu osjecam veci nacionalizam nego 95, a vjerujem da je tako i u BL. :sad: :sad:
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Nemoj me krivo shvatiti ali trenutno u Sarajevu osjecam veci nacionalizam nego 95, a vjerujem da je tako i u BL.

Nije problem u ljudima....problem je u Ustavnom uredjenu BIH..koje ne da ljudima da budu ljudi..ne da srbima da budu srbi nego cetnici...ne da bosnjacima/muslimanima da budu ljudi nego zrtve,pacenici i sarbomrzci...

Sad ko nece da se nakaradni Dejton transformise u jedan normalan Ustav BIH koje ce ljudima obijezbijediti da budu ljudi a ne srbi/bosnjaci/hrvati/cetnici/ustase/Islamski tereoristi.....to je pitanje "KO"

oni koji ne prihvacaju EU zahtjeve...oni sto im polazna osnova za svaki razgovor rezultat rata...oni koji se jeze od rijeci Bossna i Hercegovina...njihova politika je problem ne ljudi..

Ja licno pljujem po fasistickom rezimu i politici a ne po srbima/hrvatima/bosnjacima....

Promijenimo sistem....a narodi BIH nisu problem...
cyprus

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:Promijenimo sistem....a narodi BIH nisu problem...
Džaba ti je mjanjat sistem dok ljudi razmišljaju na način na koji razmišljaju. Da narod nije problem već bi se davno sistem promjenio. Ponavljam po hiljaditi put: kakav narod takva država. Ovdje ne mislim na srpski, hrvatski ili bošnjački narod, nego na cjelokupni bosanskohercegovački narod.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

dzaba sve, ko se rodi ugrozen takav i umire.

liberal, da te marko vidi da ga sa takvim stavovima ti kao branis i uopste uzimas u usta, pljun'o bi te u ista.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:Promijenimo sistem....a narodi BIH nisu problem...
Džaba ti je mjanjat sistem dok ljudi razmišljaju na način na koji razmišljaju. Da narod nije problem već bi se davno sistem promjenio. Ponavljam po hiljaditi put: kakav narod takva država. Ovdje ne mislim na srpski, hrvatski ili bošnjački narod, nego na cjelokupni bosanskohercegovački narod.

period od 45-90 je odlican primjer da je do sistema a ne do ljudi..

Zive srbi/hrvati/bosnjaci iz BIH i u Americi,Njemackoj itd.....pa nemaju ovih problema niti mogu naskoditi jedni drugima..jer sistem tih drzava ne dozvoljava aparthejd i sovinizam....sistem ne da da srbin se kandiduje za predsjednika BIH a zivi u Tuzli ....razmisli malo..
ibro dirka

Post by ibro dirka »

cak sta vise, takvi su automatski izdajnici, bas kao sto dodik neki dan (da se vratimo na temu) rece o mirku pejanovicu.
cyprus

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:period od 45-90 je odlican primjer da je do sistema a ne do ljudi..

Zive srbi/hrvati/bosnjaci iz BIH i u Americi,Njemackoj itd.....pa nemaju ovih problema niti mogu naskoditi jedni drugima..jer sistem tih drzava ne dozvoljava aparthejd i sovinizam....sistem ne da da srbin se kandiduje za predsjednika BIH a zivi u Tuzli ....razmisli malo..
Period 45-90 je bio obilježen nedemokratskim sistemom. 90-te je došla demokratija i došlo je do izražaja šta narod želi. Da je Tito dozvolio demokratiju 70-te, tad bi došlo do onoga što se desilo 20 godina poslije. Ne kažem ja da je narod namjerno kriv zato što je pokvaren ili zao, nego zato što je glup. To se posebno odnosi na naš narod, kojeg nije nimalo teško izmanipulirat. Dovoljno je da se pojavi neka budala sa pričom koja je polupismenim ljudima zanimljiva i čini se ispravnom, koja za sobom prvo povuče struju svojih istomišljenika, a zatim i cijelu ciljanu grupu. Eto imali smo normalan sistem odmah po proglašenju nezavisnosti. Ali ako je samo do sistema, zašto je isti bio odmah srušen?
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

zavrzlama wrote:
Nemoj me krivo shvatiti ali trenutno u Sarajevu osjecam veci nacionalizam nego 95, a vjerujem da je tako i u BL.

Nije problem u ljudima....problem je u Ustavnom uredjenu BIH..koje ne da ljudima da budu ljudi..ne da srbima da budu srbi nego cetnici...ne da bosnjacima/muslimanima da budu ljudi nego zrtve,pacenici i sarbomrzci...

Sad ko nece da se nakaradni Dejton transformise u jedan normalan Ustav BIH koje ce ljudima obijezbijediti da budu ljudi a ne srbi/bosnjaci/hrvati/cetnici/ustase/Islamski tereoristi.....to je pitanje "KO"

oni koji ne prihvacaju EU zahtjeve...oni sto im polazna osnova za svaki razgovor rezultat rata...oni koji se jeze od rijeci Bossna i Hercegovina...njihova politika je problem ne ljudi..

Ja licno pljujem po fasistickom rezimu i politici a ne po srbima/hrvatima/bosnjacima....

gdje me nadje !!! :thumbup:

I zato se sa ovom bagrom i ne treba upustati u razgovor niti diskusiju. Njima treba na sto baciti zahtjeve gradjana u BiH, a od njih traziti da ih realizuju. Oni koji nece ili nisu sposobni na lomacu !!! :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

@cyprus

a mozes o tome misliti i ovako -- tito je mogao biti i prvi visoki predstavnik :D naravno, dok se nacionalizam ne smiri ili bar svi podjednako naoruzaju, pa nema dzaba klanja i silovanja, kao 92.

nacionalizam ne prolazi samo kod nas nego i u zemljama sa mnogo jacom demokratskom tradicijom. dobar primjer je npr hajder koji vec godinama vlada koruskom na osnovu nebuloza protiv stranaca i manjina (citaj slovenaca).
cyprus

Post by cyprus »

ibro dirka wrote:@cyprus

a mozes o tome misliti i ovako -- tito je mogao biti i prvi visoki predstavnik :D naravno, dok se nacionalizam ne smiri ili bar svi podjednako naoruzaju, pa nema dzaba klanja i silovanja, kao 92.

nacionalizam ne prolazi samo kod nas nego i u zemljama sa mnogo jacom demokratskom tradicijom. dobar primjer je npr hajder koji vec godinama vlada koruskom na osnovu nebuloza protiv stranaca i manjina (citaj slovenaca).
To ti i kažem: demokratija je najpogodnije tlo za nacionalizam.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

bilo koji sistem je pogodan za nacionalizam -- nije ga manjkalo ni u staljinovom sssr-u, ni mao ce tungovoj kini.

demokratija je najmanje los sistem za kontrolu nacionalizma.
cyprus

Post by cyprus »

ibro dirka wrote:bilo koji sistem je pogodan za nacionalizam -- nije ga manjkalo ni u staljinovom sssr-u, ni mao ce tungovoj kini.

demokratija je najmanje los sistem za kontrolu nacionalizma.
Nisam baš siguran.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:period od 45-90 je odlican primjer da je do sistema a ne do ljudi..

Period 45-90 je bio obilježen nedemokratskim sistemom. 90-te je došla demokratija i došlo je do izražaja šta narod želi. Da je Tito dozvolio demokratiju 70-te, tad bi došlo do onoga što se desilo 20 godina poslije. Ne kažem ja da je narod namjerno kriv zato što je pokvaren ili zao, nego zato što je glup. To se posebno odnosi na naš narod, kojeg nije nimalo teško izmanipulirat. Dovoljno je da se pojavi neka budala sa pričom koja je polupismenim ljudima zanimljiva i čini se ispravnom, koja za sobom prvo povuče struju svojih istomišljenika, a zatim i cijelu ciljanu grupu. Eto imali smo normalan sistem odmah po proglašenju nezavisnosti. Ali ako je samo do sistema, zašto je isti bio odmah srušen?
Ebiga sad...zar da se vracamo zasto je rat vodjen u BIH :D

Nije nekima smetao sistem BIH iz 90tih....nego potvrda njene drzavnosti i suvereniteta u OUN-a....zato su i srusili sistem misleci da ce srusiti drzavu BIH....na njihovu zalost losa procjena kao i uvijek :)
liberal

Post by liberal »

zavrzlama wrote:

trenutno mislim da nece niko da promjeni taj ustav
svima odgovara ovaj status quo gdje sam ja gazda na mome djelu i gdje samo gledam kako da zajebem komsiju bezobzira hoce li meni od toga biti bolje ili ne.
znam da ce sad da mnogi reci do srba je . jeste u pravu su ali ni bosnjacko maslo nije za ramazana.
to je ono sto sam napisao vec ranije. nemamo nikog ko moze da dodje u sarajevo i banja luku pa da povuce narod zasobom. sve je striktno podjeljeno....tito nam fali ( nemislim na titu nego na vodju)
sa druge strane kazes nije do ljudi do sistema je .....ja ipak mislim do ljudi je. mogu ti reci iz svog iskustva . sad sam vani i gledam ko se s kim druzi. ljudi koji su najebali u ratu negledaju jesi li marko,mujo ili mate nego jesi li covjek. "rana " imigracija je ko rak rana ....nema sanse da ti kao srbin imas dodira sa bosnjacima/hrvatima ili obratno. znaci nije do sistema ( jebiga navodno smo u demokratskim drzavama) nego do ljudi koji i dan danas vuku te korijene mrznje
cyprus

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:Ebiga sad...zar da se vracamo zasto je rat vodjen u BIH :D

Nije nekima smetao sistem BIH iz 90tih....nego potvrda njene drzavnosti i suvereniteta u OUN-a....zato su i srusili sistem misleci da ce srusiti drzavu BIH....na njihovu zalost losa procjena kao i uvijek :)
Pa, upravo to ti je i dokaz da dobar sistem nije garancija dobrog stanja.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:Ebiga sad...zar da se vracamo zasto je rat vodjen u BIH :D

Pa, upravo to ti je i dokaz da dobar sistem nije garancija dobrog stanja.

Nego los sistem...dobrih ljudi :D

BIH je imala dobar sistem..ali nije imala zastitu tog sistema..koji je napadnut i politicki i vojno..zato danas nemamo plemenskih vojski.. nego imamo OSBIH...trenutno se stvara jedinstvena policija a ukidaju se plemenske policije..stvara se sistem koji ce moci zastiti demokratiju i Ustav jedne drzave......ustav SRBIH je preslikan na Ustav RBIH..ali je srusen vojnim pucem velikosrpskih ideologa potpomognut Srbijom i arsenalom JNA..
big_daddy

Post by big_daddy »

Pazite ovo! Da li je Dodik rekao nesto sto 100% nije podrzano od naroda manjeg entiteta. Pola Bih, zamalo! To treba da nas zabrine...
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

big_daddy wrote:Pazite ovo! Da li je Dodik rekao nesto sto 100% nije podrzano od naroda manjeg entiteta. Pola Bih, zamalo! To treba da nas zabrine...
Pa i Hitler je bio podrzan 99%...
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Ronhil ce zaviti Srbe u crno, vise nego sto je to ucinio Milosevic na kojeg neodoljivo podsjeca kako po nacinu vladanja, tako i po svemu ostalom.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

U rs-u se situacija odvija onako kako sam i predpostavljao..Velikosrbi sa Dodikom na celu idu na potpunu konfrotaciju sa MZ i BIH..oni zele samoizolaciju jer nemaju jakih argumenata da izbjegnu nadolazece reforme..jedina razlika sad i 92-e je ne ukopavaju se oko BIH gradova...sve ostalo lici na Milosevicevu pripremu srpdskog naroda za tesku turu srbovanja..Dodik ce napraviti zesci belaj za kratko vrijeme....nema nazad..rukavica je bacena u lice MZ i BIH....
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

cyprus wrote:

nas narod je ovca
ovci treba coban, tj. nama treba diktator da nas sve istuce i postroji
i onda bi bilo i mira i ljubavi :(
sekiracija

Post by sekiracija »

gospodar kuglastih munja wrote:Podrzavam ovu temu jer je kljucna rijec o dvoboju izmedu Dode i Laje... Ako budemo pratili razvoj dogadjanja , moci cemo komentarisati ispravno, bez da suvise ubacujemo dogadjaje sa strane....Znaci tema je DVOBOJ Dode i Jaje

Za sad Lajo vodi 1:0 ... :D
Tema je dvobojDode i Laje sad za sad :D
Nakon nekoliko ispucanih letkica vidjecemo da nisu gadjali jedan u drugog :-)
Pa bi se odma mogla postaviti tema :KAKO JE U SUKOBU DODE I LAJE POGINUjO HAJO?
Post Reply